Великобритания-тема 28

• 44 297
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • След завоя в дясно
Аniji свекърите летяха лятото и те през Варна. Нямаха оплаквания, само че има по- малко разрешен багаж от Easyjet. 

# 196
  • London
Здравейте Великобритански мами,
Чета ви от известно време и се каня да се запиша при вас, но все нещо излиза... "Нещото" при мен са моите близнаци на 4 мес.
Имам конкретна питанка, на която само вие можете да отговорите - как си захранихте бебетата? Знам че в БГ всички ходят на кухня но тук такова животно няма. За сега си мисля за готовите храни на Хип, Кау енд Гейт и пр. Някакси не мисля че си струва да готвя по 2 лъжици пюре което я скопосам, а не...
Ако има мами готови за разходки, ние сме в Югозападен Лондон, Ричмънд, Хамърсмит, Патни...
Поздрави на всички

# 197
Aniji - сестра ми и баща ми ги ползваха през август и казаха че е нямало проблем. Мисля, че стандартния багаж беше 15 кг. Кацат и излитат от Лутън

Bean - ние също сме на 4 месеца, но още не съм захранвала. Мисля към 6 месец, ако естествено няма признаци, че детенце е готово. Ние също сме в югозападен, по-близо сме до Кингстън обаче

# 198
  • Лондон
aniji, аз си полетях доста с тях, да не кажа всяка седмица, абсолютно са си ок, или бяха за мен с ръчен багаж, после намалиха кг на багажът за check in на 15 кг, но позволяват и повече срещу допълнително заплащане. Номерът е да заявиш предварително он лайн допълнителния багаж, още 5 кг струваше само 4 паунда, докато ако го правиш на летището в деня на полета май беше към 40 паунда. За допълнителни 10 кг и повече ставаше по-скъпо, но също е възможно. На майка ми много й харесаха, защото стюардесите били много мили и говорели български Laughing

gerka, аз не съм много наясно със забавленията за по-големите деца, но виждам до нас има една атракция Snakes&Ladders, където се събират след обяд големи деца и е абсолютна веселба и купон, това са едни надуваеми тунели, батути и други такива, всичко е на закрито и изглежда много забавно, не учат наистина, но пък се забавляват и общуват...

So special, виждам, че са ти казали доста неща, но аз само да допълня, че не бих посъветвала да запазвате хотел около Виктория, както около всички гари така и там не е много добър районът, нищо че е в центъра и до атракциите. Аз за доста гости запазвах хотели на Glouchester Road, цялата улица е почти само хотели, цените са поносими за 3 *, близо е до центъра, на Piccadilly line e, което също е удобно за връзка към Хийтроу и към центъра...Струва си да провериш

Браво за срещата, ние не знам дали разбрахте, че се изгубихме, навигацията се побърка от многото разкопани улици и повече от час обикаляхме околните улици и квартали....накрая намерихме мястото, но заваля порой и градушка и стана ясно, че няма да го бъде Sad Положителното е, че тествах детето, след 3 часа в колата не му стана лошо и това много ме радва, ще се возим повече от сега нататък, а какво изгубихме вече стана ясно Confused Радвам се за всички, успели за срещата и прекарали добре неделния ден

# 199
  • Лондон
Bean, кухнята в БГ е от навършени 9 месеца, поне в София е така, така че и там захранват с пюрета. Ние го направихме на 6 месеца със зеленчукови пюрета, броколи и моркови (по отделно) на Semper, които моето дете и досега много обича, ако има кой да ни донесе от БГ, тук марката не се продава, но мисля, че ХИП са много добри също...Прочети повече в подфорума за захранване, има най-различни теории и може да ти е полезно...
Е, аз май като се разпиша, няма спиране Embarassed Grinning

# 200
Ох срам не срам да се плиосна и аз в темата Embarassed. Както винаги пак не съм разбрала за срещата - патица голяма съм doh. Ама така е, като влизам тука от дъжд на вятър. Сега ще следя за Коледното сабиране. Искам наи-после да доида с децата и да се запознаем. Излагация.
 Иначе да кажа, че се готвим усилено за първия рожден ден на Лози. Кога се роди, кога стана на годинка, не е за вярване просто. В Събота е големия ден Party.
Хаиде да отивам да го взема, че мрънка горе в леглото.
И последно, Elitca Cvetkova, аз съм и от Ноемврииски мами 2008, дано ме помниш (като виждаш колко съм сериозна и там не съм влизала месеци наред), радвам се да те видя тук, с удовоствие ще ти давам инфо каквото знам.
Прятна вечер на всички.

# 201
Bean аз не съм Англия и не знам какви пюрета имате, но захранвах Анита с Хип-първо тиква, после разни броколи, моркови и така. Peace

Лиде  Hug

# 202
Благодаря ви момичета ей сега ме осведомиха че билетите са купени и са доплатили наистина за багажа за да го закраглят на 20кг.Дано да няма само закъснение на полета че той и без това е късно слетобед.   bouquet  bouquet  bouquet
Bean аз също имам близнаци но моите вече са на 20 месеца и половина.Захраних ги първо с плодови и след това с зеленчуковите пюрета на ХИП

# 203
  • London
Благодаря ви Мамита, чудесни сте. Аз ще започвам захранването след месец но искам да съм "подготвена". Питам защото като четох темата за захранването, кой мачкал картофи, кой моркови... Една приятелка се изказа че едва ли не готовите пюрета имат много консерванти и пр гадории и са отровни. Сякаш с готови пюрета ми се вижда най-;есно. Мамите с близнаци особено ще ме разберат - времето все не стига. Не че искам да "кръшкам" от задължения ама като са го измислили хората, защо да се мъча.
Отново благодаря на всички за мненията.

# 204
За начало на захранването е много удобно.Защото повечето марки имат малки пюрета специално за това.Когато започнат да изяждат по-големи количества можеш да им взимаш био зеленчуци, но си права, че времето все не стига.Аз хем имам едно.Знам какво е и да се гледат близнаци и те разбирам напълно Peace

# 205
Привет и от мен, британски мами!  Simple Smile

Аз живея в Лондон и съм 35г.с. и 3 дни бременна. Последните дни ме е хванал страха от раждането. Уж съм си проучила всичко (какво да си нося, дишане, упражнения, болкоуспокояващи) и приятелки, родили последните 1-3 години ме увериха, че тук в болниците са много внимателни и уважават желанията ти и т.нар. план за раждане....

Но аз съм притеснена какви неприятни изненади могат да ми бъдат поднесени. Ако можете споделете опита си за какво е добре да съм подготвена веднъж като вляза в болницата - процедура, чакане, отношение на персонала към родилката - неща, които могат да ме изненадат или стресират докато съм в болницата. Просто ако се сетите за нещо да ме предупредите, съвсем накратко, че изобщо не мога да си го представя това раждането.  Embarassed

# 206
  • London
ЛошаБуба - аз раждах преди 4 мес и ми е прясно. Беше ми първо раждане и смятам последно. Самият процес не е никакъв кеф Mr. Green но от отношението на лекари и персонал не мога да се оплача. По време на раждането имаше постоянно акушерка и стажантка в стаята (бях сама в стая с баня). За родилния план, хм, Thinking аз моя го смених 20 пъти. Нещата никога не са както ги планираш.
Препоръчвам ти силно епидуралната упойка. Аз бях против упойките и исках всичко естествено, но като почне да боли... Поисках си и Кислород, уж облекчавал - дръжки... Та така, като не подейства нищо, а болеше доста се кандардисах и за епидурална. След това вече разглеждах списания и ядох вафли...
Не се притеснявай предварително, всичко ще мине ОК, дори и да не е по план.   bouquet

# 207
Уау, колко много сте изписали за две седмици..

Бях си в БГ за 10 дена... Незнам останал ли е здрав човек там, на всякъде, всички-болни.
Разбира се, не ме подмина, както и очаквах..
Половината ми отпуска мина в леглото, а полетът на обратно беше кошмар.
Мисля че чувах дори дишането на пилотите, което звучеше като чукове в главата ми..

Впечатлена съм от идеята на Мишолина за снимките и организацията.
Браво   bouquet

# 208
ЛошаБуба - Нормално е да се чувстваш така в този период. При мен раждането мина мисля доста спокоѝно (с 4 парацетамола, тенс машина и въздух и газ). Имах план, но не се стигна до него... мислех, че ще ме върнат от б-цата при което оставихме багажа в колата и си взех само бележките за бремеността, то пък се оказа друго. Аз също като Bean съм доволна от персонала на болницата.

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 20:53 от Nina_S

# 209
ЛошаБуба, не се притеснявай.
Ако искаш, пусни телефон на лични, ще ти звънна.

Общи условия

Активация на акаунт