Великобритания-тема 28

• 43 825
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Folkstone
Тоз трябва да е, а ? Нищо не знам за него.
Страхотни новини за Анджи, много късмет на детенцето му пожелавам !
Мишолина ние утре ще дойдем не сме се отказали.

# 106
Elica - Фолкстоун е близо до Довер. Какво те интересува?

# 107
Мишолина - и аз не съм се отказала за утре Simple Smile

# 108
Elica - Фолкстоун е близо до Довер. Какво те интересува?

Ами нещо повече за самия град.Разбрах, че е курорт някакъв.Общо взето дали е добър за живеене, болници, училища.........

# 109

Ами нещо повече за самия град.Разбрах, че е курорт някакъв.Общо взето дали е добър за живеене, болници, училища.........
[/quote]

Ето линк с у-щата, http://www.kent.gov.uk/education-and-learning/ като за начало

# 110
# 111
Чудесна новина! Радвам се, че паричките за Анджи са събрани!

Абсолютно подкрепям идеята да осъществим палунваното благотворително събиране. Също си мисля да попитам дали няма да е по-добре, ако катричките ни бъдат изпратени на имей. Всеки може да си разпечата където пожелае и колкото копия поиска. Иначе Мишолина ще е твърде ангажирана и с време, и с разходи.

Алиса, да те подсетя за рецептата за чийз кейка, моля  Praynig

# 112
  • Манчестър
tzvetak аз бях причина да се отвори дискусията за здравеопазването  Embarassed .Но не съм целяла това де.Просто исках да се запозная с повечко неща преди да сме тръгнали натам.
Иначе смятам поне известно време да си домакинствам, защото мъж ми ще работи и ще ни трябва време да се окопитим с малката.

Тъи като мъжа ти ще е с work permit, в рамките на една година единствената възможност за теб е да си намериш работодател,които да те хареса и предложи работа и после на база тази оферта ще можеш да си извадиш карта(не помня кои цвят беше, маи лилава).

# 113
Лилава е, да Peace

# 114
  • Лондон
Elica, въобще не се притеснявай, дискусията си е ок, просто ние сме я водили тук и преди и проблемът е, че по типично БГ начин се бърза да се каже, че другият не е прав, което си е грешен подход, идеята е да кажеш какво мислиш, а не да казваш на другите колко грешат Peace Живот и здраве, ще си изградиш собствено мнение и сама ще прецениш кой колко е бил прав Simple Smile
Връщайки се на въпроса все пак, щом и Блеър преди да сдаде властта здравеопазването му беше на първо място в листата с неотложни проблеми за решаване, но падна от власт човекът, не можа да го оправи, сега и това правителство това му е от приоритетите, значи все пак проблеми има Wink
За адаптирането не го мисли толкова, не го наричай даже така, звучи по-сложно отколкото е. Особено за малките, моята дъщеря тръгна на детска 1 седмица след като пристигна, мрънка още една, но това щеше да го прави и на друго място и оттогава всичко си върви по реда, е, изкара някой друг вирус, но това е на дневен ред във всички случаи.
И ако можеш да не работиш, въобще не се напъвай Grinning

# 115
Може би и зависи на кого попаднеш. Аз днес водих малката ( с Мери) и останах много доволна от прегледа. Доктора и погледна навсякъде (уши, очи, гърло и тн.) за разлика от минали я път, когато една докторка я гледаше от разстояние та се наложи да я моля да я преслуша и се оказа че е за антибиотик.

# 116
Здрвейте дами англичанки! Hug
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но бих искала да ви помоля за малко помощ, съвети и инфо?
Догодина ще се прибираме в Бг през Лондон и ни се иска да останем за 2 или 3 нощувки там преди да отлетим за Бг, та ви моля най-общо за ориентировъчна нформация колко долу-горе струва нощувка на вечер в нормален хотел ( не луксозен, но не и някаква дупка), включва ли се закуска в хотелите, каква е цената на градския транспорт (има ли някакви дневни карти?), на по-известните музеи, на храната? Въобще каквото се сетите, че може да е от полза, а ако може и някои и друг линк ще е супер! Ще летим през Хийтроу, ако това има значение...Доста време има дотогава, но ми се ще да планирам предварително, а и да си направим сметка колко дол-горе ще ни струва. Благодаря предварително! Hug

# 117
 #Crazy Мале съвсем се стресирах, че сме тръгнали за някъде, а си нямаме и най-бегла представа за системата там.
Обяснете ми по-подробно за тези карти.

# 118
Имам свободен билет за прожекция на New Moon в Одеон Кингстън (Лондон)... Желаещи.. да дойдат с мен.. моляяяя Hug

00.01 довечера

# 119
Номадик, ще я пратя, но е в едно списание, и то е в къщи.

Нина С, пусни търсачка. Фолкстън е малък град близо да Ламанша, има малко туристи, малко пенсионери и малко индустриални предградия.
Има мнофо хубави места за разходка наблизо до града, старо пристанище и плажове (английски тип).
Възможно е  да страдат от пренаселение на емигранти, което се отразява на качеството на образованието и здравните услуги.
Удобно е , разбира се, за ходене във Франция.
Провери колко е пътя до летището, от което летиш до Бг.
Погледни на сайта на ББС дали има добри училища (ако имаш код на местоживеенето, т.е., конкретен адрес в града).
С код можеш да погледнеш на http://www.upmystreet.com/ за доста информация, включително и социлане разрез на хората в конкретния район.

Общи условия

Активация на акаунт