За "селските" имена и още нещо

• 149 124
  • 1 904
  •   2
Отговори
# 1 035
Познавам споменатите Велика, Мила, Аспарух, Пенчо, Стефка, Първан, Вида, Страхил, Гроздан...
Мила как се връзва в този списък? И то ли идва селско? Това съм го пропуснала  Rolling Eyes

Това име , явно е попаднало в "списъка" със "селските" имена на някои, след като са гледали филма "Мила от Марс".  
"Боже, боже..."
А Емануела в кой списък "да сложим"?  Twisted Evil Wink

# 1 036
Емануела за две се сещам - фолкпевица от вечерно шоу на Азис,
а другата - от едноименния филм. И двете са ми в списъка еротика.

# 1 037
  • Варна
А какво е вашето мнение за името Цецка ?     Mr. Green

# 1 038
  • Варна
Цудно име

# 1 039
Цецка си е нормално българско име ,предполагам от Цветанка ,Цвета ,Цветелина...
Брат ми се казвам Цветан ,според някои негови приятели - Кевин ,Майкъл и Стиви, неговото име е архаично Shocked
А според мен си е съвсем сносно име  с хубав имен ден !

# 1 040
Данче, а щъркелчето кого носи?

# 1 041
  • Варна

Не винаги. Има една прекрасна жена Цецка Цачева Simple Smile

# 1 042
Като стана дума за Цецка, от там Цеца...
Винаги ме е озадачавало, как една жена на име Светлана, може да има артистичен псевдоним Цеца?!  Thinking  В Сърбия, но все пак са много близо до нас като език, култура, религия и всякакви неща. Явно при тях Цеца звучи модерно, красиво, вероятно секси?  Thinking   Колко различно може да се възприеме едно и също звукосъчетание, дори от почти едни и същи хора. Не става дума как звучи в Китай, все пак...

# 1 043
  • София
При тях доста неща звучат различно...

като ти кажат с блясък в очите, че си "лепа цура" - красиво момиче, означава, но тук по-скоро би звучало като "готина мацка", че ние нали сме едни такива традиционалисти. Цура при тях си е редова дума за момиче и то с много положително звучене.

Също така при тях (или поне бившето тях) името Марко си се използва, аз познавам един македонец и поне трима хървати

Сега като се цамисля - звуковете Ц и Ч, които при нас не са така популярни, при тях са много широко използвани. За Ч имат поне два вариянта на произнасяне - по-мек и по-твърд.

# 1 044
Данче, а щъркелчето кого носи?
Някой ,който ще е кръстен на дядо си Трифон Mr. Green

# 1 045
  • Варна
Брат ми се казвам Цветан ,според някои негови приятели - Кевин ,Майкъл и Стиви, неговото име е архаично Shocked
А според мен си е съвсем сносно име  с хубав имен ден !

Абсолютно съм съгласна за Цветан / а , Цвета (имам особена слабост към него ) , даже Цветелина ( малко ми е претенциозно ) .
Обаче Цецка е съвсем друга работа ... Сто деца да имах , едно нямаше да кръстя така .

# 1 046
Златка грандоманско?
Ей, прабаба ми на село хич не ми се връзва с грандоманията... Laughing

# 1 047
Ех, видният селянин хан Аспарух!

# 1 048
На мен Аспарух ми звучи величествено в никакъв случаи селско.За типично селско смятам както казах вече Димитричка,Пенка,Парашкева.

# 1 049
Като прочетох за Миню, се сетих, че познавам един Таню ( на 35 години е момчето  Wink ), а баща му се казва Вътю.

А не са ли обратно - Вътю син, Таню баща - Вътю Танев? Че този и аз го познавам Wink

Гюргица и Първолета са имената, които не бих избрала за детето си. Само хубави хора познавам с тях, ама...просто не са мой тип Whistling

Общи условия

Активация на акаунт