Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 099
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Успех, Тани,
При секциото няма да имаш проблеми като тези, за които говорят момичетата.

Иначе аз прекарах 20 часа в предродилна, с надежда да започне раждане след изтекли води, което така и не тръгна и накрая ме резнаха. За съжаление всичко, което описват момичетата е практика там. Лекарите са убедени, че естествено раждане означава дирижирано НЕсекцио. Абсолютно вярват, че жената няма как да си роди сама и трябва да се правят всички тези манипулации. Правят го "за доброто на родилката". Много тъжно...

# 1 231
  • Русе
е дано е така пък и досега доктора който ще ме изражда не ме е подвеждал

# 1 232
Успех Тани, стискам палци всичко да е наред и ще чакаме да се похвалиш.   bouquet

# 1 233
  • Русе
мерси непременно ще се похваля

# 1 234
  • София
Споменът за моето раждане също е повече от перфектен, което изцяло дължа на моята докторка - външен специалист.
Престоят ми там също беше супер /въпреки, че бях в обикновена стая/ - незнам дали всичко това не го дължа на невероятното си светоусещане по време на бременността и положителна нагласа, но е факт, че си спомням за този момент като най-прекрасния в живота ми  Simple Smile Персонала също се държеше много прилично.

Съжалявам, че има момичета, преживели тези неприятности. Тъпото е, че се намираме в държава, която не гарантира, че подобни неща няма да се случат и на друго място.
Но има момичета, на които им предстои раждане и си мисля, че бихме могли да поспестим разните ужасии, за които сте подхванали да разказвате. Всяка болница си има отвратителните лекари, акушерки, санитарки и условия. Безумни разкази съм чувала за всяка една болница, дори и за Токуда - за един от най-прехвалените специалисти...Аз лично избрах болницата заради лекарката ми. И при следващата ми бременност, ако тя все още изражда там, пак ще я избера. Дано и тогава не остана разочарована.

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 23:21 от vess_82

# 1 235
Aз не мисля,че трябва нещо да се спести или премълчи.Колкото повече се пише, повече жени ще се информират и борят за нещо по добро.До кога ще търпим това?
А с изтекли води може да се чака до 72 часа. за започване на активната фаза.Просто не се правят вагинални прегледи, строга интимна хигиена, без секс, пие се вит Ц, следи се темперетурата на бременната и се пие много вода( защото плацентата образува нови води.
Но всичко това в болниците не им е удобно да го спазват и бързат да режат.

# 1 236
Споменът за моето раждане също е повече от перфектен, което изцяло дължа на моята докторка - външен специалист.
Престоят ми там също беше супер /въпреки, че бях в обикновена стая/ - незнам дали всичко това не го дължа на невероятното си светоусещане по време на бременността и положителна нагласа, но е факт, че си спомням за този момент като най-прекрасния в живота ми  Simple Smile Персонала също се държеше много прилично.

Съжалявам, че има момичета, преживели тези неприятности. Тъпото е, че се намираме в държава, която не гарантира, че подобни неща няма да се случат и на друго място.
Но има момичета, на които им предстои раждане и си мисля, че бихме могли да поспестим разните ужасии, за които сте подхванали да разказвате. Всяка болница си има отвратителните лекари, акушерки, санитарки и условия. Безумни разкази съм чувала за всяка една болница, дори и за Токуда - за един от най-прехвалените специалисти...Аз лично избрах болницата заради лекарката ми. И при следващата ми бременност, ако тя все още изражда там, пак ще я избера. Дано и тогава не остана разочарована.

Подкрепям vess_82, че най-важна е позитивната нагласа! Подготвях се за раждането, все едно отивам на изпит - бях изчела за арниката, капките на бах, пози, акопресура, масажи...В крайна сметка освен дишане и релаксация, от главата ми бе изхвърчало всичко друго! През цялото време обаче ме крепеше позитивното отношение и  спокойствието, че се справям и всичко е наред. Да си призная, ако не бях ходила на йога за бременни, едва ли щеше да е така. Благодарение на нея се подготвих психически, защото съм голяма паника и все очаквам да се случи нещо лошо.

Dora7511, отлично разбирам негодуванието ти, и аз по-рано пусках такива постинги. Ако правилно съм разбрала, на теб ти предстои раждане? Знам, че е трудно да се примири човек, но все пак живеем в тази реалност и трябва да сме гъвкави. Проучи си нещата, намери болница, лекар или акушерка, на които можеш да разчиташ, довери се на интуицията си, и ще имаш хубаво раждане. Мисля, че също не трябва да забравяме, че и медицинските лица са хора, ако искаме добро отношение от тях, и нашето трябва да е такова.

Колкото до глобалното решаване на проблема с дирижираните раждания в БГ и секциото, не знам как ще се променят тези неща. Струва ми се, че усилията на неправителствените организации като Естествено, срещите на акушерки и писането в интернет нямат голяма полза, за съжаление.

# 1 237
...Но има момичета, на които им предстои раждане и си мисля, че бихме могли да поспестим разните ужасии, за които сте подхванали да разказвате.

А как ще се престанат тези "ужасии" ако не ги споделяме и коментираме и не се информираме? Аз лично втори път няма да допусна такова нещо да ми се случи, тъй като ако дай Боже имам второ раждане ще съм много по-активна и информирана и ще внимавам с избора си.

Аз също отидох да раждам със силна положителна нагласа. Толкова силна, че дори известно време след раждането си повтарях "всичко беше чудесно! прекрасно!". Но нещо все ме мъчеше до момента, в който не признах пред себе си, че нищо не е било наред и нещата си дойдоха на мястото.

Никой никого не иска да плаши! Според мен информираността на родилките е ключът към това в близко време тези "ужасии" да не са ежедневна практика в родилните домове!

...Струва ми се, че усилията на неправителствените организации като Естествено, срещите на акушерки и писането в интернет нямат голяма полза, за съжаление.

Giada, ти какво предлагаш? Според мен има полза от всяка една малка стъпчица в правилната посока. Представи си, че лекарските екипи трябва да водят полемики за порочните си практики при раждането с 99 от 100 родилки. И финансовата страна - родилките да предпочитат малкото лекари толерантни към естественото раждане, а останалите да не са търсени. Как мислиш? Няма ли да е различна ситуацията?

Пожелавам спокойно и удовлетворяващо раждане на всички мами, на които това силно изживяване им предстои   bouquet

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 12:40 от magi1111

# 1 238
Аз също отидох да раждам със силна положителна нагласа. Толкова силна, че дори известно време след раждането си повтарях "всичко беше чудесно! прекрасно!". Но нещо все ме мъчеше до момента, в който не признах пред себе си, че нищо не е било наред и нещата си дойдоха на мястото.
  Peace И при мен е така. Добре, че спрях да се самозалъгвам, за да реша да раждам втория път на друго място. Дано този път всичко да е наред!

# 1 239
И аз мисля,че всяко малко нещо има смисъл.Ето как благодарение на , макар и малка част , от бременните които искат недирижирано раждане и отазват разни екстри, се появи лекар толерантен към това- Киров. колкото повече такива клиентки има, толкова повече и той ще се промена в тази посок,а а покрай него и акушерките които присъстват на такова раждане.
Аз не се държа лошо с лекари и акушерки.Но за съжаление действителноста е тъжна-вижда се от разказите на множество родилки.
И на тази тъжна реалност се дължи и големия брой скецио, както и такова по желание( жените искат да избягат от  кошмарните възможни варинати на раждане  в болница).
Бавно бавно , но се променят нещата.

# 1 240
Цитат
Giada, ти какво предлагаш? Според мен има полза от всяка една малка стъпчица в правилната посока. Представи си, че лекарските екипи трябва да водят полемики за порочните си практики при раждането с 99 от 100 родилки. И финансовата страна - родилките да предпочитат малкото лекари толерантни към естественото раждане, а останалите да не са търсени. Как мислиш? Няма ли да е различна ситуацията?

Продължавам да разсъждавам по въпроса, но съм песимист по природа. Знам, права си, по-добре дребни крачки, отколкото нищо. На мен обаче промените ми се струват твърде бавни. Между другото, мнозинството бременни (поне с първо дете) са изключително неинформирани за това, което ще им се случи в болницата. Поне съдя от разказите на мои приятелки за ТК - отидоха с пълно доверие, че лекарите ще им кажат какво да правят, и накрая е имало заплахи като  - Ако не напъваш ПРАВИЛНО, ще играе форцепса, така че почвай! Друга пък роди за 2 часа с окситоцин и натискане по корема в Токуда, и беше изключително доволна от това.
Отклоних се, но мисълта ми е, че голямата част жени все още се предоверяват на лекарите, и не са осъзнали каузата на естественото активно раждане.

А колкото до предложения, мисля че трябва да се почне от две места - законодателството и образованието. Трябва да има закони, които да регламентират отношението към родилките и правата им, а и по някакъв начин да ограничат клиничните пътеки за секцио, за да няма злоупотреби; да разрешат създаването на родилни къщи като в Германия. А да, и здравната осигуровка да покрива посещаването на курсове за млади родители, в които да ги подготвят за раждането. Освен това, още в медицинските училища се насажда у бъдещите лекари това отношение към раждането като към патология. Имаше преди време една дискусия в  Часът на мама, в която някакъв шеф от МД защити използването на окситоцин като "добра акушерска практика", и това е преобладаващо мнение на лекарите.

И малко отклонение, въпросът с кърменето, който сега ме вълнува, стои по подобен начин. Добре, че има много доброволни консултанти, които съветват жените. Все пак си мисля, че държавата би трябвало да се грижи за здравната култура на населението си, и да осигурява в болниците консултанти. Добре, че бях прегледала клипчета в интернет как се поставя бебе на гърда, че ако разчитах на обещанията на акушерките да ми покажат, вече щях да давам АМ. Всъщност, бяха готови още първата вечер да ни предпишат 10 мл АМ, без изобщо да ми обяснят за коластрата и тн. Добре, че си знаех.

# 1 241
Да, те наистина започват да прилагат такива гадости (системи с окситоцин, хапчета, подскоци върху коремите, и да не говорим за "прекрасното" отношение), че като че ли го правят, за да ни откажат от нормалното раждане и да си плащаме за планово секцио. Преди 2 седмици родих в Тина Киркова - в по-голямата си част болницата е за претопяване с все персонала си  #Sniper

# 1 242
И аз родих преди 20 дена там и мога да кажа, че съм супер доволна от персонала в родилно отделение, бях с избор на екип, но тъй като раждах цял ден имах възможност да наблюдавам целия персоал и работата им, бяха внимателни и доста професионално си вършеха работата...за съжаление не може да се каже същото за персонала в детското отделение, там където прекарваш няколко дена (не знам дали детско отделение се казва Wink )  акушерките, с едно две изключения са ПЪЛЕН ОТВРАТ, много са противни тези женици....отдавна са забравили, че тези неща дето ги подмятат из ръцете си са бебета, а жените наоколо, че са хора с емоции и майки на току що родени слънчица....нямам думи...наистина са ужасни...

# 1 243
  • Русе/София
Tani 07 чакаме добрата новина.

# 1 244
Tani 07 роди на 06.10. момченце на име Борис - 3450 гр., 49 см.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт