"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 418
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Покрай случая с Мередит, за който знам косвено и, признавам, не съм следила, се присетих за случая с Аннамария Франдзони, която беше осъдена на базата на ... почти нищо. Rolling Eyes Дълъг процес, голяма публичност и просто накрая вече трябваше да има присъда някаква и, след като с години бълваха глупости за медно канче, дървени налъми и прочее, накрая туриха присъда.
Та не е нито за първи път, нито за последен ... съмнителните казуси, които не ти оставят вкус на качествено правосъдие в устата.

# 331
Покрай случая с Мередит, за който знам косвено и, признавам, не съм следила, се присетих за случая с Аннамария Франдзони, която беше осъдена на базата на ... почти нищо. Rolling Eyes Дълъг процес, голяма публичност и просто накрая вече трябваше да има присъда някаква и, след като с години бълваха глупости за медно канче, дървени налъми и прочее, накрая туриха присъда.
Та не е нито за първи път, нито за последен ... съмнителните казуси, които не ти оставят вкус на качествено правосъдие в устата.

Днес мъжът ми ми разказа и за един случай около Тревизо. Бомбаджията от Тревизо или нещо такова. Накрая тикват в затвора един човек, а след години се оказва, че всъщност доказателството е било изфабрикувано от полицай.
В случая ако има и най-малкото съмнение във виновността на тези деца трябва да се търси истината до край. С което не казвам, че са невинни

# 332
Хм, когато няма доказателства, а само улики не могат да обявят някой за виновен,макар че ако някои си мисли от страна на пострадалия намирането и осъждането на 'виновен' е все пак нещо  Confused ....мен ми е по  Sick от случаи като мъж намушкал и убил първото си гадже и си е на свобода,защото мястото на престъплението е било 'замърсено' (не съм наясно с точния термин)  от полицаи  Sick  Sick  Sick и естествено само след 2 години постъпва по същият начин със следващото си гадже,но късно ленче ле  Confused

Аз съм потресена и от едно друго нещо...ей, и не ми олеква....вчера следобед попаднах на документален филм за Виетнам и последиците след войната със САЩ....колко малформации,поради използването на химически бомби и прахове....вече 3то поколение се изражда  Cry ...американците са признали и са си платили за природните щети,но за щети върху хората - не  Confused  ясно е,че са създадени благотворителни организации...не само американци ходят да им помагат и изследват,но факта,че не си го признават уфффаааааааааа

За втори път съм болна в рамките на 2 седмици и ми е едноооо  Sad Confused Crossing Arms

# 333

Ани, аз преди година-две, вече не помня, кога излезе присъдата от последната инстанция, в тази тема изразих мнение, че е недопустима присъда само въз основа на косвени доказателства (и това е принцип в правото), особено когато става дума за тежко престъпление. Без да заемам позиция, лично мен съдът не успя да ме убеди в своята убедителност. Чела съм психиатричната й експертиза, доколкото си спомням, дори не успяха да докажат, с какви средства е причинена смъртта. Нямам нищо против виновните да получат заслуженото си, но всички имат право на обективен процес (най-вече далеч от медийния шум).

# 334
доколкото си спомням, дори не успяха да докажат, с какви средства е причинена смъртта.
Да! Точно това намирам за най-смущаващо и аз. Rolling Eyes
И аз си спомних, че бяхме коментирали случая преди години и изрових конкретните постинги от архива и ти там казваш: "Опитват се да докажат вината й само с косвени доказателства или липсата на такива (едва ли не, че няма обективна възможност да е друг)."
За мен това са ключовите думи в този, а и много други процеси, а не би трябвало да е така...

# 335
Не следя много случая на Меридит, но не е ли нещо такова?
Щом няма кой друг да е, значи сте вие?

# 336
Честит Имен Ден на Имениците Днес!!!

Ники   bouquet

# 337
  • Italia, Palermo
Честит Никулден на Ники и всички именници!

# 338
ООо,благодаря ви моми4ета  bouquet
Да сте живи и здрави и вие Hug

# 339
  • UK
Честит имен ден на тези, които празнуват!   bouquet
Много хубав празник е днес, е, рибка си нямаме ние, но какво от това Simple Smile

# 340
Ники, да ти е светло името!

Бъди все така готина  Peace

# 341
Честит Имен Ден на Ники и всички които имат имен ден днес!

# 342
Ако си пуснете телевизорите в момента ще видите повече за случая с битите в яслата деца.
На мен ми стана лошо от кадрите на тази  идиотка, която млати здраво дечицата , които храни.
И добре, че е бил някакъв родител-полицай, който е издействал поставяне на въпросните камери. Изглежда, че деца, които са били още преди 5 години в тази градина са били бити, историята не е от вчера.  Confused Ужас, как да имат доверие хората на кого си оставят децата...
Показаха и още по-ужасни кадри, ние се разплакахме , къде да се подпиша тая идиотка да изчезне от света ... какво животно, не е истина просто.

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 15:26 от 10cent's

# 343
Лени  Hug Hug Hug

По Канале 5  Peace

# 344
според мен от тук нататък ще мине закон за мониториране с камери.
като в банки, магазини.. това е голям удар с/у детските заведения, просто не виждам друг начин, освен камери.

Общи условия

Активация на акаунт