ДЕТСКАТА ГРАДИНА..... Здраве през Новата Година !!! 34 тема

• 26 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Прясна случка от днес - намирам чехлите им разделени по пол Joy На едната стелка до вратата моите обувки и чехлите на Ели, на другата в противоположния край обувките на баща им и до тях чехлите на Ники Joy Много се смях. Едната била мъжката стелка ,другата женската hahaha Така че от днес и аз ще трябва да се съобразявам явно Laughing

Вела, при нас едните близначета са родени през август, затова майка им говорила с госпожите техния рожден ден да  се празнува когато едно от децата е именик през април. За всичко си има решение, не трябва да се лишават дечицата от такива хубави моменти. Другото, което правим е когато рожденика е празнувал в събота или неделя, в понеделник черпи и пак си получава подаръците. Мисълта ми е, че дори на 1 или 15 септември може да се направи празник за децата ,които не са били на градина през лятото. Ние онзи ден продължихме да получаваме подаръци от деца, които не са били на рождения ден, защото са боледували тогава Laughing За килима хубаво сте се сетили и аз му бях хвърлила око по едно време, но засега не съм правила нещо за подмяната му.

Сънсъни, Виктор явно е най-предпочитания момък в групата Laughing Ние имахме един такъв от 1-ви до 4-ти клас. Не знам с какво толкова привличаше всички момичета, но е факт Laughing

Нини,  разпитай я какво я тревожи, вече е достатъчно голяма да може да си каже. Нашия тати има една тактика ,която засега я ползва успешно, защото децата не умеят да лъжат, особено в негово присъствие. Та, остава насаме с едното дете и го пита разни неща. Някои въпроси ме стряскат, но благодарение на провокативните въпроси сме научавали доста неща ,които иначе не казват. Примерно пита днеска защо не яде в градината, ако е яло детето гледа учудено и казва, че си е яло, тогава баща им казва, а явно пиленцето дето ми казва се е объркало днес. Понякога пита защо се би днес или госпожите защо те наказваха, как те наказваха днес и какво направи, за да те накажат? Такива въпроси без изобщо да има някакъв повод. Често обаче се оказва ,че е налучкал.

При Ники стана ясно, че проблема с нежеланието да ходи на градина е заради спането. Искат да спи много, а той спи малко ,но дълбоко. Заспива първи и става първи. Естествено не е приятно за госпожите. тъкмо са приспали останалите деца и той вече става бодро. В яслата беше същия проблема, но там една от естрите си позволяваше да си удря и да ги скубе, защото не заспиват веднага или защото са станали бързо. За съжаление това го разбрах чак последния месец и то пак благодарение на въпросите на баща им. Разпитвахме ги поотделно. Освено това имаше и предишни оплаквания от Ники ,че му е дърпала силно ухото и вечер се беше оплаквал, че го боли защото Албена му го е дърпала. Писах жалби, говорих с директорката и сега сестрата пак си е там. Продължама да тормози невинните деца вероятно. Онзи ден се заговорихме с една майка с дете в нашата група. Оказа се ,че децата са били в една яслена група, но нашите последната година не ходеха почти, та не сме се засичали. И тя сподели, че дъщеря й се е оплаквала, че въпросната Албена я е била, но тя помислила ,че детето лъже. Не знам каква е причината все още да държат тази сестра на работа #Cussing out Отново заради спането същата сестра ме викна един ден, че Ники бил с Т 37,5 да ходя да си го взимам, защото не бил спрял да реве от 1 час. Тичам аз, всички други деца спят, само Ники не, облечен като за навън, само стоят и ме чакат. Това за 15 минути /близо работя/. Веднаг аго заведох на доктор, доктора каза, че и аз да рева 1 час и аз ще вдигна 37,5, че и повече. Също ми бе правено от тази сестра забележка нееднократно че Ники не спи да му говоря вкъщи #Crazy Ами вкъщи си спи, какво да му говоря ooooh! Дано при вас проблемите да си заминат с новата госпожа и да дойде някоя добричка и млиа Praynig

# 706
Мишленце и мен ме впечетли броя подаръци на рождения ден на мишлетата.  Simple Smile
В нашата градина като събирахме пари в началото на учебната година, събрахме и по 2-3 лв - когато дете има рожден ден да му се подари книжка или пъзел - един подарък. Аз лично не мога да си представя да следя рождените дни и да купувам подаръци за всички 28 деца.  Grinning

# 707
Мишле,признавам те за майстор на късия разказ.Преди да тръгна за градината го прочетох веднъж,като се върнах- пак.
На есен те командировам в нашата група на родителската среща.Да видим оправия има ли.Докато се прибирах си мислех,че при нас положението е по- скоро трагикомично- дори и безплатно нещо да се организира и предложи,пак някои ще са против само и само за да са опозиция ooooh!
И друго да те питам - твоите мишки не са ли 2-ра група?

# 708
Натали, първа са. Нали си вървят с набора, а в нашата градина е навалица за всяка група. Но и не съм искала да ги пускам с предната група, защото ми боледуваха много, плюс това не са от вундеркиндчетата, та реших по-добре най-големите в групата, отколкото най-малките. А за "късите" разкази се извинявам, знам че съм много обширна и пространствена Embarassed За родителската среща ако имаше как да стане щях да помагам Laughing

Тини-мини, имаме си окачен списък на вратата кой кога и се подсещаме с и-мейли преди всеки празник. Момичето, което пое ангажимент да е касиер ги пуска. Ангажимента не е голям, падат са по 2-3 рожденика на месец, само през април и май са по 5 Grinning Една майка на рождения ден на моите донесе 5-6 подаръка и каза на лелите когато има РД да дава от тях и ако е пропуснала някое детенце също.

Днес трябваше да има родителска среща за да ни обясняват за лагера през май, но не можах да остана да чуя подробности, че татко ми е рожденик и празнувахме. Аз се отказах от лагера. Искат по 220 лв на дете за седмицата и за възрастен ако иска да придружава по 240-260.

Почерпете се за здравето на баща ми Hug

# 709
Вела, не знам как е Илко. Уж добре, но тази субфебрилна температура ми взема здравето. Тъкмо беше изчезнала след влените имунопрепарати, сега пак  ooooh! Ще го заведем на контролен преглед, ще изчакам организмът му да се изчисти от АБ и ще го водя някъде в С-я, ако все още я има.
Чакам новини от Тарталета  Hug

# 710
  • София
Аз съм изпуснала, какво чакаме от Тарталета?  Hug

Аурора, дано да я свали (колко е всъщност температурата?).  Peace Какъв специалист ще търсиш в София, ако трябва да се поразтърсим предварително? Макар че то при лекарите знаеш как е - на един му харесват, на друг не, ама все си мисля, че може и да сме от полза.  Heart Eyes

# 711
Спяща, Тарталета трябва всеки момент да роди.
Изобщо не знам какъв лекар да търся. Не е за алерголог, не мисля че трябва да търся и пулмолог, по-скоро сме за имунолог. Не знам. Все от някъде ще трябва да започна. Темп. е 37.2 - 37.3.

# 712
Аз съм изпуснала, какво чакаме от Тарталета?  Hug

Предполагам, да роди Wink Ако е това, нека да е леко и скоро да се похвали  Hug

П.С. Аурора, писали сме едновременно  Hug

# 713
Аурора, такава Т Виктор ми поддържаше като беше на около 1г.7м. - излезна че има бактерии в урината. Защо не му пуснеш една стерилна урина за всеки случай. А за доктор в София - аз препоръчвам д-р Куфарджиева - детски пулмолог - страхотна е и като лекар и като човек. Благодарение на нея Виктор не пие всеки месец антибиотик!
Ние днес сме на РД на едно момиченце, та по този повод Виктор стана сам сутринта още в 7.20! Mr. Green Вчера ме предупреди че трябва на партито да е с риза! Shocked Та така - за партито ще се преобличаме явно.

# 714
Sunsunny, пуснах му - нищо. И кръвните изследвания са нормални. ЗО в болницата, в която лежахме, предполага че е от имунната с-ма. Както писах, ще видя какво ще е положението като спрем АБ.

# 715
Аурора,когато Стефи имаше проблеми на 1 годинка,екип от имунолог и алерголог й предписаха лечението,като правихме доста имунологични изследвания,скъпи са,касата тогава пое много малка част-само на общите имуноглобулини .

# 716
Аурора, сега се сещам че заради тази Т ни изследваха и за мононуклеоза.

# 717
Всъщност действително може да е монунуклеоза най характерно е промени в биохимията на кръвта завишени чернодробни показатели а в някой случай и леко увеличен черен дроб. плюс температурата. А лечението е съвсем прост диета без какао съдържащи храни и пържено.  И . витамини или специална хранителна добавка  на която в момента  не се сещам името. се дават на детето. А в някои случаи може да има увеличени лимфни възли. към клиничната картина разбира се .

# 718
Аурора, стискам палци всичко да е наред с Илко Praynig Много дълго я поддържа вече тази Т май Sad Пиши от какъв доктор имаш нужда да помагаме.

Тарталетка, леко раждане ако си тук и четеш Hug Ако не дано да е минало леко и чакаме хубави новини Hug

# 719
Ами тя не е влизала във форума от вчера, така , че твърде вероятно е да е в болницата вече.

Редактирам се, родила е  вече, да им е честита малката Дария !!!!! Ето тук прочетох новината

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=407679.msg13744108#msg13744108

Общи условия

Активация на акаунт