За кристалните чаши, скъпите сервизи и ред други неща ...

• 45 383
  • 410
  •   1
Отговори
# 225
Я по- спокойно с нервите.Темата търпи развитие,не очакваш да говорим само за дуралекса ти..ето дойде време и за празничната маса и нещата около нея.Въпросът ми не беше към теб и не разбирам защо започна да скачаш.Цитирала съм някого и искам да разбера техния отговор.Ти ако искаш по пижама сядай на масата,все ми е тая,важното е да ти е готина компанията Wink

# 226
  • София
Мен пък ми е чудно, защо си мислиш,
че отговарям на теб ???
И не, не желая никой да говори за Дуралекс-а МИ !

# 227
Защото пишеш точно след мен Wink

# 228

Хубаво де, ами как ходиш на офицален празник като сватба или кръщене например? newsm78

Не вярвам да ходиш по дънки.

На сватба - риза/туника (не от най-официалните) с някакво панталонче, пак не официално с ръб и подобни щуротии.
За кръщене - същото или дънки и риза.

# 229
Все се налага някой след някого да пише, нали така?
Празниците са за настроението, което носят. Не за лицемерното лустросване, и вниманието как ядем супата, нищо, че сърцата ни са свити.
Хора, отпуснете се. Peace

# 230
Все се налага някой след някого да пише, нали така?
Празниците са за настроението, което носят. Не за лицемерното лустросване, и вниманието как ядем супата, нищо, че сърцата ни са свити.
Хора, отпуснете се. Peace

Защо пък да е лицемерно?
Аз съм като вас - за мен нямат значение ни покривка, ни сервизи, важното е да съм с хората, които обичам.
Обаче мъжът ми е друго - той обича хубавите неща и им се радва... Покрай него се промених и аз и взе да ми харесва. И разбрах, че удоволствие може да се намери в малките неща и сам си го правиш.
Нито е сноб, нито е лицемерно лустросан, всъщност е най-чистия и земен човек, който познавам, просто има добър вкус.

# 231
Каспър, нямах предвид онези, които се радват на дните, в които си носят хубавите дрехи, напоени с хубави парфюми, седнали на пищна маса, празнуват с любимите си хора.
Говорех за всички, които го правят просто, защото така трябва. Дето не им идва отвътре, но го правят, защото така е прието.
И в делник, и на празник, човек трябва да се чувства комфортно.

# 232
...
Обаче мъжът ми е друго - той обича хубавите неща и им се радва... Покрай него се промених и аз и взе да ми харесва. И разбрах, че удоволствие може да се намери в малките неща и сам си го правиш ...

И аз обичам хубавите неща и им се радвам, но за мен са хубави едни, за друг човек други.
Всяка вечер като си редим масата, се радваме на малките неща, хубава покривка, подредени чаши, чинии, които ни харесват, изглежда така, както и когато каним гости. Не виждам защо щом ми доставят удоволствие да не ме радват всеки ден?

Ценя и се наслаждавам на нещата, които АЗ усещам като красиви, лицемерно е да сложа нещо на масата или да облека дреха, която приемам за грозна. Не е лицемерно човек, който си пада по тях да ги употребява, сега надявам се вече стана ясно какво се има предвид под лицемерие Simple Smile

# 233
Не се сърди,човече е отговорила и вместо мен!
А,колкото до официалните моменти - всички сватби минаха,а кръщенетата се правят в семеен кръг.Когато синът ми ме направи свекърва - ще имам прекрасен тоалет!
Но,сега да затварям пари в подобна дреха,че може някога да ми се наложи - не виждам смисъл.  bouquet

# 234
Много сте се разгорещили.
Няма да ви показвам чинии и чаши.Само любимите ми сребърни лъжички за кафе
http://media.snimka.bg/4885/016025208.jpg

За всякакви празнувания на вън се обличаме официално!
Гостите си ги посрещам у нас по дънки или клин.Но това са най-близките ни приятели или роднини.
В зависимост от сервиза слагам и подходящи салфетки, прибори и чаши!Ако сервиза ми е изчистен слагам по шарени салфетки и изчистени прибори.А при обратен вариант- цветен сервиз с изчистени салфетки и прибори с някаква шарка!

# 235
  • Кацнала на едно дърво.
Много хора разсъждават по този начин. Познавах една дама, учителка. Тя купуваше ВСИЧКО по две - за себе си и за дъщеря си, когато се омъжи някой ден и има собствено семейство. (Без тоалетна хартия, предполагам, но в онези години и тя беше кът, та знае ли човек).
Познавам и млади булки, които се оплакват, че са получили от майки или свекърви, баби и роднини сервизи и чудеса от онези така тачени преди 20 и 30 години чудни порцеланови и глинени красоти и са длъжни да ги използват, че пара е хвърляна.  Laughing
За моята трапеза няма да говоря.
Мога да се похваля само, че от пет години си правя сервиз с ръчно рисувани чинии (от мен), засега съм нагласила само една огромна чиния за торта и четири малки (пак за торта). По ръбчето се разхождат калинки, а в средата тича едно гугуле с китка в крило.  Laughing
Имам намерение да спретна и повече, цял, истински, голям гугулски сервиз, ама кога ли, кога...
Мислех да ги използвам често, но се оказа, че боята (уж хубава, специална за порцелан) може да се стърже и драскоти с вилица или нож, та сега си ги пазя.
И ги вадя за рожден ден.
То какво излезе? Че си пазя кристалите за празник, това излезе.  Mr. Green
П.п. И имам официални рокли.  Laughing

# 236
О, Василиса, много харесвам ръчно рисувани сервизи.Имам такъв с орхидея.

# 237
Относно облеклото по време на вечеря моето лично мнение, че трябва да е по различно от анцуг или дънки, (Може би защото аз не нося дънки и за мен дънките са работни дрехи.) но според мен трябва да показва уважение към труда на домакина ( ята).

Василиса Умница  сервиза който си рисувала темпериран ли е след това?

# 238
  • Кацнала на едно дърво.
Василиса Умница  сервиза който си рисувала темпериран ли е след това?
А, разбира се. Както си пишеше на боичките, всичко направих.
Франческа, аз все пак съм аматьор.  Blush

# 239
Точно затова и пуснах тема, въпреки, че едва ли
някой, който е като бабите ни, ще пише тук или
ще си признае  Naughty

Аз си признавам Embarassedимам един сервиз дето не го ползвам за нищо , седи си в кашона , баба ми го подари заедно с още един , на един мой рожден ден, беше ги донесла от Виена преди много години и ги пазеше от както се помня.Но с мисленето ,че са за да се използват , а не да стоят за украса ,още вечерта на празненството ги извадих, счупиха ми една от чашите на единия Sickмного яд ме хвана признавам си... та оттогава, тоя несчупения не съм го ползвала никога, може да е тъпо но не ми се ще пак да ми е жал...

Общи условия

Активация на акаунт