Ура-а-а-а-а!!!! И КАТРИН е вече в кюпа на щурата АПРИЛСКА група !!!

• 31 902
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Така и така никой не пише - и сега ми се е паднало - дайте да поиздевателствам още малко над вас Simple Smile Исках само да ви споделя за "неяденето" на Елица - ако си спомняте въведох напълно свободен режим на хранене и забраних под всякаква форма тъпкане и ядене на сила от страна на детегледачката - резултатът е вълшебен!!! След 4-5 дневно 100% неядене - и след истерични телефонни разговори с баби и др подобни как ще уморя детето от глад и как съвсем било заслабнало - Елица постепенно прояде...не изведнъж - постепенно - но й трябваха 4-5 дни да разбере, че никой няма да я кара насила - като сядахме на масата тя почваше да се тръшка и да реве, защото предполагаше, че някой ще я кара да яде - и след като 5 дни никой нищо не я накара тя сама прояви интерес - плахо, но пъво поиска само да седи с нас на масата, после и да яде - а сега в момента само повтаря "гадна, гадна" (демек - гладна) и яде огромни количества...явно е било и заради кучешките и т.н. - хубавото е, че сега детето се храни добре!!!
И друго исках да ви споделя - имаше 2 дни много болезнен запек - плачеше, направо виеше от болка...та оттогава не искаше да седне на гърне - явно асциираше болката с гърнето, а не със запека...но пак постепенно за около седмица нещата се оправиха и сега горе долу сяда...явно никога нищо не трябва да е насила при децата... спомням си, че нашият професор по психиатрия (беше профил детска психиатрия) - като го питахме как се преодолява например проблемът със "залитанията" при децата - алкохол, трева и т.н... - та той казвапе - "С много, много, извънредно много любов" - та така...Целувки!

Последна редакция: нд, 27 дек 2009, 23:32 от helenblondy

# 631
Хайде и аз да кажа едно "селям" Laughing

Честита Коледа, Честит Стефановден - да са ни живи и здрави всички именници!

Добре, че беше Хелън да отсрами темата - може ли тъй бе жени? Съвсем я ударихме на уволнение Crossing Arms

Аз какво да разкажа, то една коледа беше - чудо! Насадих се на пачи яйца, щото се съгласих "мама"свеки да дойде да ми "помага" - в резултат на това се сподобих с три дЯца в къщи и вместо да си отварям очите на 4, се наложи да ги отварям на 6. Жената чудно си прекара - прочете новата книга на Дан Браун, новия брой на ТВ сага и Уикенд, изгледа разни сериали пък Пепеляшка (демек моя милост) беше заета да й създава коледен уют - направи 5 вида сладки - без майтап!, меси питка, приготви бъднивечершната и коледната вечери като измежду тез заниманийца си гледаше и дечурлигата. Сега да не помислите, че се оплаквам - амиииии, нЕма такова нЯщо! Просто не знам защо бях решила, че ще ме отмени в забавляването на Ема, ама като съм се самозаблудила - кой ми е виновен? Rolling Eyes Оставих ги на два пъти без надзор - резултата - единия път детето си бръкна с молив в окото, а втория с една метална пръчка едвам не си го извади #2gunfire А какво прави с тая пръчка - ще попитате вие съвсем резонно Wink амииии - баба й й я даде, щото я искала да си играе Shocked
Ама стига съм ви занимавала с мойте битовизми - важното е, че вчера по живо по здраво я натоварихме на рейса къмто Ст.З.

По въпроса със сватбите да вземна отношение - който както го разбира  - тъй да си кара живота. Познавам хора, които нямат сключен брак и са много по-вече "женени" от други  подписали съответния документ.
Ние никога не сме обсъждали дали ще се женим или не - някак си беше ясно, че ще имаме сватба и много се вълнувахме и двамата. Сами си организирахме всичко, поканихме всичките си приятели, спретнахме един купон и си прекарахме чудно. Права е Хелън, че това е още един спомен, емоцията на който няма с каво да се замени.

Като казах Хелън - браво на проговорилата Еличка! Неописуемо е  чувството да чуеш довчерашното бебе да разсъждава на глас по разни въпроси:lol: Ема е много приказлива, вече си прави изречения и тези дни забелязах, че членува съзнателно и правилно вече думите Laughing Освен това може и да брои, ама това е ясленска заслуга, не моя Embarassed
Гледахме оня ден записа на коледното тържество в яслата - леле, няма такъв кеф - толкова са сладки тия джуджета като се стараят да се представят пред дядо Коледа, направо паднахме от умиление и от смях как нашто гардже изнася представление.

Досадих - да мЪ прощавате, ама  друг като се не сЯща, ние по съкварталному с Хелън ще пълним темата!

# 632
Гале,виждам,че си тук...разкажи моля те  Hug

# 633
Хм, Галката минала и не разказала значи Hug И аз много се вълувам за Галивеното раждане, Сис - ама щом е седнала на ПС-то, значи си седи на задника момичето Hug А, Галка??? atwork - не се чуди ми драсни ред-два - не както обикновено - само ред-2 да видим как са при теб нещата...Аз като родих и толкова мразех да ми звъни телефонът (то всеки втори от улицата ми звънна тогава  Shocked) - та сега не смея да се обадя на новородилите...
Ласи - ами ти кат имаш опит със свеки (щото и преди съм я слушала таз твойта подобна приказка) - що пак й се връзваш ooooh! Представям си колко си изнервена...Чудо просто! И къде намери време за всички тез курабии и пити бе, жена! Ееее, големи домакини - голямо чудо! Аз за първи път направих в живота си сърми (а не разварен ориз с разкъсани лозови листа) - ама като ви сушам вас - пък и като гледам снимките на ястията на Роска ( ooooh!)...то да не ви се похвали човек! Но значи при теб са ОК нещата, Ласи? А? Справяш се?! Супер, супер...че скоро може и на гости значи да ти дойдем Flutter :lol:
И аз да ви се оплача предварително - на НГ може би ще сме при мама Свеки "на РусИ" (гр. Русе, демек...) - та Иван нали мрази да ходи по магазини - само се приеснявам да не както всеки друг път да ми каже: "Аааа, Елена, я излез с мама по магазините...тя знайш ли колко ще се зарадва...тъкмо и ти ще си имаш компания" Banghead Нищо де - нали на Коледа трябва да сме добри...Нали, Ласи? Не се ядосвай сега! Я виж колко добро си направила на една възрастна жена...
Целувки, мацки...много ви обичам и драсвайте така по ред-2...

# 634
Заповядайте на гости молим!
А иначе - как да не се връзвам - то нали още хормонална буря бушува в мен Mr. Green
Много здраве на Руси, и прятно ходене по магазините Mr. Green

Сис, ти какво шпионираш там - значи на нас 2 думи не щеш да обелиш Crossing Arms, Галката чакаш Crossing Arms ще го запомним ний туй отношение Wink
Галка да прати снимки на момата, че ний тука ергени имаме за годяване Laughing

# 635
Честита Коледа!!!
С пожелание за много здраве, щастие, много любов и много хубави емоции на вас и вашите семейства.

Честита мома на galivo, да е жива и здрава, и да радва много мама и тати. Много хубаво име сте избрали. И няма по-хубав коледен подарък от този. И аз се нарежадм на опашката за снимки и разказ  Mr. Green

Ласи, Хелън, посмях се с вас момичета. Аз затова добре че не я и видях моята свеки по празниците, нито Дари я видя, ама какво да ви разправям момичета. Дано пожеланието на Хелън за доброто в душите се сбъдне  Simple Smile

Иначе празниците ги изкарахме на маса, с много ядене, търкалям се вече. А днес с такова нежелание дойдох на работа  Sad Ама няма как, ще ги избутам някакси тези 3 дни.

Хубав ден   bouquet
И стискайте палци да минат бързо тези 3 работни дни.

И малко на патеричка честито на всички именници празнували тези дни.

# 636
Галка, да ти е жива и здрава момата. Много да ви радва с тати и баткото. Бързо възстановяване ти желая.  Много хубава дата си е избрала Елина, мъжа ми е роден тогава и  понеже винаги след рождения му ден е  почивен ден и го отбелязваме подобаващо.

Аз да питам как приеха децата ви идването на Дядо Коледа, подаръци и прочие. Моята госпожица много се радва, а и  как да бъде, като обиколихме де що има баби, лели, прабаби и под всяка елха имаше подарък за нея. Само голямото ни разочарование беше, че под елхата в мола нямаше нищо за нея, но после го прие философски детето, ми то нямало врата да звънне Дядо Коледа, как да й остави подарък.

И да се оплача, детето от 3 дни е с 39 градуса, че и отгоре, нищо не й помага ни Панадол, ни Нурофен и Хексалгин. Да не говоря, че чорапите с оцет не се свалят от краката. Какво е туй чудо, не знам. Ако някой е прилагал успешно, разни методи моля да сподели Сега чакам доктор да я види, че нито е яла, нито пила нещо от вчера.

Целувки от мен и весела Нова Година

# 637
nesinesi, дано се оправи бързо Йони. Пробвай с кърпи с оцет под мишниците. И другото, което се сещам, леген с вода, мокриш си ръцете, натриваш ги със сапун и обтриваш цялото и тяло, без зоната около сърцето. Чакаш да изсъхне и можеш да повториш. Кожата за секунди дърпа мокрото. После махаш засъхналия сапун с влажна кърпа. А водата в легена трябва да е около 37-38 градуса. Пиши после какво е казал доктора.

# 638
Неси това ми прилича на розеола, Алекс я изкара скоро. Оглеждай се утре за обрив, особено по коремчето или по гръбчето  Thinking Ако има само температура без други симптоми, може би е това  Thinking

Хелен, много лекари ме гледаха, невролози, психиатри, психолози. Всички са на мнение че става дума за безпокойство. Тези тестове ЯМР и ЕМГ ми ги правят само за да ме убедят, дано да са прави  Hug

# 639
Здравейте мили дами!  Hug
Честита Коледа на всички! Много здраве, щастие и късмет ви пожелавам през новата година!  Hug
Благодаря ви за милите пожелания по повод раждането на мома Елина!   bouquet ВанчеМ, на теб специално благодаря за тематичното заглавие   bouquet
Снощи вярно влязах за малко докато хранех Сашо на компа и успях да мерна постовете на Хелън и Ласи, само за толкоз сколасах... ама Сиса нали е шпионка от класа  Heart Eyes, не съм могла да й убегна...
От Събота сме у нас... пълна лудница е ooooh! Не знам как се оправят другите мами, ама аз за последните дни след изписването съм спала общо 4-5 часа

За раждането какво да разказвам... последно нормално родих, предизвикахме го, но вече имах 4 см разкритие и беше въпрос на дни да родя, а идваха празници, доктора щеше да отсъства и реших да заложа на разума, а не на чувствата  Rolling Eyes
Отидох в Сряда 23-ти сабахлем в Шейновото, след подписки, записки, клизми, около 10-ина нескопосани опита да ми сложат абокати на всевъзможни места по ръцете, в резултат на което сега изглеждам все едно с бай Ивайло сме се млатили 3 седмици подред, а имаше и един неуспешен опит да ми сложат епидурална, та след тия детайлизми към 10 ч най-накрая успяха сложиха ми епидурална упойка, след това ми включиха окситоцин и ме пльоснаха да лежа в предродилна. Отврат  Sick Крясъци, викове... аз нали предния път в Токуда раждах в самостоятелна родилна зала, не по мое специално желание, просто такива са условията там, разрешиха ми тогава хората да се разхождам, да не лежа, абе с две думи оказа се, че преживявам две доста различни естествени раждания... та на фона на тези спомени, беше ми доста гадно да се абстрахирам от обкръжаващия "купон". Ама слава богу успях... Ей това епидурала, е много шукаритетна работа  Peace
Лежа си аз, около мен народа крещи и пъшка а на мен шкембето ми само се свива и отпуска, егати кефа, по едно време му викам на доктора, тука има нещо гнило, взех да се притеснявам, нормално ли е, не е ли, тия съкафезничките по легла почнаха да ме гледат злобно, как така аджаба аз си лежа и правя разкритие, пък те милите се мъчат и нищо... Както и да е ... оказа се че гнило няма, ама аз от де да знам, е по едно време към 11.30 ч почна да ме понаболява по-силно, ама то си беше и време, 8 см разкритие, казаха ми да чакам напъни, дочаках ги... към 12 ч вече всичко се усещаше доста осезаемо, пълно разкритие, завлачих се до магарето в родилна към 12 и нещо, стискайки кълки щото имах чувството че ще изтърся дятето по дългия път от 10-ина метра, що очаквах че някой ще ме закара до там или пренесе не знам.... Rolling Eyes Та стиснах зъби, мобилизирах се, пълна концентрация доколкото беше възможно де... затворих си очите тоя път (щото миналия с отворени очи и кретенски напъни бях цялата в кръвоизливи и оттоци) и реших, че ще изпълнявам всичко както ми се казва... Този път доста се постарах в интерес на истината. След 5-6 контракции в 12.25ч се пръкна беболина и се почна един шев и кройкааааааааа  ooooh! 40 минути... Брой на шевове не знам, ама не ми се и питаше... очевидно е, че са мнооооооооого.
Не пак, ми отново дето се вика....  Crossing Arms Миналия път поне си го обяснявах с насилственото раждане, ама сега всичко беше като по учебник... явно такива са ми нееластични тъканите кво да се прави... та така... яко кърпеж, вече си сядам що годе нормално на д...то, надявам се този път доктора да си е свършил добре работата и да няма последствия като миналия път... Дай Боже  Praynig
Стига толкоз за раждането, надявам се, че бях доволно описателна....  Mr. Green а Сис??!

Сега се опознаваме с малката, напасваме ежедневните занимания около нея с тези на Сашо... Честно казано голям зор е... поне от моя гледна точка, не знам, сигурно другите момичета са по-организирани и се справят по-успешно... надявам се, с времето и при нас да се уталожат нещата  Thinking Сега е добре, че Иво е в къщи ама след Нова Година как ще го карам, идея си нямам...

Ели е коренно различна на външен вид от брат си...  с много бяла кожа и руса коса е моля ви се... Сериозно мислих по въпроса дали не са я разменили в родилното или пък дали този беше бащата....  newsm78 Laughing Много ми прилича на Елица на Хелън  Mr. Green  Heart Eyes Надявам се скоро да сколасам да сваля и покажа снимки. Милата доста тежко почна житейския си път... Предишния ден преди раждането разбрах, че пак са ми се появили стафилококи, само 1 седмица след чистия секрет... мамка му  #Cussing out бях бясна, защото знаех за последствията за бебето... опитах се да се спазаря с доктора за секцио в последния момент, но той не знам как успя да ме разубеди, че не било задължително бебето да се инфектира, че това бил резултата само от серклажния конец, не се знаело със сигурност, че е инфектирано влагалището... както и да е, отказа ми секцио... но Елина получи профилактична доза антибиотици и n на брой убождания по кльощавите кълки в продължение на цели 3 дни. Оказа се че така и никой не си е направил труда да я изследва дали има инфекция, хората там просто си им бият антибиотици при такива резултати на майката и туй то... интересно ми е, ако не бях им казала и бях скрила изследването, дали можех да й спестя всички тия мъки... според мен със сигурност... както и да е, много се зарадвах като казаха, че ще ни изписват на 3-я ден, явно кръвните изследвания й бяха в норма, никой никаква информация така й не ми даде, всичко това дето ви пиша са мои изводи и догадки, даже в епикризата не пише, че са й били антибиотик, какъв и защо.... представяте ли си??!!  newsm78 В Шейново по празниците нямаше кой да те напсува, камо ли пък да ти даде адекватно инфо за бебето... Надявам се само да няма никакви последствия за нея и наистина курса антибиотици да е бил профилактичен, да не е успяла да се инфектира...

Реакцията на Сашо като видя бебето... Първоначално агресивна... Дойде при мен докато я бях гушнала, хвана я за ръцете и започна да я дърпа от мен, след като му се скарахме и обяснихме, че не трябва да прави така, че това е сестра му и тн, сега тотално я игнорира, вижда я, но бързо отмества погледа си от нея, същевременно обаче ни дебне да не го следим и ходи и се опитва да я пипа по главата, тази сутрин се качи на спалнята където тя спеше и буквално за малко щеше да прелази през нея, добре, че реагирахме навреме... явно ще трябва да си отваряме очите на 4  Rolling Eyes Иначе ми се струва че няма да е агресивен, или поне се надявам, за момента и той не знае как да реагира милия, но все още нямам пълни наблюдения, ще видим...

Целувки на всички! Весело посрещане на Новата Година!  Hug  Hug  Hug

Надявам се, да сколасвам да се включвам, че имам да ви питам хиляди неща, така да знаете... Адски много неща съм забравила, а уж скоро беше  Blush

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 14:08 от galivo

# 640
Galivo, така се радвам, че писа, аз честно казано и аз само за това влязох, да видя дали няма новини от теб  Hug че ми е гръмнала главата.
радвам се, че всичко е минало вече, дано този път като зарастнат шевовете да не те боли и всичко да е ок  Hug казваш пак беше гадничко, а? Добре,че си мина по реда, имаш си вече живо и здраво момиченце, всичко друго ще се нареди и малко по-малко ще се справиш  Hug И аз не съм от организираните, ама споко бе, важно е да оцелеем около една година, после казват ще  е по-лесно  Hug

Гледам и баби свеки сте обсъждали, моята пак бие десетката - дойде болна от Бургас на гости за Коледа - резултата: мъж с 40, Боби с 39 градуса - и двамата на антибиотик, аз едвам се крепя да не се разболея Rolling Eyes Снощи спах между 12 и 3.00, това е, толкоз ми се пооага последните месеци на мен  Peace

Иначе Бобката много се изкефи на дядо Коледи, въобще не плака, ама изобщо, даже така се радваше обикаляше и надничаше във всички торбички и ухилен до уши и възклицаваше:А,а,а,,,,,.Голяма радост беше. Ние в интерес на истината много му разказвахме и му показвахме, той познаваше Дядо Коледа,, даже в халите предния ден си пообщува за малко с един жив такъв, та явно има файда от приказките.

И за бебето така му говорим и показваме непрекъснато, дано запомни нещо и да има полза  Peace

Неси, незнам какво да те посъветва, Боби сваля от Панадол , от Нурофен от всичко общо взето, пу-пу. Ехмея, дето има със Сами много опит с високи температури препоръчва кърпите с оцета под мишници. Нашия частен педиатър е препоръчвал душ с умерена темпреатура - обливаш тялото продължително време докато се охлади. Еличка знам , че с мокри шаршафи я лекуват....за друго не се сещам - днао по-бързо се оправи Йони  Hug

Много искам да пиша, ама отивам да дремна, че ще умра от преумора, Емма на твоуте въпроси много искам да ти отговоря, ама като се окопитя малко жена, че сега нямама силичики  Hug

# 641
Галка, герой си ти Heart Eyes ама не е добре че не спиш, я организирай помощниците по-добре  Hug

Неси, и от хексалгина ли не сваля, да не би да и даваш малко ? Може по 12,13 капки, колкото са килограмите на детето. Аз също ти препоръчвам да пробваш с оцет под мишниците, при нас помага и спрях да слагам на краката. Пробвай различни неща и виж кое е ефикасно. Иначе е нормално да не яде, но поне малко течност ако можеш да и даваш ще е добре - вода, мляко, сок, абе каквото поема, дори и малко да е. Аз съм давала с лъжица вода, защото нищо не приемаше от шише или чаша.

Хелън, браво на проялата Еличка, определено на сила нищо не се получава, правилно си постъпила. Grinning

Аз също бях болна баш на Бъдни вечер и все още кашлям и нещо не ми е много празнично, ама кво да се прави  ooooh!
Моя Сами не вдена много, много кво е това дядо Коледа  hahaha

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 14:02 от Ехмея

# 642
Момичета, успях да кача малко снимки... воала...
http://picasaweb.google.bg/galski77/YgmWuI#
Ох, хубаво е да си почине малко човек... Сашо днес е гарнизонка при свекитата и се диша по-свободно  Mr. Green

# 643
Леле, каква красавица ! Laughing Ама наистина на едната снимка много ми заприлича на Елица. Wink
Това с гарнизонките по-често го прави.  Grinning

# 644
Пак съм аз  Mr. Green
Личи ли че нямам работа и само кибича в офиса  Whistling
galivo, радвам се че се отчете подобаващо  Grinning Опитай се да почиваш повече, поне сега като имаш помощник. Като ти прочетох поста и си припомних моето раждане в Шейново. Аз като раждах и аз и Дари минахме по един антибиотичен курс, ей така профилактично, че ми бяха зелените водите и те така се презастраховат. Иначе и аз влязох да раждам с някакви бактериийки.

Сега се сетих по повод запека на Еличка, че и Дари напоследък не иска много да седи на гърнето. Тя от две седмици ака през ден, през два, това не е било никога, беше си съвсем редовна. А сега са едни напъни, очите ще и изхвръкнат  #Crazy Като каже, че не иска да седне, хич не я и карам насила. Когато поиска тогава  Peace

Моето дете мисля че преяде по празниците. Ама тя изяде повече месо от мен бе, егати и месоядното дете е, чак се плаша. И вчера и питки, и кексчета яде. Та резултата тази сутрин е бил повръщане на фонтан. Майка ми се обади малко притеснена. Дари сочела коремчето и казвала че я боли, майка ми и свалила лепенката от пъпчето, защото решила че я боли пъпчето, и в следващия момент фонтан. Това като се замисля май и е първото повръщане откакто се е родила. После си се заиграла, добре се чувствала, хапнала супичка на обяд. Така че май от храната е било нещо. Дано не се повтаря.

Снимкиииииии, супер  smile3508 Отивам да разглеждам.

Общи условия

Активация на акаунт