Ура-а-а-а-а!!!! И КАТРИН е вече в кюпа на щурата АПРИЛСКА група !!!

• 31 897
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Моето дете мисля че преяде по празниците. Ама тя изяде повече месо от мен бе, егати и месоядното дете е, чак се плаша. И вчера и питки, и кексчета яде.

И моето, и моето  ooooh! И шоколад и всякакви сладки неща, дето хич не са за него. Днес обаче сме си сами у нас и го контролирам. Blush
Моето пък днес спи много добре следобед, пу, пу, то и затова и аз се разписах. Crazy
Бибо, лека работа. Grinning

# 646
  Здраствуйте девойки   bouquet
  Галинке, Галинке, на един дъх ти прочетох разказа, явно раждането не те е увредило и си си все същата ненормалница  Mr. Green, оправна жена си ти, ще ги смоташ всички в къщи не се притеснявай. Я виж Ласи-ту ква къща върти-може да почнат да мислят за трето дете, има с кой да тренира  Mr. Green  Mr. Green
 Майтапа на страна, мен ми е още прясно, днес се върнахме от всенародните коледни тържества и честно ви казвам-не мога повече!!! Трябва да измислят концентрационен (три пъти си я повторих тая дума и не знам дали я написах правилно) лагер и всички свекърви и свекъри (а понякога и барабар с малумните им синове) трябва да ги набутат там да си живеят. Ей то бива, бива тъпи, ограничени и прости хора, ама като тия мойте-няма други животни!!!!
 Неси-дано вече да сте оправили проблема с Т-то и дано скоро на никой не му се налага да пише във форума за лекарства и болести  Peace.
 Пете, честит имен ден на Стефчо, вчера 5 пъти поне се каних да ти пиша смс, ама ей го на-па забравих.
  Helenblondy, браво на Еличка, то момичето само си знае кое е най-добро за нея,ама аз ще почерпя от вашия опит и от днес спирам всякаква храна на Самуил. Абе не иска и не иска да яде това дете бе, нищо, ама н-и-щ-и-ч-к-о!!! Освен АМ, хляб (сух, дюс) и чат пат някоя фафла/бисквита-това е, няма друго! И естествено е запечен ама.......бедна ви е фантазията. През 15 мин. заема едни аеродинамични пози (без да се съобразява къде се намираме, което понякога е много притеснително за мен) и се напъва ама....ще му изхвръкнат очите. Направо не знам какво да го правя това дете. От много месеци е така. Ама и как да е друго яче, като не яде нищо, което да му помогне в тази насока. Купих сиропчето, което Галя Илиева дава на Рада -резултат - йок. А така му се надявах  Rolling Eyes. Що термометри с вазелин "изяде" туй дете...няма да ви споменавам, че не знам дали става вече мъж от него  Rolling Eyes  Rolling Eyes. и съвсем ми се изчерпаха идеите.....ако някой има желание да помогне със съвет........ Praynig

# 647
  • София
Галке, добре си си дошла с хубавицата! Дано да имаш повече време за почивка!Малката е много хубава!
Емма, пробвай с глицериновите свещички за бебета, на нас в Пирогов ни изписаха Базакодил,но е за големи деца и аз ги режа на 3-4 парченца,но тях ги слагам само в най-страшните моменти,когато другите не действат.

# 648
  • София
Галя, малката е прекрасна  Heart Eyes Толкова прекрасна, че не се сдържах и пак "пипнах" заглавието Simple Smile Да ти е жива и здрава !!!
Разказът ти ме върна към моето последно раждане (аз бях със спинална упойка обаче) - много добре си спомням как се чувствах едва ли не като страничен наблюдател - виждам как коремът ми се свива, бебето се очертава като вакуумирано пушено пиле, а аз лежа и си лафя с екипа Simple Smile

И ние сме в редиците на болните, и както можете да се досетите това от сутринта на 25.12 (Прекрасна Коледа, нали?) 39 градусови несваляеми температури в продължение на 2 дни + АБ предписан още от вратата, че на дежурната лекарка не й се занимаваше много-много с нас. Честно ви казвам, лелките в метрото влагат много повече тръпка в продажбата на билети от тая така наречена докторка Close По-отегчена жена не съм виждала, заклевам се. Аз се възмущавам, ама и не искам да съм на нейно място - на Коледа вместо на маса, да бъркам в болни гърла...
Бързо оздравяване на всички болни - и големи и мънички  Hug

За яденето, Косьо има и такива, и онакива дни. Никога не съм го насилвала да яде. Молила съм го само да пие вода/мляко когато е болен за да не се обезводни.

# 649
Галееееее,Галкеееее....удовлетворена съм отвсякъде от поста ти,че и снимки си ни показала Hug Елина много готина мацка ми изглежда,аз намирам прилика м/у двамата,но нормално тя да има по-нежни черти,да е по-изписана,по-беличка...хубавка си е Heart Eyes
Ласи,Максо чукна ли първата месечинка...окопити се вече от раждането и почна да домакинстваш.Много си оправна  Grinning Аз само надничам,а не пиша поради простата причина,че на компа само работя (колкото и смешно да ви звучи...с часове не ставам от стола,очите ми се изцъклиха)
Сега ще си взема заслужена няколкодневна почивка ,защото утре заминаваме на Тервел за НГ.Сори,че някак се цепя от колектива,но моите свеките не ме дразнят и не ми лазят по нервите като съм им на гости.Даже прекалено много ми угаждат,което малко ме кара да се чувствам неудобно.Аууу,че съм шматка...утре ще минаваме през Добрич и познайте с кой ще се видя  Mr. Green с двете феи (Теи)..което ми напомня,че трябва да си вляза в скайпа и да й взема адреса на таз наща съфорумка,че как ще я намеря да й занеса подаръците ..(демек-календарите).
Ема,преди време една баба за запек ме посъветва да сваря плод нар и да му дам да пие от чая.Така и не пробвах,защото му мина на моя...още стои в нас нара..не мога да ти кажа дали наистина действа,но не пречи да опиташ.Тя ми даде изсушен нар,ако намериш от някъде,ако не..идвам до вас да ти нося  Mr. Green
Неси,когато Даниел вдигаше 3дни висока Т..най-крайната така да я нарека мярка,която съм взимала е да го увия във мокър чаршаф.Помага безотказно.
Бибо,да ти имам лакомото и месоядно детИ Crossing Arms Моя е злояд...и от няколко дни кара само на кис. мляко и кус кус..Друго  Naughty

Даниел също много дръпна с говоренето....без да се смеете ама като ги записвах онзи ден има в речника си м/у 15-20 думи,които използва ежедневно и му се разбират...другите простотии не ги броя.На дневен ред са няг (сняг) и Коллл (Коледа) на дядо ти Коледа се радва само на екрана,голя фен е и на джуджетата.Зарадва се на подаръците,които получи.И аз много се освиних последните дни,развалих си прекрасната фигура  Joy ама така е като по цял ден седя на компа,задника ми стана на тава.

Друго май няма какво да споделя с вас Rolling Eyes Доволни?Ласи?
Айде отивам да си видя крем карамела Grinning ...ето пак за ядене става дума  Tired

П.С.Теята ако чете тука...бържи да си пуска скайпа иначе Снежанка няма как да я намери утре  Flutter

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 18:26 от *Сиска*

# 650
  • София
Сиска ме провокира да се включа на тема "свекъри".
Аз не ги мразя, не ме дразнят никак. Даже дълги години споделях повече със свекърва ми отколкото със собствената ми майка. Обаче  Naughty АЗ започнах да се държа хладно с тях, защото мъжът ми винаги се е държал хладно към моите родители, при това без да са го заслужили с нищо. Та така аз реших, че трябва да е "честно". Със сигурност не съм права, но понеже не успях да променя мъжът ми към добро, промених се аз към лошо.
Напълно съзнавам, че така давам лош пример на децата си и един ден ще ми излезе през носа (само дай боже да го доживея).
Но...това е истината.

Всяко едно "семейно" събиране от удоволствие преди днес е изпитание за мен.

# 651
Ваня,на мен не би ми хрумнал сигурно този подход newsm78 А мъжа ти що така се държи с твойте..такъв човек е или не ги харесва нещо?
Владо доста често упонира на баща ми ,че и на майка ми понякога,но те се виждат почто всеки ден и няма как да не се случват такива неща.Даже доста често "нарежда" баща ми пред мен,но в рамките на нормалното.Знам,че не го прави от злоба,просто баща ми е такъв сорт,че...трудно някой може да го издържи дълго време.
Аз може ли да похваля мойте свекита малко (да разнообразя малко гадните думи по адрес на милите хора  Mr. Green )
Винаги като им ходим на гости мама Оля (все още не ги наричам така Rolling Eyes) готви нещата,които най-много обичам да ям.Руска салата на корем има за мен,както и други вкусотийки.У тях кола никой не пие,обаче има в хладилника купена  за мен,а за другата снаха фанта,че тя такова обича  Grinning Ето сега например татко ми Митко се е хванал да ми прави от онези сушени телешки мезета дето висят по простирите (сещате се нали Grinning ) щото знае аз как ги ям на килограм.
Та така де..има си и изключения  PeaceДано да мога да ги каза същите тези думи и след 10г.
А брат му много ми уйдисва (така ли се пише бе хора?)  на акъла.Без да го карам ходи до магазина като види,че са ми свършили цигарите например и покрай тях ми купува и шоколади  Mr. Green Много ме глези.Сега да не ме урочасате нещо и утре като ида там да няма и следа от руска салата и телешко мезе  Whistling

# 652
  • Добрич
Привет!

Всички болни бързо да се връщат в правия път!!!

Галке,страхотна е малката Hug Hug Hug

Аз за нара да споделя,че от опит знам да запича,ама много запича.Моята педиатърка първо това ни дава като се подрискаме.Та тук" леко "се разминава моята версия и тази на Сисето за действието му. Grinning

Ох,отивам да приспивам ,че моите мъже само се кикотят в другата стая.......

Пък Сисе,някой път(може и като се прибирате от свекитата) и ако имате желание и с нас да се видите Wink

# 653

Аз за нара да споделя,че от опит знам да запича,ама много запича.Моята педиатърка първо това ни дава като се подрискаме.Та тук" леко "се разминава моята версия и тази на Сисето за действието му. Grinning

Ох,отивам да приспивам ,че моите мъже само се кикотят в другата стая.......

Пък Сисе,някой път(може и като се прибирате от свекитата) и ако имате желание и с нас да се видите Wink
Малееееее  Blush обърках се Елицееееее,ич не ме слушай мене Naughty Добре,че Нана ме е поправила.Много съм зле!Ще го "повредя" съвсем Сумото.Смятай колко помня.От лятото беше тая случка и вече не се сещам за какво става въпрос..иначе нара го пазя hahaha Ужас!Ужас!

Нана,на връщане едва ли ще стане.Късно ще тръгваме май и няма да имаме време за скитосване,че вечерта кумовете ще ни гостуват.Аз и Теята сигирно нямаше да посетя ако нямах да й нося подаръците  Blush Все пак като имаме път през Добрич..знам ви аз кои сте от там (това го помня!) ще ви предупредя Wink

Гледайте що нещо изписах Whistling ама за нара се изложих яката Embarassed

# 654
Добра ви вечер!

Галка, добре завърнала се - що годе бодро ми звучиш Laughing, много ми тежиш на съвестта, мислих те много с тоя доктор дето те метнах на него - дано не ме пустосваш Praynig
Иначе - момата сте я докарали чудна красавица - да взема да се наредя на опашката за снаха ли newsm78 То аз при декемврийките съм се годила с половината форум, ама сега като видях блондинката - викам да го редна Максимуса Mr. Green
Иначе той на Коледа чукна месец - пу пу голям човек е вече Laughing Ема е много любвеобвилна спрямо него, даже повече отколкото е здравословно Mr. Green, ама кво да правим - гледам да не й скършвам мераците да го гушка, че да не се настрои негативно. На Сашо сега му обръщайте мноооооого внимание, за да не се чувства застрашен. На бебата не й трябва много сега, използвайте момента. Ние първите седмици се съдрахме от любезности към Ема- играхме по цял ден, гушкахме я нон-стоп, не му се радвахме открито пред нея, за да не се чувства застрашена и тя се успокои бързо. Сега вече си позволяваме да го лигавим пред нея и не й прави впечатление - напротив - тутакси се включва и тя LaughingАкъл още мога да давам при нужда Laughing

Ванче, тъй ли стана тя работата с гостите? Бързо да се оправят Бобката и Тони- ти толкова време го опази Боби и гледай сега #2gunfire

Емма, пепел ти на езика за третото- ай кафъ сиктир! Отчетох се за Сталину и за Родину, да му мислят еднодетните Peace

У нас пък аз съм болна - ша пия АБ сега - това явно последица от свекиното гости - тъй, че много молим не ми ги фалете свекитата Naughty

айде сполай ви - и всички болни бъъъъъързо да оздравяват!

# 655
  • Стара Загора
Привет дружина Hug

Аз за трети път подхващам да пиша, дано този път завърша ooooh! Направо срам ме хвана, ей Ласи и тя сама с двамата, ама успява жената със всичко Simple Smile Моите диванета обаче само ме саботират, едвам сколасвам да позачистя купищата играчки от пода да има къде да стъпим и да наготвя нещо аламинутно Sick Малкия вече будува повечко, обаче не иска да лежи сам, а все да го гушкаме и като се обади и корема и става чудо - по цял ден не мога да го приспя като хората. Има и друга версия - нашата кака и тя много любвеобилна и то горкото тъкмо задреме и тя му се извика на главата и тръгне да го прегръща или да му хваща ръката #Crazy
Иначе пък бебефон не ми трябва, а е гъкнал малкия и се чува веднага "Бептото пачи" Mr. Green
Поли и тя е в период на неядене. Кара само на сухо - хляб, бисквити, кашкавал и кренвирши. Чат пат яде мандарини и банани, поне пие сок доста и АМ с бисквити наобед и вечр

Галка, много се радвам, че се отчете така подробно и че са минали добре нещата Hug А малката е наистина прелестна, толкова нежна и миличка

Много целувки и бързо оздравяване на всички болнички

# 656
Ууууу, ама много, мноооооого е красива таз Елина-Хубавина!!! Наистина - и моля ти се, много по-Убава е от Елица, която беше смачкана и пъпчива като се роди - а Елина е една такава пухкава и супер оформена Simple Smile Страхотна е, Галка Hug Честито Hug И аз мисля, че баш си подхождат с Максимус Ласин!!! И точно се чудих така ли беше заглавието на темата - а тя ВаняМ бързо-бързо и то съвсем на място го е сменила Hug...малко хем се посмях, хем си поплаках на раждането ти - ей така, стана ми едно предродилно Simple Smile абе направо родилно си ми стана...А други бременни няма ли, а newsm78 Аз мисля да използвам пълноценно всяка една овулация - а пък ако се излъжем - излъжем hahaha
За Т - Несинеси - Панадол почти не давам - не ни действа - Нурофенът горе-долу е ОК, Хексалгин препоръчват по 1/2 капка на кг, но повечето майки и лекари дават направо по 1 и в повечето случаи е безотказен. Аз увивам с мокър (с леко прохладна вода, не студена нито ледена) чаршаф - постепенно, за малко - след това обличам пак - не с много дрехи...знам, че понякога можело да получи "гърч" от рязката промяна на Т, но според мен това е малко пресилено...Повече се страхувам от термичен гърч, гърч от Т, а не от рязкото увиване с мокър чаршаф! Аз използвам не точно чаршаф, а тензухчета, които са само мокри, не с ледена вода - с леко прохладна - постепенно и лекичко я увивам и я гушвам за няколко секунди - например за 15-30 секунди, или нещо такова - и след това я обличам...не бих търкала със сапун PeaceНе бих, категорично! Детето като има Т и трябва да се "препоти", да я свали тази Т! Кожата му действа на макс - всички механизми за терморегулация са включени, изтощени почти - то се поти, отделя разни неща с кожата си, чрез порите и т.н. - не бих запушила порите със сапун!!! Малко съм скептична и  към оцета - да, летлив е и по-бързо би продействало отколкото само вода - но пак поради същата причина - да не се обрине или нещо подобно...бих сложила само кърпи с вода и малко, няколко капки оцет под мишниците - не само с оцет. Но не бих обвила детето си с чаршаф напоен с оцет...това си е пак някаква киселина - кожата има други задачи - да поддържа Т до хомеостатичната, а не да се справя с допълнителни дразнители...Стискам палци на всички дечица и мами с Т и др болести бързо, за ден-два да оздравеят и да прекарат прекрасна НГ!!! Несинеси, Ваняиванм, ВаняМ, Ласи Peace
Сис, аз нещо изпуснах пак - знам, че правиш календари - но и ние ли можем да ти поръчваме? Мислех си, че работиш към някаква фирма...а сега разбирам, че мога и аз да поръчам календар,а? Снимки ли трябва да ти изпратим??? Пиши, моля те! Снимките от твоя сайт наистина са страхотни! Peace
...ама наистина е хубаво че се появи и розово просветление сред сините редици на новородилите се, а??? Сега ще има голям бой за таз Елина ми се струва!

Бибобибо - стискам, стискам палци да минат бързо тез работни дни Whistling

П.С. Емма - нарът определено запича...Сис Hug Емма - ти сама си даваш отговор за запека на Сумото. В много случаи някои деца просто си имат запек, каквото и да ядат - но при Сумо според мен ако се опиташ да му бутнеш нещо разхлабващо, ще продейства...май не си се оплаквала от запек като малък newsm78 На Елица в Сливен й разбивах с миксер компоти от кайсии, праскови и сливи - спрях всякакъв сухар, бисквити и т.н. - ако му дадеш такива сладки неща, по-редички, дали няма да ги яде??? Не знам откъде да вземеш компоти - да, има и пюрета от разни плодове - но някак си тез компоти от СЛивенски праскови са ми по-достоверни Peace Обелих ги, разбих ги с пасатора - ами то сладичко, меко - да си оближеш пръстите...сега след 2 дни в Сф пак ми се запече - така че при Елица диетата помага...Дано и при вас помогне! Успех!

# 657
  • Варна
Привет, дружина  Hug

Galivo много ти е красива Елина, пу пу.

за запека и Невена е в такъв период. Аз го свързвам по-скоро с прехода към гърнето, спомням си, че и при голямата ми щерка имаше такъв период. То, че не яде по много е ясно, но кара предимно на кърма и гледам всеки ден да изяжда по един незапичащ плод (от кивито като че ли най-голям ефект има).

Хелън напълно съм съгласна с теб за компресите с вода. Не ми се е налагало да увивам цялото тяло, но много ни помагат хладни кърпи по китките и на челото.

засега толкоз от мен, че Невена иска да ползва компютъра

# 658
Честита Коледа !!! Да сте живи и здрави и много щастливи !!! Да ви радват децата и роднините !!

Гале , много хубава твоята принцеса Елина. Дано да е кротичка и поспалива , за да можеш да си почиваш и ти. Твоят разказ много ме развълнува  Hug Hug

Моят син става все по-буен ( а мислех , че няма накъде вече ) .Как може ,като дядо Коледа му донесе толкова много играчки ( букварчето и телефона на Фишер прайс , музикален волан на чико , 3 комплекта на Плеймобил , 1 лего , състезателна кола , мотор и други ) , да губи интерес точно на 2-рата минута. А аз си мислех , че няколко дни ще са му интересни новите играчки. Няма такова нещо . Само се чуди кой стол да придвижи до близката мивка , да врътне чучура към себе си и да пусне водата  #Crazy #Crazy  Същото прави и във ваната.  
    Достига вече  и микровълновата печка и само я пуска и отваря и затваря вратичката. Ходи в тоалентната и бърка в тоалетната чиния или пуска разни работи вътре  #2gunfire #2gunfire
    И ми отговаря вече. Кога се научи да говори , кога започна да ми отговаря. И ме имитира безпогрешно . Онзи ден пътуваме в такси - катери се по главата на шофьора , отваря вратата и прозореца и аз издивях , разбира се и му викам : - Ей Косе ...   А той вика : - Ужасен си  Joy Joy Joy  И караниците ми знае вече. Абе , не ни е скучно поне.

Айде приятен ден от мен.

А аз съм на работа и на 31.12 , много гадно.

.

# 659
  • Варна
milenaq аз съм забелязала, че колкото повече ги затрупвам с играчки, толкова повече се пресищат и бързо губят интерес. Затова - едно по едно. Невена обича да играе с някого - сама бързо й омръзва и все се редуваме да й правим компания.

Водните занимания и у нас са на почит. За да има мира я оставям да пресипва вода от една чаша в друга, че да можем да се нахраним спокойно на масата.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт