Машина за хляб-21 част

• 44 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Добре ми звучи този норвежки хляб. Ще пробвам, но на коя програма да го пусна? Имам отделна програма за ръжен. А и имам и отделна бъркалка за  ръжено брашно- нея ли да ползвам? Някой от Пловдив да каже, от къде купува ръжено брашно, че в Сани нямат.

При мен в Панасоника не знам точно как е, защото в книжката е отбелязано едно дълго втасване, но примерно вчера като правих бърз хляб, по време на втасването се пуснаха баркалките за няколко секунди. Не е било някакво интензивно бъркане, ами като 2-3 бавни завъртания на баркалките. Това не знам дали се брой за разбъркване Simple Smile Ще пусна сега един обикновен хляб на дълга и ще следя какво точно става.
Всъщност как се разделят отделните втасвания?

# 601
Добре ми звучи този норвежки хляб. Ще пробвам, но на коя програма да го пусна? Имам отделна програма за ръжен.

Peace да програмата за ръжен

Цитат
А и имам и отделна бъркалка за  ръжено брашно- нея ли да ползвам?

Praynig

Цитат
При мен в Панасоника не знам точно как е, защото в книжката е отбелязано едно дълго втасване, но примерно вчера като правих бърз хляб, по време на втасването се пуснаха баркалките за няколко секунди. Не е било някакво интензивно бъркане, ами като 2-3 бавни завъртания на баркалките. Това не знам дали се брой за разбъркване Simple Smile Ще пусна сега един обикновен хляб на дълга и ще следя какво точно става.
Всъщност как се разделят отделните втасвания?

е тва са края на едното и началото на следващото втасване, след последното втасване нема завъртане на лево и на десно ами преминава направо на цикъл печене  Peace

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 08:57 от Ердинч

# 602
Хляб с маслини и жива мая. Пак   Наду се страшно много, опря в прозорчето и спатъхна.  Sick Ако имаше място ,щеше да стане за чудо и приказ.

# 603
petu6ka63 колко маслини слагаш като грамаж? Аз само един път правих с тях, но или съм сложила повече, или от царевичното брашно, хлябът ми стана влажен.

Ердинч мерси Simple Smile Сега няма да имам време да следя, че ще извеждам детето, но следобед ще пусна една дълга програма.
Ще издиря и ръжено брашно Simple Smile Мисля и аз да намаля количеството на меласата на 1/2 .

# 604
Опитах новото брашно, което си купих на София мел последно от Метро. Подходих със страх честно казано. Правих рецептата за балончестия хляб. Яйцето, което сложих беше доста голямо. И може би благодарение на това хлябът се наду добре, макар и не чак така като друг път. Мислех да го направя даже без яйцето, но не ми се рискуваше, че чакам гости днес. Дано не е чак толкова лоша партидата. Напишете ми марките, от които сте доволни, и които се продават в Метро, Кауфланд или Била. Чета темата редовно, но понеже са ми непознати другите марки, не ги запомних.

# 605
polin_a ,аз ползвам само тези брашна,по точно само тип 450.Свеки работи в хлебозавод Варна и от там се снабдявам,ще я попитам и за черните брашна.

http://melko-bg.com/images/potrebitelski_big.jpg

# 606
  • София
polin_a, от 5 год. ползвам само брашно на София-мел - тъмносината опаковка, "универсално брашно ОЛА". Купувам си от Метро по цял стек и до сега не съм имала издънки.

# 607
Момичета здравейте,  имам въпрос към вазе   Hug

В България виждам/чувам че се продава турска мая, а среща ли се или по точно продава ли се турско брашно, ако да, коя марка?  newsm78

newsm51

# 608
  • с/у ОколоМръсТното
продава ли се турско брашно,

не съм виждала...

И аз въпрос...
Стаха някаква си майсторица  bowuu на хлебопекарната. Моята е Аляска.
Искам да питам, на коя програма да я пускам, че да мога да си отрежа правилна и нормална филия (гледам на Ердинч хляба, ми може да се отреже). Все не уцелвам и все не мога да отржа филия... Хлябът ми е много нежен и рехав и по-скоро става на трохи, а не на филия.
А заради децата ще ми е по-лесно да мога да им мажа филия.

# 609
Искам да питам, на коя програма да я пускам, че да мога да си отрежа правилна и нормална филия

според мене нема значение на коя

Цитат
(гледам на Ердинч хляба, ми може да се отреже).

аз винаги добавям 1-2сл отделена вода от кисело мляко или от самото мляко , сякаш така по малко се рони хляба,
също така при мене е закон хляба да постои непременно около час на открито, та чак след това време го увивам в кърпа  Peace и никога не режа топъл хляб във първите 30мин

м/у другото внимавайте, ако ядете хляб във първите 15 20 минути, със сигурност ще получите слаби гръчки в стомаха  Thinking

Цитат
Все не уцелвам и все не мога да отржа филия... Хлябът ми е много нежен и рехав и по-скоро става на трохи, а не на филия.

ползвам много остър нож, филията ми е дебела м/у 5 и 10мм и тежи най много м/у 50 и 75гр

Цитат
А заради децата ще ми е по-лесно да мога да им мажа филия.

заради тях съм си наумил е такова помагало  Peace

клик в/у снимката

# 610
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Дооста огромна тема за хлебопекарните  #Crazy
От това, което успях да разгледам, не видях адреси и мнения за сервизи /извън гаранция/ . Подариха ми една пекарна- употребявана. От транспортирането, обаче нещо се е развалила. Имате ли впечатления от сервизи, които ремонтират пекарни /за София/

# 611
Пепи, а тези брашна продават ли се в Метро примерно? Май не съм ги виждала Rolling Eyes.
mariyka, и аз ползвах досега само на София мел, само че бялото. Проблеми не съм имала. Но предвид тези глупави партиди напоследък, бих искала да опитам с друго брашно. Затова ми беше въпроса.

# 612
  • София
Шани и ние поради тази причина си купихме електрически нож, колкото и да се мъчех преди не можех да докарам свястна филия. Инвестицията е добра, режа и колбасите и кашкавала на него.

# 613
petu6ka63 колко маслини слагаш като грамаж? Аз само един път правих с тях, но или съм сложила повече, или от царевичното брашно, хлябът ми стана влажен.

JeniB , не съм теглила маслините.  Според мен хлябът ти не е бил доизпечен. Последните няколко хляба, които се надуха много, в края на програмата не бяха с добър загар и веднага минах на печене - докато ми харесат. Mr. Green
Шани, моят хлаб винаги се реже на филии, но го правя след поне 5-6 часа. Обикновено пека вечер, оставям да изстине на решетка и после в торбичка. (С какво брашно работиш, че хлябът ти е нежен?)

# 614
Дооста огромна тема за хлебопекарните  #Crazy
От това, което успях да разгледам, не видях адреси и мнения за сервизи /извън гаранция/ . Подариха ми една пекарна- употребявана. От транспортирането, обаче нещо се е развалила. Имате ли впечатления от сервизи, които ремонтират пекарни /за София/
Мисля,че зависи от марката(на Мулинекс има на симеоновско шосе сервиз(близо до разклона за Студ.град,на Браун и още други марки има сервиз на ул.Вежен,намира се над бул.Арсеналски малко след Сити центъра Peace
....ако ти трябва сервиза на Браун ,от опит ще ти кажа,че изпълняват поръчка за не по-малко от три седмици Wink

Общи условия

Активация на акаунт