Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 53-та тема

  • 115 291
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 1 313
esy твоя ли е рецептата за италиянския хляб направен от мама цоцоланка?
И аз се опитах да го направя но малко смених рецептата защото нямах в момента прясно мляко.В плънката сложих и малко шунка.
Стана много вкусен и уж беше за закуска а няма и троха от него.


Да, радвам се, че и у вас се е харесал Hug

# 556
  • Мнения: 202
Благодаря за вкусотииката   smile3525и следващия път ще спазя точно рецептата.

# 557
  • Мнения: 9 451
Венета,чудесни фигурки   bouquet
♥♥рина , много сочни гърди  Wink
Ягодка, интересна мусака представяш  Peace

при нас  солени тарталети със сирене



и Задушени пилешки воденички

# 558
# 559
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Цецето, megans, пеп-4o, много ви благодаря  Heart Eyes  bouquet.

 

# 560
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
пеп-4o , мерси   bouquet
Имат ли рецептичка тези примамливи тарталети? И формичките, в които са изпечени, какви са? Разпльокнати форми за мъфини или нещо друго? (как се изразих само  Laughing)

# 561
  • Мнения: 679
She_R, Маме, благодаря за рецептите!   bouquet

Аз забърках някакво тесто по рецептата на мамето, тестото стана супер, ама нещо с дърпането не се справих добре.  Confused Реших да правя по-малки топки за разточване и за дърпане. Викам си, ще направя три вида баници, да видим коя ще е най-добре. Половината стана на сиропирана баница с локум, а другото тесто разделих на по няколко кори за баница със сирене и баница с кайма и гъби. Всичко стана вкусно, но на вид... хич не ги докарах.   Sad Тази сладката добре, че я сиропирах, че иначе с успех можех да я ползвам  hahaha за самоотбрана върху нечия глава...  Joy Иначе много вкусна стана, точно този вкус, който исках да има. Тази със сирене стана повече като тутманик  Laughing , а другата с каймата - нещо не особено оформено, но не е лоша на вкус. Абе... излагация голяма. Снимки няма да правя, че срааам ...   Embarassed

Иначе тази вечер правих лазаня с кайма и гъби. Много вкусна.  Heart Eyes Не съм я снимала, защото имам няколко такива снимки вече:



И супа от гъбки правих, но и нея не снимах. Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 23:31 от dixi

# 562
  • Mонтана
  • Мнения: 413
торта/руло с бисквити закуска-
ето тук съм заснела подробно как се прави http://www.zakozmetikata.com/viewtopic.php?f=57&t=570

пържоли с гъби

# 563
  • София
  • Мнения: 1 341





Венета,  по отношение на кошничката - оформяш кошничката в/у   обърнат глинен / йенски съд
и печеш така. По този начин правя гювече в тесто ( пълня гювечето с продукти и после отгоре слагам тесто.
Когато се изпече, обръщам гювечето и се получава като кошничка.

http://media.snimka.bg/4836/015927211.jpg

# 564
  • Мнения: 211
Здравейте, момичета!
Поздравления за страхотната тема и за въображението и умението, което влагате в приготвянето на храната!  bouquet
Казвам се Нина, на възраст съм по-скоро като Маграт Чеснова, а по характер като Баба Вихронрав, но все пак реших да се кръстя Леля Ог, заради нейната Готварска книга (за тези, които не разбират за какво говоря- справка "Посестрими в занаята", Тери Пратчет) Laughing
От една седмица най-старателно чета из форума и вече имам чувството, че ви познавам. Очите ми кръвясаха от четене, смях се на темата с провалите (ама така се смях, че щях да се задуша),  ядосах се за откраднатите снимки, преписвах рецепти, готвих, творих, цялото семейство качихме по две-три кила...
Мислех да изчета всички теми и тогава да се включвам, но като видях, че са цели 53, реших да се включа, пък ще наваксвам с четенето.
Пускам една снимка  на кексчета (репетиция за Коледа), по най-обикновена рецепта с кисело мляко, но със стафиди:

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 20:36 от Леля Ог

# 565
  • Мнения: 22 867

Леля Ог, добре дошла!  bouquet Позволявам си да покажа снимката на твоите кексчета, прекрасно изглеждат. Напиши, моля те, и рецептата!
 

# 566
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Венета,  по отношение на кошничката - оформяш кошничката в/у   обърнат глинен / йенски съд
и печеш така. По този начин правя гювече в тесто ( пълня гювечето с продукти и после отгоре слагам тесто.
Когато се изпече, обръщам гювечето и се получава като кошничка.
http://media.snimka.bg/4836/015927211.jpg

рени55, аз точно така я пекох, то на първата снимка се вижда даже, но нещо пак не се получи. Като се изпека махнах купичката,  но страните пак паднаха. Ще видим, ще опитвам докато успея.
Благодаря ти много за линка.

# 567
  • София
  • Мнения: 8 497
У нас шарен козуначен хляб със свинска мас:

     

Рецептата и технологията са описани в темата за хлебопекарните машини.

# 568
  • Мнения: 211
Ох, много благодаря!
Тъкмо се мъчех да покажа снимката.
Рецептата съм я взела от  камината.нет и е на Rebba. Оригинално е за мъфини:

1 яйце
125 гр. захар
80 мл. олио
250 гр. кисело мляко
250 гр. брашно
пакетче бакпулвер
пакетче ванилия
1/2 ч.л. сода за хляб

Слагам според случая: черешки, стафиди, орехи, малинки
Мокрите плодчета се подсушават в галета, останалите без.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 гр. 20-25 мин.

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 00:34 от Леля Ог

# 569
  • София
  • Мнения: 681
Здравейте момичета, този петък бях на тема Тирамису.
Правих го по рецепта от тук. Правя го за втори път, но първия не намерих никъде Марсала и го правих с Порто (което май е пак високо алкохолно, сладко вино).
Този път обаче купих Марсала и Тирамису-то е точно по рецептата.

Резултатът е мноооого вкусен Simple Smile



и по чиниите

Общи условия

Активация на акаунт