Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 168
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 140
Да, точно така, на практика четири жени делят една баня и тоалетна.

# 1 141
Аз бях в единичен ВИП. Раждах в края на май месец. Предпочетох да съм сама в стаята. Таткото понякога си е тръгвал след 00 часа и не сме имали проблеми. Стояхме там 7-8 дни. Само една от акушерките се направи веднъж на интересна, но иначе нямаше никакви проблеми. Доволна съм от избора си. Определено нямах нужда от чужди посетители в стаята. Ограничих и близките си. Все пак това малко същество до скоро е било в стерилна среда. Бяхме си само ние с тате и дребосъчко.
Само ще кажа, че в единя двоен ВИП имаше жена от малцинството. Е мерси. Но всеки решава за себе си.

# 1 142
вчера бях на ден на отворените врати в Тината. двойния вип действително дели една баня и тоалетна с още една такава стая, т.е. между двете стаи се намира санитарен възел, като от всяка си има врата към него. единичните випове са по-малки стаи, вътре със самостоятелен санитарен възел. иначе условията в стаята не са нещо повече. в шейново виповете са по-хубави, но пък ползват една баня и тоалетна на етажа.
обаче в болницата много ромки, много нещо, честно казано това си го включвам в графата минуси за болницата  Sad

# 1 143
  • Русе
и във ВИП стаите ли е така

# 1 144
  • София
успех на всички Laughing

# 1 145
  • Русе
мерси мен вече голям страх ме гони

# 1 146
и във ВИП стаите ли е така
ако питаш дали там има ромки, по-скоро не, не видях нито една, долу бяха на втория етаж, където са обикновените стаи, а виповете които ни показваха бяха на петия (и единичните и двойните). Но все пак ни показаха само празните стаи, не може десетина жени да влизат при майките с бебчетата, единствено понеже единичните випове бяха всичките заети, една майка от тях се съгласи да ни пуснат да разгледаме стаята - тя си беше българка. изобщо на 5 етаж не видах нито една ромка.

# 1 147
  • Русе/София
Дори и на 2 етаж пак разделят ромките.

# 1 148
  • Русе
благодаря защото аз си мисля за двоен ВИП така хем няма да съм сама хем няма да има много  народ покрай мен

# 1 149
Нас ни изписаха в събота, така че имам пресни впечатления. Във ВИП-овете ромки няма, защото паричната бариера, макар и ниска, ги спира. И като че ли отношението е по-добро, макар да не съм ходила на 2-я етаж, а само съм слушала.  Моята "съквартирантка" беше минала през 2-я етаж, за да разгледа, защото и предстои малко по-дълъг престой в болницата. Беше ужасена от условията - може би точно заради ромките. А във ВИП-овете е съвсем прилично - в стаите има даже хладилник и телевизор, бебчетата може да стоят при майките денонощно. Само леглата са ужасно хлътнали, аз се прибрах със страшни болки в гърба и кръста, а там едвам ставах като легна веднъж. Баните са много прилични също!

# 1 150
Аз лежах няколко пъти в Тина Киркова по време на бременността.Ромките/бяха наистина много/ ги разделяха от българките в Патологията,а на ВИП етажът не видях ромки.

# 1 151
  • Русе/София
Да се уточним,едно е да видиш друго е да чуеш.Разликата между 2 и 5 етаж е ,че има в стаите тв.и хладилник.Такива превъзнасяния,та чак ужасена,просто няма нужда.Може да бъде ужасена,ако примерно първото и раждане е минало в някоя от частните клиники,и после ражда в Тината.Не приемай думите ми ,като нападка.

# 1 152
  • Къде ли не
Леглата са еднакви във стандартните стаи и двойните випове. Първият път бях във двоен и откачих от леглото! Умрял можеше да събуди от скърцане! Сега бях в единичен, а там леглата са едни такива истински дето съм виждала само по филмите. За мен това е важно, защото държах да си гушкам бебчето денонощно и да ни е удобно на двете.
За условията в стаите на втори етаж нямам много наблюдения, но съм на мнение, че ако се паднеш с някоя мърла, било та българка, може да ти се вгорчи живота. Имаше една стая до мойта дето като отвореха вратата и такава смрад се носеше... ми не проветряваха момичетата! Българки, интелигентни, ама не им пречеше че не проветряват и не се къпят!
Разбира се това може да ти се случи и във вип стаите на 5- ти етаж. Или както моята съквартирантка първия път да ме подлуди с постоянните си истерии! А й беше второ дете!
Желая на всички мами прекрасни раждания и здрави бебета!

# 1 153
  • София
Аз бях на 2-ия етаж и условията са прилични(мое  мнение),даже надминаха очакванията ми.Бях в стая с 4 легла и мога да кажа,че престоят ми мина много добре с другите момичета-разговори,смях...Бебетата бяха при нас денонощно с изключение на часовете за тоалет.Не дават Ам безразборно-на едното момиче едва и дадоха,трябвало да си го кърми(друг е въпроса,че НИКОЙ не дойде да покаже,попита има ли проблем с кърменето!!! чак,когато на 2 момичета им се запълниха гърдите и почнаха да ги болят много,дойдоха да покажат това-онова и то с тон все едно си длъжен да знаеш поначало всичко. Tired) Банята е една м-у 2 стаи,но не сме имали проблеми.Ремонтирани са,нови и приятни,което не очаквах,минавайки през тоалетната в приемното... Sick Ромките бяха в отделни стаи. Peace

Ако има други въпроси,питайте,че не мога всичко да изброя. Hug

леко раждане на всички желая!  baby_neutral

# 1 154
А, нищо не приемам като нападка. Само споделям. По отношение на кърменето, и на 5-я етаж беше така. Когато за пръв път акушерката ми даде детето, обеща че ще мине да покаже някои основни неща за кърменето - е, това не стана никога. Когато имаше проблем, отивах да питам, но пак се измъкваха много бързо. Добре, че бях чела в интернет, и улучихме с малката вярната поза - благодарение на това тя не е пила АМ, а аз нямам разранявания. По едно време я бях прехранила от незнание  (и ревеше жестоко) , и тогава ни обърнаха внимание - учихме се от опита и грешките. На втората вечер педиатърката веднага тръгна да ни изписва АМ 10 мл. Когато я запитах защо ми е, като имам коластра, и детето се чисти от мекониума в момента, тя много се зарадва на информираността ми, че да, нямало нужда от АМ, и така....Но ако не го знаех това, тогава какво? Друга акушерка пък ни каза странна статистика - че на 5-я етаж от 16 бебета 13 били на АМ, а на 2-я от 30 (ако правилно съм запомнила), само 6. Всеки сам да си прави изводите, аз само споделям какво ми казаха. Така че, бъдещи майки, подгответе се предварително, информирайте се, за да няма паника после. Мен по едно време ме беше пернала истерията.... Wink

Общи условия

Активация на акаунт