Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 203
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 170
  • sofia
ееее, това е много тъпо!
аз с първото секцио едвам ставах 4-5дни, ако трябва и бебе да сменям....

# 1 171
Не, че искам да те разочаровам, но нали знаеш, че ти донасят бебето почти веднага като те преведат в стаята. И от там оправяй се както можеш. Аз бях доста зле и ми го донесоха на втория ден, което си беше голям бонус.
За памперсите какво да ти кажа, можеш и да не го сменяш, обаче като се наака, след като са го донесли, никой няма да ти го смени освен ти самата. И през нощта също съм я сменяла като плаче. Обаче не зная другите как са се справяли, като я разповиех никога не успявах пак да я повия така.

Успех и леко раждане!

# 1 172
Не е точно така...при нормално раждане си взимаш бебето, когато се почувстваш по-добре и седи при теб през цялото време като го даваш в определени часове за тоалет. При секцио първите дни бебетата се взимат само за кърмене и после се връщат в детско отделение.

Аз лично не съм сменяла памперс в болницата и не е бил зачервен. Преди искаха неразопакован пакет памперси от 24 броя, а сега просто оставяш в количката на бебето 4 памперса и те си му ги сменят.

Аз лично не съм забелязала новородено да плаче, че не му е сменен памперса...по-скоро е от глад. Wink

# 1 173
Не, че искам да те разочаровам, но нали знаеш, че ти донасят бебето почти веднага като те преведат в стаята. И от там оправяй се както можеш. Аз бях доста зле и ми го донесоха на втория ден, което си беше голям бонус.
За памперсите какво да ти кажа, можеш и да не го сменяш, обаче като се наака, след като са го донесли, никой няма да ти го смени освен ти самата. И през нощта също съм я сменяла като плаче. Обаче не зная другите как са се справяли, като я разповиех никога не успявах пак да я повия така.

Успех и леко раждане!

Не знам, защо при вас така се е получило, но аз бях на 5 етаж - двоен ВИП, акушерките бяха много мили. Водихме си бебетата за пробно теглене, моята съквартиранта даже доста пъти, на мен ми се случи да си водя бебето извън часовете за тоалета, защото ми се струваше, че се е наакало и само плачеше и акушерката нищо не каза, усмихна се и веднага ми го оправи. Като си се прибрахме вкъщи нито беше с червено дупе, всичко си беше ок! Аз в родилното нито веднъж не съм го преповивала! За кърменето също ни обясни една акушерка и не съм имала проблем, вярно е, че бях се подготвила с информация и преди това, но никой не ни е отказвал нищо, като сме помолели! И да отбележа не съм била с избор на екип, просто нормално постъпила мама! Моята съквартирантка всяка вечер си оставаше бебето при акушерките и никой не и  е правел проблем, аз си го оставих първата нощ само, като не броим реанимацията! Въпреки, че бях с тежко раждане, което след 36 часа се наложи секцио, аз си го исках при мен! Леко раждане на всички и помнете положителната нагласа за всичко е много важна и това, как ще помолите да ви обърнат внимание - с мила дума и усмивка никой няма да ви откаже, поне на 5 етаж, където аз бях и с малко настоятелност! Приключвам, че малок се олях в обясненията!

# 1 174
Може би сте права. Аз не съм имала проблем като питах ми обръщаха внимание също. И аз бях на 5 етаж, но ми беше неудобно да моля акушерките да вземат малката за повече, може би за това стана така... така че, бъдещи мами искайте си  Wink.

Колкото до плача на бебето, не винаги е от глад, моята дъщеря още от началото си обявяваше, кога и е мръсно дупето.

# 1 175
Във ВИП са други акушерките но по мое време долу на 2-рия етаж акушерките си бяха малко.....серт...Даже разбрах че се скарали на една майка защо си е била сменяла сама бебето.Е та наакано ли да го остави. Sick
Аз съм си оставяла пакет с памперси а при нас нямаше.Даже 2 пъти й слагах от едни промоционални на Памперс.Добре че бяха те.... ooooh!А иначе мъж ми ми носеше.....Най-вероятно после е имало няккъв скандал понеже майките се бяха ядосали доста. Close

# 1 176
  • Sofia
И на мен ми направиха забележка, че те им правели тоалета да не съм я разопаковала аз, но бебе на 30 часа със зачервено дупе....как ви се струва. Аз съм секцио и на следващия ден като си я взех, сама започнах да си й сменявам памперсите, въпреки тоалетите им и забележката, имам неприятни спомени със сина ми от техните тоалети та затова....после две седмици се чудех как да си оправя детето.
Аз си носех отделно с мен десетина пампеса, за да мога да си я сменям т.е. бях си подготвена, затова поговорката е вярна - не питай старило, а питай патило.
П.С. Даже си взех крем Бочко и като им я водех за тоалет го слагах в количката и  ги молех да я мажат, гледаха ме странно и ми казаха, че и те имали мазила - е може и да имат ама не ги ползват.

# 1 177
Аз бях на 5-ти етаж в единичен ВИП и ясно показах,че не желая никой и по никакъв начин да ме притеснява излишно.Сменях си бебето когато преценя,не давах АМ и никой,с нищо не ме е притискал.Единственото ми недоволство бе,че не ми дадоха 24ч. след раждане бебето.Оттам-насетне аз си поех грижата за бебето,защото предпочитах така.Имах си всичко необходимо,донесено още първия ден след раждането.

# 1 178
  • Русе
Здравейте аз вчера си направих необходимите изследвания за постъпване секцио в АГ то и сега чакам датата ,казаха ми да нося пакет памперси за бебо и мокри кърпички ,също така ми обясниха че първия ден след секциота ще съм в реанимация и бебо няма да е при мен ,втория ден ще ми го доведат за малко тъй като тогава било раздвижването и вече от третия ако искам може да е при ен постоянно

# 1 179
Тани - в деня на секциото бебето не е при теб. На следващия рано сутринта те раздвижват (т.е. вдигат те от леглото и те преместват от реанимация до стаята ти) и в 12ч на обяд вече ти дават бебето (може и в 14ч да го донесат - за това те питат). И от там нататък може да го оставиш нощно време на акушерките първата и втората нощувка. Иначе бебето си е при теб - все пак трябва да го кърмиш и гушкаш Hug Леко раждане!

# 1 180
  • Русе
мерси Зорничка
а ще мога ли да се видя с бащата след секциото преди да ме вкарат в реанимация или чак на другия ден

# 1 181
На мен ми поискаха още ръкавички за детето и биберон. Аз казах, че не желая да давам биберон, но според акушерката било задължително. После от друга разбрах, че няма такова нещо. Но за ръкавичките, хубаво е да си занесете, защото движенията на ръчичките са много некоординирани в началото и поне моето дете си дереше лицето. А биберона е просто за да не ореве отделението, т.е. ако знаете как да се грижите за бебето, е абсолютно излишен. Успех!  newsm10

# 1 182
  • Русе/София
мерси Зорничка
а ще мога ли да се видя с бащата след секциото преди да ме вкарат в реанимация или чак на другия ден

Докато ме шиеха показаха бебо на таткото за няколко снимки.След,като ме зашиха преди да ме вкарат в реанимацията,пуснаха таткото през вратата,там до автомата за кафе и имахме 5 мин.Ако се разбереш и с докито,може след няколко часа да го вкара при теб.

# 1 183
Е, вие тотално ме разбихте!  Crazy
Първо, как така ще ми дадат детето на третия ден, както са казали на tani_07 , та на мен след 24 часа ми се струва много, какво остава за третия ден?  Shocked
Второ , с тези залъгалки  и ръкавички...  Thinking Е, аз пък не искам да бутам биба.
Трето, какъв им е проблемът да си сменяме пампитата?

Боже, за кой ли път се чудя ли чудяяяя...
Ще трябва да съм по-твърда явно, както е била Деси!

# 1 184
  • Русе/София
Е, вие тотално ме разбихте!  Crazy
Първо, как така ще ми дадат детето на третия ден, както са казали на tani_07 , та на мен след 24 часа ми се струва много, какво остава за третия ден?  Shocked
Второ , с тези залъгалки  и ръкавички...  Thinking Е, аз пък не искам да бутам биба.
Трето, какъв им е проблемът да си сменяме пампитата?

Боже, за кой ли път се чудя ли чудяяяя...
Ще трябва да съм по-твърда явно, както е била Деси!
Не се настройвай анти от сега.За всяка мама е различно,зависи от това с какви нагласи,а дори и с какъв темперамент е,ако щеш.Обикновено процедират така:след,като те преведат в стаята,след реанимацията,ако имаш сили ще ти го дадат веднага.Ти ще си прецениш колко време да е при теб,с изключение на времето за задължителните часове за тоалет.Залъгалки и ръкавички
 да не обидя някой, но според мен е напълно излишно.Когато е при теб Бебчо,е напълно естествено да го смениш,няма цял ден да стои с един памперс я?Просто и ясно ще обясниш,че стои при теб цял ден и те са майки,разбират хората.Без нерви,с усмивка и всичките ти спомени от престоя ще бъдат чудесни.Успех.

Общи условия

Активация на акаунт