Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 190
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 005
И аз съм се насочила към тази болница, записвам се да следя за по-нови мнения.
Най-вече ме интересува как се грижат за бебетата и дават ли достатъчно информация, има ли майки на които бебетата са били на антибиотик и защо? (тази стафилококова инфекция на тасиджията нещо ми се загнезди в главата)

# 1 006
Мунка,моето дете е било на антибиотик.В епикризата пише "фетална майчина инфекция".Досега се чудя,как бидейки напълно здрава към момента на раждането и след това ,съм успяла да предам някаква инфекция на бебето си?

# 1 007
Ние с малката и двете бяхме на АБ заради моите зелени води.  Rolling Eyes Тя беше с високи левкоцити от това.А защо ми бяха позеленели никой не знае.  Rolling Eyes

# 1 008
Извинявайте, аз пуснах мухата за инфекцията. Но това е било отдавна. За съжаление, тези инфекции се появяват в старите болници периодично.....Моя приятелка преди 2 месеца роди там, детенцето е напълно здраво!

# 1 009
Giada, не се извинявай, не си само ти причината - аз чух от позната според която са й лекували детето с АБ без причина, или поне не са й казали такава и затова реших да проверя.
Иначе мене след като ме изписаха предния път се разбра че имало някаква страховита инфекция, по-късно научих и то от форума.

Пебси, здравей и тук Laughing Hug а казаха ли ти какъв и колко време беше на АБ?

# 1 010
Мунка, Hug!Ами да ти кажа не ми казаха какъв е АБ,но аз не съм и питала.Иначе дават инфо,а и в епикризата пише.Аз родих в 4 сутринта в неделя,в четвъртък си ни изписаха по график-значи няма и 5 дни да е била малката.Аз бях само 3,правиха ми кръвни изследвания и ми го спряха.Даже ни бяха казали,че ще ни пуснат в петък да си ходим именно заради АБ на Ади,а в четвъртък сутринта ни изненадаха,че ни "гонят" . Laughing
По думите и на нашето педи,много често дават на бебоците АБ-тя се чудеше какво е това чудо.Почти нямало новородено,което да не е приемало АБв болницата.Не знам защо така. Rolling Eyes Но ти не го мисли от сега.Вярвам,че всичко ще бъде ОК!   bouquet

# 1 011
Нито аз,нито бебето сме приемали АБ в Тина Киркова.Стояхме от сряда,/родих на обяд/ до събота.

# 1 012
  • Къде ли не
И моето момиченце беше на антибиотик, заради зелени води. Колко зелени са били не знам след като ме пуснаха да раждам във вана!  Crossing Arms Понеже аз исках да ми се разясни какви са им мотивите да ми тровят детето разбрах че левкоцитите са й 19000 и това е причината да й бият антибиотик " за всеки случай". Не можах да се примиря с това положение и направих всичко възможно да ни изпишат на третия ден с уговорката да и даваме антибиотик на сироп още 2 дни. По препоръка на педиатъра на синът ни отидохме в неонатологията в " токуда", там ни направиха изследвания и се оказа че всичко ни е в норма! Още ми загорчава като се сетя как най - вероятно за нищо са ми тровили детенцето! Педиатърът ни изпадна в потрес като разбра, че на толкова малко бебе са изписали антибиотик на сироп!  А за този в болницата коментара беше че по принцип трябва да е на система ама ней се! Антибиотика който бият в болницата е пеницилин, но с друго търговско име.

# 1 013
И ние с малката бяхме на АБ. Аз постъпих с болки в гърлото, после вдигнах и темп. Тя беше на Ампицилин 7 дни. Като си говорихме с моята лекарка,  тя каза, че почти всички бебета са на антибиотик след раждане.

# 1 014
  • София
Даааа, за съжаление на голяма част от бебетата слагат антибиотик след раждането и то най-често е "за всеки случай". В нашата стая 4 от 5 бебета бяха на антибиотик... Предполагам, че го правят заради вътреболничните инфекции. Другите ми идеи са по-нелицеприятни... много ме е яд и мен.

# 1 015
  • София
Нито аз, нито бебето сме били на антибиотик. Същото се отнася и за момичетата от стаята ми, както и за техните бебета.

# 1 016
Родих в началото на май в тази болница, нито аз, нито бебето сме били на антибиотик. Не бяхме заразени със стафилококи, както и другите майки и бебета покрай нас в отделението.

# 1 017
  • Перник
И аз раждах в началото на май месец и съм много доволна, както и не сме били заразени с никаква инфекция. Не чух и някоя майка да се оплаче.

# 1 018
Ние също не сме били на АБ.

Иначе много неща са се променили от преди 4 год - бебетата при нормално раждане стоят през цялото време при майките като се връщат само 3 пъти на ден за по около 1.3 ч за тоалет; не се предлага вода и АМ (освен ако майката не си поиска), т.е действително се стимулира кърменето, а лекарките в Детско отделение (с изкл на две) са много мили.

аз лично останах много доволна от раждането и от грижите за бебето!

# 1 019
Анди, мен ме притеснява, че носят бебето с АМ в количката. Дори само това в нормалните страни се счита за проблем при насърчаването на кърменето. Иначе е супер, че бебетата са при майките, но след секцио си го получаваш доста късно. Преди да се качиш в стаята е абсурд да го видиш, а когато си горе, можеш да го получиш или на обяд или чак на другия ден. Междувременно е захранено хубавичко с АМ, а на теб ти казват, че нямаш мляко и трябва да даваш добавка, защото си секцио. Междувременно никой не казва, че трябва да цедиш от първия миг, в който можеш. Тъжно...

Общи условия

Активация на акаунт