Великобритания-тема 28

• 44 301
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
tzvetak, понеже масово хотелите са заети точно в събота и се бях поуплашила, че ще останем без хотел се поразтърсих (от дадените тук линкове) и намерих супер добър за Лондон хотел 3 звезди на невероятна цена, до Crystal Palace (спирка на railway и даже от спирката се ходи малко пеш)....дано като отидем да няма гаф, намира се в 3 зона на транспорта. Предполагам цената е заради това, че там няма метро и много вариянти за транспорт, предполагам не е някаква кофти зона в Лондон - например циганска махала  Crazy Това ми хрумна, като прочетох името на една друга спирка наблизо - Gipsy Hill. Имате ли идея?
Проучих и зоните и транспорта, май няма да взимам ойстeр, а от другите карти (например травелкард за седмица офпиик), но това на място ще реша...
aniji мама на Джозеф и Кейт аз съм пътувала вече 3 пъти с wizzair но до други места и съм доволна, моя приятелка също пътува всеки месец. Виж ограниченията за багажа и си платете допълнителните чанти предварително. На летището е двойно по-скъпо. Сега също идвам с тях до Лондон и мисля отново всичко да е наред.
Момичета, всеки казва, че в Лондон било много изгодно да се пазарува. Какво е вашето виждане? Някакви насоки например за добър пазар за половин ден? Не мисля да обикалам през цялото време по магазините, но ако има някое местенце за добър пазар мога да отделя половин ден  Heart Eyes
Ехо, Лондон, идваааам!!!

# 211
Crystal Palace не е близо до центъра, но има влакове до Виктория и Лондън Бридж. За тези влакове още не важи Ойстър кард.
От Лондън Бридж трябва с метро.

Не е "циганска махала", не се притеснявай.

Магазини да искаш в Лондон  Sunglasses; кажи какво търсиш, и имай предвид, че предколедните тълпи са плъзнали вече.
От Виктория можеш да отидеш до Kings Road, 10 мин пеша е (вземи си карта на центъра), там има много магазини. Погледни този сайт, макар че не са описани половината магазини:

http://www.streetsensation.co.uk/kingsrd/kr_intro.htm

Мисля, че в момента ще ти се сторят изгодни цените, защото лирата се сри срещу еврото, и защото поради рецесията има много разпродажби.

Тълпите са по Oxford Street+ Regent Street. Ако ти се бута, иди, ако не-мини по-късно вечер, просто да се насладиш на светлините (и като говорим за светлони, не забравяй Bond Street, там са бутиковите магазини и по това време на годината украсата е приказна.)

# 212
ЛошаБуба най-хубавото относно раждането тук е доброто обезболяване, при мен диаморфина (+ антиеметик) свършиха чудесна работа  Simple Smile, а към плана ми за раждане изцяло се придържаха.  Най-важното е да останеш адекватна през цялото време, мисли си за бебето, колко малко ти остава да го видиш  Hug.
Bean и аз се чудя за захранването, а най-голямата питанка в главата ми е за замразяването на домашно приготвените пюрета и др.храни, не се ли губят повече витамини и минерали по този начин (замразяване, размразяване и т.н). Питах хелт визиторката, каза че нищо не се губело  newsm78, иначе този вариант много ми допада  Peace, готвиш, разпределяш в кубчетата и замразяваш. Аз си взех две книжки на Анабел Кармел и мисля основно по тях да се ръководя, поне в началото.

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 02:19 от chala

# 213
Bean i Chala - вижте този линк http://www.wholesomebabyfood.com/, може да се използва съобразено с индивидуалното развитие на детето: дали е готово за запознанството му с други храни освен кърма и формула. Има доста опит споделен по тези въпроси в подфорумът:
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=16.0
http://www.mandja.com/index.php?option=com_garyscookbook&Ite … ategory&id=50
http://www.zadecata.com/vkuhniata/Zdr_diet_hranene/Zapichashti_r … bvashti_hrani.htm
но гледайте и информацията, която идва от health visitor-ката ви в локалното surgery, така ще 4ерпите инфо от двете страни.
(Аз ли4но от Hipp съм доста доволна, но комбинирах и домашно приготвени с техните пюрета. Захранването на двегодишното ми 'торнадо" запо4на след 4.5 месеца, тя се будеше и ревеше от глад, не беше "доволна" само от предлаганите й мле4ни "деликатеси". Laughing)

ЛошаБуба, ако оставиш настрана самата мисия, наре4ена раждане, мисля, 4е професионалното отношение на родилният екип в болниците е на пове4е от средно ниво. От ли4ен опит - моята болница е в Есекс (Basildon), имах своя стая - с баня, както и вана за раждане, но процесът се усложни и детето се роди с форцепс. Първона4ална реакция - мислех да искам секцио (предлагат го само в краен слу4ай, ако детето е под стрес или има опасност за майката), но се оказва, 4е въстановяването е доста по-бавно и болезнено, затова съм благодарна (зву4и глупаво при целият тормоз) на акушерката си и лекарката, които бяха с мен.  bouquet Късмет и спинкай сега, защото  после ще си уморен 4асовник, които на всеки два 4аса ще храни малкото 4удо.
Mалък съвет ще си позволя базиран на отнесената ми и романти4на природа и така смешен опит: опитай/давай на беб4о да се храни след раждането веднага. Мариа се роди в 1.45 наобяд, после към 4пм ни изместиха в друга стая; и на всеки два 4аса минаваше акушерка да провери как сме, как върви. Аз,все още под влиянието на епидюръл-а или емоционалната  еуфория, - само гледам малкото 4удо и не мога да "вклю4а', докато към 11 ве4ерта при смяната на екипа, ме попитаха колко съм я хранила.  Shocked а аз се у4удих защо да я будя, нека поспи  Shocked. Имах късмет, 4е жената седна, показа ми как да кърмя, не стана изведнъж, отне ми месец - адаптация, просто вси4ко е ново.. Embarassed  Embarassed Но, е един невероятен месец- свиквате с беб4о и не бих го заменила този опит или да се опла4а. Просто е магия.

На вси4ки мами  - 4естит Thanksgiving!http://mygloss.com/buzz/2009/11/25/thanksgiving-song-adam-sandle … hanksgiving-song/

На мен - Лека нощ!

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 10:42 от jan08

# 214
  • Bristol
Bean, кухнята в Бг е за пооголени дечица и у нас май четата се чудят как да започнат захранването  :Lil: Аз лично готвех и замразявах, но ми доставяше удоволствие. Когато нямах време или ме омърсеше  Embarassed има голям избор на пюрета в магазина. Само не знам с едно и  как седи въпроса, защото в началото аз такива приготвях на моята.
Лоша Буба, кураж! Нормални са тези притеснения и то не само преди да родиш първото дете Hug Важното е да имаш човек до себе си, на който да можеш да разчиташ, ако ти загубиш контрол над ситуацията. Аз бях курдисала мъж ми за това и го бях уж инструктирала, въпреки че той е пооголява паника от мен  :Lil: Слава Бог всичко протече по плана при мен  Heart Eyes
докато към 11 вее4ерата при смяната на екипа, ме попитаха колко съм я хранила.  Shocked а аз се у4будих защо да я будя, нека поспи  Shocked.
Joy Това ме успокоява, че не съм единствената отнесена от вихъра. Аз с храненето нямах проблем, моята от как се роди висна на гърдата и само така мълчеше. Но от старанието си да не остане гладна бях забравила да сменя   Embarassed Детето се дере, аз се чудя защо, дори не иска да яде. Накрая срам не срам, звъннах в 3 посред нощ за помощ и акушерката като попита,  дали съм сменявала ...  Embarassed :о: А хем не ми е първото бебе :Lil:

# 215
Момичета, огромни благодарности за съветите и подкрепата. Трогната съм от милото ви отношение.  Hug

Bean – и аз искам всичко естествено и бях решила да опитам без обезболяващи, дори и в плана така написах. Но в последно време и акушерките, и майки с повече деца на един курс, ето сега и ти от личен опит ми препоръчват обезболяващите ... та май ще попроменим плана. Мерси и за идеята да се заредя с няколко списания.  Grinning

Nina_S – ако знаеш и аз как се надявам и при мен всичко да мине лесно и бързо и да нямаме време дори да се върнем до колата.  Laughing

Алиса – ще ти пусна бележка.

chala – и ти ме караш да обмисля отново въпроса с обезболяващите. Не ми допаднаха страничните ефекти за бебето като си правих проучване, но ще попрочета отново (особено за диаморфина – нали поне е доста локализиран  ефекта му) и ще ги включа поне като резервен вариант в плана си.

jan08 – и аз съм малко отнесена откакто забременях, и сигурно съвсем ще се отвея малкото като се роди. Ето от няколко седмици се каня и още не съм проверила кога можем да отидем на т.нар. тур из родилното отделение да видя стаите, баните, има ли вани и т.н. И аз съм решила да кърмя и съм казала на мъжа ми, каквото и да стане, веднага да ми сложи бебето на гърдите.

Merry – и моят мъж ще е строен до мен. В нашата двойка аз съм голямата паника, за което той често ме бъзика. Но той пък не е свикнал да ме вижда безпомощна и с болки и послените дни корема ми като натежа и взех да изохквам от време на време, забелязвам че големият ми непукист се стряска.

Момичета, благодарна съм и за уверенията на всички ви за професионалното отношение на персонала – това е голямо успокоение за мен.

# 216
На мен пък ми дадоха лист на коѝто да записвам храненията на бебето, както и броят на мокрите пелени. Лошабуба - не се безпокоѝ, акушерките са внимателни и се съобразяват с теб. Условията в стаите са добри. Ще има ли някои с теб за раждането? На мен мъж ми беше в стаята през цялото време и много ми помогна с болките, настроѝваше тенс машината и ме масажираше. После когато ни преместиха в друга стая с бебето стоеше при нас по цял ден. Не са ме пришпорвали да напускам б-цата, стояхме три дни.

# 217
ЛошаБуба, според мен е добре да не мислиш и плануваш, нещо което е естествено, и измислено много преди нас. Докторите си знаят работата, със или без план.Понеже аз бях без, защото сменихме квартала по време на бременеенето и останах без мидлайвка и не изготвих такъв.най- важното е да си спокойна и да знаеш за какво отиваш в болницата, не отиваш да агонизираш, а да раждаш.Не отиваш на шопинг да избираш дрешки, а и  избора понякога се налага да се промени.Като ти видят състоянието ,ако има нужда ще предлагат медикаменти и интервенции, но един съвет от мен- надявай се на естествено раждане.Няма по хубаво от това да гушнеш бебчето си, да станеш да се изкъпеш, и да се възстановиш за няколко дни.Да кажа, че не боли,значи да излъжа,но болка има не само като раждаме.Да крещиш е излишно, аз го правих,качва се адреналина и така се увеличава чувствителността.
Можеш да намериш една тема (из форума някъде е) "Смешно ли е раждането".Да се посмеете малко заедно с таткото и гаранция и при вас ще има нещо, което по-късно ще осъзнаете като смешка. Аз имах мерации по едно време за епидурална(  Praynig  слава Богу,че не се сбъднаха).Дойде един шоколадов доктор, който нямаше друго освен акцент и се опитваше да ми говори за упойката и то само между контракциите, ама аз нищичко не му разбтрах, освен името Пател... и от време на време чувах епидурал.И му казвам давайййй,  а той чака следващата пауза, и си викам и той не ме разбира.Казах на мъжо да търсат преводач от индийски.Обаче както си виках и по едно време му казах, че ме напъва и  той си замина и зех, че след 2 напъна родих.Бързичко стана.И много,ама много се радвам, че не ми сложиха упойката, че щях да раждам сума ти часове.А и един случай в БГ много ме е наплашил, но да не изпадам в подробности.И след раждането бях обезумяла от глад, и си поисках иполучих сандвич- най-вкусният!
И ние какато jan08 и Merry,  не мислихме , че ще се налага да сменяме памперс само няколко часа след раждането и акушерката каза, че бебето и вътре си е хапвало...А милата викай я в 4 през ноща да питам дали е нормално да си прави балончета бебето...
Леле увлякох се, извинявам се за което.За финал искам да ти пожелая бързо, естествено и весело раждане , като моето ( общо беше 2 часа).

# 218
Готовите снимки и картички ще ви изпратя по мейл, да не занимаваме широката публика с подробности  Simple Smile Заех се с непосилна за любител задача; от сега казвам, че за следващата акция предлагам инвестиционни съвети и мениджмънт услуги  Mr. Green

===================================

ЛошаБуба (супер ник!), от мен - глас за епидурална упойка Simple Smile. И непременно почети из библиотеката в под-форума за кърменето, не го оставяй за след като се роди бебето.

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 20:38 от мишолина

# 219
Страхотни са снимките-догодина като се рдои моя бебо се абонирвам при теб за картички

# 220
  • След завоя в дясно
Снимките са станали прекрасни. Благодаря на Мишолина още веднъж   bouquet

ЛошаБуба от мен имаш пожелания за леко и безпроблемно раждане. Всичко ще се нареди мисли позитивно.

# 221
Ах, какви снимки, великолепие!
Мишолина, непосилна задача, но как си се справила само, браво!
ЛошаБуба един глас от мен за епидуралната, щото раждах без и според мен няма нужда от чак толкоз героизъм. Е, това го разбрах постфактум.

# 222
  • Лондон
Аз също давам глас за епидурална и четене на "Смешно ли е раждането"!

Мишолина, определено имаш талант! Браво!!! Снимките ти са прекрасни.

ЛошаБуба, не се страхувай! Ще го преживееш...че и пак ще искаш  Wink

Този уикенд ще уточня Коледната среща и ще ви изпратя подробностите.
Засега е за 13-ти, неделя, ранен следобед.
Опитвам се да уредя и дядо Мраз... и май може и да стане  Laughing
Стискайте палци!

# 223
Мишолина, страхотно. Благодаря!

# 224
Мишолина, страхотни снимки! И много красиви деца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт