Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 53-та тема

• 115 216
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
Мммм, пу за мен пелмените. eat
Формичка имам и аз, но метална /алуминиева/. Обаче не ми харесва как стават с нея, защото при варене много се разлепват. Rolling Eyes

# 451
Здравейте, кулинарки!
Не съм влизала в темата (и форума изобщо) сигурно от няколко месеца. Страшно ми липсвахте, но пусто време не остава! Работа, работа, работа...  Laughing

Толкова хубави неща видях, думи нямам.   bouquet Радвам се, че всички сте още тук, има и нови попълнения...  Simple Smile Веси_нн се появила, няма как да не спомена и дидибу, която прави още по-страхотни снимки, лабрекс, видях и пепика с една невероятна питка с масълце, близнаците2004 с вкусни оризови кюфтенца и една оригинална идейка за аранжиране на руска салата на viara.an ... Видях, че пеп-чо е писала преди малко (спомних си за невероятните пици, които приготвя eat)... Страхотни сте, както винаги! Grinning

Хайде и аз да покажа нещо:

- торта за ЧРД на малката
 - Пилешки хапки и пържени кюфтенца за мезенца Simple Smile
 - Мезенце - топчета от сирене и мръвкиии Simple Smile

- сандвичи
 - Бутер-банички с яйца и сирене
 - Бутер-банички с шунка и кашкавал

Повечето са стари снимки. Снимката и рецептата на тортата, която ви показвам, я публикуваха в един от последните броеве на Кулинарен журнал Grinning. В него имаше и една торта на Краси.мира, която спечели награда, за което я поздравявам!   bouquet

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 01:40 от dixi

# 452
Рени55 мерси  bouquetа знаеш ли къде да си намеря такава форма?

dunia53 ми то няма рецепта,сварявам за малко картофите,нарязвам2-3 кремвирша,и една палка топено сирене.Аз го готвя в йенска,намазнявам я,редя ред картофи,кремвиршите и топеното сирене.Оставям малко картофи които намачквам на пюре и мажа най=отгоре.Ползвам подправка на маги за запечени картофки,но половината заливам с нея и пека.А накрая рендосвам кашкавал и го оставям да се запеше малко.Това е . PeaceЛеко взаимствано от рецептичката на гърба на подправката. Peace Peace Peace

# 453
dixi, Hug,добре завърнала се!Много хубава торта!
Момичета,ще се опитам довечера да напиша рецептата за скуонс  chef

# 454
  • Пазарджик/Лондон
Много хубави неща видях - виенски кифлички, пелмени, на dixi тортата наистина изглежда страхотно Hug.

Ето какво хапвахме у нас през последните два дни Wink:

Огретен със сметана:

Супа топчета :

Две содени питки / една вече не ни стига  Joy/:

И за десерт - негърско дупе в бял памперс Joy:

# 455
Мама Цоцолана, може ли рецептата за хляба с пълнеж, много апетитно изглежда!

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2696.msg71958

# 456
Мама цоцоланка хлебчето изглежда умопомрачително Hug

Аелис а твойте картофки със сметана ...... ммммм Много вкусни изглеждат, рецепта имат ли?

Всички отново невероятни вкусотии сте приготвили  bouquet

У нас вчера за вечеря милото направи пица

ето я

# 457
  • В града на хумора...
Аелис , содените питкиии.....огладнях наранина....би ли споделила рецепта   bouquet

# 458
  • София
Добро утро и от мен Grinning

Пълно е с вкусни и красиви неща както винаги,всички се справяте страхотно в кухнята Peace
Алхимика,много апетитно изглеждат пълнените ябълки Simple Smile

dixi ,при теб всичко е на ниво.Тортата е много красива Peace

Аелис ,не бих отказала от твоя сладкиш,особено в момента с кафенцето мисля, че ще се върже страхотно Wink

Вчера правих кифлички,по рецепта на Селма  bouquet
Селма, на вид не са красиви като твоите,но пък са много вкусни.Много бързах и не можах да им отделя повече време при оформянето, но следващия път ще се постарая.Рецептата ти е страхотна.Благодаря  bouquet
Кифлички със сирене

Кифлички с домашно сладко от ягоди

Ето и вечерята от снощи-Качамак със сирене

# 459
От доста време не съм влизала при вас, но направо ме разбихте!!! Готвите като за световно завиждам ви благородно за вкусотийте!БРАВО #Crazy Pinki_81 ,  bouquetстрахотен качамак на мен тая гозба никога не ми се получи като хората newsm78

# 460
Аелис,негърчето силно напоено ли го правиш,защото аз правих по една рецепта,но заливката не играеше такава роля,беше по-гъста и стана една лъскава отгоре-много красива,но отвътре беше по-сухо.Ако при теб е по-сочно,каква заливка правиш?Аз мислих да пробвам тази на жадната монахиня.

# 461
  • Пазарджик/Лондон
kotekiti , ето рецептата на картофките със сметана :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg13192968#msg13192968

Меридичка , радвам се , че питките са ти харесали, ето рецептата :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg13192812#msg13192812

L.I.L.I... , рецептата, по която правя Негърче е една, а рецептата за Негърското дупе е друга.Негърчето е малко по-сухо, а Негърското дупе е по- сиропиран сладкиш, залива се със сироп от 1ч.ч.вова и 1/2 чаша захар, сварени на котлона.Заливката е от заквасена сметана, захар , поръсила съм с орехи.

# 462
Аелис, Благодаря  bouquet

# 463
  • София

Аелис, много вкусно е при вас!!! ЧЕСТИТА ТЕМИЧКА!
Алхимика, проверих в склада за тази форма, но няма в наличност....
Аз ползвам ето тази - има ги в к-т от 4 големини ( аз ползвам най-малката) по дом.потреби
http://media.snimka.bg/4892/016038618.jpg

Днес свърших бързо с готвенето, благодарение на Пепчо   smile3525
Приготвих голи сарми, но сосчето ми стана доста гъстичко.....

и зелева салата

шоколадова грис халва

# 464
  • София /Абсурдистан
Аелис как ги правиш содените питки, може ли да споделиш рецептата  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт