Великобритания-тема 28

• 43 825
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Аз не очаквам кой знае каква гъвкавост, въоръжила съм се с търпение.А относно адреса нямам проблем да го докажа, просто титуляра на договора нещо се притесни относно записването на детето за училище и се дърпаше да ми даде необходимото. Wink

# 91
Благодаря ви за разбирането и на всички за разясненията  bouquet

С търсенето на ГП, не пренебрегваѝ и търсене на зъболекар (много малко са останали работещите с NHS).

Моят мъж е стоматолог и не знам дали ще има проблем той да си ни прави зъбите  Mr. Green
В момента е в Англия да с оправи договора с NHS.

А там има ли понятие като Личен педиатър.Или просто трябва да се запишем в клиника.Защото ми се струва по-рационално да е записано детето при един лекар, който да е запознат с ваксини и т.н и той да продължи поставянето им.

# 92
  • Bristol
А там има ли понятие като Личен педиатър.Или просто трябва да се запишем в клиника.Защото ми се струва по-рационално да е записано детето при един лекар, който да е запознат с ваксини и т.н и той да продължи поставянето им.
Имаш си GP за детето и  health visitor, който е нещо като мед сестра и е запознат с развитието и проблемите на детето. Лекарите тук не се занимават с рутинни процедури, като например ваксинирането, колкото и странно да ни звучи  на нас българите, които сме свикнали с малко по-различна организация Crazy
Иначе супер, че си имате личен зъболекар Wink Няма проблеми той да ви лекува  Laughing

# 93
И ние ще подкрепим малката Анджи, като дойдем на срещата в неделя. Надявам се да има и други татковци, че ние ще водим нашия.До скоро!

# 94
Паричките за Анджи са събрани - включила се е банка, която е покрила остатъка от сумата, за да може веднага да се започне операцията.  Simple Smile Чудесна новина; сега няма да се изчаква поне, дано си има късмет детенцето, и да мине всичко както трябва с операцията и възстановяването.....че то парите са само едната част....

Това не променя нашите благотворителни планове и срещата, надявам се. Може да обсъдим на кой да помогнем пред-Коледно; ако се сещате за Лозинка, бях писала преди няколко седмици, събираха пари за антибиотичен курс (тази сума събрахме), момичето е на 26, cystic fibrosis - муковисцидоза, с това заболяване хората тук живеят пълноценно; в БГ няма клинични пътеки (!) за хоспитализация и лекарства, и е присъда.
http://lozinka.yolasite.com/

# 95
Хубава новина.

Да, каузи има много, хайде каквото можем да съберем, пък за каквото предложите да допринесем, аз съм за. И за Лозинка.

# 96
Момичета, здравейте! Извинявайте, че ви занимавам с моите проблеми, но ми е спешно и се надявам  да отговори някой. Попитах и в пътническия форум , но да питам и тук, защото предполагам, че ползвате и Изиджет.  От Изиджет изпращат ли на мейла потвърждение на резервацията? Първият път, когато купувах билети, изпратиха. Но тогава се регистрирах в момента на плащането. В резултат-не мога да си видя резервациите в сайта, но на мейл имам. Обаче снощи купувах други билети и ги виждам в сайта, но нямам потвърждение в пощата. А билетите са за неделя и се притеснявам.  Благодаря!

# 97
delda, ако виждаш резервацията на страницата на Изиджет (My Account), просто си изпечатай от там потвърждението - то е същото като това, което идва по мейл. Някой път искат и да попълниш паспортни данни преди полета - пак онлайн, при потвърждението. Ако го виждаш в интернет, значи всичко си е наред. С тях по телефон трудно ще се свържеш, но сигурно можеш да им пишеш мейл, ако трябва.

# 98
Благодаря!. Да, на първите билети ми пише и за пас данни, но не ме препраща изобщо за попълване. А сега се притеснявам, че с нова карта ги платих, та затова питам. Но ще видя и в банката дали е направено плащането.

# 99
Чудесни новини за Анджи, ще стискам палци, и силно се надявам всичко да е наред занапред. Praynig

# 100
  • Манчестър
Паричките за Анджи са събрани - включила се е банка, която е покрила остатъка от сумата, за да може веднага да се започне операцията.  Simple Smile Чудесна новина; сега няма да се изчаква поне, дано си има късмет детенцето, и да мине всичко както трябва с операцията и възстановяването.....че то парите са само едната част....

Това не променя нашите благотворителни планове и срещата, надявам се. Може да обсъдим на кой да помогнем пред-Коледно; ако се сещате за Лозинка, бях писала преди няколко седмици, събираха пари за антибиотичен курс (тази сума събрахме), момичето е на 26, cystic fibrosis - муковисцидоза, с това заболяване хората тук живеят пълноценно; в БГ няма клинични пътеки (!) за хоспитализация и лекарства, и е присъда.
http://lozinka.yolasite.com/

Разбира се,че не променя плановете. Аз следя темата за Анджи и сметката в ОББ вече е блокирана и не приемат средства.

# 101
  • Лондон
Помислих си, че не е лошо да уточняваме нещата, за които даваме мнения, защото се предполага, че хора, абсолютно незапознати с обстановката, ще си създават впечатления за страната и живота тук на база това, което сме казали, а това си е отговорно и затова по-добре да се уточняваме...

Аз исках само да споделя как сме изкарали половината уикенд, а не да отварям нова дискусия за здравеопазването в Англия, правили сме го толкова пъти...
Като уточнение към тези, които тепърва ще се запознават с обстановката бих казала, че ситуацията с здравеопазването и много други аспекти на живота, се различават коренно в Лондон и извън него, чувала съм само за това колко са внимателни и колко време отделят на пациентите лекарите извън Лондон и знам от личен опит, че това не е случаят тук. За сметка на това напълно одобрявам следенето на една нормална бременност с два скенера, никога не съм била по-спокойна и уверена.
Аз лично се надявам оттук нататък да не ми се налага често да ползвам тези услуги, а ако пък трябва, дано скоро да мога да си позволя да ползвам услугите на частни лекари, от това, което видях досега разликата с NHS е огромна...

И също уточнение за адаптацията, има голяма разлика според мен дали ходиш на работа, с какво се занимаваш или стоиш в къщи и гледаш децата и домакинстваш. Ако правиш първото почти няма шанс да ти е скучно или да имаш време да си мислиш колко ти е трудно да се адаптираш, просто се адаптираш и продължаваш напред. Е, детето ти не яде домашно приготвени супички и не пиеш чай в 4 след обяд, освен служебно, но пък правиш толкова други неща и детето ти също Grinning  Въпрос на избор и решения в крайна сметка.

И аз много се радвам за сметката за детето, дано има късмет, родителите му също Praynig

# 102
tzvetak аз бях причина да се отвори дискусията за здравеопазването  Embarassed .Но не съм целяла това де.Просто исках да се запозная с повечко неща преди да сме тръгнали натам.
Иначе смятам поне известно време да си домакинствам, защото мъж ми ще работи и ще ни трябва време да се окопитим с малката.

# 103
Относно темата за Анджи - сметката ми на пеипала чак днес проработи, и сутринта успешно преведох пари.

# 104
Момичета знаете ли нещо за Фолкстоун.Градът се намира на Ла Манша, но нищо не намирам в нета newsm78

Общи условия

Активация на акаунт