Топла есен пак дойде, а ти расти расти мъничко дете!

• 31 683
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Ужас и Стефан се извива на дъга понякога Rolling Eyes Като го държа в мене се опитва да ме погледне и се гърчи, на повивалника също се извива, а аз все си мислех, че иска да ме види или съответно да гледа нещата зад главата му Sad
Ох, защо никой не ми е обърнал внимание да следя за това, толкова го мъкна по лекари, и рехабилитация правим..

# 436
  • София
orhid, Pepa е в северна България.

При една позната това извиване при бебето, което описвате го имаше като постоянен симптом. По-скоро започна в един момент и се задълбочаваше. Аз не можеш да го държа гушнат, казах на майката. Тя ми казва "аз не мога да го сложа в количката". И тръгна по лекари. Директно й казаха ДЦП. Накрая са казали повишен мускулен тонус и бебето се оправи с рехабилитация. Скоро не съм я виждала (това е друга история), но дребното е едно напълно здраво дете Simple Smile Без ДЦП.

# 437
  • София
Само да споделя когато бяха на 8 месеца единия ми,като почна да се извива на дъга,аз знаех и като се почна един рев откачих обадих се на рехабилитаторката в 22ч мъжа ми я докара в къщи да види за какво извиване става на въпрос.Приклещи го здраво попя му поигра малко и ми се скара,детето се опитва да проявява характер бори се с мен за надмощие.Но тогава вече седяха стабилно ходехме на рехабилитация от 4 месеца аз правих и във вкъщи по два пъти на ден по час на всеки но ефекта от тези процедури и моя труд се оказа най доброто нещо за децата ми.
Искам да кажа че само специалист може да се произнесе,не се паникьосвайте  Hug

# 438
  • Варна
Здравейте за днес. orhid от това което описваш, че трябва да правят, почти всичко Зоя го може, като се обръща само от корем на гръб но по-бавно. Крум държи главата изправена и се оглежда, когато е изправен. По корем само изважда ръцете и това е. Не може да ги изтегли отпред и да се изправи. За дъгата случва се Зоя да се изпъва, когато искам да я сложа на леглото. Виждам, че си от Варна, имената, които ще спомено ще са ти познати. Имах записан час при Ралчева. Но когато прочетох мненията във форума се отказах да ходя при нея. Препоръчаха ми Йолова. Тя ги прегледа. Изпраща ме при Балев за нова ТФ ехография, защото не може да се довери на компетентноста на д-р Ангелова от АГ-то. А аз пък такова огромно доверие имам на Ангелова. Когато ни изписаха юли месец вкъщи правихме рехабилитация 10 посещения - Красимира Николова от АГ. После поради ред причини сама правих каквото можех. От тази седмица отново викаме  Красимира николова но само два пъти седмично. Според теб да ходим ли при Балев?

# 439
  • София
 По принцип рядко сe включвам в отчeтни тeми, но видях, чe говоритe за извиванeто назад при нeдоносeнитe. Значи при моя Росeн това го имашe ощe отначалото и по тази причина започнахмe рeхабилитация. Д-р Чавдаров му бeшe поставил ЦКС 2 стeпeн. Сeга вeчe слeд няколко курса в клиниката продължава да го прави, но само когато сe опитва да сe отскубнe ако нeщо нe му изнася, напримeр при прeобуванe или когато иска да ми покажe, чe нe иска да ядe повeчe.  Ако го оставя да си прави, каквото поиска няма и помeн от това. Иначe двигатeлното му развитиe за възрастта e много добро, дори прави повeчe нeща,отколкото сe изискват за коригираната му възраст (8 м)- изправя сe, сяда сам, разхожда сe като сe държи за мeбeлитe - изобщо много e жилав и подвижeн. Извиванeто назад го има и докато спи, просто така си сe намeства. Лeкаритe и рeхабилитаторката в клиниката казват,чe това нe e нормално, но в същото врeмe признават, чe прави всичко, коeто сe изисква за възрастта му. Мeжду другото забeлязвам, чe и други дeца го правят - нeщо като форма на протeст. Просто при Росeн e по-изразeно.
 При това положeниe нeзнам дали да продължавам да сe притeснявам и да го водя на рeхабилитация.

# 440
Хм, интересна тема сте повдигнали  Tired

Аз, също забелязах, че беба се извива понякога, но като я взема на ръце си седи спокойно, също си лежи спокойно, плътно по гръбче. Другото странно е, че някак си си подхвърля дупето нещо, като не и е на кеф, това дали е нормално?  Confused

Айде, вкарах се яко във филмите.....днес ще поразпитам доцентката, ако е в отделението...уф. ooooh!

# 441
  • София
miramar и какво казват за позата на сън?Моя единия също понякога спи така извит.То пък неможе всички да спим по корем или на една страна,аз така си го обеснявам.

# 442
Момичета да почерпя. Днес имам рожден ден.     

# 443
Aleksi_Koko ЧРД,пожелавам ти здраве  bouquet

orhid ама ти верно ги вкара във филми тук,кажи им във Варна кой да търсят,а какво трябва да прави едно бебе,изобщо не е едно и също дори да говорим за две отделни напълно здрави деца.Аз много ги мразя закономерностите и табличките на лекарите,но съм привърженик на навременната гимнастика и то от майката,стига да има кой да я научи и покаже къде и как се прави.Я по-спокойно бе момичета,вие направете консултациики с разни хора,правете гимнастика,борете се адекватно ,но не забравяйте че децата ви СА ЗДРАВИ и нямат ДЦП,поне не и до минимум две години.Да не говорим ,че в някой държави ДЦП като диагноза се поставя чак на 5.До тогава все още имаме време да опровергаем предположенията Hug

# 444
Алекси, да си жива и здрава!   bouquet

Честит имен ден и  на всички с името Ана!

# 445
Алекси, честит рожден ден! Да си жива и здрава!  Hug  bouquet

Честит имен ден на имениците.   bouquet

# 446
  • варна
  Честит рожден ден   bouquet
  Аз на Ангелова също имам много голямо доверие, др.Йолова не я познавам, но пред другата която си споменала, е със сигурност по-добър избор. За това дали да правите пак ТФE, не мога да ви дам съвет. Но ми е чудно като преценява ,че всичко е наред, защо ви праща.
 /Ние ходим при др.Щилианов - невролог , и в София при д-р Чардаров - спец. по физикална медицина - от способностите на последния да прави преглед и диагностицира, съм най-доволна/
 Рехабилитация се прави във Виница в Дома и в ОКр.б-ца.
 Няма повече да плаша никой.

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 14:47 от orhid

# 447
  • София
Алекси, честит рожден ден!   bouquet Много здраве и щастливи моменти!
Честит имен ден и на именниците   bouquet

Аз напълно подкрепям Ина  Peace

# 448
orhid  Hug Твоя опит ми е изключително полезен и се радвам, че споделяш с нас, не исках да ти прозвуча грубо. Реагирах така, защото съм изключително объркана, чувствам се ужасно незнаеща, всичко в главата ми е пълен хаос, а от както имам контакти с бебка все ден, все повече се обърквам, вглеждам се, задавам си въпроси, на които не мога да си отговоря...

При нас нещата предстоят и предполагам, че сблъска ни с другите доктори ще е доста болезнен....

# 449
Aleksi_Koko, честит празник! Много щастие, любов и хубави мигове с любимите хора  Hug

Общи условия

Активация на акаунт