Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 124
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 135
  • Временно
1.Подписването на т.н информирано съгласие задължително ли е.Ако съм избрала екип и сме уточнили т.н план за раждане налага ли се пак това Информирано съгласие(голяма част от процедурите в този случай най вероятно ще отпаднат).
Има ли как и възможно ли е да се запознаем с него предварително newsm78
Според мен,никой не може да те накара насила да подпишеш,но не знам как ще се процедира ако откажеш. newsm78 И какво отношение ще последва.Аз бях с избор на лекар и пак подписах.Все пак,въпреки избора никога не можеш да си на 100% сигурна,че този план на раждане който сте уточнили предварително ще се развие по план,така са се каже.И аз имах планове да раждам нормално,така и тръгна,но впоследствие се премина към секцио по спешност.
2.При избор на екип и предпочитания по възможност за естествено раждане което изисква повече време се чудя вие които сте раждали с избор на екип избрания лекар изчаква ли раждането да следва своя ход или нещата се форсират по ред обясними причини?
И сестра ми,и аз раждахме при една и съща лекарка - д-р Жанна Колева.Сестра ми роди 5 дена преди мен,нормално раждане,приеха я в 21 часа,лекарката е дошла час след обаждането и е била около нея през цялата нощ.Племеника ми се роди сутринта в 7 и 20.Мен ме приеха в 9 сутринта,в 12 и 45 се пристъпи сък секциото.

Сама няма да те оставят.Винаги ще има някой наоколо.Докато лежах в предродилна имаше 3 момичета,стажантки,които ни наблюдаваха.

# 136
Опс и аз да се запиша в тази тема  Simple Smile , че вече всеки момент очакваме бебо и съм решила да раждам в ТК, но много ме е страх и до сега не се осмелявах да чета нищо по въпроа, ама ей ме на тук съм Simple Smile благодаря за полезната информация на всички Ви.

# 137
  • Абсурдистан
Запис да ви следя!

# 138
Аз като бях в понеделник там точно това коментираха, че от понеделник ще правят секцио на конвейр, като се има предвид дългото отлагане.

Между 15 и 20.12 също има много планирани. Дано да се доредя до стая  Praynig

# 139
Споко бе момичета, още никой не е спал в градинката пред болницата  Mr. Green

# 140
Ето така изглежда бланката с информираното съгласие: http://mayadob.hit.bg/informirano-tina_2009.pdf

# 141
Споко бе момичета, още никой не е спал в градинката пред болницата  Mr. Green

Е, то е ясно, но аз държа на самостоятелна стая.

# 142
     Панова е страхотна, но акушерките в Патологията са под всякаква критика, дано не ви се налага да си имате взимане-даване с тях ! Особено старшата - понеже си носех отвън катетър (възможно най-тънкия), ми се нахвърли с репликата "Вие защо си мислите, че сте по-специална от другите ??? "  #Crazy  Sick На въпроса ми за тях каква е разликата кой катетър ще сложат, почна да нарежда как тя 40 години стаж имала, пък ние сме я учели как да работи... Мърмори през цялото време,докато ме подготвя за секциото.  Tired Сблъсъкът с тази женица е и единственият ми лош спомен от тази болница.

# 143
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Мирена, ти си раждала в самата патология ли?

Това защото си имала проблеми, или просто защото си избрала д-р Панова?

# 144
едва ли някой ражда в патологията, дори моя близка приятелка за която е нямало място доло в родилното-пак са я смъкнали и са й намерили място-въпреки,че е раждала при Панова...
акушерките в Патологията не са зле...само старшата, от другите съм доволна

# 145
Малееее момичета,какви са тези цени  Sick ?Аз раждах преди една година,а все едно е било преди 10.Тъй като малката тръгна в 8-я месец, ми направиха спешно секцио.Относно клизмата - правиха ми я на 2-я етаж в приемното,акушерката беше супер любезна и ми я направи с най-малкия накрайник /тогава беше с еднократни/ и беше песен  Grinning, в сравнение с първия.Иначе от докторите,които сте споменали само за Панова имам наблюдения.Много добра и внимателна е,на моменти леко отнесена /може би мисли за 1000 неща/.Много добри доктори има,само не стигайте до Гогова /мое мнение/.Едно момиче беше родила секцио при нея.На 2-я ден раната й протече,тя й каза,че било нормално и било от това,че е дебела   #2gunfire .Прати дежурните си колеги да я видят и доктора я ши на живо втори път в манипулационната  Shocked. До края на моя престой изобщо не дойде да се поинтересува как е.Иначе си прибра парите  ooooh!.
Леко раждане на всички и здрави бебчета   bouquet

# 146
Аз мисля да раждам при Панова. Препоръчаха ми я за водно раждане пък и аз си я харесах като се запознахме. Наистина е много заета, но пък е мила и отзивчива. Обръща достатъчно внимание и обяснява каквото питам. Не съм видяла да се държи лошо с някоя бременна, все има по много около нея. Впечатлението ми е, че е привърженик на естественото раждане. Питай ако има още нещо.

На мен също ми я препоръчаха, пък и на моят съпруг братовчедка му е раждала при нея и двете си деца. Имам и др познати,които са ходили при нея и са доволни. Ние онзи ден ходихме да се видим с нея, видя ми се мн сладка, но не ни отдели мн време, а ние имахме доста питанки. Каза да и звъннем около 3-4 да се видим пак и се надявам тогава да погворим повечко. А ти като ще раждаш при нея говорили ли сте за пари? Аз засега се очертавам секцио, защото бебока е седалищно и ако до 15.12 не се обърне това ще е, макар че аз искам нормално, но мъничкия решава Simple Smile На теб кога ти е термина?

Дано се обърне, но и при седалищно предлежание може да се роди нормално. Аз така родих дъщеря си. Въпрос на преценка е все пак от страна на лекаря - как са разположени точно бебето, плацентата и дали е достатъчно широк таза. За да излезе по-лесно бях с едностранна епизиотомия, но такава се налага не само при седалищно раждане.
Успех и леко раждане без значение от метода!

# 147
Дано се обърне, но и при седалищно предлежание може да се роди нормално. Аз така родих дъщеря си. Въпрос на преценка е все пак от страна на лекаря - как са разположени точно бебето, плацентата и дали е достатъчно широк таза. За да излезе по-лесно бях с едностранна епизиотомия, но такава се налага не само при седалищно раждане.
Успех и леко раждане без значение от метода!
[/quote]

Благодаря за пожеланието Sunny76, но ако бебока не се обърне със сигурност ще е секцио, защото съм тесничка и няма смисъл да мъчат и мен и бебчо. А иначе за тази възможност знам и днес дори ми препоръчаха един лекар, който бил добър. Ще почакаме още малко и ще видим какво ще реши бебо.

# 148
Мирена, ти си раждала в самата патология ли?

Това защото си имала проблеми, или просто защото си избрала д-р Панова?

Не, мила, долу раждах, но преди това бях 2 дни в Патологията и се нагледах на отношение от старшата.  Sick Нямах проблеми, просто ми изтекоха водите изненадващо 20 дни преди термин, моят лекар не беше в София точно тогава, и по телефоните се разбраха с Панова тя да ме оперира. Постъпих в четвъртък, родих в събота. Нямаше места в родилното, с 300 зора намериха едно свободно легло в Патология. И така...  Wink Не съм я избирала предварително, даже не я знаех коя е, но всяко зло за добро.  Wink

# 149
Koя е старшата,как изглежда?Аз лежах там 3 пъти тази бременност,ама не се сещам за кого говорите?

Общи условия

Активация на акаунт