За "селските" имена и още нещо

• 149 167
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 435
chanel 5, не беше точно така!Баща му е бил луд фен на Хитлер.
[/quote]

Може да бъркам.Но сякаш точно това беше най-смахнатото -до къде са стигнали , за да е неповторимо името.Аз така съм запомнила.
Карай!Горкото дете само.

# 436
  • Германия
Оу, аз се побърквам, ако някой ми каже Мими.
Ако ще ме съкращават, да ме питат как.
Какво му е общото на Михаела и Мими!?
Мише съм свикнала и толкоз. Crossing Arms
Ха ха, Мими се е добре, мен питаш ли ме, като има сумати хора дето ми викат Мишо Twisted Evil Между другото от 100 години се опитвам да се представям като Миша, ама в момента, в който ми научат цялото име и пак си ставам Михаела, така завиждам на хората, които си имат едно определено умалително име, с което ги наричат всички  Crossing Arms

# 437
  • в Tara
Познавам Ленче-та, които са такива само за близките по-възрастни  Thinking Елена е прекрасно име! Аз не бих използвала умалителни... Както и за Магдалена! Много красиво име- и с богата история!   bouquet
ха! в нашия случай възрастните и близките(с изключение на баща ми, който я дразни с ленче Twisted Evil) я наричат маги, а познатите са на 'ленче'
иначе името е красиво, да Wink

# 438
Оу, аз се побърквам, ако някой ми каже Мими.
Ако ще ме съкращават, да ме питат как.
Какво му е общото на Михаела и Мими!?
Мише съм свикнала и толкоз. Crossing Arms
Ха ха, Мими се е добре, мен питаш ли ме, като има сумати хора дето ми викат Мишо Twisted Evil Между другото от 100 години се опитвам да се представям като Миша, ама в момента, в който ми научат цялото име и пак си ставам Михаела, така завиждам на хората, които си имат едно определено умалително име, с което ги наричат всички  Crossing Arms

Я, виж каква мила снимка! Никакъв Мишо?!  Naughty

О'Хара Често е така. Остарелите форми на някои имена се използват предимно от по-възрастни хора!

# 439
  • Луната ни пази
Аз пък се казвам Миглена и винаги съм искала да ми викат Лени или Лена пред Меги. Иначе много си харесвам името. Знам , че е еврейско (производно на Магдалена). Другия вариант е от мигла, ама някак си по- не ми се вързва. Баща ми е искал да ме кръсти Мими,но не са му позволили. В училище често ми викаха Магдалена (учителите). Но винаги много съм си харесвала името и не съм искала да го сменям! Брат ми се казва Ганчо, но въпреки архаизма, също много си харесва името!

# 440
Мен ме "прекръстиха" на Ели като дойдох да уча в София. Не ми пречи. Свикнах Simple Smile
До преди това си бях Елена.
Ама Ленче е простено само на най-близките Crazy

И мен ме прекръстиха така,само че в Пловдив. Simple Smile

# 441
Между другото,любопитна тенденция е,че точно по селата и градовете от селски тип,най-цесто срещаните имена на деца са т.нар."американски"-Дженифър,Памела,Даяна,Ванеса,Дейвид,Майкъл.В големите градове,и най-вече при интелигентните и образовани хора се наблюдават имена като-Рада,Яна,Мина,Неда...Не искам да кажа,че ако наречеш детето Стивън,Джесика или Рейчъл си прост човек,но интелектуалците предпочитат български имена,това е факт.Поне по-голяма част от тях.Не бързайте да ме упреквате,аз самата се чудя дали да не нарека дъщеря си Даниелин,както някои от вас вече знаят,което е супер помпозно,кичозно и изчанчено име,но ето на-хрумна ми Laughing Laughing :lНо аз никога не съм била със всичкия си,простено ми е Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 442
Aз също съм на мнение, че по-простоватите хора дават по-чуждоземски имена на децата си...

# 443
Аз съм на мнение, че по-простоватите хора не могат да четат. Или пък могат, но просто душа им не трае да си се изцвъкат. Само така - след един хубав, уместен и дълбокомислен извод, подкрепен с неоспорими факти - тези хорица могат да заспят.

# 444
  • София
И според мен има разлика мужду стремежа да дадеш на един човек име, което да е с модерно или с интернационално звучене и това да го наречеш с име на на герой от сапунка.

Моето лично мнение е, че ако човек не си харесва името и не се чувства добре с него е редно да го смени.

И, с ръка на сърцето и зачервени от срам страни, си признавам, че част от преценката ми за хората се гради върху името им. Не винаги и не 100%, но имам такъв уклон.

Въпреки, че човек никога не знае къде е ключът от бараката. Родителите на мой познат имат странни и необичайни имена, които не зная дали са харесвали като деца. Но определено като семейство си отиват. Казват се Гълъб и Семка.

# 445
И, с ръка на сърцето и зачервени от срам страни, си признавам, че част от преценката ми за хората се гради върху името им. Не винаги и не 100%, но имам такъв уклон.

Нека се червим от срам заедно, защото аз пък имам навика, да си спомням имена на хора, които са ми направили лошо впечатление. Ако е нещо непростимо, следващият, носещ такова име, не започва *на чисто* при мен, а имам лек предразсъдък. Глупаво е, знам!  Embarassed

# 446
  • София
   Имах колега Гълъб, всички му викахме Гъби!

# 447
Сега се сетих за една моя съученичка-Пенка,която всички наричахме...Анелия.Не за друго,а защото тя изпадаше в страшна истерия ,когато някой се обърнеше към нея с истинкото и име и крещеше"Анелия съм,Анелия,няма да ми викате с това селско име Пенка..."Не само на нас-децата,но и на учителите беше "наредила "да я наричат така.Като поотраснахме,заяви,че би се омъжила само за човек,чийто баща се казва Ангел,Антон,или пък майка му-Ана,за да може като има дете,да го нарече с любимото си име-Анелия.Запозна се с едно много възпитано,интелигентно,добро момче,е,не го хареса по простата причина,че....баща му не се казвал Ангел:roll: В крайна сметка се омъжи за един див селянин,пълен простак,чиято майка обаче се казва Ана LaughingЕ,в момента е щастлива майка на три момчета,и изпада в буен плач като чуе за момиченце на име Анелия...Както казва един приятел"Взе го това говедо,заради тая пуста Ана майка му,пък то...." JoyЗнам,че историята звучи нелепо ,но  факт Laughing

# 448
Мой бивш колега и пряк началник се казва Желяз Кольовски. И винаги се представяше само с едното си име, защото като го кажеше бързо следва въпросът:"Желязко кой???" Самата аз много пъти съм спелувала по телефона името му на клиенти и после пак получавам мейл:"на вниманието на Желязко".
Simple Smile
Мисля, че го наричат Жеки на галено.

Съгражданин/от родния ми Свищов/ се прекръсти на Манчестър Юнайтед.Манчестър Здравков Юнайтед , ако не се лъжа.

Дъщерята, която се надявам някога да имам ще се казва Мила. И само някой да е посмял да и каже Милка.

# 449
Е какво като и кажат Милка Laughing, аз на моята дъщеря на майтап също и прибавям едно -ка на края.Даже хората го харесват Laughing.За постоянно, тя си се кръсти и е без -ка. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт