Коя марка пюрета да избера?

• 21 340
  • 155
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте, момичета   bouquet
Виждам, че сте коментирали доста поста ми и затова обяснявам  Simple Smile

Значи относно пюретата на Овко - споменала съм само десерта "Извара с плодове" - само него съм давала и само от него съм доволна - други пюрета на овко не съм купувала понеже отзивите не са добре за тях.

Относно пюретата на Гербер - отзивите са тях са много добри и аз също купувах от тях, но на последната консултация на бебчо месец Декември педиатърката ни каза, че има два случая на бебенца получили обрив от тези пюрета. Моя приятелка от Бургас спомена, че и тя е чула конкретно за пюрето от сливи на Гербер - бебчето на нeйна близка също било с обриви. Дано да е само случайност, но това беше причината да спра да ги купувам  Peace

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:12 от Jessika123

# 91
  • Видин
Засега съм се спряла на Хип,Гербер и Сънвал. Не че съм давала все още де Joy
Аманита, малките еднокомпонентни пюрета на Гербер които са по 80 гр са идеални за захранване. Препоръчвам ти ги.
Да, на тях се спрях като начало тъй като няма да замествам хранене и фактически на 2 дена ще се употребяват 5-6 лъжички пюре  ooooh!
Овко и Ганчев не бих дала изобщо  Peace
Това с обрива ми звучи несериозно за да не купувам дадена марка  Peace Може да е кофти партида, реакция на бебето и какво ли още не  Peace

# 92
Вече съм против Гербер ...не бих го дала на детето ми ако е закупено от Бг Naughty

# 93
Вече съм против Гербер ...не бих го дала на детето ми ако е закупено от Бг Naughty
И защо? Заради мнението изразено няколко поста преди твоя или...

# 94
И защо? Заради мнението изразено няколко поста преди твоя или...
Не Naughty Защото имам една приятелка която работи в лаборатория. Тази вечер я срещнах и ми каза че тези дни са изследвали детски пюрета. Каза в никакъв случай да не купувам Ганчер и Гербер. Учудих се а Гербер и я попитах "защо"? Отговори че не са "чисти" изследвали ги и се оказало че имат някакви бактерии,не са произведен в хигиенични условия. Насочи ме към Нестле и Хип,защото съдържанието им отговаряло на етикета (поне на тези които са изследвали) и са "чисти"

# 95
 newsm48 аз имам такава информация и за Хипа...но давам и сънивал,и гербер, и семпер...ако се разровиш в нета за всяко има негативи!!!!! smile3521....давам и много домашно приготвени!!!!!

smile3501и не мога да разбера(явно  newsm78)майките,

които дават Ганчев,овко,ам-ам..да не би да не се стремят да си гледат добре децата! tooth
да не забравяме и рекламния принос

# 96
Не знам как да си го обясня.  newsm78 Може и самата партида да е била замърсена ooooh! знам ли вече. То в Бг повечето неща са боклуци

# 97
не мога да разбера какво като са български пюрета.щом са направени значи стават за ядене.ние най-много ядем плодови на овко.изяжда цяло бурканче за аламинyт.

# 98
  • Видин
Ако нямате нищо против, че световните препоръки са за НЕдаване на захар и сол преди годинката, а българските пюрета са тъпкани с такива - значи няма никакъв проблем  Peace
На Ганчев дори в зеленчуковите има захар! Пък после защо децата имат кариеси дори на млечните зъби  ooooh!
Не знам дали тук не играе роля и по-ниската цена на българските (откровено казано) боклуци  Rolling Eyes Но все пак си мисля, че цената не би могла да е пречка, ако искаме да храним децата си здравословно  Naughty

# 99
Ама то и цената не е кой знае колко по-ниска, с около 50 ст. някъде. Което не ми се струва кой-знае какъв довод да й купувам тези пюрета.
Онзи ден купихме Малечко, заради бурканчето, трябва ни мостра за бурканчетата за детската кухня  Laughing
Реших, че все пак ще я пробвам дали ще го яде, беше плодово, но заради лимонената киселина такива физиономия направи  Mr. Green, не ще детето кисело му е. Ами киселичко е.
Защо им е да слагат пектин и лимонена киселина, след като има пюрета без, значи Може и без. Нашите защо ги блъскат с подобни съставки не ми е ясно  Thinking

# 100
Здравейте, момичета.Предварително се извинявам за мнението си и не искам да засягам никого, но не мога да разбера каква е тази хипп мания при пюретата, като има хубави пюрета на по-ниски цени.Не знам доколко бг марките са хубави, но има мами, които нямат финансовата възможност да купуват всеки ден пюрета хипп на детето.Не съм наясно засега със захранването, но мисля че едно бурканче замества едно млечно хранене и си правя сметката.Пък и какъв е проблема щом бебето го яде, нищо че е Ганчев, Малечко и пр.бг пюре.Когато аз съм била бебе е имало само бг пюрета, случайно да ми е станало нещо от това?Имам доста приятелки, които са захранвали с Ганчев и не е имало проблеми с децата. Wink
Наистина Хипп са хубави пюрета,но за мен са скъпи, че бебето да не се храни само с пюре, също и с каши и АМ.По-добре те да са от реномирана и чужда марка и по-скъпи, но това е мое мнение. Blush

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 06:48 от gitadam

# 101
Когато аз съм била бебе е имало само бг пюрета, случайно да ми е станало нещо от това?

ooooh! ooooh! ooooh!
През месец-два във форума се появява или тема или мнение в стил: " Аз съм хранена с кисело мляко, нищо ми няма. С български пюрета, нищо ми няма. Давали са ми сок от 20-тия ден и нищо ми няма." и т.нат.
Ако обаче изказващите това мнение, попитат майките си, дали ако са имали възможност за избор са щяли да ги хранят по този начин, ще се изненадат от отговора.
Мен майка ми ме е хранила с кисело мляко след като съм навършила 7 месеца, защото кърмата и е намаляла, а в далечната 72 година когато съм родена, АМ поне в България не е съществувало. Имало е и мноого малък избор на български бебешки пюрета.Може би и по тази причина, тогава наистина са захранвали със сок от 40-тия ден.
Едната ми братовчедка изгледа дъщеря си с прясно козе мляко, защото през 91 година когато роди нямаше нито пюрета, нито АМ. Малката и дъщеря е родена през 2004 година и е изгледана с АМ, може би трябваше и нея да я храни с прясно козе, защото на каката нищо и няма  ooooh! .

Разберете, че не е честно спрямо децата да имате избор как да ги храните и да не се възползвате от него.
Има много хубави и подходящи за деца пюрета, които не са чак толкова скъпи, така че оправданието, че не всеки има финансовата възможност да купува всеки ден пюрета на Хип просто не върви.
Сигурна съм, че майката на всяка една от вас ще и отговори, че ако е имала избор е щяла да ви храни по съвсем различен начин.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 08:07 от Nefertity

# 102
  • Пловдив
Искам да ви кажа, че от сигурен източник знам, че на Ганчев новия собственик е подменил изцяло линията за производство в цеха, а и ако прочетете на етикетите вече няма добавена сол и като съм давала на голямата дъщеря от тях и е пила от 45 си ден кисело мляко със захар има страшно здрави зъбки, а е на 12 години, не съм видяла нито един кариес по тях. Аз също съм била от едномесечна на кисело мляко със захар и като Нефертити съм 72 набор имам здрави зъби! Според мен много зависи и от гена! newsm78

# 103
... и е пила от 45 си ден кисело мляко със захар има страшно здрави зъбки, а е на 12 години, не съм видяла нито един кариес по тях. Аз също съм била от едномесечна на кисело мляко със захар и като Нефертити съм 72 набор имам здрави зъби! Според мен много зависи и от гена! newsm78

Страшна логика  ooooh!

# 104
ooooh! ooooh! ooooh!
През месец-два във форума се появява или тема или мнение в стил: " Аз съм хранена с кисело мляко, нищо ми няма. С български пюрета, нищо ми няма. Давали са ми сок от 20-тия ден и нищо ми няма." и т.нат.
Ако обаче изказващите това мнение, попитат майките си, дали ако са имали възможност за избор са щяли да ги хранят по този начин, ще се изненадат от отговора.
Мен майка ми ме е хранила с кисело мляко след като съм навършила 7 месеца, защото кърмата и е намаляла, а в далечната 72 година когато съм родена, АМ поне в България не е съществувало. Имало е и мноого малък избор на български бебешки пюрета.Може би и по тази причина, тогава наистина са захранвали със сок от 40-тия ден.
Едната ми братовчедка изгледа дъщеря си с прясно козе мляко, защото през 91 година когато роди нямаше нито пюрета, нито АМ. Малката и дъщеря е родена през 2004 година и е изгледана с АМ, може би трябваше и нея да я храни с прясно козе, защото на каката нищо и няма  ooooh! .

Разберете, че не е честно спрямо децата да имате избор как да ги храните и да не се възползвате от него.
Има много хубави и подходящи за деца пюрета, които не са чак толкова скъпи, така че оправданието, че не всеки има финансовата възможност да купува всеки ден пюрета на Хип просто не върви.
Сигурна съм, че майката на всяка една от вас ще и отговори, че ако е имала избор е щяла да ви храни по съвсем различен начин.

202uu абсолютно подкрепям всяка една дума от казаното!!

Общи условия

Активация на акаунт