Топла есен пак дойде, а ти расти расти мъничко дете!

• 31 683
  • 738
  •   2
Отговори
# 465
На нас пък дядо Коледа каза ,че ще ни донесе говорящите играчки на Фишър Прайс, поръчали сме си и двете книжки,щото са различни.Скъпички са но си заслужават,особено ако гледате и терапевтичната цел,нищо че оценявам риска при нас,че след първичната радост,вероятно едната поне ще запраши към стената ooooh! Joy

# 466
  • София
Ина, можеш ли да дадеш линк да ги видя тези играчки? Не съм ги виждала, а ми стана интересно  Hug

# 467
  • София,
Привет, отново:oops:нещо много проблеми са ме налегнали, писна ми  Sad. И аз да си изкажа мъката пък дано ми олекне. Въртя се в един омагьосан кръг, уви с нашата ясла Tired, да ви разкажа последното което ми се случи току що след като в понеделник ни върнаха, защото липсвало някакво изследване - е пуснах го и него, днес е готово и сега го сравнявам с тези които имам и какво се оказа, че аз си го имам него newsm78, но са решили да ме въртят от градината и това е.
Още от началото се чудят какво да направят и да не я вземат Вероника,всичкото това въртене и просто умишлено, то не бяха първо да си я държа в къщи че правели ремонт, а пък и имали много деца, после ме въртяха с изследванията, караха ме да правя кръв и урина два пъти, а сега и едното за паразите, днес пък ми изтичат другите за паразити и утре сигурно пак ще ни върнат и ще ме карат да ги правя на ново #Cussing out, но това не е от невнимание или нещо друго , току що се убедих в първото си предчуствие - преди малко ми се обади старшата сестра от яслата да ме пита как така  съм щяла да я давам на ясла като в решението и от ТЕЛКА пише че не се препоръчва детето да посещава детско заведение поради контакт с вируси и че е с чужда помощ Sick, еми много ясно, че е с чужда помощ, то е на две годинки има нужда да го нахраниш, да го облечеш, да го изкъпеш, #Crazy бясна съм и се чусвствам напълно безсилна, предчувствах че ще направят всичко възможно да ни накарат да се откажем и да натикат някое свое дете на нашето място, борбата е безмилостно жестока и ще ми искат увеличение, и някой казват че с новата система било по добре и нямало корупция - дрън дрън- явно някое друго дете още от октомври ходи на нашето място  #2gunfire
Извинете ме,  Embarassed но наистина се убеждавам, че нашата държава е кошмарна просто, в нея няма място за различните хора, много ми е болно. Tired

# 468
Извинете ме,  Embarassed но наистина се убеждавам, че нашата държава е кошмарна просто, в нея няма място за различните хора, много ми е болно. Tired

spoko

# 469
Ина, можеш ли да дадеш линк да ги видя тези играчки? Не съм ги виждала, а ми стана интересно  Hug

http://www.kasidabg.com/fisher-price-products_id-15615.html
http://www.kasidabg.com/fisher-price-products_id-15614.html
 Hug

Дани ,а колко процента е ТЕЛК-а на детето?
И защо не им кажеш в тази ясла ,че щом детето е с ТЕЛК има права и да не ме амбицират да им пратя проверка от Агенция закрила на детето от вашата община,защото аз наистина го мога това Wink Hug

# 470
  • Варна
Дани, и аз точно щях да ти пиша да им кажеш, че ако ви правят спънки ще се обърнеш към Агенцията за закрила на децата. Виждам, че с Ина мислим еднакво.  Hug
Хелче, благодаря ти! Май ще пробваме още поне веднъж, но мисля първо да си поговоря с логопеда - да чуя нейното впечатление, защото последния път майка ми води Вики - нали аз го разсейвам. Та все пак от първа ръка да са нещата.
Кики-Рики, радвам се, че нещата се развиват добре.
Мидичка, как е Мими?

# 471
  • София
Ина в джъмбо са по ефтини ако не си ги поръчвала плащала да ходя да видя какви пари са?

# 472
Ина в джъмбо са по ефтини ако не си ги поръчвала плащала да ходя да видя какви пари са?
Аз ги купих от Хиполенд и май едното беше по ефтино,но другата,по-голямата беше на същата цена като тази в сайта,но са купени вече Hug

# 473
  • София
Страхотни са тези книжки. Жалко че вече съм купила подаръците.... може да кажа на свекървата ако не им е взела вече нещо.

Дани, а за яслата както ти казаха просто нямам думи... Направо утре ако нещо пак увъртат им вдини един скандал, как може така да ви разкаврат, да тормозят детето с боцкане и т.н. Ако не са я искали, да са ви казали още в самото начало, щом са я приели трябва да си я вземат.  Naughty

# 474
  • София,
Ох аз цял следобед точно това правя - ровя в нета във форума, по принцип се оказа, че наистина имат право да я върнат, да не я искат и да не я вземат. Това е тъпият парадокс на тъпата ни държава. Щом в решението от телка пише, че детето е с чужда помощ или с придружитер тогава имат право да ми откажат наистина по закон. От друга страна пък нали децата са защитени от Закона за закрила на дзетето и от Асоциацията на хората с увреждания и имат право на предимства, та така и ние.
Телка е мижав - едва 50 % със средно тежка форма на астма. Но отзад са записали че не се препорлъчва детето да посещава детско заведение поради вирусна опаснотс - нали там ще е изложено постоянно на вируси и че е с чужда помощ, но то няма и как да не е. Все пак решението е издадено когато тя е била още бебе на 1 г. и 11м. - кое бебе не е с ЧУЖДА помощ и може да се облича, да се къпе, да се реше, да се обува, да се храни само Joy.
Ей аман от абсурди в нашата тъпа и проста държава ooooh!

# 475
Щом в решението от телка пише, че детето е с чужда помощ или с придружитер тогава имат право да ми откажат наистина по закон.
Аааа не Naughty,има си ресурсни учители при такива случаи,въпреки че вашият не е такъв,но чак да ти откажат не.Покажи ми моля ,кой е този закон който позволява да ти откажат,може и да съм пропуснала нещо важно.Иначе за предимство,наистина нямате право,защото е при деца с над 90%,но пък това не можем да го обсъждаме,защото детето вече Е прието теоретично,нали?
Пак ти казвам,вдигни скандал и им кажи че ще се обърнеш към ДАЗД,защото има един член,в него пише че никой няма право да отказва образование на дете.Детската градина е образователна институция,да не говорим че по тяхната логика,детето ти няма да посещава такава,а това вече е парадокс,та нали е задължително детето да е посещавало предучилищна,за да тръгне на училище,как тогава решаваме този въпрос след време,та те може никога да не я вземат,щото в ТЕЛК-а и пишело че не трябва да се среща с вируси ......... ooooh!

# 476
Привет.
Да се разпиша набързо,че с малката днес сме сами и ,ако я оставя без надзор ще потроши всичко.
С бейбихалера мисля ,че се справяме по-добре. Защото не й давам метилпрегнизолон ,а няма спазми. Значи го прилагам правилно.
А сега да ви питам-колко време да го давам? Че сега кашля от време на време. И се е задръстила със сополи. Не ми се иска да питам само педи,че май не е много запозната с този въпрос.
Дани-много е гадно това отношение. Представям си как се чувстваш. На твое място ще ги питам директно какво са намислили,та поне да престанат да те разиграват. Може Вероничка да е по-податлива ан вируси,но това не значи,че непрекъснато ще боледува. Познавам поне 2 дечица от яслата на Мими,които никога преди не са боледували,а сега са по-нередовни и от нея. Боледуват много често. Не им се давай.
Ина-и аз мислех за подобен подарък за Мария. Само че искам да взема от говорещите кученца. Много са готини. Казват частите на тялото и цветовете. Още се колебая,но май това ще е.
Оставям ви за сега ,че Мимето не спира да ме мамосва. Нервничи и май й се спи.
П.С. Ей за това кученце говоря:http://www.kasidabg.com/fisher-price-products_id-15961.html Но при нас е 60 лв.

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 20:40 от Midi4ka*

# 477
  • София,
Ина да ти кажа честно и аз го търсих тоя закон, но уви не го открих, за разлика от Закона за образованието в който пише, че нямат право да отказват образование на дете нито да го делят по пол, етнос или т. н. демек да го дискриминират - както се случва в нашия случай. Ресурсен учител също не ни е необходим, но ги мързи явно да се занимават. Аз намерих една тема в подфорума за Интеграция на децата с увреждания - подобна и останах направо втрещена, то не е само нашия случай, има много подобни. Една майка даже разказваше как от градината отстранили детето и момиченце на 5 години, което получило два пъти странни припадъци, приличащи на епилептични пристъпи, при условие че си е напълно здраво и все още няма диагноза, пристъпите не са станали в градината, но уви то е отстранено и му е отказан достъп - имаше и подобни на моя случай, та там казваха много родители, че ТЕЛКА им е и с ЧП и са им отказали допускане в градината.
Аз да ти кажа преди да впиша телка в системата говорих с една госпожа от Министерството на образованието - отговаряща точно за сектора детски градини, обясних и надълго и нашироко първо какъв е телка, колко прцента е, за какво е, и тя ми каза да го впиша в системата, че имаме право.  Защото в тъпите критерии пише - ДА се впише ТЕЛК на дете чийто родители или член на семейството- сестра брат  е с над 71% инвалидност, но за самото дете нищо не пише. И аз понеже незнаех къде и как да го въведа телка и се обадих там да питам, и тя ми обясни да го впиша и т.н.  иначе хич и нямаше да се занимавам. Както и да е, утре ще ходим да видим какво ще стане и после ще пиша, ако имам нужда от нещо ще ти се обадя веднага, да даваш съвети.
Още веднъж много благодаря на всички за подкрепата  Hug

# 478

Ние си взехме това кученце от тук http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/10387
Много съм доволна,малчо все едно разбира като му пее  Grinning

# 479
  • варна
 Семирамида, при ТЕЛК с ЧП, децата трябва да са с придружител - мисля че се подават някакви молби в Инспекторатите и те назначават оценка от психолог, педагог и след това преценяват от какво има нужда детето - евентуално ресурсен учител. Доколкото знам след това нямат право да ти отказват прием, но без такава оценка ,мисля, че имат. Четох ги нещата, защото и мен ще ме засегнат Confused
  Имаш и друг вариант- да подадеш молба за преосвидетелстване на Телка и евентуално да ви намалят проценти или да махнат ЧП - което ви пречи.
  А иначе предимство имат деца с над 50 проц за кандидатстване в градина и такива, чийто член на семействата са с над 71проц. Което значи че ви устройва 51 проц без ЧП.

Общи условия

Активация на акаунт