За "селските" имена и още нещо

• 149 122
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 75
Илена ми хареса - хаххахахаха Не , сериозно.Елена е хубаво име.Типично българско.На мен ми харесва Simple Smile

# 76
  • София
Е, Петко не е умалително, уверявам те.
Знам, имам познат с това име.

# 77
Добре че е форОма да се образовам Simple Smile

от вас научих че синът ми носи селско име - Йордан,  а и не е кръстен на никой  Crazy, а пък и аз съм отявлена селянка с име Ирина  Mr. Green

Имах съученичка на име Кунка - много готино момиче

# 78
Princess of Persia, много харесвам имената Амира и Самира, също Адара, Mirah също (но не бих кръстила дъщеря си с моето име). ))
има още доста, тези са на първо четене. ))))

# 79
  • Варна
Илена ми хареса - хаххахахаха Не , сериозно.Елена е хубаво име.Типично българско.На мен ми харесва Simple Smile
Само с малката поправка, че Елена е гръцко име. Означава Светлина, светеща. Първоначалната форма на името е била Селена /Луна/.
Истински българските имена никак не са красиви. Това, което наричаме "типично българско" име в момента, първоначално също е срещало съпротива както "модерните" в момента имена.

# 80
Подсещате ме за Койна. На мен ми звучи много добре, за други може да е селско. Децата ми са с красиви български имена и силно се надявам някой "аристократ" да не реши да им се подиграва заради това.
П.П. Самира- чудесно име. Познавам една.

# 81
  • София
Ах, Самира наистина е прекрасно име.
Царствено, величествено и име на красива жена.
Но с бг фамилията щеше да се стопи, някак си.

Истинските български имена са наистина доста зле.
Доста са гръцки, доста са и библейски.

# 82
Princess of Persia, много харесвам имената Амира и Самира, също Адара, Mirah също (но не бих кръстила дъщеря си с моето име). ))
има още доста, тези са на първо четене. ))))
Мерси Simple Smile

# 83
  • България-Швейцария
Хъъъмм.  Съпругът ми е Живко.   Всеки втори РОМ е или с това име или  с тази фамилия.
Напоследък съм се заровила в бази с данни и мога да потвърдя, че наистина е вярно това за ромите.
Прекият ми шеф обаче носи същото име, 100:100 всички сте го гледали по някоя телевизия Wink.
Другият е Кънчо, него вече няма начин да не сте го гледали.
Да им имам акъла и комбинативността, пък ако ще и Живка да се казвам Laughing

# 84
Много глонях към него, или Амира (което означава принцеса) а Самира (приятел на нощта, майстор на разговора, това все буквално преведено).
Но наистина с БГ фамилията....половината красота на името щеше да си отиде....)

Princess of Persia, мисля че са си типично арабски имена, поне като такива съм ги виждала. )

# 85
  • Варна
 Самира беше и моя избор на име за малката ми дъщеря, освен това нямаше да е с бг фамилия, името прилича на това на мъжа ми, но той , за съжаление не го одобри.

# 86
  • Варна
Типично български имена.
Братан, Байно, Везенко, Татун, Новко, Заварин
Първан, Видьо, Вида, Велчо, Велика, Сретен
Войно, Бойко, Страхил, Силян, Груди
Веселин, Ради, Драго, Добри, Мила, Искрен
Хубен, Лепа, Гиздьо, Ваклин, Къдра, Руси,
Гълъб, Пауна, Славея, Сокол, Праго, Собел, Рукан...

Под "селски" предполагам се има предвид не географското използване на името, а неговата архаичност, остарялост, неизползваемост.

# 87
  • София
Бояна също е типично българско име. Толкова българско, че чак прабългарско. Възможно е да е селско. Моето е такова, защото съм кръстена на дядо ми, който е родом от Милославци, Трънско.  Mr. Green

# 88
  • София
Ха. Леля ми се казва Пауна. На майка ми сестра.
Иначе са меко казано отчайващи. Отчайващи.

Бояно, Боянке, дъщеря ми носи това име и ако обичаш, предположенията за селко да ги пропуснеш.
Защото ние сме с градски произход, откакто София е била село.
Знаеш ли какво означава?

# 89
Ха. Леля ми се казва Пауна. На майка ми сестра.
Иначе са меко казано отчайващи. Отчайващи.

Бояно, Боянке, дъщеря ми носи това име и ако обичаш, предположенията за селко да ги пропуснеш.
Защото ние сме с градски произход, откакто София е била село.
Знаеш ли какво означава?
София никога не е била село. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт