Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 105
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте мами!На 6.11.2009г. родих моята малка дъщеричка
Да ти е честита рожбата!!!  bouquet
Мисля, че от 900лв. една добра сума отива за лекаря и останалото за мен е лакомия!
Да,но за съжаление тези апри не отиват всички при лекаря.Ако не се лъжа 1/2 са за болницата,а останалоите се разделят между екипа-лекар,акушер,анестезиолог и тн.За съжаление новия шеф на болницата явно иска да откаже хората да раждат там/които искат да са с екип/,защото по другите болници тази услуга е около 500лв.
в сайта на Тина Киркова пише че е 900 лева.. та се чудим тука с една приятелка дали не ми е завишил.. аз като първа бременост съм невежа естествено и нямам идея как стоят нещата по принцип..

Според мен иска да те мине като секцио по желание
Знам че не е точно тука мястото,но не намерих къде.да попитам дали някои е ходил скоро на училището за родители в Тина Киркова,
и ако може да ми каже дали все още правят преглед и на триизмерния,че аз ще ходя в Петък.Благодаря
Мисля,че не го правят вече.

# 76
Gerundiq,памперсите и мокрите кърпички трябва да са на Памперс.Станах свидетел как се скараха на една мама за друга марка,която е купила и и ги върнаха!

# 77
........За съжаление новия шеф на болницата явно иска да откаже хората да раждат там/които искат да са с екип/,защото по другите болници тази услуга е около 500лв.

В Шейново също е 900 лв избор на лекар. Другите на съм ги проверявала...
Частните .. например Щерев е 1800 лв, ако нямаш направление още 550. т.е. касата дава по 550 лв за раждане.
В тези пари влиза всичко.... нищо не си носиш само четка, паста и пантофи. 
Мисля че и в Токуда е там някъде цената.

# 78
Знам че не е точно тука мястото,но не намерих къде.да попитам дали някои е ходил скоро на училището за родители в Тина Киркова,
и ако може да ми каже дали все още правят преглед и на триизмерния,че аз ще ходя в Петък.Благодаря

Аз ходих на това училище. в 121 кабинет трябва да се запишеш. Незнам сега заради епидемията дали не са го спряли. Аз ходих миналия месец .
А ако искаш само на триизмерния да се прегледаш ... работи всеки ден от до 13:30, само трябва да си запишеш предварително час.  Може и по телефона. 30 лв в прегледа.

# 79

Аз ходих на това училище. в 121 кабинет трябва да се запишеш. Незнам сега заради епидемията дали не са го спряли. Аз ходих миналия месец .
А ако искаш само на триизмерния да се прегледаш ... работи всеки ден от до 13:30, само трябва да си запишеш предварително час.  Може и по телефона. 30 лв в прегледа.
Благодаря за отг.но исках да попитам ако си отида на училището,получавам ли безплатен преглед за триизмерния,или вече е само с плащане.

# 80
  • Тракийка в Софийското равно поле....
........За съжаление новия шеф на болницата явно иска да откаже хората да раждат там/които искат да са с екип/,защото по другите болници тази услуга е около 500лв.
В Шейново също е 900 лв избор на лекар. Другите на съм ги проверявала...
А във втора градска - 1000 лева

А къде е 500?!?!  newsm78

# 81
И на мен ми се струва, че само в "Св. София" беше останала цената от 500 лв.

# 82
в сайта на Тина Киркова пише че е 900 лева.. та се чудим тука с една приятелка дали не ми е завишил.. аз като първа бременост съм невежа естествено и нямам идея как стоят нещата по принцип..

Усещам аз, че иска да ме резне.. дано да не му мине номера,.. Mr. Green
освен  това каза че ако бащата желае да присъства, а той засега желае.. е +200лв
За носенето на неща - имаше списъче някъде в Декемврийската тема.. ще го изровя да го пейстна тук..

Marleen Wink и ти ли си при него?

# 83
Та изрових за багажа   Simple Smile .. оказа се доста по назад отколкото си мислех.. Цитирам дусловно.. като тук не се включват документите, но те са ясни:

1.Лична карта/ваша/
2.Акт за брак/които има де за другите не знам/
3.Обменна карта
4.Направление за хоспитализация
5.Личен картон
6.Всякакъв вид изследвания каквито сте си правили през бременноста
7.Кръвната ви група/задължително/

5.6.7 ако си при лекаря който ти е водил ЖК те са си в него нещата, тоест не се носи

Цитат
мамчета, по въпроса с багажите, писах в ноемврийската и октомврийската тема да ни светнат и вече една така любезна мама ми писа. Ето какво:

Привет - нощници си вземи две - аз първата я изцапах с кръв първия ден, втората с коластра се намокри
Багажа на две части
Първа част за приемане за раждане - нощница, джапанки, тоалетна хартия, хавлиена кърпа, телефон и зарядно, прибори за хранене и чаша, потърсете си големи превръзки за родилки - приличат на памперси почти, но те ти слагат само едно парче лигнин, което стискаш с крака. Първата нощ се омазах до ушите. Големи гащи, и нещо малко за ядене - аз родих през нощта и бях умряла от глад после.

Втора част - подплънки за кърма, помпа, залъгалка - задължително, още храна и вода, тоалетни принадлежности - четки за зъби, дазодоранти и др. Течен аналгин 1-2 ампули - аз съм с епизиотомия - т.е. ме цепнаха и шиха и това ме спаси първите два дни - като ви заболи много. СМРАДЛИКА - за промивки. !!!

Това се сетих - на мъжа ми разрешаваха да се качи до врата на отделението да ми подаде разни неща, или долу на охраната се дава като казвате за коя стая е - принципно до два на обяд е по-лесно да ви дадат багаж.

Ами предполагам, че ако отидеш по спешност и не идваш от вкъщи ще ти дадат. Като ме изписваха попитаха дали имаме техни нощници.
Може и пижама - доста е топло, аз завирах и ми се искаше гола да ходя, но стаята беше много слънчева - дакември не знам кака ще е
помпата ти трябва само да се цедиш ти - щом няма да даваш тази карма на бебето не ти трябва да е стерилизирана. Залъгалката ми я донесоха от вкъщи в кутийка. ползвах я два дни така. Може да ти носят всеки ден друга примерно

УСПЕХ НА ВСИЧКИ - леко раждане

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 16:22 от aluin

# 84
550 беше в Окръжна, но вече я затвориха за основен ремонт и майките ще се пренасочват към други болници.

Ева как си? леле вече си 8 дни преносване...това твойто бебе май нейска да напуска квартирата. А я и аз да попитам за моя доктор КИРОВ, някой да е раждал нормално при него и отзиви?

# 85
  • Къде ли не
Това е списъкът, който е закачен на вратата на родилно до колкото помня:
1. Нощница
2. Кърпа, чехли, тоалетна хартия, сапун
3. Чаша, чиния, прибори
Това са нещата, които аз съм си сложила в торбичката с която ще постъпя:
1. Нощница
3. Документи за приемане (лична карта,обменна карта, направление за хоспитализация - 2 бр., изследвания- микробиология, кръвна група и резус фактор, пкк,урина,австралийски антиген)
4. Малка бутилка с вода и един шоколад
А това са нещата, които съм си сложила в куфара, който ще ми донесат после:
1. Нощници - 3бр.
2. Памучни гащи - 8бр.( първият път много се цапах), сутиени за кърмачки - 2бр.
3. Превръзки - 4 големи пакета
4. Малки хавлиени кърпи за след тоалет - 5 бр., Голяма хавлиена кърпа за баня и една за лице
5. Тоалетни принадлежности ( в това число крем за зърна "Лансинох")
6. Памперси и мокри кърпи за бебето и мокри кърпи за мен
7. Пантофи и чорапи
Помпата за кърма ще ми я донесат след това и то само защото искам да давам коластра и на голямото си дете. Първият път изобщо не  ми трябваше. Цедих се на ръка един два дни докато дойде млякото и слагах бебето често на гърда. После бебето си беше най - мощната помпа за година и половина напред Simple Smile
Храна и вода в големи количества също ще ми носят.
На майките, които ще раждат вагинално препоръчвам да си купят смрадлика няколко пакета и бивацин, за да не ходи таткото после да търси.

А този Маленов явно си има собствен ценоразпис!  Mr. Green

# 86
Момичета вземете си най важното после ще ви донесат ако ви трябва нещо.Дори и да има има забрана за свиждания нещата се оставят на портиерката и тя ги качва. А събота и неделя даже може и да слезете до долу. Ж.К. си работеше въпреки грипа.

# 87
  • София

Усещам аз, че иска да ме резне.. дано да не му мине номера,.. Mr. Green
освен  това каза че ако бащата желае да присъства, а той засега желае.. е +200лв
За носенето на неща - имаше списъче някъде в Декемврийската тема.. ще го изровя да го пейстна тук..

Marleen Wink и ти ли си при него?

Не, аз съм при Д-р Динчо Георгиев  Simple Smile Той ме светна, че е 900 лв секциото, ако се наложи, да не повярваш, че имало още такива лекари  Mr. Green Аз си мислех, че е 1200 лв.

Не знаех обаче, че таткото можеда присъства на секцио newsm78

terry78, 550 лв е секциото и в Майчин дом с избор на лекар Peace

# 88
Здравейте,
и на мен Недялков ми каза 900 лв. секцио по медицински причини, не е ставало и дума за повече пари (като изключим, че аз трябва да си купя инжекцията за антителата предварително и да си я нося с мене когато отивам, а тя около 200 лв.). И да ви питам за багажа за секцио нещо по различно трябва ли, а и се извинявам за невежеството, но помпата сте я ползвали за да ви тръгне кърмата или сте давали с изцеденото да хранят бебето  newsm78

# 89
Това е списъкът, който е закачен на вратата на родилно до колкото помня:

На майките, които ще раждат вагинално препоръчвам да си купят смрадлика няколко пакета и бивацин, за да не ходи таткото после да търси.

Здравейте и от мен Simple Smile
Само да уточня - под тези чехли имат предвид такива, които стават за баня (тип джапанки) защото след клизмата  Sick тичкаш да се миеш...
За големия багаж след раждането моята докторка ме посъветва да си предвидя и някаква връхна дрешка (жилетка, халатче или нещо друго, каквото ми е удобно) защото по стаите било доста топличко, но в коридорите било страшен ветрилник. За първия багаж - не забравяйте GSM и зарядно - все пак след голямото събитие всяка от нас ще иска да разкаже на целия свят  Laughing
А относно Бивацина - да, и други мами бяха писали някъде из форумите, че помага доста, но вижте какво открих като попитах чичко Google за въпросното лекарство. Това са части от две статии от м. май и м. август тази година:
"Миналата година Изпълнителната агенция по лекарствата отказа да продължи разрешението за употреба на препарата Бивацин спрей. Причината е, че фирмата-производител не бе в състояние да докаже документално елемент от безопасността на спрейната форма. Наличните тогава количества се изчерпаха за няколко месеца.
Бивацин спрей съдържаше комбинация Neomycin и Bacitracin - комбинация с широк антибактериален спектър.
Заместители на пазара сега са Банеоцин/ Baneocin маз, произвоство на фирмата-производител на Бивацин-а, и Топоцин/Topocin дермален прах. Те имат същото съдържание.
Спрейни антибиотични форми в България вече няма, като изключим комбинацията от кортикостероид и антибиотик в препарата Оксикорт/Oxycort."

"Появи се отново на българския пазар антибиотичен спрей. След като в България няма вече да се внася Бивацин/Bivacin спрей, на аптечния пазар се образува празнина, която сега ще се запълни от вноса на Неомицинум/Neomycinym спрей.
Бивацин/Bivacin бе комбиниран антибиотичен спрей, който съдържаше неомицин и бацитрацин. Той бе единственият чисто антибиотичен спрей у нас. Полската фирма Полфа/Polfa произвежда и друг спрей, съдържащ антибиотик - Оксикорт/Oxycort, но в него има и кортикостероид. При определени състояния кортикостероидите са противопоказани и Оксикорт не може да замени напълно Бивацин-а.
Полфа произвежда обаче и спрея Неомицинум/Neomycinum, който е еднокомпонентен - съдържа антибиотика неомицин без наличието на кортикостероид. Това го прави добра алтернатива на изчезналия Бивацин.
Неомицинум/Neomycinum спрей е лекарствен продукт само по лекарско предписание."
Та чудя се след като тези заместители са само по лекарско предписание най - вероятно и трудно ще се снабдим с тези препарати без рецепта... А и с кой от описаните да се снабдим?

Общи условия

Активация на акаунт