За "селските" имена и още нещо

• 149 122
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Universe
Какво ще кажете за Гърди /пък и фамилията му е Гърдев/  newsm78

# 1 051
  • Варна
Joy Joy Joy Цицоман! Simple Smile  Joy

# 1 052
Имаше едно момченце, което живееше близо до нас - Нено, всичките му имена бяха Нено Грудев Ненов. Не си спомням някой да му се е присмивал, приемахме имената му за даденост.
В нашия клас имахме Недялко, момчетата го спукваха от бъзици - Гмуркалко, Недоялко, Редосеялко...

# 1 053
Имаше едно момченце, което живееше близо до нас - Нено, всичките му имена бяха Нено Грудев Ненов. Не си спомням някой да му се е присмивал, приемахме имената му за даденост.
В нашия клас имахме Недялко, момчетата го спукваха от бъзици - Гмуркалко, Недоялко, Редосеялко...

Свекървата е Недялка. Не бих кръстила детето си така.
Познавах и едно момче с това име (стана стоматолог), но искаше да се прекръсти на Дарко...

# 1 054
  • забравих си мисълта...
Това име Вътю, все ми напомня, за една позната, която беше принудена да си кръсти сина така, иначе свекъра и´ не искаше да я пусне да си влезе в къщи, пък къщата нали негова... За съжаление и нейните родители толкова бяха умни, че и те не я искаха. Ужас си беше.
А майка ми имаше шеф, който не знам как се казваше, но фамилията му беше Гурлев. Направо ужас с такава фамилия. Бил е много спретнат човек, като застане пред колегите си да говори всичко ОК, но като кажат: "А сега другаря Гурлев ще говори относно..." .....

# 1 055
Това име Вътю, все ми напомня, за една позната, която беше принудена да си кръсти сина така, иначе свекъра и´ не искаше да я пусне да си влезе в къщи, пък къщата нали негова...

Говори ми - на една приятелка братчето така стана Куздо - още преди 20тина  и нещо години дядото се запъна> "Или моето име, или няма да му дам коритото за къпане" и понеже по онуй ми ти време коритата явно са били кът, а и парите на младото семейство планираният Калин получи корито и великото име Куздо Crazy

# 1 056
"Или моето име, или няма да му дам коритото за къпане" и понеже по онуй ми ти време коритата явно са били кът...

Същата случка има и при моя приятелка, дядото е казал да кръщават детето както искат, но ако не е на него, няма да видят количка. За щастие въпросният дядо се казва Николай.  Mr. Green

# 1 057
  • Варна
Моята майка ми разказваше , че когато започнали да мислят какво име да дадат на очакваното бебе ( моя милост  bowuu ) ,
тя искала , ако е момиче , да го кръсти Костадинка , на свекърва си , в знак на искрено уважение и обич ...
Свекърва и`, моята маминка ( така и казвах , Бог да я прости  Praynig ) , категорично се противопоставила на решението
на майка ми . Казала и` , че не харесва и никога не е харесвала името си , цял живот го е носила , без да го харесва  и в никакъв
случай не желае същото да се случи и с внучката и`... Винаги съм била благодарна на маминка за това ... А с майка ми те запазиха
много близки и топли отношения до край ...
Разказвам това , понеже тази постъпка ми се вижда много разумна ( да не кажа мъдра ) ... Струва ми се голяма тъпотия да извиваш
ръце , само и само да кръстят някое невинно същество с нежелано име ( дори да е хубаво , според самия теб ) , без да си даваш
сметка , че по този начин будиш ненавист ... Аз също дадох на сина си име , избрано не от самата мен . Много неща тогава се скъсаха
в мене завинаги ...

# 1 058
Веднъж в работата дойде една дама с пълномощно от майка й. Тя се казваше Малинка, а майката Лимонка ( или обратното ).

# 1 059
  • Universe

Е, в интерес на истината и за протокола, Гърди, освен със звучното дядово име, се сдобива и с 2 апартамента в центъра на Пловдив, които си е направо бонус в сравнение с вашите корита и колички  Laughing

Лимонка, Рилка и Пиринка се срещат доста често в Пиринския край Peace

# 1 060
Да те оставят на улицата и така да те принудят за име - добре, ама за едно корито...  Thinking  Ще го къпя в леген, кофа... Ще запушвам мивката и в нея - доста бебета са ги къпали така, но за едното корито име, което остава за цял живот?!

# 1 061
  • Провинция
Мисля,че според мен е по-добре да се намери съзвучие между собственото,бащиното и фамилното име.Примерно Йорданка Иванова Петрова е по-благозвучно , отколкото Джесика Иванова Петрова...Не ми идва баш...То вярно,че в днешно време можеш да си кръстиш детето всякак -да,така е ...Няма лошо да използваме Италянски,Американски,Фрнски и т.н. имена,но поне да са в някакви граници.

# 1 062
Що бе, итлЯнските имена са много гот.

# 1 063
  • UK
Никой никога няма да нарича детето с трите му имена, та да е толкова важно дали звучат добре заедно. А и с това се свиква. Освен това на теб може да не ти звучат добре, а на мен да. Така че това едва ли е най важното нещо.

# 1 064
  • Universe
Мисля,че според мен е по-добре да се намери съзвучие между собственото,бащиното и фамилното име.Примерно Йорданка Иванова Петрова е по-благозвучно , отколкото Джесика Иванова Петрова...

И аз мисля така - типичен пример за публична личност с неблагозвучно съчетание на имената - журналистът Ричард Груев  Peace

Общи условия

Активация на акаунт