Великобритания-тема 28

• 44 332
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Шу, моя мъж действа направо, обажда им се по телефона, заявява им, че не е доволен и си е намерил по-изгодна оферта и се започва пазарлъка с тях. Те имат интерес да си задържат клиентите. Досега тоя номер минава, и интернета ни усилиха и го намалиха като цена, и нов модем ни сложиха, и офертата 3 за 30 ни продължиха. Миналата седмица имаше някаква повреда в мрежата и нямахме тж 4-5 часа, написа им гневен е-майл и още на другия ден сутринта се обадиха с извинения и пак са се спазарили да му отбият от цената 10 паунда.
Не знам знаеш ли, но ако си към Върджин може мобилния ти да е пак към тях на оферта 300 минути и 300 текста за 10 паунда за месец. Аз сум така и даже не мога да си изговоря минутите.
Елл пробвай да изчистиш картата, често от там пада сигнала.
Това върви, ама ако нямаш договор за една година. Ако имаш договор с тях и да си намерил по-добър доставчик - твой проблем.

# 376
Шу, виждам, че други са се захванали с проблема с Върджин, а и аз без сметки и говорене с тях нищо не мога да ти кажа.  Confused

Относно смяната на квартира - да, очаквай разходи. Първо трябва да дадеш предизвестие на агенцията/наемодателя (провери си договора дали можеш да го прекратиш по-рано, може да е за 1год. без право да го прекратиш преди това). Второ - предполагам сте дали депозит - проверете пак в договора какви са условията да ви го върнат, кога, как и какви удръжки могат да ви направят от депозита. Трето - за новата квартира пак ще трябва да платите административна такса на новата агенция, такса за нова кредитна проверка и евентуално други такси според агенцията. Четвърто - да не те отчайвам, но края на януари и целия февруари е времето, когато повечето хора сменят квартирите си и съответно наемодателите и агенциите са тези, които диктуват условията (квартирите заминават по-бързо и възможностите да свалиш от цената на наема или да договориш по-нисък депозит са значително са по-малки).  Разбира се, няма нищо невъзможно и ако си планираш добре всичко, не се притесняваш да питаш, да се пазариш (както за наема, така и за депозита и за таксите на агенциите) - сега в кризата имаш реален шанс да смениш квартира при твоите условия.
Имаш и още една възможност: да поискаш от агенцията/наемодателя проблема с мухъла (и всякакви други проблеми с квартирата и допълнителни разумни твои искания - примерно: влага, кондензация, стар килим в който се спъвате, матрак с убиващи пружини) да бъде оправен възможно най-скоро, разбирай до седмица. Искането ти трябва да е писмено, поне е-майл, за да имаш ти доказателство за дата.

Това е от мен, дано не съм ти писала само неща, които вече знаеш и поне част от тази информация ти е от полза. Късмет и горе главата - първата година е малко трудна докато се ориентираш кое, как, защо, но веднъж като си научиш нещата е лесно.  Simple Smile

# 377
Само да ви кажа какви чудеса от храброст сътворих за коледния базар на училището, по вампирско време.

Значи, сто пъти ми беше повторено, че трябва да са home-made cakes. Да, ама аз 2-те вечери преди това имах излизане до късно и нямаше кога да бухкам сладкиши; та тази сутрин си навих часовника за по първи петли, и запретнах ръкави в нечовешки час. Ама то човек като не се е разсънил, стават инциденти.

Единият сладкиш (тип tray-bake) го изпуснах при ваденето, но запазих самообладание и за скриване на келявия му вид, награбих каквото намерих сметанено из хладилника, разбих с пудра захар и какао, намазах на дебееел пласт отгоре и украсих със smarties.

Cup-cakes бухнаха като не-нор-мал-ни, което също не беше планирано, така че нямаше как да сложа глазура...след кратко чудене и ровене да видя какво имам, цапнах малко малинов мармалад, поръсих с кокос, и изрязах малки зелени листенца (и стана нещо що-годе сезонно). (Калина каза, че били като вулкани, ама ако много знае, другата година тя да си направи...)

Сега вече ми се спи, но ми предстои пълен работен ден.

# 378
Смея ли да питам от какво ряза зелени листенца?

Аз имах потресаващ следобед с медената къщичка; модел с много стръмен покрив бях избрала, не искаше да се закрепва; децата не чакаха да се залепи, а украсяваха един през друг. Сега прилича на алпийско шале (покривът се смъкна и се опря в чинията) и голяяяяма дупка в тавана.

Шу, много ти се е насъбрало, дано новата година започне начисто, добри мисли пращам.

# 379
Ъми....от дафинов лист...  Embarassed

Да, и аз разучих медената къщичка и предцених, че изисква познанията на строителен инженер, за да се построи и закрепи. Ще се опитам да я направя де, ей така, от мазохизъм, ама отсега знам, че като поставя покрива, ще ми се срути.

# 380
Алиса, мишолина razveselihte me iskrenno v tazi magla  Mr. Green
Pohvaaaal - nie s maja mi sme gordi sobstvenici na bileti za Depeche mode! Koncerta e vav vtornik na O2
Шу dano skoro vsi4ko se opravi  Peace

# 381
Pohvaaaal - nie s maja mi sme gordi sobstvenici na bileti za Depeche mode! Koncerta e vav vtornik na O2

Аз пък съм първа на този в Бирмингам, в неделя пък  Whistling

# 382
Здравейте момичета. Много ви се радвам като ви чета Hug
Тази къщичка и мен ме изнудиха да я купя, и сега се въртя около нея и се чудя от къде и как да я подхвана. Mr. Green

Лошабуба много мерси за отговора. Наистина повечето неща ги знаех, но не ми беше хич излишно да си ги потвърдя, че аз все си мисля че знам и накрая нищо не знам Tired Ние искаме да се местим именно защото ни изтича договора, но така като гледам май няма да стане, че нали февруари трябва да се ходи до Франция и после до германия и всяка стотинка ще ние от полза.
Иначе мъж ми се прибра много доволен вчера. Шефката която отговаря за една четвърт от аптеките на Буутс вчера специално е дошла да говори с тюторката, сегашния обучаващ и лично с мъж ми. Прекарала е по един час със всеки о отделно. След разговора с нея, индийката е приличала на препикано мушкато, сегашния му обучаващ се е мятал да му помага само гък да каже. На самия разговор тя го е разпитала за абсолютно всичко, ( за работа и лично). До колкото разбрах той с усмивка и без да обвинява и е обяснил че не е получил обучението, което е трябвало през първите месеци, похвалил е тюторката че е добър специалист, но за съжаление тъй като не е имала време проблемите са му били казани чак на четвъртия месец, и че всички негативи той ги е отнесъм. Та в общи линии типично по английски с много усмивки и без напрежение и е казал всичко, което е имал да казва и тя го е уверила че ще бъде разписан на 29ти. Дано наистина да е така и почне да изкарва прилични пари че пусти прегледи.... Нищо де аз се опитвам да съм оптимист и се надявам наистина всичките нерви да са за добро. Пък то без проблеми не може нали Wink Вярно няма да е много цветна коледата че още и елха нямаме, както и подарък за малката, но....само да сме здрави.

Още веднъж ви благодаря за подкрепата и лек ден на всички Hug

# 383
  chef  bouquet Xa, taka se smjax s izpalnenijata vi - Alisa i Misholina, tyk me gledaxa kato izvanzemno - vseki se e zarovil v PC-to, a az se smeja li smeja!
 Party Sega mi e xybavo, makar, 4e e dosta zaeto.

Pozelavam prijaten i polozitelen den, bez stres i samo xybavi emocii na vsi4ki!

# 384
  • Лондон
Майки за пример сте вие, само чета и цъкам на постиженията ви, и се смея де Grinning

За неделя, има ли все пак някакво по конкретно време, през което се предполага, че повечето потвърдили ще дойдат? На мен ми се идва, но не просто да пия кафе във Фулъм, но и да се видим?

# 385
  • Нотингам/Пловдив
Аз не приготвих нищо за Коледния Базар ,но днес бях мама-доброволка за да заведем малчуганите на музей.В началото всичко беше наред,в музея горе долу,но си представете уморените и гладни ,вече мрънкащи деца на връщане.Всеки трябва да мине по реда си ,няма лошо.Важното е децата да са щастливи,не че моята дъщеря беше щастлива че гледам след целия и клас ,а не само след нея.Лек  и успешен ден на всички.

# 386
  • Лондон
КОЛЕДНОТО КАФЕ / СЪБИРАНЕ

Момичета, предлагам да се срещнем в 2.30 пм на 13-ти, тази  неделя във Фулам.
Адресът е 61 Fulham High Street SW6 3JJ. Кафето се казва Delicious.

Хайде да се преброим  Simple Smile

Мислех да облека един познат като дядо Мраз, но той не е професионален актьор... и ако седнем да пием кафе може би ще се получи малко тъпо - май не е добра идея.  Ще донеса българска детска музика обаче...

# 387
Уф, много ми се иска да присъствам поне на една среща.Няма да мога да дойда, защото аз работя от 16:оо часа следобед, в събота ми е единственият удобен ден за такива мероприятия, тогава почивам.
Мога да ви пожелая само много хубаво да си изкарате, да ни разкажете после как е минало.
Хубаво прекарване на празниците желая на всички, напоследък не ми остава време да следя любимата ми тема, но това е защото другата седмица идва малката ни принцеса барабар с баба си, и аз се приготвям за посрещане.  bouquet  bouquet  bouquet

# 388
  • ENGLAND
Аз пък съм първа на този в Бирмингам, в неделя пък  Whistling
Що не минеш на кафе, аз от дребната не можах да се вредя за концерта.

# 389
  • Sofia
Момичета, извинявайте че нахълтвам в темата ви, но не зная къде другаде да помоля за помощ.
Моя клиентка от Великобритания ще ражда всеки момент. Пиша и писмо по служебни дела, но искам да и пожелая леко раждане накрая. А изобщо нямам идея англичаните как си пожелават подобно нещо newsm78
Моля помогнете Praynig

Общи условия

Активация на акаунт