Великобритания-тема 28

• 43 883
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета! LaughingМного хубава групичка сте се събрали. Попрегледах темичката ви и много ми хареса атмосферата при вас.
Аз търся информация и мисля, че точно вие можете да ми помогнете.
Ще разкажа с две думи.

Семейството на брат ми живее в Бирмингам. Имат син на 12г.
Миналата година синът ми/8г/ им беше на гости заедно с баба си за един месец. Изкараха много добре. Тази година, живот и здраве, пак ще отидат. Т.к. майка ми иска да поостане повече, за да си види и другото внуче, този път имат намерение да останат за два месеца.  Миналата година синът ми през деня си играеше в къщи, докато се върне братовчед му  от училище в 15ч. На нас обаче ни се иска това време да го запълва с нещо приятно и полезно. Брат ми се надяваше, че ще може да го запише в училището за два месеца, само да присъства, но явно няма да стане. Синът ми се справя сравнително добре с езика. Тук вече идва моите питанки към вас. Момичета, дайте идеи, къде може да го води майка ми, дори за едни час/ а ако може и за повече, още по-добре/, за да контактува с други дечица, да се забавлява и да упражнява езика?! Знам, че по това време неговите връстници са на училище, което е проблем.
Например тук,в Бг има доста такива възможностти -American Corner,Ц-р за работа с деца, много клубчета и школи. Чувала съм ,че на Острова социалната политика е доста добре развита и също се предлагат безплатни занимания за деца. Но къде в Бирмингам? Дори да е платено, съм съгласна да го води майка ми  и да плащаме. Това, което ще научи там за 2 месеца,ако контактува с дечица тук ще го учи сигурно 2 години. Така и така ще е в Англия, иска ми се да се възползваме и да съчетаем приятното с полезното. Иначе следобедите си говорят на бг в къщи/нормално/,понякога канят приятелчета на племенникът ми, но 1-2пъти седмично, тоест не е достатъчно.
Моля ви, дайте ми насоки?Къде да ровя и търся? Аз временно ще ви досаждам в темичката с въпроси най-вече, за което ви моля предварително да ме извините.

В краен случай майка каза, че ще го води в близкия парк ,на детската площадка.
Надявам се разбрахте питанията ми!

Предварително благодаря!
Знам ,че ще ми дадете ценни съвети и насоки.

Хубав ден на всички!:hug: Hug Hug

# 181
  • След завоя в дясно
Добро утро от мен  Coffee
Victorita както е записано в английския акт за раждане така ще ти го запишат и в българския. Най- добре се обади в посолството и ги попитай.
So special Simple Smile това е сайта за транспорта http://www.tfl.gov.uk/ като зададеш отправна и крайна точка ти определя с какъв транспорт ще ти е най бързо. Разгледай го има цени на билети и друга полезна информация. Билетите за метрото са по- евтини след 9.30 сутрин няма следобедни намаления. Относно питането ти за хотелите има много теми във форума На път порови се там.
Nina_S нямам думи просто за тази статия, за съжаление това е ситуацията в "милата" ни родина. Тези, който носят отговорност за това трябва да отидат на съд. Става въпрос за живота на невинни душички ooooh!

# 182
  • Bristol
Мишолина, браво за организацията   bouquet
Шу, дано нещата започнат да се подреждат при вас!
mimaa, разкошна новина, дано така да продължава  Hug
ooooh!
victorita, както искаш, така си записваш детето  Grinning
So special, дали това ще ти свърши работа, Transport for London. От този сайт можеш и билети за забележителностите да закупиш Wink
gerka, сутрин е малко вероятно да намерите нещо подходящо за детето, защото както ти каза, наборите са му на училище, освен ако не съвпадне престоят му с някоя тукашна ваканция. За след училище или ваканции, нека проверят за детски клубове. В тях обикновено ходят деца, чиито родители работят и няма кой да ги гледа в къщи. Да говорят с хората в такъв клуб и да обяснят каква е ситуацията, ако имат свободни места, съм сигурна че ще го приемат. Ако имат подобен център в района, http://www.explorelearning.org.uk/ , да видят дали може през деня да взима по някой и друг урок на английски детето  Grinning Иначе клубчета през деня има, но те са за деца до 4 годинки, не мисля че на момчето ти ще му хареса, дори и да ги допуснат на такова място.

# 183

Цитат
Някъде в предишните теми си спомням, че някой беше споменал за квасене на кисело мляко. Можете ли да ми кажете откъде се сдобивате със закваска в тукашни условия?
Aз пробвах с, но се получава заквасен Total. Знам, че има някаква суха закваска, ако някой може да ти я донесе от България...

# 184
  • След завоя в дясно
Gerka на първо четене се сещам, че може да го води на плуване. Басейните обикновено са добре подържани и не е скъпо удоволствието. Извинявай за любопитството, но твоето детенце не е ли в училищна възраст?

# 185
Здравейте,

Предстои ми пътуване до Лондон за 5 дни и сега търсих в разни търсачки хотел. Прави ми впечатление, че хотелите на по-нормална цена (то е ясно че са по-скъпи, но пък по-в центъра цените са невероятни) не са точно до по-ключови места, сс които се пристига от летищата (нашето е Лутън). В случай гледах да е до Виктория стейшън, до Хайд Парк или до бейкър стрийт. Все са на 4-5 км от Виктория стейшън например. Затова искам да проуча как стои въпроса с градския транспорт. Може ли например от Виктория стейшън или Хайд парк да се придвижвам с градски транспорт и какъв препоръчвате? Основно ме интересува да ми обясните какви карти се продават за транспорта, например дали има комбинирани за автобус и за метро и кое е по-добре да взема. Всъщност като съм там от събота до сряда седмична карта ли трябва да взема. Всъщност ние ще сме двама, ако това има значение. Бях чула, че билетите сутрин и следобед са с различни цени, картите важат предполагам за целия ден.  Ако някой може да препоръча хотел, ще съм благодарна.

За градския транспорт: вземи си Oyster card, еднократното пътуване с метро (т.е., не седмична карта) излиза най-евтино.
И рейсовете са най-евтини с Oyster.
Купува се от всяка станция на метрото, има ги и по някои вестникарски павилиони.
Да, картите важат за целия ден, а някои дневни карти: daily travel card, например: важат след 9.30 сутринта.
От Виктория и Хайд Парк има лесен траспорт, през Виктория минават Circle, District+ Victoria Lines, и около Хайд Парк има удобни спирки на метрото, зависи от коя страна си: Hyde Park Corner, Knightsbridge.
Погледни тук за карта на метрото:

http://images.intolondon.com/images/intolondon/transport-maps/lo … ound-tube-map.gif

Виктория е в зона 1, в долния десен ъгъл.

Това е сайта на London trasport: има информация за билети, в горния десен ъгъл има търсачка за маршрути, долу в дясно има връзка към автобуси, можеш да погледнеш маршрутите.

http://www.tfl.gov.uk/

За хотели:

Погледни тук:
http://www.lastminute.com/site/travel/hotels/hotels-browse.html?CATID=111951,

http://www.laterooms.com/en/k16295585_london-hotels.aspx?q=3_cheap-hotels

http://www.hotels-london-hotel.com/

пусни и търсачка.

Успех, и приятно прекарване.

# 186
Gerka на първо четене се сещам, че може да го води на плуване. Басейните обикновено са добре подържани и не е скъпо удоволствието. Извинявай за любопитството, но твоето детенце не е ли в училищна възраст?

Да, на плуване ще ходи със сигурност. Даже от тази година няма нужда да се взима билет с придружител, а направо нормална карта, защото през януари навършва 8 годинки. И да, той е на училище, до 24 май. Живот и здраве ще заминат около 20 -30 май и ще останат до 17 -20 юли, когато племенникът ми свърша училище в Англия. Майка ще ги доведе в България и тук аз ги поемам. Laughing

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 19:02 от gerka

# 187
Момичета, невероятно мили сте тук!!!  Hug
Не очаквах да сте толкова бързи и така отзивчиви! Алиса, Merry и  Ell , сърдечно благодаря. Ще прегледам инфото и ако имам въпросче ще попитам, но иках първо да благодаря!!! Прегледах двете теми за Лондон, забележителностите вече съм ги набелязала от там.
Още веднъж, БЛАГОДАРЯ!   bouquet  bouquet  bouquet

# 188
Благодаря на всички които ми отговориха.Ще звънна до посолството да попитам все пак

# 189
Благодаря Локо, ще пробвам.

# 190
И аз благодаря за отговорите.  LaughingЗа сега нищо не съм намерила, но продължавам да търся. Бихте ли ми казали какво означава тази цена   
5 - 11 year olds
Ј4.20 (off peak)
Ј4.70 (peak)

Това на час ли е?

# 191
Хей момичета много ме кефите, страшно сте информирани и за всеки въпрос имате отговор.Как не съм ви намерила по-рано.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 192
  • Манчестър
И аз благодаря за отговорите.  LaughingЗа сега нищо не съм намерила, но продължавам да търся. Бихте ли ми казали какво означава тази цена   
5 - 11 year olds
Ј4.20 (off peak)
Ј4.70 (peak)

Това на час ли е?

Изглежда,че е на час.

# 193
5 - 11 year olds
Ј4.20 (off peak)
Ј4.70 (peak)

Това на час ли е?

gerka, peak са цените на билетите до 9:30 сутрин, когато е най-натоварено. След 9:30ч са по-евтини.

Мишолина, радвам се, че сте събрали толкова парички. Съжалявам, че не можах да дойда  Confused В неделя работих цял ден и цяла нощ, спах 3 часа само, а в понеделник се повтори исорията и спах пак 3 часа само... Днес си взех офф и съм вкъщи, но поне свърших работата.

# 194
Момичета някой от вас летял ли е с wizz air.Мои познати ще ни идват на гости но за жалост от Варна това е единствената дирек на линия.Та дайте мнения ако сте ги ползвали

Общи условия

Активация на акаунт