Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 53-та тема

• 115 204
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
# 541
Лабрекс, ще ме уморите със Селма с вашите сладки изкушения......Направо на Селма ще и пиша неизвинено за това,че се представя със солени изкушения......

От негърчето смятам да се възползвам тези дни......

Чушки бюрек - от преди няколко дни, сега обаче качвам снимката

Баница от мама

Пълен пипер с ориз и гъби

# 542
Лабрекс, ще ме уморите със Селма с вашите сладки изкушения......Направо на Селма ще и пиша неизвинено за това,че се представя със солени изкушения......

Маме, а ти с тия баници и пити колко ме моришшш........Не стига, че налитам на сладко, ами отвреме навреме гарнирам и с баници и бюреци. Embarassed

Ей сега хвърлих око на мусаката на yagodka, мисля, че ще бъде много одобрена от съпружеското тяло. Grinning  bouquet

# 543
Лабрекс, и от моето съпружеско, а и от синовното тяло беше одобрена. Няколко пъти... Whistling Затова писах и ориентировъчно 4-6 порции. Laughing Ще се радвам, ако ви хареса! Hug

# 544
  • София
tracy_t , заповядай рецептата за Бьоф Строганов, така както аз го приготвям. Hug Със сигурност не е оригиналната рецепта, но така приготвено също е много вкусно. Simple Smile
Лабрекс, много изкушаващ сладкиш. Имам ябълки доста, така че ще се възползвам от рецептата ти. Hug
Маме, от пълнените ти чушки започнах да слюноотделям, невероятни са и много ги обичам. Crazy
yagodka , записвам си и твойта рецепта за мусака, обичам манджички с праз. Grinning

# 545
Дес, баницата ти е разкошна! Heart Eyes Аз съм любителка на банците със сирене (и не само), особено такива бухнали като твоята.   bouquet Суупер! И на мен не ми стана ясно за корите? Какви кори на Белла, че да стават за дърпане?  newsm78 Аз съм купувала фини кори и бутер тесто...  Confused
А кекса с ябълки как го правиш? Може ли рецепта? Simple Smile Тъкмо се чудех какво сладко да забъркам, пък имам и ябълки...   Mr. Green  
Maлко със закъснение,но да ти отговоря Hug
Корите са ми тези:напълно готови нито дърпам нито тегля Mr. Green,разгъвам редя и слагам плънка Wink

A кексът е следният:
Бъркам всичко с телена бъркалка.4 яйца(става и с 3) разбих с чаша захар(може и повече захар ако обичате по сладко).Към тази смес добавих половин чаша разтопен маргарин Белла(може масло или олио),След това една чаша кисело мляко с разтворена лъжичка сода в него добавих към сместта.СЛожих малко канела и 4 настъргани обелени ябълки и 2 ч.ч. брашно.Разбърках всичко опекох във кексова формичка и 4 форми за мъфини.Ами това е.Кексът стана сочен и ароматен и много вкусен ама на следващият ден,много повече отколкото току що изваден.Поне за моят вкус Laughing

Aз от няколко дни съм горд собственик на така мечтаната ми форма за мини кексчета,та я изпробвах с ето тези мъфини с портокалов аромат:

# 546
  • София

Лелеееее, какви вкусотийки сте приготвили днес момичета!!!!!
Баници, сладкиши и торти.....
Мама Цоцоланка, правиш страхотни баници и погачи......  bouquet
She R, ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК !!! Да е здрав и късметлив съпругът ти и много да те слуша!
Тортата и фунийките са фантастични!
За днес кюфтета с картофи на фурна

Днес имах провал в кухнята - не ми се получи сладкиша и от заготовката направих малка бисквитена торта

и целувки

# 547
Набързо пускам салатките, че сядам да гледам филм  Simple Smile.
Разядка с праз - вътре има праз лук, чесън, сирене, варени яйца, майонеза и кисело мляко:

И бобена салатка:

И овкусено пилешко филе на фурна, но него не снимах.
Приятна вечер!

# 548
рени55,много хубави целувки!Белички,нежнички. Heart Eyes

# 549
  • област Софийска
От мен днес скромничко
супа със свинско месо

свински гърди на фурна

# 550
Аз днес за вечеря направих огретен с картофи

Опитах да направя и сладки с шприц, но не са за показване, а на всичкото отгоре май и за ядене не стават Embarassed

# 551
Момичета, нямате настигане, раво на вас!  bouquet
Маме, завиждам за всички питки, хлебчета и баници, които правиш, чудни са! Hug
Хареса ли ви пълнения хляб? Wink
Трейси, сигурно си видяла, че пармезановото пиле е с линк към рецептата, че беше питала за нея  Hug

За обяд у нас:

Тарта с броколи и пушена сьомга

# 552
  • забравих си мисълта...
Вчерашната баница се услади доста вкъщи, затова днес направих още една с останалите кори .

Фигурки от хлебно тесто за децата.

Кошничката нещо не се получи, но ще помоля, който е правил такава, да ми каже как се задържа тестото в тази форма, докато се изпече,  защото като го махнах от купичката  се огъна и падна надолу, дори и след като втаса. Мисля си, че ако се замеси твърдо тесто, за да може да стои и сурово, то тогава като се изпече няма да е вкусно, ще е сухо и твърдо... така че ако някой я е правил, моля да ми пише, може и на лична.

# 553
  • София
Хи-хи, Венета, много сладки хлебчета  Laughing Сетих се как, като бяхме малки със сестра ми, баба ни правеше по едно пиленце с очички от черен пипер и ги слагаше да се пекат най-отгоре на питката  Heart Eyes

# 554
esy твоя ли е рецептата за италиянския хляб направен от мама цоцоланка?
И аз се опитах да го направя но малко смених рецептата защото нямах в момента прясно мляко.В плънката сложих и малко шунка.
Стана много вкусен и уж беше за закуска а няма и троха от него.
Венета много хубава идея за фигурките прекрасни са.

Общи условия

Активация на акаунт