Великобритания-тема 28

• 43 854
  • 737
  •   1
Отговори
# 165

,
Статута ви е ,че мъжа ти е с work permit,a ти като негов dependant имаш право на работа само ако намериш работодател да ти предложи работа и на тази база подаваш за лилава карта. След 12 м employment с прекъсване не повече от 30 дни , мъжа ти може да подаде за синя карта за свободен достъп до пазара на труда, респективно ще те впише и теб и ти тогава ще бъдеш като него.
За англииския знам мног хора, които си мислеха,че знаят езика перфектно.....и тук на място установиха колко не го знаят, особено като се сблъскаш с местния диалект , лафове и тн, дето го няма в ни еидн учебник,а се учат само на място.

Много ти благодаря.
Мъжа ми е с Академик левъл(ако така беше наименованието), но предполагам има още какво да учи от местния диалект и лафовете Wink

# 166
Здравейте и от мен. Направо ви завидях за срещата Grinning

Ние сме горе долу добре. Боян миналата седмица не е имал инциденти в училище, и за моя изненада забелязах че разбира повече от колкото показва и определено се опитва да говори.

Иначе с нещата в работата на мъжа ми са почти същите. Разликата е че е на друго място, където има много и много интересна работа, както и колектив. Тъпото е че все още зависи от индийката, която в четвъртък за пореден път не го разписа.
Исках да ви питам, тук в УК нормално ли е, да се праща по пощата на домашен адрес работна кореспонденция? В смисъл индийката му изпрати още 2 писма (в петък и в събота) където обяснява защо не го е разписала и настоява той да ги подпише.

Лек ден Hug

# 167
Ех, момичета браво за срещата.Четейки ви разбирам, че е било много приятно.Гледам, че следващата среща ще е на 13, но мойта госпожица още няма да е тук, и май пак няма да присъствам. Sad
Имам още едно питане, имате ли представа какъв е срока на едно пълномощно за дете?Съпругът ми ще иде да я вземе, има пълномощно от лятото, но не знам каква е давността, дали ще трябва да се вади ново?

# 168
Шу - радвам се за езиковия напредък на Боян. По принцип кореспонденция от работодателя се изпраща на домашния адрес, някои път писмата се дават на ръка за улеснение, но пак са адресирани на адреса на служителя. 

# 169
Здравейте, аз влизам само да подкрепя думите на мамите.Вчера ми беше изклячително приятно, че се запознах с някой от тях и ще се радвам да се видим отново.Жалко, че Натали не беше в настроение за снимки и запознанства с друди деца, беше по- скоро в настроение с времето.Дано на Коледното тържество се представим по-добре!

# 170
  • След завоя в дясно
Привет и от мен Simple Smile
Мишолина благодаря за организацията и снимките. Хубаво, е че се събрахме и съчетахме полезното с приятното Лозинка наистина има нужда от тези пари.
Също така искам да споделя че, много се радвам, да се запозная с новите момичета и се видях пък макар и набързо със старите муцуни.
Magimon ако на пълномощното пише, че е безсрочно няма проблем, иначе важи за една година доколкото знам. Ако имаш желание винаги можеш да дойдеш и без детенце на срещата. Wink

Слънчева седмица пожелавам  Nature Partly Sunny

# 171
Здравейте момичета, срещата беше много приятна, видях едни прекрасни деца, а искам  да похваля и майките които изглеждаха страхотно- даже си взех бележка, и днес се отчетох във фитнеса (за тези които не присъстваха-аз бях най-пълничката там, останалите - елегантни фиданки).Моето дете беше много послушно, което направи срещата още по- приятна за мен.

# 172

Благодаря ти за инфото, обадих се в посолството и ми казаха, че е валидно да края на календарната година.И те ме попитаха, какъв точно е документът, и ако е декларация важи до края на годината.Ще ни свърши работа, ще спестим ходенето до посолството.  bouquet

# 173
Като ви четя ,май сте си прекарали доста добре на срещата Peace

Аз да ви кажа Heart Eyes,днес бях на преглед и се видя ,че имам 10 фоликула.Да си призная четсно много съм щастлива,докито каза че за сега всичко върви наред ,в сряда пак на скан и до края на седмицата ще ми ги извадят...та това е за сега Peace
Надявам се всичко да върви наред Praynig Praynig

DNP-моля те изчисти си входящата кутия

# 174
Момичета имам 1 въпросче,ако може някой да ми даде инфо-мислим за име на бебето и се чудехме дали като в Бг трябва да е с бащино име да завършва на -ов и фамилното.Искаме да разнообразим малко второто име,но като БГ гражданин който ще бъде роден в чужбина май трябва да се спазва БГ изискването-има ли някой с подобен опит?Мерси предварително

# 175
Момичета имам 1 въпросче,ако може някой да ми даде инфо-мислим за име на бебето и се чудехме дали като в Бг трябва да е с бащино име да завършва на -ов и фамилното.Искаме да разнообразим малко второто име,но като БГ гражданин който ще бъде роден в чужбина май трябва да се спазва БГ изискването-има ли някой с подобен опит?Мерси предварително

Не съм спазвала никакви изисквания и незнам да има такива, относно второто име аз исках да е както в БГ, затова сложихме -ова след бащиното.

# 176
Здравейте,

Предстои ми пътуване до Лондон за 5 дни и сега търсих в разни търсачки хотел. Прави ми впечатление, че хотелите на по-нормална цена (то е ясно че са по-скъпи, но пък по-в центъра цените са невероятни) не са точно до по-ключови места, сс които се пристига от летищата (нашето е Лутън). В случай гледах да е до Виктория стейшън, до Хайд Парк или до бейкър стрийт. Все са на 4-5 км от Виктория стейшън например. Затова искам да проуча как стои въпроса с градския транспорт. Може ли например от Виктория стейшън или Хайд парк да се придвижвам с градски транспорт и какъв препоръчвате? Основно ме интересува да ми обясните какви карти се продават за транспорта, например дали има комбинирани за автобус и за метро и кое е по-добре да взема. Всъщност като съм там от събота до сряда седмична карта ли трябва да взема. Всъщност ние ще сме двама, ако това има значение. Бях чула, че билетите сутрин и следобед са с различни цени, картите важат предполагам за целия ден.  Ако някой може да препоръча хотел, ще съм благодарна.
Дано не е проблем, че питам тук но през деня не остава време от работа, сега се рових 2 часа за хотели и като знам как бързо лети времето, реших да потърся във форума и ви открих Heart Eyes
Предварително благодаря!
  bouquet

# 177
  • San Diego, CA
DNP ,моля ,прочисти си кутията ,немога да се свържа с теб!Разменила съм местата на 7 и 8 в началото на номера ,затова се е получило така,съжалявам!!
Извинявам се за офф-а!

# 178
Току-що прочетох тази статия в БНТ:

http://bnt.bg/bg/news/view/18284/fondyt_za_lechenie_na_deca_ne_e … voil_40_ot_parite

Защо ли тогава непрекъснато се организират кампании за набиране на средства???

# 179
Току-що прочетох тази статия в БНТ:

http://bnt.bg/bg/news/view/18284/fondyt_za_lechenie_na_deca_ne_e … voil_40_ot_parite

Защо ли тогава непрекъснато се организират кампании за набиране на средства???

Мда, и аз го четох това вчера и нямам думи.

Някъде в предишните теми си спомням, че някой беше споменал за квасене на кисело мляко. Можете ли да ми кажете откъде се сдобивате със закваска в тукашни условия?

Общи условия

Активация на акаунт