Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 166
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 035
Не е вярно, че захранват бебета с АМ още от раждането. Аз раждах нормално, донесоха ми го на другия ден и не му бяха давали нищо. До 24 часа от раждането бебета нямат апетит и изхвърлат натрупания мекониум в червата, така че в тази болница не дават нищо на децата, доакто ги занесат на майките. После вече всичко зависи от нас и разбира се от факта дали ще имаме кърма. Така че не се притеснявайте от това, че им бутат веднага биберона и няма да искат да засучат после.

# 1 036
На мен ми я дадоха след 24 часа. Бюха я хранили с АМ но това не попречи.

# 1 037
момичета, аз два пити раждам в Т Киркова със секцио през две години и мога да кажа че и двата пъти по-скоро ме насърчаваха да кърмя.Големият ми син го кърмих 16 месеца а малкия е все още кърмаче.Децата си бяха при мен и си ги кърмех без режим не са ми казвали да давам АМ доринапротив.От самото начало те си сучеха и не са пили АМ и вода.АЗ съм много доволна от тази болница що се отнася до кърмене.Поне в софия няма др такава.Разбира се и двата пъти бях в реанимация 24 часа но след това си закърмих без проблем.

# 1 038
Момичета, рових, рових и не можах да намеря списъка с необходимите вещи при постъпване за раждане в Тина Киркова. Първият път се бях подготвила перфектно точно по такъв списък и бях взела най-необходимото. Може ли да ми помогнете!
 smile3547 smile3547

# 1 039
Сега ще по постна.Simple Smile

Списък за майката
Документи:   
1. Лична и обменна карта
2. Направление за хоспитализация
3. Документи и изследвания, които са Ви правени
Принадлежности:
1. Тоалетна хартия, мокри и сухи кърпички
2. Сапун, Четка за зъби и паста
3. Хавлиена кърпа, Джапанки
4. Самобръсначка (освен ако не искате с техни да Ви правят тоалета, или си го направете предварително)
5. Бельо – памучни , безшевни, по-дълбоки , по-добре в тъмен цвят или еднократни гащи 5 бр.
6. Превръзки за родилки или нощни силно абсорбиращи , лигнин В ТК даваха лиглин,беше ми по-удобен
7. Пластмасова чаша, виличка, лъжица (в повечето болници го искат) В ТК може метални прибори и керамични чаши
8. Мобилен телефон и зарядно
9. Ластик за коса (ако имате нужда)
Списък с нещата, които да Ви донесат на първото посещение:
За вас   
1. Нощници или пижама с копчета - 2 броя, тънички, евтини На мен ми трябваха 3 бр.
2. 1 пакет подплънки за кърма, сутиени за кърмачки - 2 броя На мен не ми трябваха в началото,макар да си имах подплънки
3. Помпа за цедене, ако решите да се опитате да стимулирате кърмата Бебето я стимулираше успешно  Simple Smile
4. Минерална вода малки шишенца - стекче
5. Чорапи за Вас – 2-3 чифта тънки и 1 дебели Според сезона,на мен не ми потрябваха
6. Халат или подобна връхна дреха, елече също според сезона
7. Химикалка, тефтерче, дребни пари
8. Крем за подготовка на зърната Ви Ползвах Лансинокс и Авент
9. Грим, козметика Само един балсам за устни имах
10. Отвара от смрадлика 1,5 литра  МНого важно!!!Майка ми ми носеше прясна отвара всеки ден
11. От ЗК Ви се полага и тоалет 2 пъти на ден, за мамите с разкъсвания и шевове! Има и обезболяващи спрейове (Бивацин - макс. 2 пъти на ден!!!) Обезболяващо е нужно,аз нямах и много ме боляха шевовете първата нощ,после не
12. Декларация за припознаване Това го дадоха от болницата
13. Крем за уморени и отичащи крака Не съм ползвала
14. Чаршафи за еднократна употреба  не
15. Две дишащи и една непромокаема оперативна лепенка ПРИ СЕКЦО
За бебето   
1. Мокри кърпи бебешки -2 пакета, един за да правят тоалета на бебето  и 1 пакет си оставете при Вас.
2. Памперси 2 бр. малки пакета 20 броя - също Ви ги взимат за тоалета, един за при вас.Аз нпсех и една пелена за еднократна употреба,на която си преобувах бебето
3. Крем за дупето на бебето - остава си във Вас - не го давате.
4. Ръкавички за бебето - обикновено се раждат с нокти и много се дерат. Не съм слагала ръкавички,но имах едни подръка
5. Лигавник - 1-2 броя, или техзухени кърпи за да го забърсвате
6. Биберон залъгалка - 2 броя
7. Лепенки за пъпчето на бебето (не е задължително), но в някой болници искат да си носите. В ТК не искат
Аз бих добавила капки за колики
Списък за изписване:
За бебето:   
1. Пелена
2. Боди
3. Чорапки или терлички, шапка, Ръкавички (според сезона все пак)
4. Гащеризон или ританки с блузка
5. Памперс
6. Кошница за бебето (тя може и в колата да стои)
Това в дена на изписването
За вас:   
1. Дрехи - може и за бременни, бельо, обувки, връхна дреха
2. Превръзки (ако са Ви свършили)
4. Не забравяйте да сложите малко грим

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 13:44 от ДесиХ3

# 1 040
Карам по спомени...
2 Нощници;
Самобръсначка за еднократна употреба (ако си направиш тоалета вкъщи не те бръснат там, аз така направих)
Тоалетна хартия и хартиени кърпички;
Душ гел;
Чаша, вилица и лъжица - може пластмасови;
Голяма и малка хавлия да се изкъпеш след клизмата
Джапанки
Мокри кърпички - много са полезни
2 пак. дамски превръзки
аз си бях взела едно халатче
нещо за четене
2 пакета памрси - единия за болницата  единия за теб
2 пак. мокри кърпички
гащи за еднократна употреба
колан за стягане на корема след раждане - много помага
4 бутилки малки вода ако си секцио 6 и то спортни - пие се по-лесно легнала
По принцип е хубаво да пиеш много вода ако са ти слагали упойка за да се изчистиш по-лесно
Саридон за глава, защото след упойка много боли понякога
Кремче за дупето на бебето, ако го сменяш при теб
Документите за приемане, ЛК и всички изследвания; ако си си платила предварително за екип - фактурата
Не се сещам за друго. Може някоя мама да допълни.
Списъка го има на вратата на приемния кабинет на 2 етаж. Може да го видиш там също.

И малко гримче все пак - нали трябва да си най-хубавата мама. Успех   bouquet  

# 1 041
Деси е била по-изчерпателна. Писали сме заедно  Wink

# 1 042
Благодаря, момичета! smile3503
Вече свои нощници ли носиш? Аз когато раждах не даваха да си внасяш нощници, държаха да си с техните.
А гащите за еднократна употреба откъде мога да си ги взема? Звучи ми много удобно.

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 21:09 от *Noel*

# 1 043
  • София
Ноел, гащите за еднократна употреба ги продават в аптеките, санитарните магазини. Виждала съм ги също в Пиги'с и Щъркел.
На мен лично не ми бяха удобни, защото бях качила доста кг, а и ако си секцио- ластика минава точно върху раната и мен ме дразнеха. Затова ги подарих на една по-слабичка мама от стаята, която остана доволна.

# 1 044
Вече може със собствени нощници да се ражда.Гащи,еднократни има във всички големи магазини с бебешки стоки.Купувайте по-голям размер.На ме по-удобно ми бе с обикновени по-дълбоки бикини от памук.

# 1 045
Има и по-дълбоки гащи за еднократна употреба. Аз си бях взела от Mothercare в Мола и въпреки, че бях секцио ми бяха много удобни.

Иначе да - нощниците са си твои - даже и на операционната си си с нея.

# 1 046
Леле, колко полезни неща съм изпусанала. Но това защото все гледам, че темата е по-назад и викам няма нищо ново.  Blush
Веднага ще си копирам списъка за болницата.
Имам пак въпрос. При секцио, когато извадят бебето, дават ли да го пипнеш, гушнеш, цункаш (доколкото е възможно) Crazy  или само го виждаш от далеч?  Rolling Eyes

А също и колко нощувки държат, ако всичко е нормално? Пак при секцио.

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 19:49 от Дъгичка

# 1 047
Дъгичка,на мен и двата пъти ми дадоха да ги цункам веднага след като ги извадят  Heart Eyes и ми показваха двете еднакви номерчета. Simple Smile
На другия ти въпрос-и двата пъти стоях 5 нощувки.  Peace

# 1 048
  • София
Имам пак въпрос. При секцио, когато извадят бебето, дават ли да го пипнеш, гушнеш, цункаш (доколкото е възможно) Crazy  или само го виждаш от далеч?  Rolling Eyes

А също и колко нощувки държат, ако всичко е нормално? Пак при секцио.
Алекс когато я извадиха, в същия този момент ми показаха дупето й, да видя пола. След което я отнесоха за тестове, преглед, хигиена. След около 5 мин. ми я донесоха като едно малко чисто и уханно вързопче, доближиха ми я до лицето, целунах я, постоя до мен около 1-2 мин. и пак я отнесоха.
Колкото до престоя- при нормално раждане държат 3 нощувки, а при секцио - 5.  Като ако си родила след 13ч, доколкото ми каза лекарката, денят и нощувката не се броят.

# 1 049
На мен ми я показаха като я извадиха и тогава си беше чистиска, само малко синичка. После след около 5-10 минути вече измита я показаха, сложиха ни лентите, питаха ме дали номерата са еднакви и я отнесоха да я покажат на таткото. След това ми я донесоха чак на втория ден. Но съм благодарна, че стана така, защото не бях в състояние да се грижа за нея в този момент.

Зная, че има много майки, които държат да си гушнат бебетата веднага, но за мен беше по-важно да я прегледат и да е при специалист, защото имаше малко усложнения. Аз бях зле и с темп. и с малката бяхме на антибиотици. Затова останахме 7 дни там, но иначе, ако всичко е наред - след секцио се стои 5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт