За "селските" имена и още нещо

• 149 122
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Елена е прекрасно име. Откъде реши че е селско?
А, аз имам една клиентка Чая /Chaya/. Обаче се прознася Хая. Еврейка е и означава хищник, доколкото помня.

И аз си мечтаех преди за син, на име Борис. Просто това име ми е слабост.
Обаче ми се яви друг Борис.
Всъщност името на дъщеря ми е производно на Борис и Анна.

# 61
  • София
Aко се казвах Ганка, сигурно едва щях да дочакам пълнолетието си, за да си сменя името. Странно ми е сега да се кръщават деца с имена като Пенка, Петранка, Ганчо, Стойчо.... А имам такива познати, които са на по 20г и ги е срам да си казат името.
Познатите ти вероятно просто са комплексирани. Ако се казваше "Богиня" също щеше да драпаш да си сменяш името Simple Smile

За китайците пък Дзин,Сун Сан,Дзик.
Ах, напомни ми за едни комуникации с партньори на мъжа ми, японци, които ме наричаха през цялото време "Борис" Simple Smile
Готино, как да разберат хората кое е малкото ти име  Laughing

За вас българсите имена са звучни и красиви.
За турците звучни са Фюсун,Бурджу,Хасан.
За китайците пък Дзин,Сун Сан,Дзик.

Всеки народ си харесва имената и ги намира за най-благозвучни.
Абсолютно точно  Peace

# 62

Ах, напомни ми за едни комуникации с партньори на мъжа ми, японци, които ме наричаха през цялото време "Борис" Simple Smile

Ние пък работехме по един проект с японци, и колегата ми (мъж) изпратил на един от японците имейл, в края на който следва стандартен подпис - име, позиция, адрес, телефон и т.н. Какво беше разбрал, какво не беше разбрал японецът, не стана ясно, но отговорът му започваше с "Dear Miss Sofia San".  Laughing

# 63
И аз не възприемам кръщаването на децата със стари и архаични имена от преди 3-4поколения. Ако тогава са звучали ок, то сега имена като Гица, Бона, Стойна, Петрана и т.н. звучат доста кофти.
Другата крайност също не ми харесва, твърде модерни и чуждоезични имена.
Иначе много харесвам някой арабски имена, които имат "модерно" звучене. Много исках да кръстя дъщеря ми с едно такова, но мъжа ми беше против.....а името пък чудесно. )

# 64
  • на пистата

аз си обожавам името.някой хора мислят така,не аз.

# 65
Елена селско име!? Потресена съм.
Сигурно са имали предвид Илена... Диалектът има значение. Grinning

# 66
Борис обожавам.
Виктор също. Племенници са ми, затова:))

Харесвам .. хм, международни имена, които са ОК на всички езици и ако случайно детето се засели в чужбина
да могат да го произнасят, барем. Това мисля, че много хора го  мислят на днешно време, затова се напълни със Софии например:))

# 67
И аз не възприемам кръщаването на децата със стари и архаични имена от преди 3-4поколения. Ако тогава са звучали ок, то сега имена като Гица, Бона, Стойна, Петрана и т.н. звучат доста кофти.
Другата крайност също не ми харесва, твърде модерни и чуждоезични имена.
Иначе много харесвам някой арабски имена, които имат "модерно" звучене. Много исках да кръстя дъщеря ми с едно такова, но мъжа ми беше против.....а името пък чудесно. )

Можеш ли да дадеш пример, че ми стана интересно? Simple Smile

# 68
Синът ми се казва Дилян. Определено не е модерно, но не и историческо. Мисля, че ще е винаги актуално като Калина и Явор и не е широко разпространено.

# 69

аз си обожавам името.някой хора мислят така,не аз.
Кажи му на този някой хор като го видиш да се гръмне! Странно защо аз пък никога не съм го срещала...да му кажа аз на него!

# 70
  • Варна
Aко се казвах Ганка, сигурно едва щях да дочакам пълнолетието си, за да си сменя името. Странно ми е сега да се кръщават деца с имена като Пенка, Петранка, Ганчо, Стойчо.... А имам такива познати, които са на по 20г и ги е срам да си казат името.
Познатите ти вероятно просто са комплексирани. Ако се казваше "Богиня" също щеше да драпаш да си сменяш името Simple Smile

Не, нямаше. Богиня - това звучи гордо! Пък и никой нямаше да се казва така. Харесва ми латинският вариант на името - Деа.
Ганка е грозно. Куна - също.

# 71
Мен пък имената Богиня, Скарлет и Любов  някакси са ми тъпи, съзнавам,че не е много умно, но....факт.

# 72
  • София
Имена завършващи на -ка /Генка, Пенка, Сашка/ и на -ко /Тошко, Петко/ не харесвам. Аз много имена не харесвам всъщност.
Защо вместо Тошко, не е Тодор, вместо Генка не е Гена?
Забелязвам, че иначе хубави /за мен/ имена имат ужасни галени имена. Те това е "селско".

# 73

Имам позната, която се казва Ганка, и е толкова готина, че свързвам името с нея и не ми е грозно.

# 74
  • София
Е, Петко не е умалително, уверявам те.
Такова си е името.
А брат ми изглежда като гръцки бог.
Жена му ще му преглътне името, вярвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт