Ура-а-а-а-а!!!! И КАТРИН е вече в кюпа на щурата АПРИЛСКА група !!!

• 31 895
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря ви момичета за комплиментите!  Blush

Имам нужда от вашата помощ... Praynig

Забравила съм каква беше схемата за хранене, в смисъл по колко мл на всяко хранене? Имам някакви смътни спомени, че дните на детето се умножаваха по 10 мл... newsm78 Ще ми припомните ли моля  Praynig

Ели нещо ми върти номера и се чудя какво да я правя, та реших да ви поискам съвет... Кърмя я, яде супер бавно, може и по 1 час да изкара на гърда, като не суче през цялото време, почива си жената... Ръчкам, гъделичкам, вдигам, уригам, пак на гърдата, ама файда йок, в смисъл все с тая скорост си яде... Малко ме изнервя тая скорост на хранене на фона на галопиращия й брат наоколо, който също иска и ме дърпа за нещо... Със Сашо си спомням, че засичах определено време, не помня точно, ама примерно по 10-15 мин на гърда и го махам, колкото ял, ял, ама пък той детето като се заситеше спираше да суче, а това не отказва, колкото пъти й подам, толкова пъти си суче... сега се чудя да правя ли същото? Какво ще кажете? Това кърмене на поискване, в случая много ме обърква, щото тя си иска нон стоп  Rolling Eyes И аз й давах, ама така се получава, че сме залепени по 12 часа в денонощието, егати  ooooh! И другото дето съпътства проблематиката е, че като я вдигна да се уригне задължително връща и то доста от млякото... дотук добре, ама като я оставя в кревата й, продължава да връща периодично, за 2 дена смених 100 ката дрехи, всичко намокри порядъчно... Чудя се дали пък не преяжда? Какво да правя? Фиксирано време ли да я кърмя? Ами тя като суче така бавно, дали въобще ще се нахранва за примерно 20 мин? И аз не знам вече... Това което засега ми хрумна е да се цедя и да й давам от шишето определено количество, на определени часове и така да контролирам храненето... ама не знам така да не прецакам пък производството на насъщния...  Mr. Green

Дайде акъл как да процедирам  Praynig Мнения приемам всякакви... На вас разчитам   bouquet

Връщам се да ви попрочета малко, че така ми е супер неудобно да ви занимавам само с моите си проблеми...

# 661
  • Временно
Галя,моят съвет е да се допиташ до консултантите по кърмене - http://xedra.wordpress.com/consultants/
Аз имах много проблеми с кърменето(и много съжалявам,че не се срещнах лично с консултант по кърмене) и след 3-ия месец минах изцяло и само на цедене.Поне мога да те успокоя,че ако се цедиш на точно определено време - 3 часа - кърмата ти няма да спре.
Дано намериш решение и всичко да си дойде на мястото!
Страхотна принцеска си имаш!!

# 662
Гале, и Дари сучеше така, можеше по един час да изкара, суче, пък си дремне малко, после по някое време се сети пак да суче. Много ме изнервяше това. Иначе имаше много развит сукателен рефлекс, чак и хлътваха бузите като засуче. Тогава понеже не наддаваше достатъчно, педи ме насмете едно хубаво и резултата беше цедене на 3 часа, в продължение на 2 месеца  ooooh! И аз като eva_merry ще те успокоя че така няма да ти намалее кърмата. Но май в случая е по-правилно да се посъветваш с консултант по кърмене.
За количеството не си спомням в началото колко трябва да изяждат. Сещам се само че от първия месец натам количеството се изчисляваше 100 мл. + броя месеци х 10мл., т.е. при навършен месец 110мл, втори месец 120 мл., трети месец 130 мл. и т.н. Мисля че така беше  Thinking Дано ме поправи някой ако съм объркала.
Вчера разгледах снимките, ама много е красива е Елина  Heart Eyes, и наистина е много оформена, изписана, абе кукличка. Да ви е жива и здрава.

Момичета, добре че ме светнахте за нара. Не стига че се е запекло детето, че и запичащ плод и давам, ужас. Иначе Емма, и аз бих ти препоръчала кивито  Peace ако успееш да излъжеш някакси Сумото да хапне.

# 663
Здравейте. Днес взех на малчо кутии за играчки от Кауфланд и много се радвам на сполучиливата покупка.Едно че са на хубава цена,друго,че събират доста играчки и са хубави и на външен вид.
Гале,да ти кажа и аз своя опит.  Та,давала съм около петнайсетина минути от едната гърда,след около 3 часа давам пак петнайсетина минути от другата гърда,като разбирасе тези 15 мин. не са интензивно сучене,ами накрая го пощипвам. Ако след сукане има нужда от доизцеждане,го правя.  Понякога съм имала чувството,че не се е нахранил,но нищо различно не предприемам. След 3 часа той е вече много гладен и се учи да не си губи времето. Децата никак не са глупави,колкото и малки да са.      Давала съм на Ники да суче под режим,мое мнение е че децата трябва да имат режим не само в това,ами и в много други неща,така нещата стават по-организирано и е много по лесно на по-късен етап за самото дете да се организира.  А и да не говорим,че така и аз съм си била по-организирана,а не да прекарвам времето си в едно непрестанно сучене и цедене и в последствие преяждане и повръщане на детето....  Пак казвам,че това е моето мнение,аз така съм процедирала и имам успех дори и до сега,макар че кърмя вече само вечер и рядко сутрин.Бавното сучене,не е показател за ненаяждане. Щом повръща,значи наистина е преяла. Дано бързо се напаснете,да немерите най-удачния вариант   bouquet.  дано съм бола поне мааалко полезна.
Един от подаръците на Ники от Дедо Коледа (четете баба и дядо) е надуваем влак от Хиполенд с топки.  Та вече трети ден откакто е надут,нонстоп играе с него,вечер реве че не иска да си ляга,а като си легне около час приказва за него. Тази нощ даже беше буден час и половина и си прикавзваше къде е влака,къде са топките... ooooh!.   Случвало и се е такова нещо с вашите деца с някоя играчка,че вече се чудя дали да не я прибирам и да не му я показвам известно време  newsm78 ?

# 664
Milisa,като разглеждах коледния каталог на Хиполенд в нета,много харесах точно този влак!Ако си бяхме в България,това щеше да е коледния подарък на Калина!Сигурна съм,че щеше да й хареса,защото тя много обича да се вози на всякакви автомобили,а пък е подходящ за зимата,защото под повечето врати и прозорци духа,а децата си играят все долу...Калина много често си взима някоя играчка да спи с нея.Можеш да му сложиш една,две топки от влака в леглото и така няма да ги иска постоянно,защото те ще са при него,и може би ще заспи по-спокоен Peace

Galivo,не знам какво да ти кажа-аз кърмех на поискване!И нямах по-голямо тичащо дете Wink,ако имам второ,не знам как ще процедирам.Може би,ако намалиш времетраенето на кърменето,а пък, ако е останала по-гладна,тя ще ти покаже,като си иска по-рано и й дадеш след 2 часа например,а не след три... Rolling Eyes
Мисля,че още се напасвате сега и скоро ще можеш да разбереш кога се е нахранила достатъчно,и можеш да я оставиш да си спи блажено в креватчето,без да усети,че я отделяш от гърдата.
Аааа,и наистина е голяма красавица,но ти това си го знаеш! Hug

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 19:23 от anabana

# 665
Привет дружина! wavey

milisa, моля те да линк с въпросното влакче, плс....... много ме заинтригува. При нас до сега с никаква играчка не е имало такъв ефект. Нищо не му грабва вниманието за повече от час. В повечето случаи сядаме дружно цялото фемили на килима и си играем, кой с каквото хване  Laughing Това занимание е интересно вече и на Мишо - много се радва батко му като щъка около него, хили му се и му гука  Joy ...в този ред на мисли...Гале, споко първите дни е объркващо, но после свикваш и всичко е песен  Hug
А за кърменето - и с Цецко и сега с Мишо действам така - давам под час на 3 часа, докато желае, т.е. докато заспи - заспи ли веднага махам от гърдата и местя в леглото. Е, случва се понякога и по-рано да дам, на около 2-2,5 ч., но рядко. Първите няколко седмици се цедях след всяко хранене задължително.
И аз подкрепям мнението на milisa за режимите, наистина за напред ще ти е по-лесно. А и малката като свикне така и ти ще можеш да си организираш времето.
Давала съм на Ники да суче под режим,мое мнение е че децата трябва да имат режим не само в това,ами и в много други неща,така нещата стават по-организирано и е много по лесно на по-късен етап за самото дете да се организира.  А и да не говорим,че така и аз съм си била по-организирана,а не да прекарвам времето си в едно непрестанно сучене и цедене и в последствие преяждане и повръщане на детето....  Пак казвам,че това е моето мнение,аз така съм процедирала и имам успех дори и до сега,макар че кърмя вече само вечер и рядко сутрин.Бавното сучене,не е показател за ненаяждане. Щом повръща,значи наистина е преяла.
Peace
Според мен, това упражнение с цеденето и с подскачащо дете около теб, а  другото мрънкащо (т.е. гладно) е мисия невъзможна. При мен Цецко изпадаше в ужас при вида на помпата...явно си мислеше, че е второ бебе  Joy знам ли?  newsm78 , но всичко отминава и остават само мили спомени.
Дано по-бързо се напаснете с красивата госпожица и да те слушка много баткото! Той не се ли заиграва вече сам? Hug Успех!

Цецко пък май се цепи от тайфата този път и не е със запек , а с разстройство  ooooh!, та ще взема да го пробвам аз тоз лек с нарът. Я кажете как го давате? И ядат ли го изобщо децата?

# 666
Влизам аз и какво да видя имаме си розово попълнение на отбора.Галиво да ви е жива и здрава малката Елина ,наистина е като принцеса много е сладка Heart Eyes
 Весела  Коледа на всички .Бъдете здрави и щастливи вие и вашите семейства.bouquet
Галиво относно кърменето  аз също бях за режим и се хранехме на 3ч. рядко се е случвало на 2 или 2,5ч. Сучеше 10мин. и слагах да спи в началото доизцеждах след втория месец все по-рядко го правех.Ние на 6 -та седмица имахме някаква криза с храненето увеличи си количеството  може би и докъто аз започна да възпроизвеждам според неговите нужди имаше 2-3 дни истерия и от моя и от негова страна.
Ние също сме в групата на месоядните дай му само месо без хляб без нищо даже ако се опитам да пробутам нещо покрай месото върти глава или започва да го маха като ,че ли кой знае какво е.Иначе чай,вода ,компоти пие в изобилие.Ние ядем много нар при нас за сега няма много запичащ ефект ,но яде и мандарини ,киви.Давам му направо зрънцата и си ги хапва.
ЗА температурата не мога да бъда полезна да чукам на дърво Мони ми е вдигал 2 пъти 38,7 и само с панадол сме се справяли.За дядо Коледа хич и не му увира главата за какво иде реч.Иначе получи един конструктор  с влакче с релси играе си с него не се знае до кога ,НОООО само ако има някой  с него иначе сам да се заиграе това е екстра при нас .Идва хваща те за ръката и те дърпа и казва "долу" демек слизай да си играете.Сега да го похваля мойто дете много подреден  без пантофи не може да се ходи в нас започва да те преследва да си сложиш пантофите ,обувките се носят на място нещо ако не си е на мястото трябва да се поправи ,излизаме да се изгасят коледните лампички ,прибираме се да се пуснат .Абе става едно командване мани ,мани ,Незнам на кой се е метнал такъв newsm78 аз честно казано не съм от най-подредените ,баща му и той.....
И аз съм от работещите на 31 ,но съм се настроила и ми е като нормален ден.Малко ще ми е нанагорно ,че след това трябва да пътувам и да подготвям вечеря ,но ще се справим.
По въпроса за свекървите  не мога да се оплача все пак ние се виждаме само лятото като ходим на морето  Mr. Green

# 667
  • Варна
Добро утро!

Galivo Аз не бих ти препоръчала цедене, след като детето суче. Вярно, че с цедене на определен интервал се поддържа що годе лактацията, но това води до постепенно намаляване на кърмата, детето постепенно ще спре да суче и ще предпочита биберона и до 2-3 месеца макс. ще сте изцяло на АМ. Да не говорим пък колко е неудобно да се цедиш "на поискване".

Хранене "под час" също не е желателно, защото всяко дете си е различно - ето и твоите например. На бебе, което се кърми на поискване няма как да му измериш мл на едно хранене, защото то изсуква различно количество всеки път, по-важното е мл за денонощия, но и тук има различия. Това, което може да следиш са пълните памперси и наддаването, като отидете на консултация (но ти си знаеш, че в началото бебетата спадат на тегло и някъде около 10-тия ден най-късно връщат теглото при раждане).

Това, което аз бих те посъветвала, е да продължите с кърмене на поискване, но да следиш бебенцето да изсуква добре едната гърда - аз например предлагах само едната гърда в рамките на 2 часа (може да се случат и 2-3 кърмения в този период). Може да ти се струва тягостно да кърмиш нон-стоп, но най-вероятно това е период, докато се урегулира лактацията, а може и Елинка още да няма много силички (от жълтеница например) и затова да суче по-вяло.

Също така не бива да даваш вода, или др.течности или пък биберон-залъгалка.

За връщането на мляко - нормално е, стига да не е повръщане "на фонтан". Може да пробваш да подлагаш нещо под дюшечето, че да не спи съвсем на равно детето. При големите слагах една дъска върху няколко книги в единия край. Синът ми особено доста повръщаше - имах чувството, че връща всичко, което е изсукал.  (Имай предвид, че върнатото мляко изглежда по-голямо, отколкото е всъщност. Пробвай да разлееш една лъжичка и ще видиш. )

Ако кърменето те тревожи, детето е отпуснато, не пълнио памперсите добре, най-добре е да се свържеш с консултант по кърмене, който може на място да ви види. Струва ми се обаче, че не е притеснително положението при вас и скоро нещата ще се нормализират.

# 668
Момичета ставайтееееееее!!!!!!!!
Имаме си бебе ....Михаела е родила тази нощ дъщеричката си Катрин с перфектни мерки 3400кг. и 52см.
Мише да ви е жива и здрава момата ,нека ви донесе цялото щастие на земята !!!

# 669
Привет!

Въпросния влак топки е ей този : http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.2079
И аз му бях хвърлила око още за РД на Даниел,но се отказах.
Гале,аз не смея кой знае какви съвети и насоки да ти давам,макар,че бях кърмачка доста време (ако товая може да е показател...)донякъде съм съгласна с Ясмина.Режим под час на толкова малко бебе не бих наложила.Не бих и кърмила като луда по 24часа.Трябда да се намери златната среда и тя ще я покаже само малката Елина,не ние  Simple Smile Въпрос на дни е да се нагодите.Относно повръщането,че той моя беще един от най-лакомите от форума сигурно.Сучеше макс. 5мин....верно,че и гърдите ми пускаха по-много.По 5мин. сучеше още от първия ден на раждането си...супер лакомо бебе.Винаги...ама Винаги следваше връщане (не повръщане) До към 5м. аз си ходех вечено вмирисана на вкиснало мляко.Неговите дрехи,всичко си беше вечно омазано.Свиква се.Във вашия случай щом суче много вяло,най-вероятно връща от преяждане.
Ще се справиш...не го мисли толкова.
Блонди,разсмя ме  Simple Smile Не съм вързана за никоя фирма,не правя фирмени календари.Правя предимно детски.Засега нямам недоволни клиенти...всички казват,че много са ги харесали..колко е истина само те си знаят Simple SmileЛелките в пощата и батковците в Еконт вече ме знаят..що неща изпратих по тях Simple Smile
Ето това представляват... http://sisee2008.multiply.com/photos/album/38/38
а иначе да..пращат ми снимките си по скайпа,аз им пращам после отпечатаните календари.

# 670
Честито бебче Мише!Да ви е жива и здрава.Много радост да ви донесе...де е послушно бебче.Много бързо да се възтановиш.Страшно много се радвам за вас!Къде ги побра тези 3400гр? ти имаше толкова малко коремче Simple Smile

# 671
Мише честита ви рожба, да сте живи и здрави цялото семейство и много, много щасте ви желая! Целувки от нас ! Hug Hug Hug

# 672
Мише , честита дъщеричка !!! Да е жива и здрава и много да ви радва !!!

# 673
  • София
С риск от семеен скандал в навечерието на Нова Година отделих 5 мин. от съвсем липсващото ми време за да кажа :

ЧЕСТИТО, МИХАЕЛА! БЪДЕТЕ НАЙ-ВЕЧЕ ЗДРАВИ! newsm51

и да ъпдейт-на темата с удоволствие Wink

Весели празници на всички!

# 674
Аз като се замислих..май само Ваня остана бременната тука Simple Smile (от по редовните)  Хайде другия месец и ти да ни зарадваш!
Не ви ли се струва,че е време да се появят нови бременни попълнения  Mr. Green

П.С. Блонди,пожелавам ти още при следващата ти овулация да заченете братчето (нали?) на Елица
стискам палци и на другите (ако има такива) да се похвалите много скоро!

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 10:55 от *Сиска*

Общи условия

Активация на акаунт