Машина за хляб-21 част

  • 43 254
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Няма какво да покажа  Blush Докато оправя бебето народа разчупил питата и не остана за снимка. Стана хубава. Обаче докато чета се оказа че съм я правила по рецептата за месеницата. Не знам защо съм я записала като пита но си стана трепач. Сложих и сирене.

Относно магазините: аз я купих от Технополис и 4 пъти я връщах. Добре че се намеси Мулинекс БГ иначе можеше още да си играем на ремонти  ooooh! И аз съм за късмета  Peace

# 91
  • София
  • Мнения: 367
Ама, колко сте бързи: готвили, снимали, писали... не мога да ви стигна! ooooh!

teddtedd, ръженото брашно но диетичните /екологични/ магазини се предполага, че е без химични добавки и примеси.

# 92
  • Мнения: 31
Ердинч, на снимките хлябът е доста тъмен, а по рецепта е с бяло брашно.Това от добавките ли е или си сложил и друго брашно?

# 93
  • Мнения: 202
Мах-мама аз я правех по тази рецепта...мисля,че е твоя
Пиша вече.......

Месеница

1 чч прясно мляко+1/4 още за маята
20 гр прясна мая или 2 чл суха
1 чл сол
1 чл захар
1 сл олио
1 сл оцет
2 яйца+още едно за намазване накрая
около 3 чч брашно(аз не го меря,слагам докато се оформи тестото)

Правя тестото в машината за хляб на програма месене+втасване.Иначе,маята се размива в 1/4 чч топличко прясно мляко+щипка захар и се оставя за 10-тина минути.Заедно с останалите продукти се замесва меко тесто,оставя се да втаса.
След това се разтегля с намазнени ръце на кора,намазва се обилно с мазнина и се поръсва със сирене(този път аз го пропуснах),завива се на руло и се режат парченца,които се редят в намаслена тава като пънчета.Вече оформеното тесто втасва отново,намазва се с разбито яйце и се пече,при мен на 180 градуса с предварително 10-минутно загряване,като първите 5-6 минути пека само отдолу,после включвам и горният реотан.
Този път тестото оформих като кифлички,може на руло и да се усуче,кой както пожелае.
Така съм я копнала.
А относно машинките въпрос на вкус и късмет.
Аз съм със Северин...бях я взела от великденската промоция на бон апети за 70лв.сега виждам,че много по скъпа.Меси и пече добре...но не съм доволна...има само 3 програми без месене и втасване/аз я изключвам като не е за хляб/което не е добре,че трябва да си все до нея.
Тази седмица съм по свободна и ще си търся нова...но каква и аз не мога да реша.

# 94
  • Мнения: 760
Аз съм страшно доволна от турската суха мая, но онзи ден не знам защо реших да експериментирам и си купих българска на Радиком. Е момичета не правете тази грешка по - голям боклук не бях взимала. Хляба не се надигна грам, при положение, че бях сложила две пакетчета от нея.

 Hug 

Ако срещнете по магазините препоръчвам ви турската юва (YUVA)  инстант (11г), обикновенна суха (100г) или прясна (42г),

 Thinking аз напоследък ползвам обикновенната, действа също като бързата
Ще я потърся тази мая

# 95
  • Мнения: 31
Градинарски хляб на Техра.Не знам какво слагат в брашното, но е много пухкав,даже с доста остър нож се озорих да го разрежа.

# 96
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Меганс,рецептата не е моя,от *Гответе с мен* е,но за съжаление не съм си записала на кого е.Иначе,пускала съм я няколко пъти тук.Разкошна месеница се получава.

# 97
  • Мнения: 202
Няма значение мах-мама...видяла съм я посната от теб и изпълнена до съвършенство,че и съм преглъщала многократно.
Лошото е ,че много бързах и не спазих втасванията макар ,че се получи много добре.
Защо все си мисля,че питките и хлябовете и кексовете направини с прясно мляко стават много по мекички и пухкави с много добре препечена коричка или греша дори и с различни видове бели брашна? newsm78 newsm78

# 98
  • Мнения: 81
mariyka    мерси Simple Smile

# 99
  • Мнения: 80
 Praynig Имам голяма молба към вас- някои да напише рецептата за хляба на балончета, защото не мога да я открия в никоя тема. Открих само един линк за нея, но той не работи.   Sad

# 100
  • Мнения: 767
    * 1 и 1/3 ч.ч. прясно мляко (стайна температура)
    * 1 бр. яйце
    * 2 с.л. олио
    * 1 с.л. захар
    * 2 ч.л. сол
    * 4 ч.ч. пресято брашно
    * 2 ч.л. мая
    * 1 ч.ч. настърган кашкавал
    * 4 с.л. разтопено масло
    * 1 ч.л. чубрица
    * 1/3 ч.ч. нарязан на ситно магданоз

  Първите 7 продукта се поставят в машината за хляб и се избира програма за тесто. 10 минути преди да свърши цикъла месене се прибавя и кашкавала. След като програмата свърши, втасалото тесто се изважда от кошничката на машината и се разделя на 56 части и се оформя на малки топки.
Смесват се маслото, чубрицата и магданоза в малка купа. Намаслява се кръгла форма за печене с размери около 22 см. Всяко топче от тестото се овалва в сместа от маслото и подправките. Топчетата се поставят в тавата на два реда, като втория ред топчета между тези от първия, а не точно едно върху друго. Покрива се и се оставя на топло да втаса около 45-60 минути или докато увеличи двойно обема си.
Фурната се загрява до 190 С, пече се около 30-35 минути или докато придобие златист цвят. Веднага се изважда от формата и се оставя за около 30 минути върху решетка.

Рецептата е за машина за хляб, но тестото може да се замеси и ръчно. Интересното е подреждането на топките.
Хляб на балончета

# 101
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Няма значение мах-мама...видяла съм я посната от теб и изпълнена до съвършенство,че и съм преглъщала многократно.
Лошото е ,че много бързах и не спазих втасванията макар ,че се получи много добре.
Защо все си мисля,че питките и хлябовете и кексовете направини с прясно мляко стават много по мекички и пухкави с много добре препечена коричка или греша дори и с различни видове бели брашна? newsm78 newsm78


Незнам,но по-горе съм постнала рецепта за питка с кисело мляко.Много мекичка и пухкава става,разбира се е и много вкусна.Харесвам й това,че има само едно втасване и то е след оформянето на тестото,и пак си става на конци.

Ето днешният ми вариант на тази питка

Много набързо оформена,че нямах време.Беше за едни майстори на мъжът ми.Специално ми се обадиха да ми я похвалят.

# 102
  • Мнения: 80
    * 1 и 1/3 ч.ч. прясно мляко (стайна температура)
    * 1 бр. яйце
    * 2 с.л. олио
    * 1 с.л. захар
    * 2 ч.л. сол
    * 4 ч.ч. пресято брашно
    * 2 ч.л. мая
    * 1 ч.ч. настърган кашкавал
    * 4 с.л. разтопено масло
    * 1 ч.л. чубрица
    * 1/3 ч.ч. нарязан на ситно магданоз

  Първите 7 продукта се поставят в машината за хляб и се избира програма за тесто. 10 минути преди да свърши цикъла месене се прибавя и кашкавала. След като програмата свърши, втасалото тесто се изважда от кошничката на машината и се разделя на 56 части и се оформя на малки топки.
Смесват се маслото, чубрицата и магданоза в малка купа. Намаслява се кръгла форма за печене с размери около 22 см. Всяко топче от тестото се овалва в сместа от маслото и подправките. Топчетата се поставят в тавата на два реда, като втория ред топчета между тези от първия, а не точно едно върху друго. Покрива се и се оставя на топло да втаса около 45-60 минути или докато увеличи двойно обема си.
Фурната се загрява до 190 С, пече се около 30-35 минути или докато придобие златист цвят. Веднага се изважда от формата и се оставя за около 30 минути върху решетка.

Рецептата е за машина за хляб, но тестото може да се замеси и ръчно. Интересното е подреждането на топките.
Хляб на балончета

  bouquet Много благодаря, дано резултата да стане за показване.  Grinning

# 103
  • София
  • Мнения: 2 649
Здравейте, аз съм нова хлебопекарка Grinning отскоро имам Мулинекс 5000, жалко че не бях чела тук преди да си я купя - остават ми хлебчетата с бяла кора отгоре и се налага да допичам във фурната. Първо искам да ви благодаря за чудесните съвети и рецепти - има страшно сполучливи Hug
Имам нужда от малко компетентни мнения - една от рецептите от книжката  - австралийски хляб Дампер - вече 2 ри път става едно глетаво - все едно не е втасало или е недопечено отвътре. На какво може да се дължи?
аз съм със същата машинка и нямам оплаквания. Хлябът остава с бяла коричка само ако е на най-светла такава и то, ако постои още половин час вътре след края на програмата порозовява.
А относно Дъмпер, ами то си е от рецептата така. Отвътре ми стои като содена питка, но и сладни повече от многото мляко. Предполагам, че в отигинал-печен на камъни е далеч по-вкусен.
Аз лично се отказах от рецептите в книжката, не ми допадат на вкус и минах само на форумски. Peace

# 104
  • Мнения: 117
Здравейте,момичета.
Купих си Мулинекс 6000.
Моля който има същият модел да ми каже дали е доволен.
Изпича ли добре хляба?

Общи условия

Активация на акаунт