За "селските" имена и още нещо

• 149 155
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 855
Бре вие двамата не мирясвате лесно !
Някой беше споменал, че харесва името Вела. Аз познавам само три жени с това име- свекърва ми, моята дъщеря и една колежка. Дъщеря ми като малка, също не си харесваше името и искаше да се казва като мен. Наричали я Велка-зелка, Велка-дрелка... Реших проблема така : Да се казваш като мен, но може пък да вземат да ти викат Надка-патка, това по добре ли е ?  Като голяма вече ми е споделяла, че винаги и запомнят името, където и да се представи.

# 856
  • UK
За разлика от теб, аз не считам за жизненоважно да се изявя навсякъде, във всяка тема във форума, по всеки въпрос, дори, не, не дори, особено тези, с които съвсем не съм наясно. Не считам спама за личен спорт и не се гордея с никакви постижения в тази насока. Първо предизвикваше донякъде положителни емоции, след това стана просто безразличен, а после досаден до тотална агония, напоследък дори се опитват някои хора да ти намекнат да се скриеш някъде, но ти си абсолютното олицетворение на поговорката "Ти го плюеш, той си мисли - дъжд вали". Хората, които те харесват тук стават все по малко с всеки изминал ден - никой не обича някакъв неприятник да му се изявява като всичко знаещ и всичко можещ. Дразниш. Време е да го разбереш.

# 857
Крачун и Малчо си хортуват по нощЯта...

# 858
  • гр. Шумен
Ами според темата името ми Йорданка е селско ....
Само да напомня, че в заглавието думата "селско"  е в кавички. А за какво служи този знак си има учебници и справочници, не му е мястото тук да си изясняваме тия неща.
А иначе аз харесвам името ти, по определени лични причини. Peace

# 859
Бре вие двамата не мирясвате лесно !
Някой беше споменал, че харесва името Вела. Аз познавам само три жени с това име- свекърва ми, моята дъщеря и една колежка.
Вела Пеева, партизанката. Песен има за нея и град - Велинград. Сестра й се казва Гера.

# 860
Ами според темата името ми Йорданка е селско ....
Само да напомня, че в заглавието думата "селско"  е в кавички. А за какво служи този знак си има учебници и справочници, не му е мястото тук да си изясняваме тия неща.
А иначе аз харесвам името ти, по определени лични причини. Peace

Peace Точно! Сладурче /май така се обръщаше

# 861
Какво сега, ще се окаже, че имената се делят на стари български и селски ли  Mr. Green Точно както Пена определяте като селко, по същия начин може да се твърди и за Яна, Рада и т.н.

# 862
Какво сега, ще се окаже, че имената се делят на стари български и селски ли  Mr. Green Точно както Пена определяте като селко, по същия начин може да се твърди и за Яна, Рада и т.н.
На мен и Гена ми се струва "селско" уж, ама и в двете Гени, които знам, няма нищо, ама нищичко селско - Гена Димитрова и Гена Трайкова. Човекът си прави името, все пак.  Peace

# 863
Обожавам чистите и ясни имена като Рада, Неда, Зора, Яна... Heart Eyes

# 864
За разлика от теб, аз не считам за жизненоважно да се изявя навсякъде, във всяка тема във форума, по всеки въпрос, дори, не, не дори, особено тези, с които съвсем не съм наясно.
Много тъп похват, натисни другарчето си по главата и се издигни, ... като зелка в каца със кисело зеле.
Той, Вълкът е такъв, такъв, такв, а аз - аз не съм като него, аз съм друга, по-качествена.
Не ми отговори на въпроса, кои стари, български имена според теб не са селски. Или няма такива?
Щом не са от филм, книга, сапунка от чужд автор, режисьор.

# 865
  • някъде на изток
Добре коригирам се-според някой от форума е "селско"....

# 866
  • гр. Шумен
Какво сега, ще се окаже, че имената се делят на стари български и селски ли  Mr. Green Точно както Пена определяте като селко, по същия начин може да се твърди и за Яна, Рада и т.н.
На мен и Гена ми се струва "селско" уж, ама и в двете Гени, които знам, няма нищо, ама нищичко селско - Гена Димитрова и Гена Трайкова. Човекът си прави името, все пак.  Peace
Анджак де! И Гена, и Стоянка, и Гинка, и Йорданка може да звучат селски, но ако ги свържеш с определени личности нещата се променят. Същото става с "градските"  Андрея, Теодора, Габриела, НИкол. ПОнякога подсъзнателните асоциации са много силни. ЗА добро или за лошо.

# 867
  • София
Предлагам Вълкът да се самоограничи, омръзна ми да ми се появява темата в нови, само за да прочета поредната порция лични нападки.

"Селски" е твърде субективно понятие, за да постигнете консенсус, но пък ако се обсъжда темата трезво, може да е полезна. Т.е. ако някой е решил, че непременно ще си кръсти щерката Роксана, може да открие, че ще го възприемат като селянин и това да го възпре, нали така

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 12:06 от get_real

# 868
Имаше време, когато "селското" Ивана се заменяше с "по-модното" Ваня, а сега е обратно- само Ивани и никакви Вани.  Mr. Green Сестра ми е Ваня, никога не си е харесвала името, ама в крайна сметка тя го слави, а не то нея.
Една потребителка беше писала преди време как във Франция били модни славянските имена, колкото по-НЕфренско, толкова по-модно.  Wink

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 12:38 от Жълтият Ламтурник

# 869
Ния Глаушева също не беше селянка. Това са стари български имена, но не и непременно селски.

Ния Глаушева е Евгения и е гъркиня. Това не пречи по едно време Ния да беше супермодерно име и да го смятат за изконно бърлгарско.

Общи условия

Активация на акаунт