Най-вече ме интересува как се грижат за бебетата и дават ли достатъчно информация, има ли майки на които бебетата са били на антибиотик и защо? (тази стафилококова инфекция на тасиджията нещо ми се загнезди в главата)
а казаха ли ти какъв и колко време беше на АБ?
!Ами да ти кажа не ми казаха какъв е АБ,но аз не съм и питала.Иначе дават инфо,а и в епикризата пише.Аз родих в 4 сутринта в неделя,в четвъртък си ни изписаха по график-значи няма и 5 дни да е била малката.Аз бях само 3,правиха ми кръвни изследвания и ми го спряха.Даже ни бяха казали,че ще ни пуснат в петък да си ходим именно заради АБ на Ади,а в четвъртък сутринта ни изненадаха,че ни "гонят" .
Понеже аз исках да ми се разясни какви са им мотивите да ми тровят детето разбрах че левкоцитите са й 19000 и това е причината да й бият антибиотик " за всеки случай". Не можах да се примиря с това положение и направих всичко възможно да ни изпишат на третия ден с уговорката да и даваме антибиотик на сироп още 2 дни. По препоръка на педиатъра на синът ни отидохме в неонатологията в " токуда", там ни направиха изследвания и се оказа че всичко ни е в норма! Още ми загорчава като се сетя как най - вероятно за нищо са ми тровили детенцето! Педиатърът ни изпадна в потрес като разбра, че на толкова малко бебе са изписали антибиотик на сироп! А за този в болницата коментара беше че по принцип трябва да е на система ама ней се! Антибиотика който бият в болницата е пеницилин, но с друго търговско име. Препоръчани теми