Великобритания-тема 28

• 43 841
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм на линия, надявам се да се видим  Laughing Дано не вали....много.

За дечицата и снимките: ще се наложи да импровизираме на място, не знам колко ще вали, колко хора ще има, колко ще е светло и празнично красиво това място Whistling. Помислете за реквизит: аз имам коледни шапки, ще пъхна някоя коледна играчка в чантата; плетени шапки и шалчета са фотогенични - трябва да симулираме зимни снимки в дъжда  Mr. Green

И някой питаше само дечица ли ще се снимат; каквото застане пред обектива - това ще излезе; всички са добре дошли, естествено.

# 151
Мишолина утре подробности  от срещата, ако е възможно и снимки.Ще чакам с нетърпение да разкажете как е минало всичко.Яд ме е, че няма да присъствам, ама като дойде детето на следващата среща сме на линия.  bouquet

# 152
Здравеите  мами! Искам да попитам нещо. Мьжьт ми поставиа кухни в South West London, KT area. Има 1 мом4е което му помага и сега си тьрси още едно. Плаща £65 на ден в на4алото, като може  да стигне до 100 на ден. Триабва да има кола и да е срь4ен в рьцете, да е между 25 и 35 години. Това са на мьжо изискваниата. Досега изпробва 2  новодошли мом4ета ,но нещо не се полу4и, а сега има доста работа и го гледам 4е нанагорно взе да му идва. Ако някои има идеи ,пи6ете ми на ли4ни. Благодаря ви!

Сещам се за един приятел, който може да се поинтересува. Точен е и гарантирам за него. Ще му кажа утре и ще пиша на лични.

# 153
  • Манчестър
Момичета и аз се включвам с едно питане.Никога не съм се интересувала досега, но синята карта има ли някаква давност?

По принцип има, но зависи на какво основание ти е дадена. Ако ми кажеш основанието ще мога конкретно да ти отговоря.

Аз съм със синя карта, присъединих се към съпруга ми, но не знам защо никога не съм се питала, тази карта има ли давност, ако има каква е?

Не знам какъв е статута на съпруга ти, но ако тои упражнява напр. treaty rights в категория self-employment , твоята карта е валидна докато тои е self-employed. Респективно, същото е ако е студент  и тн...С други думи, твоя статут зависи от неговия.
Ако имаш други питания, можеш и на лична да ми пишеш.

# 154
Аз няма да успея да дойда утре  Sad Днес цял ден откарах в офиса, надявайки се да приключа с едни презентации, които трябва да предам в понеделник, но не успях... поради тази причина ще работя и утре.  Confused Много ме е яд!

Мишолина, мисля, че имам с/ката ти, но за всеки случй, ако може да ми я пуснеш пак на ЛС или имейл, за да преведа пари за дарението.

Весело изкарване ви пожелавам и се надявам това да ми е последното отсъствие заради работа в неделя...

# 155
magimon, цялото семейство сме със сини карти след 1 година редовен work permit and accession worker card на съпруга ми, които нямат давност, според това което аз проучих. (т.е. информацията ми не е миродавна)

Чакаме снимки и клюки от срещата днес.  Simple Smile

# 156
  • Лондон
Срещата днес беше много приятна! Благодарим много на Мишолина за организацията. Радваме се, че се запознахме с някои от вас, а други видяхме отново! Лека и успешна седмица!

# 157
Nomadic, рецептата (на Гари Роудс).

White chocolate cheesecake with softened blackberries

For the biscuit base: 225 g HobNobs biscuits; 100g butter, melted

For the cheesecake:
300g white chocolate, chopped
200g pack full fat soft cheese
25 caster sugar
500ml double cream

for the blueberries
350g blueberries
100g icing sugar

1. Line 23 cm round loose-bottom cake tin with grease-proof paper, process the biscuits to fine crumbs, then mix with the melted butter, spoon and press into the base of the tin. Chill in the fridge while you make the filling.

2. Melt the chocolate in a bowl over simmering water; cool. Beat soft cheese+sugar and add melted chocolate. Whip the cream to very soft peaks, then fold into chocolate mix. Spoon into the tin and refrigerate.

3.Place blueberries, icing sugare and 4 tbs water in a saucepan and warm until sugar has dissolved and berries are starting to soften.

Може и със замразени плодове, или 50-50, тогава не слагаш вода. Сместта с плодовете я слагаш отгоре преди сервиране. Като разбиваш сметаната, гледай да не я пребиеш, че сместта ще стане много гъста. Може да се добави малко ванилия, към белия шоколад.

# 158
Хубав ден имахме- макар проливният дъжд около обяд и трафикът около "Лондон Бридж" заради разкопаните улици. Винаги съм казвала -нашите българ4ета са си най-красиви! И днешната среща още веднъж го доказа.
Мишолина - много благодарим за търпението и умението да работиш и с малки, и големи модели Wink!   bouquet

Лека седмица от мен!

# 159
Момичета, имаме 200 лири събрани   bouquet  Ще ги преведа по сметката на Лозинка - http://lozinka.yolasite.com/, не се вдига много шум, бавно се събират парите за момичето...а ще и помогнат много.

Та, беше страшно приятно, децата са ПРЕКРАСНИ. Имам 300 кадъра  Mr. Green, които ще ви изпратя в следващите няколко дни. Специални благодарности на г-н Trollipen, който също снима, и определено си имаше нужда от двама фотографи  Laughing Сигурно и той е надиплил към 300 кадъра  Simple Smile

За статистиката:
- GI с Филип и Денис (мама най-голям герой!, цитирам, "ако Денис ми беше първи син, второ нямаше да имам" Laughing - момчетата добре си прекараха, нея много не я видях...)
- Алиса с два броя красавици, които заедно с Мариана бяха бързи (и неуловими) като вятъра
- Set123 с Томас - невероятно послушен сладур, трябваше да доведа Антон, мисля, че щяха много да се харесат
- Jan08 и господин Jan08, с Мими - една неотразима синеока прелест!
- Пумпалка и господин Пумпал, с Натали, която мен не ме хареса, но на г-н Тролипен не отказа снимки  Laughing
- госпожица Ванеса и нейната майка, която трябва да пише по-често, че даже не и знам ника. Ванеса каза, че иска дядо Коледа да и донесе акула  Laughing, мислете му
- Ея и Вела, която ако ми я дадат, веднага я взимам вкъщи за моя, няма такова усмихнато слънчице
- Ел, господин Ел, и Алекс (не му личат последните рани, голям юнак, "почти на пет" - за голяма завист на по-дребните госпожици)
- Лора (приличаше на Червената Шапчица, даже и баба си имаше) - извън-форумно присъствие, майка и каза, че ще се регистрира
- и не на последно място Meleen, която даже не искаше да се снима, асистираше процеса и координираше раздаването на кафета, млека, бисквитки и коледни шапки - и ми обеща, че напролет ще бягаме 10 километра в Уимбълдън  Simple Smile - и после ще си направим този чийз кейк

===========
Съжалявам, че се разминахме с Бърбъри, Номадик и Цветак; другият път. Ея ще пише пак за декемврийската среща, засега е за неделя, дек 13.

# 160
  • На село (близо до Лондон)
Много хубаво беше, успях даже да си изпия кафето (малко на крак, де  Simple Smile). Чакам снимките  Sunglasses.

Радвам се че се запознахме с нови момичета и видях стари  Wink. Съжалявам се не можах много да си поговорим  Embarassed нищо другия път...
мишолинка, сори Вела се харесаха с моя Денис, така че Антон изпуска като не присъства Heart Eyes. Денис я бутна няколко пъти, Вела му взе мечето и така.
Филип голяма гоненица падна първо с Алекс (и Денис), после с момичетата (и Денис  :о:).

# 161
Привет на всички.
Аз може малко да ви досадя, но знам, че ще ми помогнете.
Можете ли да ми обясните малко по-подробно за статута(знам, че като пристигнем сме новодошли, но как се променя) и за тези карти-лилава, синя.
И още едно въпросче-всички ли знаехте английски когато пристигнахте.Мъжо говори перфектно-него не го мисля.Аз си мислех, че знам горе-долу на средно ниво, но тези дни съвсем неочаквано ми се обади един англичанин и аз си глътнах граматиката.Знам, че на място е много по-лесно да се научи, а и има разни курсове.
Лека вечер   bouquet

# 162
Момичета, имаме 200 лири събрани   bouquet  Ще ги преведа по сметката на Лозинка - http://lozinka.yolasite.com/, не се вдига много шум, бавно се събират парите за момичето...а ще и помогнат много.

Ами и аз тогава ще преведа за Лозинка.

# 163
Мишолина, благодаря за прекрасната среща/мисля че ти се 'главният виновник"/ и за търпението да снимаш тези толкова послушни деца, с изключение на моето слънце, искащо акула за Коледа. Laughing
Лично на мен ми беше мноого приятно да се запозная с част от бг мамите, макар и да нямаше много време за опознаване...е, ще има и друг път!

# 164
  • Манчестър
Привет на всички.
Аз може малко да ви досадя, но знам, че ще ми помогнете.
Можете ли да ми обясните малко по-подробно за статута(знам, че като пристигнем сме новодошли, но как се променя) и за тези карти-лилава, синя.
И още едно въпросче-всички ли знаехте английски когато пристигнахте.Мъжо говори перфектно-него не го мисля.Аз си мислех, че знам горе-долу на средно ниво, но тези дни съвсем неочаквано ми се обади един англичанин и аз си глътнах граматиката.Знам, че на място е много по-лесно да се научи, а и има разни курсове.
Лека вечер   bouquet
,
Статута ви е ,че мъжа ти е с work permit,a ти като негов dependant имаш право на работа само ако намериш работодател да ти предложи работа и на тази база подаваш за лилава карта. След 12 м employment с прекъсване не повече от 30 дни , мъжа ти може да подаде за синя карта за свободен достъп до пазара на труда, респективно ще те впише и теб и ти тогава ще бъдеш като него.
За англииския знам мног хора, които си мислеха,че знаят езика перфектно.....и тук на място установиха колко не го знаят, особено като се сблъскаш с местния диалект , лафове и тн, дето го няма в ни еидн учебник,а се учат само на място.

Общи условия

Активация на акаунт