За "селските" имена и още нещо

• 149 167
  • 1 904
  •   2
Отговори
# 285
Офф, аз пък се казвам Михаела...никой не ми се подигравал до сега, но аз изобщо не си харесвам името. С удоволствие бих се казвала Йорданка, примерно  Crossing Arms

Сериозно ли? Мечтаното ми име. Ако искаш да ги сменим. Жалко, че не съм Йорданка, ама Ваня не става ли.  Laughing    Hug
Ооо, Ваня е перфектно, семпло, лесно за произнасяне... давай да се менкаме  Mr. Green
не мога да повярвам, че някой харесва името ми/ името ни с паситет/  Crazy

добре се посмях с темата, момичета, благодаря!  Hug а крейзито ми е новата любимка  Blush Laughing

# 286
Дъщеря ми се казва Константина, а свекърва ми 3 месеца и викаше Костадинка..... Simple Smile 

Майка ми и досега ме нарича така, особено ако иска да ме вразумява за нещо.  Simple Smile

# 287
  • в Tara
мисля че  почти всяко момиче има един такъв момент, не си харесва името.
дъщеря ми като беше на 5  си беше втълпила, че не само не си харесва името, ами при първа възможност ще го смени с друго.
дори беше го измислила, анхела. навсякъде се пишеше и представяше с това име, носеше ми домашни подписани с анхела.
много време приемах всичко с усмивка, докато един ден не ме извикаха от дирекцията да ме питат аджеба какво е действителното й име.

buttinsky, и аз исках да съм анелия Wink

# 288
  • София
Най-близката ми колежка е Стоядинка,но както и други бяха писали за свои познати,е толкова готина мацка и като външност и като характер,че името не ми звучи грозно Rolling EyesНо аз по принцип свързвам имената с това дали човекът зад него ми харесва или не.Имала съм доста неразбирателства с 2 жени,и двете носещи името Милена,хубаво иначе име,но всеки път като го чуя и си правя негативни асоциации Simple Smile

# 289
О, ако става дума за това, аз исках да съм Силвия, Соня, Грета, Моргана и какво още беше... Веднъж годишно ме обземаше твърдата решимост, че само да порасна и ще се отърва от безсмисленото си име. Смисъла му разбрах чак след 20 и кусур години, представете си как съм живяла дотогаз  Crossing Arms   Mr. Green

# 290
мисля че  почти всяко момиче има един такъв момент, не си харесва името.

Бъркаш  Peace И през ум не ми е минавало, че не искам това име.

# 291
  • в Tara
може.
но помня, като малка всички приятелки се оплаквахме от имената си и мечтаехме за други.
надцаквахме се коя по-хубаво име би имала Laughing

# 292
  Селско ми е Гана, Цона, Груьо..на имена съм се нагледала на предишната ми работа.То не бяха Графини, Лимонки и т.н Всичко Мара втасала, та имена да нищя..кой както го кръстили така, като не му харесва да се преименува и тва е. Laughing

# 293
дъщеря ми като беше на 5  си беше втълпила, че не само не си харесва името, ами при първа възможност ще го смени с друго.
дори беше го измислила, анхела. навсякъде се пишеше и представяше с това име, носеше ми домашни подписани с анхела.
много време приемах всичко с усмивка, докато един ден не ме извикаха от дирекцията да ме питат аджеба какво е действителното й име.

Joy Много се смях! Голяма сладурана...

# 294
  • София
Точно заради разсъждения подобни на тези в тези 20 страници 9 месеца все премисляхме с таткото как да кръстим детето. Много е лесно да кажеш, че не името прави човека, когато си голям човек, но наистина за децата е ужасно. Имам няколко познати, които кръстиха децата си с такива абсурдни имена, че направо ми стана мъчно. Човек винаги може да сбърка с избора, но е по- добре от зор да се угодим на тоя и оня да не забравяме да угодим и на детето, което ще расте с това име. Забелязвам, че най- абсурдните имена вечно идват от "да носи буквата на свеки" или да го кръстим едновременно и на двамата дядовци. Да не давам примери да не се обиди някой. В тази връзка, нали помните вица за "Електра на дядо си Ламби и Ташко на дядо си Мъди".

# 295
нали помните вица за "Електра на дядо си Ламби и Ташко на дядо си Мъди".

Като изключим вица, много ми харесва името Електра и ако имах котарана, бих я кръстила така  Simple Smile

# 296
Аз си имам хубаво, нормално име. Обаче презимето ми е Дечкова. щото татко ми е Дечко. Що подигравки съм отнесла...клечкова, мечкова и т.н....а що бой пък си отнесоха присмехулниците

# 297
Дано не повтарям нещо, щото пропуснах няколко страници.

Сещам се за един хубав обичай в някои архаични общества, индиански и африкански племена примерно. Като стане детето на определена възраст само определя името си след някакво изпитание, тогава сам си си виновен. Няма мама, няма баба  Mr. Green Ако се справиш ставаш Якия Вълк, ако се издъниш си ставаш Малък Пръдльо по паспорт.
А ние сега, кво, скатаваме се от отговорност Joy

Пък за старите имена- имам позната с име Петруна, много ми харесва, а и тя си го носи хубаво, има достъчно характер, че да и отива Peace И фамилията и е рядка и с подходяща мелодика.
Имах и колега в университета- Ганчо Ганев (инж. Laughing за това учехме) Отличника на групата беше, много умен и симпатяга. Никой не му се е подигравал.
Всъщност някои имена като че ли задължават да ги оправдаеш, други да ги опровергаеш.

# 298
  • САЩ
Дано не повтарям нещо, щото пропуснах няколко страници.

Сещам се за един хубав обичай в някои архаични общества, индиански и африкански племена примерно. Като стане детето на определена възраст само определя името си след някакво изпитание, тогава сам си си виновен. Няма мама, няма баба  Mr. Green Ако се справиш ставаш Якия Вълк, ако се издъниш си ставаш Малък Пръдльо по паспорт.
А ние сега, кво, скатаваме се от отговорност Joy

Това ме разби просто.  Joy Joy Joy

# 299
Една от англичанките разказваше за нейна приятелка, чиито братя и сестри са кръстени на автомобили- тя е Порша, но другите са Мерседес, Сааб, Нисан и прочее.

не знам за Сааб, но Порша и Мерцедес са били човешки имена доста, преди да станат имена на автомобили  Laughing
за първото - справка в пиесите на Шекспир (Portia). а автомобилите Мерседес са кръстени на жена.

Нещо ника ми споменавате Laughing
Моите деца са кръстени с универсални имена-Александър и Даниел, не са кръстени на никого, даже по-скоро малкото съм си го кръстила на себе си Mr. Green. Аз съм Деляна, винаги ми се е налагало да натъртвам на втората буква и да пояснявам , че е е

Общи условия

Активация на акаунт