Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 183
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 020
Инфекции не сме имали, както и бебетата около нас (с изключение на 1 бебенце).

zozima това, че го носят бебето след секцио на следващия ден е така, но чак пък на по-следващия не съм чувала Peace

Също така не винаги са захранени с АМ - дори знам че бебетата не се хранят, за да се прочистят от мекониума, НО самите майки настояват за шишета с АМ и се карат с акушеките, ако случайно няма Rolling Eyes
Никой не ми е казвал, че нямам кърма, каквото питах ми беше разяснено(а имах хиляди въпроси). Който мина ни съветваше първо да слагаме бебетата на гърда и след това да предлагаме добавката. И на мен и на съквартирантката ми още на следващия ден ни слезе кърма (и двете бяхме секцио). Най-важното е личната нагласа на майката за кърменето и да вярва, че това е най-доброто за бебето, от там нататък всичко ще си дойде на място Hug

# 1 021
Мен това много ме притеснява, че след секцио дълго време не ти носят бебето....струва ми се ужасно това! Дано не ми се наложи да го изживея...ще се побъркам толкова време без да го видя, без да е до мен....и да не знам какво се случва....

# 1 022
По принцип докторите,които ви оперират може да ви дадат инфо за бебчетата до като сте в Реанимацията.  Peace Поне аз до като бях идваха да си видят пациентките и им казваха или пращаха някой от Педиатрията.Това като си с избор на екип.Като си без пак доктора може да дойде да те види и да го помолиш за инфо. Wink

# 1 023
При мен нещата бяха така - операция в 22:45 "по спешност" - реанимация, раздвижване, преместване в стаята в 7:00. На обед отказ да ми дадат детето, поисках го в 18:00 - нямало кой да го изпише от "долу" (бях на петия). Няма да ви казвам как съм спала. Дадоха ми го чак на по-следващия ден наобед.  Cry Донесоха го с АМ с указания да го изпие, защото аз "кърма нямам".
Теглих им една и си кърмих детето точно защото бях мотивирана, но не благодарение на тяхното "насърчаване". Кърмя го до сега - година и шест месеца.

Веси, мен точно това ме побъркваше! Че детето ми е незнайно къде пред девет етажа в десети, а аз лежа на парчета и се чудя какво става с него. Да не говорим, че ме изнудиха за секцио, но няма да обяснявам, че пак ще настанат драми.
Аз не исках просто информация, защото знаех, че е добре, а го исках ДО МЕН! Да го кърмя и прегъщам, да го целувам и да се грижа за него.

# 1 024
Ами zozima ,когато ме оперираха втория път нещата бяха много по-различни от първия.Дават ти детето в мига,в който си го поискаш и ако си в състояние,може да си е при теб през цялото време. Simple Smile За тях беше по-добре,защото имаше много бебета и явно едва смогваха.Първия пъ т не беше така-даваха го само за кърмене и го връщах.
Ти сигурна ли си,че тогава си можела да се грижиш за него пълноценно?Все пак те го правят заради нас това,дето ги държат там.Предполага се,че веднага след операцията не си в състояние да се справиш сама с всичко. Simple Smile Но пак казвам-сега мисля,че е по-различно.  Peace

# 1 025
 Confused
И аз започвам да се притеснявам. Планова секцио ще бъда в Тина Киркова. За мен е изключително важно да успея да кърмя бебето. Опасявах се, че нещата стоят по този начин, но ето че и вие го споделяте. Една нощ ли се стои в реанимация? И каква е общоприетата практика да "връчват" бебетата? Щом бебето е на АМ цяло денонощие, цока от шише, дали с много упоритост ще успея да си го закърмя?!  Confused Confused Confused И как ще мога да се цедя в реанимация, евентуално?  ooooh!

# 1 026
  • София
Дъгичка, не се притеснявай. Не е чак толкова фатално това отделяне (не че е хубаво). Аз бях секцио в ТК. Извадиха бебо в 5.30 сутринта. Преведоха ме в обикновена стая на следващия ден към 9.00 (повече от 24 часа в реанимацията) и ми донесоха бебето към 15.00 следобед !!. Много бебета имало, та трябваше да чакам.
Щом го доведоха веднага започнах да го слагам на гърда, изобщо не е имал проблем със засукването. Давах му да си хапва винаги щом проявеше неспокойство - и през час, че и по-малко. И до сега всичко е ОК е с кърменето.
Много неща са се променили в ТК. Някои към добро, други към лошо. Вече го няма шишето с водата, сменили са направо древните шишета, които даваха преди.
Но пък не целия персонал е схванал идеята за стимулиране на кърменето.. както и да е. Важното е да си спокойна, положително настроена и упорита Hug

# 1 027
  Дъгичка,наистина не се притеснявай!
  Не съм раждала секцио ,но по стечение на обстоятелствата закърмих бебето си чак на 6-я ден.Преди това го хранеха с АМ и с изцедена кърма.
   След това се кърмихме много дълго без никакви проблеми.  Peace

# 1 028
Благодаря ви много, Селма и iraa!   bouquet
Както казвате, надявам се с упоритост да успеем  Praynig

# 1 029
Дъгичка,тя кърмата не идва веднага,преди нея е коластрата.Но е важно бебето да стимулира гърдата,затова като ти го донесат го слагаш на нея и забравяш да гледаш часовници и режими.Няма да се притесняваш,ако имаш желание ще успееш.

# 1 030
Дам, Деси! Не мисля да се съобразявам с часове и режими.
Ще имам още много въпроси, и ти да се включваш, че и аз съм при Ковачева, щ еми трябва инфо от първа ръка  Wink

# 1 031
Чета ви аз и стискам палци на всички! Simple Smile 

# 1 032
Дъгичка,и аз да те успокоя,че не е проблем да кърмиш след секцио!  Peace И двете ми деца са кърмени.С първото малко по-трудно ми слезе кърмата,щото ме срязаха без признаци за раждане,но втория път си получих болки,тръгна си раждането и съответно и кърмата ми слезе много на време. Simple Smile

# 1 033
Дългичка и от мен едно не се притеснявай, всичко ще бъде наред.
Аз раждах при нея също и съм много доволна. Наложи се секцио по спешност. След това понеже не бях много добре ми донесоха бебето чак на втория ден на обяд. Но да ти кажа им бях благодарна, защото не можех в началото да се грижа за него - просто не бях в състояние и беше по-добре така. Иначе ме раздвижиха на 12 час и ме качиха във ВиП на 5 етаж.
Коластрата ми дойде на третия ден мисля, но нямах проблем с това, че детето беше в началото на шише. И да знаеш, че емоционалното състояние е много важно за да имаш кърма. Така че, спокойно, колкото се може повече.
Да не забравя много е важно, мисля, че вече го писах, когато започне да те пуска упойката и да можеш да се движиш да започнеш леко да се въртиш от една страна на друга. Много помага за раздвижването.
Успех и стискам палци.   bouquet

# 1 034
Момичета, рових, рових и не можах да намеря списъка с необходимите вещи при постъпване за раждане в Тина Киркова. Първият път се бях подготвила перфектно точно по такъв списък и бях взела най-необходимото. Може ли да ми помогнете!

Общи условия

Активация на акаунт