ДЕТСКАТА ГРАДИНА..... Здраве през Новата Година !!! 34 тема

• 25 972
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета,

Не пиша често, но редовно ви чета. Имам проблем с Ния, отказва да ходи на градина. Сутрин е страшно - рев, истерии, мамо искам с теб, бяга в обратна посока....
Изобщо не става ясно, дали има и какъв е проблема. Стоях на вратата на градината днес и слушах, колко дълго плака за мен. Минах покрай прозореца и лелята, която се грижи за тях ме видя. Веднага излезна жената да ме успокои. Ния реве вътре, аз от пред. Отказва да се храни изобщо там, не спи след обяд, не си иска водичка. Направо пълен бойкот. В шах съм и не знам, какво му е на детето ми.

# 691
Здравейте! Знам, че в ДГ си мият ръцете преди и след хранене. След тоалетна - не знам. Днес минах през ДГ, за да взема "Пътечките". Ноември и декември изпусна, сега още един месеца, ще се обучаваме вкъщи, но днес като ги разгледах, сякаш повече харесвам "Моливко", но това да са ми кахърите.
Нини, Илко има проблем с едната госпожа. Проблем е силно казано, защото както чувам от другите родители, децата им също не я харесват. Жената не е в час. Докато им говори спокойно, почва да крещи. И това го видях, докато снимах на Коледното им тържество. Изобщо не помисли, че съм там.

# 692
Нини, милата душичка Sad Опитай да разбереш защо не иска да ходи в ДГ. Може да има причина, въпреки че миналата година, когато К ревеше (и така цяла година), нямаше някаква основателна причина.  Rolling Eyes Тази година имах притеснения, че от началото ще се повторят нещата, но за радост, тя искаше и продължава да иска да ходи в градината. Само се моля да е здравичка.

Как е минала операцията на Стелла? Някой има ли информация?

# 693
  • Пловдив
Момичета, влизам само да кажа, че сме добре, вкъщи сме, Стелла яде, пие и е ОК (пу-пу)  Praynig Довечера ще пиша подробно, само влязох да ви кажа, видях, че ни мислите и вие  Heart Eyes Hug Утре сме на преглед контролен.

# 694
Бубе, радвам се много,че Стелла е добре  Heart Eyes.

# 695
Браво  на  Стелла много  се радвам за  вас.

# 696
Бубе, радвам се, че всичко е наред и че Стелла е добре Heart Eyes Hug

Нини, откога Ния отказва да ходи на градина? Като я питаш нищо ли не казва, защо не иска да ходи?

Симба, аз так анаучих че лелята обяснила на Ники, че не трябвало да си бърше пишлето след пишкане, защото бил момче #Crazy И сега и вкъщи отказва. Явно не им се е занимавало да го бършат или да му късат хартия ,знам ли Rolling Eyes Сега се чудя как го приуча пак, че не ми се перат жълти гащи цял живот за срамотите Rolling Eyes Но той отказва категорично. По-късно ще му играя по тънката струна като си хареса някое момиченце, че ще му се смее на жълтите гащи. Преди му казвах, че ще си ги пере сам, но той си умира ог щастие ,че ще се плацика 1 час в легена, та този номер не върви Laughing

А пък Ели си има обожател. Едно момченце от групата, и то е близначе. Вчера с майка му се видяхме, тя ми беше споменала че сина й харесвал Ели. А тя тогава ме отряза че тя пък не го харесвала, защото много плачели с брат си за майка им. Обаче не стига това, ами му заявила, че е обул женски чорапи и сега детето отказвало да си обуе белите чорапки с патенцата Embarassed Питам я вкъщи какво му е казала на момчето, а тя - ами казах му, че са му момичешки чорапите. Питам защо смята така, а тя ме гледа учудено и казва- Ами, мамо, женски са - бели с жълти патета ooooh! На кой се метна това устатото Crazy Сигурно ще да е на баща си, не е по моя линия това нещо #Crazy Аз в градината само тичах подир един Лазар, още го помня и като ни бяха събрали групите в коридора притичах да го целуна. Но не съм правила коментари и чак такива предпочитания и претенции като Еленка не съм имала Tired

# 697
Бубе, много се радвам, че всичко е минало добре и че Стелла вече се храни! Hug
Нини, според мен нещо е станало, не може така изведнъж да вземе да изпада в истерия от ДГ! Пробвай под формата на игра с разни кукли или плюшки и я остави тя да е госпожата. Дано намерите причиниата и да се успокои детенце! Hug
Мишленце, много са сладки с тия любови още от сега! Hug Между другото, Виктор също има едни женски чорапи  Embarassed - бели с пеперудки /от племенницата останали чисто новички/, засега си ги носи, явно не са му направили забележка. Mr. Green
А Виктор се оказа в центъра на любовен многоъгълник  Mr. Green Едната вечер го взимам и се засякох с 2 майки, едната ми казва: Мойта щерка само за Виктор говори, в същото време и другата се обажада: Ами и при нас така! Отделно още двечки момиченца си го харесват, та дотук стават 4  Shocked Макар че аз си го обяснявам, че просто си играят заедно и е нормално да говорят един за друг, но пък има и прегръдки и целувки, ама... абе детска му работа! Естествено точно това момиченце което той си харесва, ту искало да се женят, ту не, все му се сърдела за нещо.... та така... започна се...  Crazy
Аз се настройвам за напускане, обаче шефа не ме пуска по-рано, та ще трябва да си чакам 1-месечното предизвестие. ooooh!
Хайде лек ден на всички!

# 698
Момичета от неделя започна да плаче, че не иска да е на градина. Опитвам се всячески да разбера, не мога. Днес пак със сълзички влезна вътре. Направо ще се пръсна от притеснение. Като звънна там казват, че се успокоява, но не си играе много. Стои си мълчалива.

# 699
Нини, да не би да се е засегнала ако нещо се е скарала с някое детенце, или някой да я е обидил, или Госпожата да я е наказала... newsm78
Друго което се сещам - има ли някаква промяна около нея - да речем нова Госпожа, нова леля, нови деца в групата.... Моя син така плачеше всяка сутрин като им дойде новата учителка.... Или пък да има проблем с някоя учителка или деца от допълнителните занимания /ако ходи на такива/...
Само от нея можеш да разбереш причината, но как - не знам, може самата тя да не осъзнава какъв точно е проблема, а просто да се чувста притеснена от нещо...

# 700
Sunsunny да има нова госпожа, която даже и ще напуска. Не се бях сетила за това. Предполагах, че не би имало проблем, защото е младичка. Но, явно аз си мисля едно, пък то друго става.
Уж голямо дете, пък си е бебе още.

Благодаря ви за подкрепата момичета  Hug

# 701
Нини,ужасно е това което описваш.Милото детенце.Не съм имала такъв пробем със Стефи /макар,че миналата година влизаше със сълзи на очи/,но явно има проблем и той е в градината.Ако съм на теб ще настоявам за по-дълги разговори с госпожи и лели,да се открие причината- дали в тях,или в някое дете.Не може така да страда детенцето .

Само от нея можеш да разбереш причината, но как - не знам, може самата тя да не осъзнава какъв точно е проблема, а просто да се чувста притеснена от нещо...

И аз мисля,че е така.Сънсъни- много точно си го казала , малки са все още, не може точно да обясни какво го притеснява детето,но причината може да се разбере само от персонала в групата.

# 702
Нини, настоявай да разбереш какво й е на Ния, но не пред нея. Моя скромен опит сочи, че като им досадиш с въпроси и почват да казват отговори наслуки, колкото да има отговор. Говори с лелите, госпжите, да не са й се карали нещо. Ама отдалеко ги почни, че като те усетят ще си вържат веднага гащите Wink

Днес Криси с тъга ми съобщи, че Боби вече не й е приятел. Имал си нова приятелка. Та тъй, сега е сингъл Wink  Joy

И ние сме във фаза "това е женско", "това е за момчета". Подивявам на моменти.  Twisted Evil Има едни гащи, които са сини, ама не са момчешки, разбира се. Обаче според нея са за момчета. И точка  Crossing Arms

# 703
Симба, вие добре сте на мъжко и женско, ами ние като сме на "спайдърменско"  ooooh! Тази сутрин ми се тръшна на пода на коридора - искал червено яке, това неговото не било спайдърменско. Може би защото вчера ми заяви, че вече не е Спортакус, а Спайдърмен. Whistling Нищо че в ДГ като игаят на Гръм, той играе Пени. Mr. Green

# 704
  • Добрич
Нини, ако имаш търпение, сигурно ще успееш да научиш причината за поведението на детето. Жени преди ваканцията ни каза, че вече няма да ходи на гимнастика. На въпроса защо - много скачали, бягали... Сега се оказа, че няма да ходи, само когато има сняг, защото паднала в снега. За гимнастиката излизат извън сградата от единия вход и влизат от другия вход, а между двата входа бягали, за да са първи. Мисълта ми е, че всичко си има причина, но не винаги успяваме да я научим веднага.

Бубе, бързо възстановяване на Стела.

Аурора, как е Илко?

mishlentze, много весел рожден ден сте имали. В нашата група госпожите обясниха, че тъй като част от децата имат рожденни дни през лятото, когато групите са сборни или градината е затворена няма да се правят тържества с подаръци.

Лятото, когато Жени получи астматичен пристъп в сборната група, заради персийския килим реших, че ще купим килим за градината. Тогава те смениха килима и детето се оправи. В понеделник /нали в Добрич градините започнаха на 11-ти/ съпругът ми занесе сутринта мокетения килим, който избрахме - наситено синьо на мишлета и сиренца. В магазина имаше мокети и с коли и камиони, но Жени каза, че тя не била момче, че да купуваме такъв килим за градината. Всъщност и на мен повече ми хареса модела с мишките. Госпожите, естествено са много доволни и децата също го харесали. Така, че според дъщеря ми и килимите са момичешки и момчешки. Отчетох се за сега.

Общи условия

Активация на акаунт