За "селските" имена и още нещо

• 149 122
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 1 110
Вкрая на '80те се запознах с момиченце казвощо се Запренка,та сега тя трябва да е 26-27 годишна жена.И преди и сега ми е направо "селско"това име.
Оооо,Заприн  и Запринка са ми мног странни и остарели имена #Crazy
Имаме една роднина ,баба Запра й викаме ,а на майка ми една колежка ,носеща същото име,е много популярна като "Пинето" Joy

# 1 111
И Запрян има.

# 1 112
  • Пловдив
Играх табла в нета с Грозьо Страхилов. Докато играем си пишем и му казвам:: "Много интересен ник" и получавам отговор: "Това е името ми". Много неудобно ми стана. А човекът дори бил професор по математика в СУ.

# 1 113
  • Варна
О, и аз имах един преподавател - проф. Кучев, Страшимир Кучев.

Искам да погледна в очите на родителите му и да се поинтересувам от какво се ръководи една майка, давайки такава убийствена комбинация от имена. Не е възможно, де, отдавна са покойници. Професорът споделяше, че жена му отказала да му вземе фамилията. Ами, разбирам я. И той също.

# 1 114
  • Universe
Ау, Вълчо  Joy
Не се сдържах и го гугълнах тоз Мао.
Има му адреса и телефона.
И син Христо има  Laughing Поне не вярвам да е на друг син с това презиме... Crazy

Shocked И аз се справих с гугълчето и освен адреса и тел. на Мао и синът му, вижте какво излезе:

В началото на 60 те год. имх съученик, който се наричаше Мао Маринов Шидеров, а по малкят му брат се именуваше Хоши....................  - http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=parents&Number=1943573549
Пак чичко Гугъл показа, че неговото наследство е Марина Хоши Шидерова  Peace

А какво ще кажете за Гуна, Гуца, Куна, Кунка, Комня ?

# 1 115
http://www.sliven.net/web/sl_delo/br_pdf/2006/SD37.pdf

Бая повечко били наследниците.
14та страница, Честит Юбилей.
На снимката са хората, благодарение на които ние тази вечер се занимаваме с гугъл.  Crazy

# 1 116
  • САЩ
Оказва се че тя се казвала Звезда. Чула недочула думата звезда и станала .

Това име съм го чувала но с ударение на Е, а не на А. Така произнесено звучи доста по добре, поне за мен.

# 1 117
Имам въпросче : синовете ми се казват Рад и Нено.Имената им са избирани с цел да са лесни за произнасяне навред по света и да са БЪЛГАРСКИ (от български именник са взети).Моля споделете дали са "селски" или не според най-последния писък на модата, предварително благодаря  bowuu
Леко ироничен и заядлив ли е тона ти или така ми се струва ?
След като харесваш и си избрала тези имена , защо питаш какво мислят хората ?
И какво финтифлюжено има в името Радослав , както си писала по - надолу в поста си ? Нормално и хубаво име , което звучи завършено , за разлика от Рад ... Все едно нещо си искала да кажеш , ама не си го довършила ...
Не се сърди , но понеже питаш - ами не , не ми харесват и двете имена .
Особено Рад с никоя фамилия не ми се връзва .
Не знам къде живееш , но тук в BG няма да им бъде много добре на децата с тези имена ...
Дядо ми има двама съученици Нено ... ама дядо е на 86 г. Rolling Eyes

# 1 118
О, я стига, имам колега Нено, че и другите му имена са страннички, да не го изтипосвам тук, ама е такъв пич, и на външен вид е готин, и по характер, че смятам за проява на много лош вкус да коментирам името му като селско
И колежка Ганка имам, ами тя пък е красавица и харесвана мацка, и Парашкев има, и една Светлина
Моето име вече го писах,  явно сме се събрали отбор селяни  Laughing, аз не си го харесвам, но вече толкова съм свикнала...

# 1 119
На мен са ми странни ЦветИлин, Цветослав/а, Жавомир. А на някои хора дори им харесва звученето на Виброцил  Joy , ама не посмяха да дадат такова име на детето (мъжа и я заплаши с развод, ако запише така синчето).

# 1 120
Не знам къде живееш , но тук в BG няма да им бъде много добре на децата с тези имена ...

Чудесно. Тази фраза може да мине за своеобразен апогей на безсмислието и грубостта в тази тема. Браво, браво.

# 1 121
Сега се сетих за едно женско име по Монтанския край - Житава на мен лично ми звучи добре и ми харесва, рядко срещано е и е остаряло, но си е типично българско..... Пък нека кажат, че е селско

# 1 122
От известно време я "пека"тая тема, защото една мисъл ме гложди. Повод беше изказването на мой колега за името на наша клиентка. ПОнеже се подписвала "Дани" мислел, че е Даниела, а се оказало че носи "селското" име Йорданка. И колегата беше някак разочарован. Това как да е го подминах. НО ето в групата на малката ми щерка имат момиченце със същото "селско" име и детето вече ми казва, че други деца го подиграват. Всъщност в групата има и деца със много модните имена Никол, Джон, ВАнеса... Истината е, че моите деца не носят т. нар. "селски" имена, но и не съм ги кръщавала със супермодни имена.
И все пак, според вас имат ли място в днешно време имена които са носили нашите баби и прабаби. А имат ли място вносните изгъзици?
Понеже темата е само 75 страници,нямам никакво намерение да я чета,за това ще отговоря директно на въпроса!
Не бих използвала такива имена,ама за мен не са селски,просто са остарели вече. Има много красиви български имена,които звучат актуално.
Но и на мен ми става смешно,като се запозная с някое младо момиче,което се казва Пенка примерно hahaha Но определено не смятам,че е селско #Crazy

# 1 123
Имам въпросче : синовете ми се казват Рад и Нено.Имената им са избирани с цел да са лесни за произнасяне навред по света и да са БЪЛГАРСКИ (от български именник са взети).Моля споделете дали са "селски" или не според най-последния писък на модата, предварително благодаря  bowuu
Леко ироничен и заядлив ли е тона ти или така ми се струва ?
След като харесваш и си избрала тези имена , защо питаш какво мислят хората ?
И какво финтифлюжено има в името Радослав , както си писала по - надолу в поста си ? Нормално и хубаво име , което звучи завършено , за разлика от Рад ... Все едно нещо си искала да кажеш , ама не си го довършила ...

Ето това ме изненадва!Ако се казваха Кристиан и Алекс щеше да им е супер в България, но понеже имената им били от времето на прадядовците ни - ще им е зле..А аз се чудех, защо едни българи си кръстиха детето Нейтън.Аз си мислех, че за да му е добре в чужбина (макар на доста места по света да е трудно за изговаряне), но явно хората са искали да му е добре в България.
Е а дано Господ даде път по чужбина на всички Пенки, Драганки, Петковци и Марковци че да им е добре, щото явно в България са го закъсали  Confused
Тонът ми е ироничен, защото не вярвах ,че някой взима темата на сериозно.Какво значи "селски" имена???

П.П.Новините по Хоризонт ги чете Рад Каменски, внук на стария радиоводещ - Рад Каменски.Харесвам нещата с корен, с традиции.Кое му е хубавото да се срамуваме и да се присмиваме на имената на предците си и да кръщаваме децата си според актуалността на ТВ сериалите ?

# 1 124
Нормално и хубаво име , което звучи завършено , за разлика от Рад ... Все едно нещо си искала да кажеш , ама не си го довършила ...

Извинявай, но не виждам нищо "незавършено" в името Рад. Все съм срещала епитети за имена, но "незавършено" за пръв път чувам като описание. Имам честта да познавам добре един Рад и името си му стои прекрасно на човека, заедно с фамилията. Може би трябваше да го кръстят Радимириус, за да има китно опашато окончание и да звучи съвсем завършено...?

Общи условия

Активация на акаунт