За кристалните чаши, скъпите сервизи и ред други неща ...

• 45 333
  • 410
  •   1
Отговори
# 270
  • най-шареното място
Добре де, не може ли всеки сам да реши дали иска мушама или не!?!

Аз лично не харесвам, понеже миришат и рядко са красиви тукашните.
Но и покривки ползвам рядко. Харесвам си масата натюр и това е Simple Smile

И  съм голям фен на сметката за ток и вода за пране и гладене - това са парникови емисии и по-мръсна планета за децата ни. Но всеки решава за себе си.

A на Вселена и другите дами с подобни изказвания искам да обърна внимание, че всеки има идея за вкус. Освен това оставам с впечатление, че дамата, която разбуни духовете с мушамата и децата не е в България...

А вие виждали ли сте какви мушами има по света?! Не са като тукашните! Аз съм в България.

# 271
  • София
А вие виждали ли сте какви мушами има по света?! Не са като тукашните! Аз съм в България.

Виждала съм- пак са мушами и пак е въпрос на вкус. Наистина, подложките ми се струват по- добро решение при малки деца, но от гледна тока на това, че и покривката, и мушамата най- вероятно ще бъдат дърпани и всичко от масата ще се изсипе на пода. При покривките- дали ще има дете или не мнавика да ползвам една и съща покривка два пъти. Честно казано, глобалното затопляне и парниковият ефект се влияят малко повече от големите производства, автомобилите и самолетите и вредните емисии освобождавани от тях, отколкото от моето пране. Но това също е въпрос на гледна точка.

# 272
  • На земята, която е всъщност звезда.
Добре де, не може ли всеки сам да реши дали иска мушама или не!?!

Аз лично не харесвам, понеже миришат и рядко са красиви тукашните.
Но и покривки ползвам рядко. Харесвам си масата натюр и това е Simple Smile

И  съм голям фен на сметката за ток и вода за пране и гладене - това са парникови емисии и по-мръсна планета за децата ни. Но всеки решава за себе си.

A на Вселена и другите дами с подобни изказвания искам да обърна внимание, че всеки има идея за вкус. Освен това оставам с впечатление, че дамата, която разбуни духовете с мушамата и децата не е в България...

Точно така, и всеки има право да каже каква е неговата идея за вкус. Какъв ти е проблемът? newsm78

# 273
  • най-шареното място
Нямам. Останах с впечатлениеето, че коригирате госпожата с децата и мушамата. Пък то си е нейна работа Simple Smile
Съжалявам, ако съм засегнала някого! Явно съм била доста възмутена и съответно и аз непремерена в писането...

Бояна, аз в България още не съм видяла красива мушама- на мен да ми хареса, прилични има. Много им куца дизайна, та затова.

# 274
Подложките нямаха успех у дома.Това с табличките и подложките ми прилича на закусвалня за бързо хранене.Имам няколко покривки,които сменявам ежедневно.Това не ме притеснява,защото всеки ден се пуска по една пералня,а покривките не се гладят!
Колкото до сервизите,от всичко прочетено до тук,мисля,че правилно не подарявам такива.Всеки има своето светоусещане и предпочитания и няма смисъл от експонати.  bouquet

# 275
  • София
Бояна, аз в България още не съм видяла красива мушама- на мен да ми хареса, прилични има. Много им куца дизайна, та затова.
Не съм запозната с предлагането тук макар да имам смътен спомен, че съм виждала не лоши в някой от големите магазини Практикер, Метро или нещо подобно. Свекръва ми носи от Франция, но ги ползват за маси, които са навън, в двора на къща. По- хубави са от спомените ми за мушама, но не съм любител на мушамите и това е.

красива белла Те и подложките са някакъв вид мини мушами, от които майка ми настръхва, но в определени ситуации, като тези с две годишно дете се налагат някои компромиси. И тях ги дърпа, но може да събори само своята купичка, а не всички съдове.

Има не скъпи покривки от някаква изкуствена материя, които се перат много лесно, по тях не остават лекета и не се мачкат. Това е добър вариант за всеки ден, според мен. Е, ако някой ползва кухненската маса  вместо плот за подготовка на продуктите за готвене, вероятно мушамата е нужна и няма как да бъде заменена от покривка.

# 276
Нямам. Останах с впечатлениеето, че коригирате госпожата с децата и мушамата. Пък то си е нейна работа Simple Smile
Съжалявам, ако съм засегнала някого! Явно съм била доста възмутена и съответно и аз непремерена в писането...

хехе, аз ли съм госпожата с мушамата? Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
то преди да прояде твърда храна детето и аз имах много прекрасни идеи за интериор, мушами, покривки и прочие...както и от детско възпитание. Сега вече знам по-добре и затварям устата, когато става въпрос за чужди деца и тяхното възпитание Mr. Green

Та за мушамата и подложките: подложки имам дървени, памучни, пласмасови...каквито ви харесват. Не става номера обаче.
1. Подложката бива дърпана, захвърляна, омацвана, по, около, над, където ви дойде на ума. КОйто има малко дете знае за какво говоря.
2. Масата ми е от нелакирано дърво и всяко петънце се запечатва за вечен спомен на нея. Признавам си, купих я преди да имам деца. Ако я бях купила след това, сигурно нямаше да е от нелакирано дърво
3. Покривки няма да гладя по 3 на ден, ако ще света да потъне.
4. Според моите нужди, виждания и вкусове за момента - мушамата е гениалното решение. Прилича си на покривка, не е от тия лъскавите, пасва на интериора и да се нацапа - не ми пука.

Да живее мушамата Joy

ПС. Забравих да кажа, че имам някакви полиестерни покривки, които не се мачкат, но те изглеждат толкова евтинджийски, че предпочитам мушамата, честно казано.
Аааа, имам и едни покривки, които са с тефлоново покритие(не би трябвало да попиват течност), но масата ми е 3,5 метра дълга, та една покривка си заема цяла пералня, пък да я изгладиш - половин час.

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 14:53 от Анонимен

# 277

Аз в чужбина за мушами не съм се оглеждала, но в България има страшно красиви. Може би вкусът ми е такъв, но има и най-различни - за всеки вкус.
Не съм любител на мушамите и никога не бих сложила.

# 278
Леле, до мушамата ли стигнахме. То станало интересно значи.
 Joy Аз такива войни против мушамата съм водила, че даже един приятел си мислеше, че не му ходя на гости, защото си е застлал масата с мушама.
И на мен ми мирише и ми разваля и апетита и настроението, почти като косъм в супата. Mr. Green

# 279
Ся пък обърнахте на покривки....

Аз пък си имам хипер селски покривки за всеки ден Simple Smile Пера ги и не ги гладя...

Мушама имам, прозрачна, подарък от мама ми е.Слагам я на пластмасовата маса на верандата като приготвяме зеУето за бидонЯ.  hahaha

Ееее, прекалихте с ваш'те префарцунени изказвания вече.

# 280
Е,далка,не префъцунени изказвания,а малко по-високи изисквания за интериора.Те че ще си съществуват мушамите,това не мож го избегна.Дет викаш зелето как да се приготви-няма ленена покривка да му се постила. Laughing

# 281
Да, и аз това щях да кажа, мушама само за туршийката. Joy

# 282
Защо да сме прекалили? Нали за скъпите сервизи иде реч? Аз трудно бих сложила скъп сервиз на някоя мушама, по която да залепват лактите на заблеяните гости.
Баба ми навремето имаше една помощна маса, на която слагаше мушама, но върху тази мушама тя месеше, кълцаше разни меса итн, ето и далка си правела зелето. Изобщо пък не виждам как ще спася планетата с тоз найлон, който всъщност има и доста кратък живот, ако не скъсат, шарките по тях ще се изтъркат. Напоследък виждам опити да се направи "официална" мушама, които са наистина трогателни, но пак мирише зле.
Вече има и покривки, които са направени от материал, който не задържа петна, те са един много по-добър вариант на бабините мушами.

# 283
Ееее, прекалихте с ваш'те префарцунени изказвания вече.

Чи тя темата така си почна. Джулиана, видите ли, си използвала дуралекса за всеки ден.  А всеизвестно е, че това е официално нещо.

# 284
И аз не харесвам мушама, и не използвам. Т.к. И трушия не правя, нямам такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт