Топла есен пак дойде, а ти расти расти мъничко дете!

• 31 680
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Леле и ние имаме разширени вентрикули или мозъчни стомахчета както каза неонатоложката.Но втори път така и не ни прегледа. Аз и не съм настоявала.А всеки месец ходим при нея, за прием на тази новата ваксина Синагис.Ей взема ни луди пари за преглед,а изобщо не ни гледа детето.Мале дано не е късно,но при кой ли да го заведа ?Избора ни не е голям за спец.лекари ,а и дали е уместно да я сменям? Спомням си че беше казала че не е хубаво да се гледа на Ехограф всеки месец и така и не ни прегледа втори път. #2gunfire

# 331
Добро утро Hug
Жоро, го гледаха до късно с ехограф.Всеки месец съм го водила ,при неонатолог.
Девил,дано всичко е наред при вас Praynig

# 332
Devil, просто трябва да се проследяват, моля те не се паникьосвай. Една позната неонатоложка каза, че проблемите трябва да ги решаваме един по един, без паника и без емоция ( което някак си не е възможно ), за да сме полезни за детето и максимално ефективни.

Момичета, и аз искрено се надявам, наистина скоро да си я вземем ( за Коледа  Blush ). Вчера беше много послушна, цокаше усилено, 30 мл не и стигнаха та додадохме малко, постоях си при нея, накрая учтиво ме "побутнаха" към вратата  Mr. Green, но все пак трябва да си вършат работата хората, не са им нужни кияци  Mr. Green. Днес пак там, купила съм анатомични биби на Нук ( за хранене и закъгалка ) и ще видим дали с тези няма да и е по-добре. Като изтича се чудя отива ли нещо и в стомахчето....ама мисля, че отива, щото след хранене става като плюска  Grinning.

Орелия, хубав воден режим са ви спретнали ooooh! Как е Чефолински, напредвате ли с люлката? Hug

# 333
Комикс,не мисля,че трябва да й даваш биберон-залъгалка,защото се омързеливят,но пък по-хубаво нещо от нея няма  Stop
Ако не я иска,ще вземеш биберон на камера(кръгъл и малък).Струва 1 лв.,но всички бебета го сучат Grinning
 Hug  bouquet
Хайде,много слънчев ден за вас и за малките мишки!По Коледа стават чудеса,но не само тогава!!! Peace

# 334
  • варна
 Комикс, с Нука ще е по-добре. Формата му е подходяща за недоносени, обикновено долната им челюст не е порастнала добре. Освен това изливат млякото отгоре и по-малко се давят децата. Много се радвам, че вече влиза в час Бо Hug
 А залъгалката, наистина няма нужда в момента, но има тренировъчни залъгалки, които имат роля да подобряват сукането.

# 335
Залъгалката я даваме, за да тренира лицевите мускули, тя не е постоянно с нея, а и като усети, че не пуска нищо и почва да се сърди, така че... Mr. Green

# 336
Здравейте момичета,
днес нищо хубаво не ми казаха за дребосъчето ми била бледа и не се храни добре,съмняват се за анемия,но утре ще кажат повече като видят изследванията.
Относно увеличените вентрикули трябвало да се проследяват дали  нарастват тогава било опасно,но за Божидара още е рано да се каже нещо конкретно.Дано утре новините са по добри Praynig Praynig Praynig
Залъгалката я даваме, за да тренира лицевите мускули, тя не е постоянно с нея, а и като усети, че не пуска нищо и почва да се сърди, така че... Mr. Green
може да са малки сладурчетата ни,но не са глупави  Laughing не е лесно да ги излъже човек Laughing
комикс една от неонатоложките в болницата ми каза същото първите дни когато Божидара беше там,но за родителите това няма как да стане,при нас всичко е емоция.

# 337
DeviL,дано утре имаш по-добри новини PraynigНа Жорко също са му преливали кръв ,то май на почти всички недоносени бебенца, се налага.Стискам палци  Hug
Дано и стомахчетата не нарастват повече, дано.
Успех!

# 338
  • София,
Аз да се отчета за бързо, че цял ден се моткам  Mr. Green и нищо не съм свършила.
Засега сме добре ние, новите изследвания излязоха, и се надявам в понеделник да сме на ясла Praynig Praynig дано само всичко е наред.
Онзи ден явно сме заразили комшийчето, точно когато ВЕроника цял ден киха и и тече носа, днес то е така милото, много ми е гадно,  Embarassed да я пускам на ясла моята та да не ми се налага да я оставям повече така, че то никак не е хубаво. Направо цял ден ми е криво, аз не исках да я оставям тогава, като си знаех, че не е добре, но комшийката настоя, та сега пък нейната болна, ужас Embarassed ДАно поне му мине бързо на детенцето.  Praynig
ДЕвил стискаме палци всичко да е наред Peace
ЗА малката  БО  Hug
ДЕси не се притеснявай ще се справите с бактерията, всичко ще е наред  Peace
Айде изчезвам да пиша поредния реферат!  Peace

# 339
Здравейте.
 И аз се помайвам още. Имам работа за вършене,ама ме мързиииии. А Мимето така хубаво е наронила навсякъде шок.вафла и кроки. Като си я прибирам от яслата по цяла вечер само яде. Не че й личи де. Същия щиглец си е. Най-дребната е май в яслата. Ама да ми е здравичка само. Пък нека си е фина. Миналата седмица леличката ми каза,че е претенциозна на яденето. А тази,понеже е друга вечер, пък само ми повтаря колко хубаво се храни. Леле,докато напиша това и е извадила всички тави и тенджери от шкафа.
Дани-успех на яслата. А за съседката-разбирам как се чувстваш. Но,не е гаранция ,че Вероничка я е заразила. Аз оставях Мимето на съседката,когато детенцето й беше доста болничко,но Мария не се разболя. Затова вече се опитвам да не се вманиачавам толкова. Дано вече е засилила имунитета и да ми е здравичка.
КОмикс-стискам ви палци.
Оставям ви сега ,че Мария е изсипала кроки на земята и е седнала отгоре. Цялата е омазана. Даже и на косата има.
Отивам да се къпем и преобличаме.
Целувки на малките сладурковци от нас.

# 340
  • София
Мидичке, радвам се че се включи. Аз да ти кажа всички деца които познавам и ходят на детска градина, после ядът все едно не са яли нищо там. Явно се изморяват повече и не им стига храната, все пак едва ли са много големи порциите Simple Smile
Радвам се че сте добре и си ходите на ясла
Днес нашия татко ми вика, ама ние ще ги пускаме ли на детска градина? По-добре било да не ходели, че сме щяли да ходим само по болници. А пък аз му викам, че това ще е след една година и би трябвало вече като по-големи да са други нещата. Нещо се е психясъл  Joy

# 341
Здравейте момичета,
днес нищо хубаво не ми казаха за дребосъчето ми била бледа и не се храни добре,съмняват се за анемия,но утре ще кажат повече като видят изследванията.
Относно увеличените вентрикули трябвало да се проследяват дали  нарастват тогава било опасно,но за Божидара още е рано да се каже нещо конкретно.Дано утре новините са по добри Praynig Praynig Praynig
може да са малки сладурчетата ни,но не са глупави  Laughing не е лесно да ги излъже човек Laughing
комикс една от неонатоложките в болницата ми каза същото първите дни когато Божидара беше там,но за родителите това няма как да стане,при нас всичко е емоция.
Спокойно Devil и ние бяхме с анемия,до преливане на кръв не се стигна,но всеки ден ми го казваха и аз се панирах.Влючиха ни плазна веднъж и това беше.Като се прибрахме дълго време пихме желязо.

# 342
До преди малко чистих пораженията от Мария. Всичко беше малка кочина.
Хелче-и мен ме е страх много от болестите,но все пак си мисля ,че има и голяма полза от яслата. Мимето се променя с всеки ден. Вече яде сама с вилица и лъжица(е,още се олива де,но определено се справя доста добре) и пие сама от чашка. Леличките казват,че доста нови неща прави-вече играе с децата,че в началото само си стояла плахо отстрани. Много се надявам и с говора да потръгне. Аз най-вече заради това се престраших. За да се социализира и да навакса по-ранното си раждане.
Само се моля да не започне да боледува много. Даже питах леличката дали според нея Мимето има нужда от по-специална работа. Тя обаче много ме успокои и ми каза ,че си е едно нормално 2-годишно момиченце. Дано да е права.
ХАйде да не ви товаря с моите терзания.
Лека вечер.

# 343
  • София
Мидичке, права си за яслата. Аз за това и със сигурност ще ги пусна на детска градина, за яслата не се престраших заради болестите, а и като има кой да ги гледа няма смисъл. Аз и за това ги водя на логопед, не толкова че нещо са изостанали. Разбира се оотразява им се добре, особено в отношението помежду им, но и там имат някакъв контакт с други деца, забавляват ги с неща които вкъщи просто няма как. Дори понякога ми разказват за другите деца, какво са правили, как някой не е слушал и т.н. Чесно казано ако нямах детегледачка, даже и да не работех, сигурно щях да изтрещя вече и да ги пусна на ясла  Laughing

# 344
привет  и от мен!Както си и мислех д-р Куфарджиева беше изумена от постъпките и мисленето на лекарите в стара загора обясни вси4ко подробно и също така ми каза да си купя кислороден концентратор (което е по добро от кис. бутилка и палатка,защото  спокойно могада си я извеждам навън със него)и наистина мисля да послушам Куфарджиева ще ходя няколко дни да свикна с ежедневието на Дария и след това си я прибера.но май ще стане след нова година
май вече имам повече кураж Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт