ДЕТСКАТА ГРАДИНА..... Здраве през Новата Година !!! 34 тема

• 26 007
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Gorni Bogrov
Честит имен ден а всички празнуващи днес!
Да сте живи и здрави и много,много щастливи!  bouquet

# 571
Ние  сме  по-добре  пупу.От коледа  нищо  не  разбрахме  Криси беше  със 39.9  .Не знам  какво беше  тва чудо  3  дни  без сваляне.Все  си мисля ,че  изкарахме  този  свински  грип.
И Илко е така и като допълня, че хомеопатът не дава да му давам нищо традиционно  ooooh! Май не сме за хомеопатия. Като започна да си крие очите и да заваля говор, не издържах и му дадох течен аналгин. А тази при която го заведох, за да го чуе, смята че си е точно грип, но свински ли е, кравешки ли е...
Честито на именниците.

# 572
Дианка, Честито на Стефи! Желая ви мнооооого много здраве, късмет и радостни дни! Hug
Наталка детската ви е станала приказна! Hug И нас скоро ще ни се налага да се замислим, ама още отлагам.
Кики, ние явно караме нещо като вашето - 3 дни с Т, но за разлика от при вас, дежурния лекар беше категоричен - вирус!!!  Днес докато пътувахме Виктор спа повече от 3 часа в колата, а друг път едва по 1 час спи и то с много зор. Нямах търпение да си се приберем и утре да го водя при нашата си докторка да го види.
Аурора - бързо излекуване ви пожелавам!Какво стана с изследванията на Илко???
Хайде приятна вечер на всички!

# 573
Аурора, това звучи страшно Sad Стискам палци да се оправят всички болнички дечица.  Praynig Ама и времето какво е - ту топло, ту студено. Не вируси, ами незнам какво ще плъзне  #Crazy

Дианка, честита ти именичка! Ти как си? Поуспокои ли топката  Heart Eyes

# 574
Благодаря за пожеланията,момичета! Hug
И тук отново има много болни хора-висока температура,кашлица,,явно грипа не си е отивал  Tired.
Кики,Аурора,Сънсъни, дано бързо се възстановят дечицата  Praynig.

Дианка, честита ти именичка! Ти как си? Поуспокои ли топката  Heart Eyes
Не съм,Симба  Tired.

# 575
Момичета  нас  вируса ни повтаря.Два дена  малкия беше добре  и  от снощи пак се почна  температура  и  силна кашлица.Смениха  антибиотика  в  сряда  сме пак при личната.Много  му е  зачервено гърлото.Не знам  на къде да  хвана вече.

# 576
kiki06 - ако е вирус, защо пие антибиотик?

Бързо оздравяване на всички болни Praynig  Нека посрещнем новата година без болести   bouquet

# 577
Не знам  докторката   каза ,че  му е много възпалено гърлото.По принцип  в краен случай ни изписва.Но сега  каза ,че няма да ни се размине без.И  наща е категорична вирус.А и всички го  изкарахме.баби дядовци и тн.

# 578
И при нас беше вирус,но със доста сериозна ангина към него.Не мина без АБ.Вкъщи никой освен Вики не го изкара,но в градината последно бяха останали само 4 деца от 23,а всички болни бяха с еднакви симптоми.

# 579
Ми той  не  дава  да му гледат гърлото.И много  тръдно  го видя тази сутрин.И аз се замислям да  не е  с  ангина.При вас какви бяха  симптомите.

# 580
Здравейте,

и други болни много има  Cry Ние не изневерихме на традицията, пак точно нощта срещу Коледа вдигна висока Т, 2 дни я държа над 39.5 и го заведох на лекар, цялото действие се развиваше в Търново, но аз от миналата година си имам тел на една страхотна педиатърка, та звъннахме, прегледа го жената и сериозна гнойна ангина се оказа, на аугментин е. Аз пък след сериозно кашляне почти месец на 22-и се замъкнах на лекар и се оказа бронхит, днес искаше пак да ме чуе и резултата е, че след 6 дни АБ, "още хриптя", та утре рентген да се види дали не е пневмония. Пфу, оплаках ви се  Embarassed
На подаръците иначе доста се зарадва, нищо, че не изпълнихме желанието му за "зелен пистолет за стреляне на маймуни"  Wink
Пожелавам на Кики,Аурора,Сънсъни и на други болни, ако има, бързо възстановяване!
Наталия, детската ви е страхотна, чак ми се прииска аз да съм ти дете  Sunglasses
Поздрави на всички и весели празници. Заради болестите не ми се пишеше... дано пак  да закрепи положението, пък и моето да не е нещо тежко  Praynig

# 581
Здравейте и Весели празници на всички!  Hug

Пак ми е спряло известяването за тази тема и съм ви пропуснала малко. Последно чета, че гадния вирус обсъждате, та да споделя и нашия опит.
Ние бяхме с Вики 1 седмица на гости при моите родители в Ямбол и племенника ми живее там. Децата много се обичат и падна голяма игра, обаче:
1) племенникът вдигна температура с ледени крака, които ги загряхме с топене в гореща вода и Нурофен му дадоха. Неговата лекарка веднага му изписа АБ, въпреки чистите гърло и гърди /според нея на това дете никога не му минавало без АБ, та явно се презастрахова преди празниците/.
Децата бяха в контакт 5 дена и вече мислех, че моята няма да се зарази. Да, ама не - на 5-я ден и
2) Виктория вдигна температура. През деня по-ниска или хич, обаче вечер и през нощта - от 39.0 до 39.6 - 39.9. Аз я държах с температурата само като наближи на 2 пъти 40 градуса я свалих с Нурофен, че от 40 ме хваща шубето. Последния път дадох хомеопатично Беладона, изписано ни от хомеопат за висока температура, и то също я свали малко. Като цяло не исках да я свалям, защото знам, че тялото пак се стреми да я вдигне.
Така 2 денонощия. Лекарка в Бургас я прегледа и каза, че е вирус, има чисти гърди и гърло /а мъжът ми яко се беше притеснил от кашлицата да не е бронхит или пневмония/ и няма нужда от АБ, само сиропи за кашлицата. На втората нощ температурата й падна сама, поизпоти се леко и вече не е вдигала, слава Богу. Остана хремата и постоянната й кашлица, която разправят, че била алергична и се усилва при вирусите.
Да се запиша и
3) аз като трети случай, при това бременна. Вчера вдигнах температура на свой ред. Първо 37 после стигна 38.  И при мен не исках да я свалям, ама ме беше страх да не се увреди бебето, че изчетох какво ли не. На 38 С краката ми бяха ледено студени, затова и аз ги топих в гореща вода, след което се почувствах доста по-добре. След това темп. падна на 37, а през нощта на 36.5.
Аз се оправих без лекарства с температурата за 1 денонощие, но хремата ме тормози и мен. Миналия месец имах 3 седмици хрема и тъкмо ми мина, сега пак ще трябва да изживея същото, ама това да е само.
4) Мъжът ми също е с хрема и кашлица, засега не е вдигал температура.
Шегувам се, че е ямболският вирус е много силен, но сега и вие като споделяте същото, явно си е гадния нов грип.

Извинете за дългия пост, ама това е положението при нас. Надявам се да се оправим за НГ, че имаме планове да пътуваме за Сандански.  Praynig

Пожелавам ви здрави дечица и весело посрещане на новата година!   bouquet

# 582
Туити, дано рентгена да покаже добър резултат Heart Eyes Hug

Тини- Мини, чудни празници сте изкарали Crazy Стискам палци да се оправите всички вкупом и на Сандански да си изкарате незабравимо Hug

Бързо да се оправяте всички и за Нова година да сте кукуряк Praynig

Аз се занимавам още с проучване за торта за РД и се настройвам за важно интервю за работа на 6.1. По Нова година като ги няма децата ще седна да чета, че имам доста материал, с който да се запозная Rolling Eyes Дано поне интервюто мине добре Praynig Иначе мишките са луднали из къщи. Днес ги водих на Коледария и съм много разочарована. По ТВ изгледаше пълно с разни майстори, които изработват на място разни неща и учат децата. Да, ама не Tired 3-4 павилиона с черги и коледни играчки и захарни петлета и един батут за скачане срещу 4 лв за 30 минути и 6 лв за 1 час. Останалото беше сцена и много маси и павилиончета за неща за ядене и пиене. Мишките поскачаха 20 минути, после им стана скучно и си тръгнахме по живо по здраво. Поне пих едно червено греяно винце Laughing За първи път ги водя някъде с автобус и скоро няма пак да се реша Mr. Green Побъркаха хората, то ставаха да им остъпват, че са с претенции - искали на високото, то пълзяха, то подритваха хората. С един дядо се закачаха доста и накрая му пожелаха " да слуша майка и баща си и приятни целувки на майка му и баща му" Embarassed Иначе днес ги доостригах, че онзи ден ги пипнах, но нещо ми бяха неоформени. Ели вече е на черта и много й отива. Но голяма част от къдричките й замина, много се сплиташе вече.

Нещо никак не ми е празнично, само гледам как да се метна в леглото и ми се е отворил страшен апетит Embarassed Тази година я отчетох с +5 кила Tired След празниците се взимам в ръце и дано почна новата работа, та да мога по-бързо да ги сваля Laughing

Оплаках ви се и аз, ще прощавате Hug

# 583
На всички болни пожелавам бързо оздравяване! Praynig

Връщам се да чета назад! Crazy

# 584
При вас какви бяха  симптомите.

Температура,много слаби сополи и кашлица,лош дъх,подути сливици.Ако не беше високата Т въобще и нямаше да забележа че е с ангина,понеже нямам навик да гледам гърлото.

Общи условия

Активация на акаунт