Исках само да ви споделя за "неяденето" на Елица - ако си спомняте въведох напълно свободен режим на хранене и забраних под всякаква форма тъпкане и ядене на сила от страна на детегледачката - резултатът е вълшебен!!! След 4-5 дневно 100% неядене - и след истерични телефонни разговори с баби и др подобни как ще уморя детето от глад и как съвсем било заслабнало - Елица постепенно прояде...не изведнъж - постепенно - но й трябваха 4-5 дни да разбере, че никой няма да я кара насила - като сядахме на масата тя почваше да се тръшка и да реве, защото предполагаше, че някой ще я кара да яде - и след като 5 дни никой нищо не я накара тя сама прояви интерес - плахо, но пъво поиска само да седи с нас на масата, после и да яде - а сега в момента само повтаря "гадна, гадна" (демек - гладна) и яде огромни количества...явно е било и заради кучешките и т.н. - хубавото е, че сега детето се храни добре!!!И друго исках да ви споделя - имаше 2 дни много болезнен запек - плачеше, направо виеше от болка...та оттогава не искаше да седне на гърне - явно асциираше болката с гърнето, а не със запека...но пак постепенно за около седмица нещата се оправиха и сега горе долу сяда...явно никога нищо не трябва да е насила при децата... спомням си, че нашият професор по психиатрия (беше профил детска психиатрия) - като го питахме как се преодолява например проблемът със "залитанията" при децата - алкохол, трева и т.н... - та той казвапе - "С много, много, извънредно много любов" - та така...Целувки!

А какво прави с тая пръчка - ще попитате вие съвсем резонно
амииии - баба й й я даде, щото я искала да си играе
- не се чуди ми драсни ред-два - не както обикновено - само ред-2 да видим как са при теб нещата...Аз като родих и толкова мразех да ми звъни телефонът (то всеки втори от улицата ми звънна тогава
Представям си колко си изнервена...Чудо просто! И къде намери време за всички тез курабии и пити бе, жена! Ееее, големи домакини - голямо чудо! Аз за първи път направих в живота си сърми (а не разварен ориз с разкъсани лозови листа) - ама като ви сушам вас - пък и като гледам снимките на ястията на Роска (
:lol:
Нищо де - нали на Коледа трябва да сме добри...Нали, Ласи? Не се ядосвай сега! Я виж колко добро си направила на една възрастна жена...
Ама няма как, ще ги избутам някакси тези 3 дни.
Ако има само температура без други симптоми, може би е това
, не съм могла да й убегна...
Крясъци, викове... аз нали предния път в Токуда раждах в самостоятелна родилна зала, не по мое специално желание, просто такива са условията там, разрешиха ми тогава хората да се разхождам, да не лежа, абе с две думи оказа се, че преживявам две доста различни естествени раждания... та на фона на тези спомени, беше ми доста гадно да се абстрахирам от обкръжаващия "купон". Ама слава богу успях... Ей това епидурала, е много шукаритетна работа

бях бясна, защото знаех за последствията за бебето... опитах се да се спазаря с доктора за секцио в последния момент, но той не знам как успя да ме разубеди, че не било задължително бебето да се инфектира, че това бил резултата само от серклажния конец, не се знаело със сигурност, че е инфектирано влагалището... както и да е, отказа ми секцио... но Елина получи профилактична доза антибиотици и n на брой убождания по кльощавите кълки в продължение на цели 3 дни. Оказа се че така и никой не си е направил труда да я изследва дали има инфекция, хората там просто си им бият антибиотици при такива резултати на майката и туй то... интересно ми е, ако не бях им казала и бях скрила изследването, дали можех да й спестя всички тия мъки... според мен със сигурност... както и да е, много се зарадвах като казаха, че ще ни изписват на 3-я ден, явно кръвните изследвания й бяха в норма, никой никаква информация така й не ми даде, всичко това дето ви пиша са мои изводи и догадки, даже в епикризата не пише, че са й били антибиотик, какъв и защо.... представяте ли си??!!

Като каже, че не иска да седне, хич не я и карам насила. Когато поиска тогава
Отивам да разглеждам.