Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 53-та тема

• 115 196
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе/София

салатката

супа топчета по градинарски

пилешки пържоли с гъби и сметана и пържени картофи
това е моя отчет за снощи

# 526
Бабаитка радвам се ,че кокосовите бонбони са ви харесали!!

При нас пилешко с праз.

# 527
  • Варна
Привет момичета, днес нямам време да вляза във форума. Правих торта и други вкусотийки и влизам да ви почерпя с нея по повод рожденния ден на моята половинка.

и забравените от миналото фунийки с крем

# 528
Ммм, неустоими неща сте приготвили всички  Hug

шишчета от скариди и бекон, гарнирани с печени картофки, които са издълбани и вътре има масло с подправки, плюс доматче и авокадо.

# 529
  • Варна
Големи красоти и вкусотии има в тази тема, както винаги.  bouquet
Pety, може ли рецептата на пилешкото с праз.

# 530
Pety, пилешкото с праз изглежда невероятно! eat Така ми се дояде... Как го правиш?

She_R, каква е рецептата за фунийките? Мекички ли станаха? Аз правих веднъж преди време, но ми станаха твърдички, рецептата май беше от Кул. журнал... Твоите как са?

Аелис, благодаря за рецептата. Сигурно ще се справя със сладкиша, но ще го оставя да почака засега, почвам да издирвам рецепта за сиропирана баница.  Crazy Купих си локум и сега се чудя какво тесто да измисля. Сигурно е някакво като за дърпана баница, защото технологията е същата. Гледам, че Мамето скоро е правила, ако се включи скоро, моля да сподели рецептаPraynig

А относно ония кори на сач на Белла - днес ги видях в Билла, продават се готови и на опаковката пише "Дърпани кори на сач". Изглеждаха като бутер-тестото, но не бяха замразени. Не ги разгледах по-обстойно, защото бързах...

Олее, какъв съм заплес! Току-що ми щракна, ами май това беше решението за мойта сладка баница!  ooooh! Готови дърпани кори на сач!  Confused Ама и аз се сетих - след дъжд - качулка, цял ден сме навън, току-що влизам, няма да излизам пак. Ще чакам предложения от вас. Благодаря предварително!

# 531
  • София
Страхотни вкусотии видях, няма да изброявам, защото ще трябва да изпиша цяла страница сигурно. Невероятни сте!  bouquet

Ето и нашето меню за днес:
зеле, праз, сушени печени люти чушки и зелев сок за салатка,

Бьоф Строганов,

содена питка със сусам.

# 532
  • Варна

She_R, каква е рецептата за фунийките? Мекички ли станаха? Аз правих веднъж преди време, но ми станаха твърдички, рецептата май беше от Кул. журнал... Твоите как са?

Те трябва да престоят 24 часа, но кой да ги чака Mr. Green Сега станаха не твърди, по скоро хрупкави. Правих ги по тази рецепта:
Фунийки с крем
За тестото - 2яйца, 250гр.кисело мляко,150гр. захар,100мл. олио, 1 ванилия,и щипка сол,брашно докато стане тесто, което може да се разточва тънко. Тестото се разточва и се режи на ленти около 2 см.; увива  се около фунийките.
За крема - 1/2 л прясно мляко, 125гр-масло,2 яйца, 6 лъжици захар и 3 лъжици брашно; като заври млякото, в него се слага маслото да се разтопи и после разбитите като за кекс яйца, захар и брашно; в млякото сложете и две ванилии 

# 533
Момичета, благодаря ви за топлите думи за моята баница. Да, корите аз ги дърпах и да, за съжаление се изисква за тях кръст и търпение. Но...неволята учи на всичко....Та се понаучих поне това, което може да правя и седнала. Но е факт, че от началото на бременността си до сега не съм наддала нито един килограм, напротив свалила съм цели 15кг.(и пак тези, които останаха са прекалено много, но това е друга тема), та все още се навивам да меся на ръка........

Ето това е обяснението ми за дърпаната баница:

Бабата от този клип - http://www.vbox7.com/play:02eaaeb6 - ми хвърли ръкавицата

Продуктите са:

2 ч.ч. топла вода
6-7 с.л. олио
1/2 с.л. оцет
малко сол
брашно за баници, колкото поеме

She_R, честит празник! Ех...завиждам ти....вече си в 9-я.......Малко със закъснение ще поднесеш подаръка на мъж си........Тортата каква е?

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 18:22 от Мама Цоцоланка

# 534
Венета, чудна питка. А сладкиша - негърчето е просто фантазия, може ли да ми пуснеш рецептата, някой напред я беше пускал, но аз рових рових и не я намерих.
She_R, красива торта, а фунийките са .... откога се каня да правя и аз. Приятно изкарване на празника  :hug
Бении, хубав сладкиш, не се о съмнявам, че е много вкусен.
Кремче ванилия, много интересни шишчета  Party
Гелева, ще може ли рецептата за Бьоф Строганов-а? Мерси  Hug
Маме, мерси за рецептата за корите, и аз ще се хвана да дръпна едни  Peace

У нас днес за обед:
Лятна супа

Ноки със моцарела и сметана

# 535
  • забравих си мисълта...
Венета, чудна питка. А сладкиша - негърчето е просто фантазия, може ли да ми пуснеш рецептата, някой напред я беше пускал, но аз рових рових и не я намерих.

Tracy_t, много ти благодаря! Заповядай и рецептата на  Негърско дупе.

She_R, да ти е жив и здрав рожденика и да те радва поне още 100 години  newsm10. Много вкусна торта и фунийки си приготвила, както и ястията и сладкишите на останалите момичета, невероятни вкусотии са сътворили   bouquet.

# 536
Pety, може ли рецептата на пилешкото с праз.

Исках да направя ето тази Кюстендилска кавърма,но сложих повече вода,домати и накрая малко размито брашно с вода за да се сгъсти.Не сложих виното  и яйцата и не запекох в тавата. Simple Smile

# 537
   И аз съм на вълна дърпани банички.Направих ги със сирене и картофи. Simple Smile

# 538
  • Бургас
Мусака

Торта с кисело мляко

# 539
Pety, имам спомен от едно много вкусно пилешко (домашно), приготвено с праз, разкошно беше. Припомни ми го с твоята снимка.    bouquet

Venetta, страхотна болярка си спретнала!   bouquet

Гелева, и от твоята содена питка не мога да откъсна очи! Heart Eyes   bouquet

Докато напиша, Селма и тя лъснала едни вкусни банички! Heart Eyes   bouquet

Аз днес само един мързелив американски сладкиш направих.

Общи условия

Активация на акаунт