За "селските" имена и още нещо

• 149 122
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 45
Много е гадно това, че човек сам не може да си избира името.  Confused
Надявам се да съм успяла в избора си с името на моя син , повече отколкото майка ми с моето и един ден да не ме упреква така, както аз упреквам нея.

# 46
  • София
Аз не бих кръстила дъщеря си Пенка или Ганка.
Не бих я кръстила и Донатела или Елизабет.

Избрала съм и име, което е българско и много харесвам. Бояна.

Има и мода в имената.
Ефросина имам леля, а прабаба ми е Параскева, а друга моя леля е Варвара.
Това са имена, които са били много популярни преди две-три поколения.

Баща ми носи такова древно име- Кънчо.
Брат ми също носи такова име- Петко.

# 47
Честно да си призная, на мен Никол ужасно много ми харесва, въпреки че не съм много съгласна с "американските" имена

# 48
За вас българсите имена са звучни и красиви.
За турците звучни са Фюсун,Бурджу,Хасан.
За китайците пък Дзин,Сун Сан,Дзик.

Всеки народ си харесва имената и ги намира за най-благозвучни.
Аз харесвам интернационалните имена като Адриана,Александър/ра,Ана,Виктор и т.н.

# 49
Абе докато се казваш Минкова, Динка не е чак толкоз лошо. Даже перфектно си пасват.

# 50
  • София
За китайците пък Дзин,Сун Сан,Дзик.
Ах, напомни ми за едни комуникации с партньори на мъжа ми, японци, които ме наричаха през цялото време "Борис" Simple Smile

# 51
Аз познавам една Оя, баща й е турчин, а Оя май означава дантела. Звучи ми прекрасно...и японско:)

# 52
  • Варна
Aко се казвах Ганка, сигурно едва щях да дочакам пълнолетието си, за да си сменя името. Странно ми е сега да се кръщават деца с имена като Пенка, Петранка, Ганчо, Стойчо.... А имам такива познати, които са на по 20г и ги е срам да си казат името.

# 53
  • на пистата
чак пък селски Thinking
исках децатат ми да имат имен ден.кръстих ги христос и николай.аз пък съм със супер селското име според някой-елена,ама пък как си го харесвам Blush
не ми харесват  обаче-бонка и ганка

# 54
Aз пък имах съученичка Чая - от старата форма на "надежда"- чаяние. В крайна сметка я бъзикаха малко, но то се случва според популярността, а не толкова според името. Все пак аз предпочитам умереността и в имената. Онова Кикаха, прочетено тук, още ми звънка в ушите Simple Smile

# 55
чак пък селски Thinking
исках децатат ми да имат имен ден.кръстих ги христос и николай.аз пък съм със супер селското име според някой-елена,ама пък как си го харесвам Blush

Елена селско име!? Потресена съм.

# 56
За мен Борис е най-страхотното мъжко име на света.Ако родя момченце, със сигурност ще се казва Борис Simple Smile

# 57
  • на пистата
чак пък селски Thinking

ами някой хора го намират за такова,даже много пъти са ми казвали,че е мноого остаряло име Crossing Arms

# 58
  • София
чак пък селски Thinking

И аз. Shocked Това е едно от имената, които харесвам най- много. И е универсално- съществува в почти всички страни.

# 59
Тези, които се срамуват от имената си могат да си ги сменят още на 16год. Братовчедка ми направи така и се прекръсти от благозвучното Атанаска на Ася. Мен не ме притесняват имената на хората, имам други критерии за това дали да ги харесвам или не.

Общи условия

Активация на акаунт