Великобритания-тема 28

• 43 860
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Момичета пак имам питанка.
Когато пристигнем нали трябва да се регистрираме в общината.Някой ще ме пита ли дали съм безработна.
Защото аз ще съм в майчинство до 15 октомври.И си мислех да не го прекъсвам.Служител съм на МО(кадрови военнослужещ).
Незнам обаче дали ще има някаккъв проблем.

# 646
Когато пристигнем нали трябва да се регистрираме в общината.Някой ще ме пита ли дали съм безработна.
Защото аз ще съм в майчинство до 15 октомври.И си мислех да не го прекъсвам.Служител съм на МО(кадрови военнослужещ).
Аз не знам да има такива регистрации.

# 647
  • Лондон
Здравейте
ние също се надяваме утре да излетим, очертава се доста рисково пътуване, не стига времето, но снощи някакви идиоти са се правили на интересни в самолет на Хийтроу и сега мерките за сигурност са повишени, четох нещо за 3 часа минаване през скенерите Shocked дано да са журналистически трикове, на ВА страницата четох за допълнителните мерки вътре в самолета, не можеш да ставаш час преди кацане, не можеш да имаш чанта при теб...ако бяхме само големите, ще преживеем всичко, но сега с малката направо се чудя как ще, дали няма да ни вземат соковете и млеката Thinking
То ще се чуе Wink

Любимата Wizz Air може също да ти отвори сметка и там да остави парите ти, ако има отменен полет и ти не знаеш кога пак ще пътуваш, но знаеш, че ще ти се наложи. Така се спестява от таксата на кредитната, имаше и нещо около багажа...просто вариант. Иначе аз взех да ги избягвам, добър пример са как нещо на пръв поглед евтино, може да ти излезе по-скъпо, пък това пътуване до Лутън, при положение, че сме на 15 минути от Хийтроу...мерси

Елица, майчинството не значи , че си безработна. Не ти трябва никаква регистрация, по същата причина, ти си по майчинство. Ако искаш да ти търсят работа през социалните служби, тогава се регистрираш към някакъв отдел към общината, но това не съм го правила. Ако решиш да почваш работа, тогава трябва да минеш през разни процедури, но те са към имиграционните, не към общината. 

Много дълго стана, но като няма да ме има цяла седмица, се надявам да ме извините Simple Smile Хайде, лека нощ и дано се размрази скоро, че ще трябва и да се връщаме Rolling Eyes

# 648
Благодаря ви за инфото.
Май съвсем скоро ще идваме и ние и времето няма да ми стигне да си пусна предизвестие.А за сега не смятам да си търся работа в Англия.

tzvetak дано всичко е наред с полета и проверките и не ви мотаят много.

# 649
tzvetak -Надявам се да нямате проблеми и всичко да мине. Безаварийно пътуване и
Приятно изкарване в БГ Peace Hug  bouquet

# 650
  • Манчестър

Така или иначе мъжа ти предполагам,че е с work permit. Като негов депендант ( фамили мембър) имаш право на работа само ако си намериш работодател,които да ти оферира работа и с тази оферта си вадиш не помня кои цвят сертификат(маи розов) и работиш. Но не искам да те отчаивам, това е mission impossible. По скоро се приготви,ако ти се работи за 1 година чакане, и ако в тази една година мъжа ти има 12 месеца легален емплоимент с не повече от 30 дни прекъсвсане ще може да подаде за син сертификат за неограничен достъп до работния пазар, Тогава вече и ти можеш да получиш същия син сертификат. Нямаш право да се регистрираш и като безработна,защото нямаш право на работа.

# 651
Ave много ти благодаря за информацията.В такъв случай всичко се нарежда идеално.
Иначе мъжо си е разрешително и всички необходими документи и застраховки.Просто ми се иска да си взема докрай майчинството тук в БГ.
Стискайте палци всичко да върви по план и края на месеца трябва да отлетим комплект за Англия. Crazy
Лек ден на всички.

# 652
Цвете, дано нямате проблем с полета  Praynig На мъжо баща му си замина за БГ тази сутрин и излтяха. Предвид всички спрени полети, почти си мислех, че ще поостане още няколко дни у нас.

Алиса, какво стана с полета на родителите ти? Заминаха ли?

tsvetkova_elica
, успех с подготовката покрай пристигането ви  Hug

# 653
  • на кой му пука, майна
Здравейте момичета  Simple Smile Аз пак моля за превод  Blush

could you also forward it to me so that i
could no the wear about and also who you've ship it

# 654
Здравейте момичета  Simple Smile Аз пак моля за превод  Blush

"можеш ли да ми го препратиш, за да съм наясно къде се намира и с кого е изпратено".
Ама това е с много въображение и при условие, че "no" e "know" и "wear" e "where"

# 655
  • на кой му пука, майна
Здравейте момичета  Simple Smile Аз пак моля за превод  Blush

"можеш ли да ми го препратиш, за да съм наясно къде се намира и с кого е изпратено".
Ама това е с много въображение и при условие, че "no" e "know" и "wear" e "where"

elastina, благодаря ти   bouquet
Знаех си че ще е нужно въображение за този превод. Първо се опитах аз да си го преведа, после потърсих помоща на гугъл преводача, ама и той не се справи. В крайна сметка тази жена сътворила това "изречение" явно и тя не е наясно какво е искала да ми каже  Mr. Green    Crazy

# 656
  • далечно
здравейте.
 извинявам се, че така нахълтвам в темата ви, но искам да попитам как се казва (сусамов) тахан на английски?
След едно посещение на ливански ресторант в София, съм се запалила да направя арабското предястие хумос (хумус/хомос) и намерих рецептата, която е е много проста - нахут (chickpeas), тахан и подправки. Та имам нужда от помощ как се казва нахута...надявам се и в Италия да го има.

Благодаря предварително!

# 657
tahini (sesame seed paste)

============
Забравих да кажа на Шу, много се радвам, че са се наредили нещата с работата на съпругът ти, и дано всичко е наред с пътуването и прегледите на малката.

============
Много се радвам аз на снега, тъкмо миналата седмица се чудехме къде да замъкнем децата на лесно пътешествие, за да видят сняг, и ето, видяха в задния двор.

Обаче, като собственици на имот Mr. Green хич не подходихме добре, не си изчистихме снега пред къщата както си му е реда, когато беше мек и пръхкав, и сега е скован на лед, няма махане. За следващия път ще сме подготвени. А простите шейнички в ибей стигнаха 50 лири Crazy, от обичайните Crazy 10.

# 658

Момичета имам питане.Каква вода давате на малките си дечица.В Бг ползвах изворната на Девин.Тук коя е подобна на нея.Благодаря предварително.

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 18:33 от ninka maslinka

# 659
  • далечно
благодаря, мишолина!

Общи условия

Активация на акаунт