Ман, аз имах такава дилема преди около месец. Видях и родителката тогава и си замълчах. После съжалявах, че не вдигнах скандал на момента. Все пак става дума за здравето на моето дете и на още един куп деца вътре. Тогава се зарекох, че повече няма да мълча. Знам, че всички са притиснати от обстоятелствата, аз също съм... но в аптеката, като ме видят, знаят да вадят Вентолина за инхалатора (че му е много кратък срокът на годност). Това редно ли е?!? Ааааа!

От миналата седмица обаче се е върнала след дълъг отпуск сестрата, която дърпаше преди групата напред - при нея децата пеят, играят общи игри, учат стихчета, рисуват, а самата тя е доста строга към контрола здрав/болен, даже прекалено строга според другите сестри (с едната наскоро пътувахме в трамвая и ми ги разказва тия подробности). Това доста ме успокои, защото знам, че сега контролът ще се затегне.
Знам, че няма да се съгласите с мен вероятно - но все пак да кажа, че е възможно едно дете да точи бистри сополи и да кашля ужасяващо и все пак да не е заразно... за съжаление от личен опит го разбрах това, Симона след всеки пристъп е така още поне няколко дни и отстрани няма как да прецениш състоянието по никакъв начин. Сигурно и мен са ме гледали злобно други майки в градината, като я оставям така, но на мен съвсетта ми винаги е била чиста, защото съм имала бележка от лекар, че това е следствие на поредния пристъп и причинителят не е вирусно заболяване!
И наистина понякога дори на мен ми е трудно да преценя колко зле са нещата. Има едно правило на МЛП, което добре описва ситуацията ни: едно дете е здраво, ако няма температура, ако има апетит и ако има нормален за поведението си тонус...
Извинявайте, отплеснах се, не исках да чета морал, но все пак исках да споделя, че понякога има и една друга малко по-различна гледна точка.