"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 291
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
ДЮн и Николетта, ако не помня зле, вие поръ4вате от yoox, да питам и дрехи ли?
и ако сте купували панталони Прада, колко отговарят на обЩо приетите размери?  Rolling Eyes

Да, предимно дрехи Simple Smile
То4но на Прада не съм купувала. ма карай спокойно, ако не ти става можеШ да го върнеШ, без да плаЩаШ на куриера, после ти връЩат парите и си избираШ неЩо друго.
По принцип, избирайки си моя размер, вси4ко е ок с панталоните...само с едни дънки на Ливайс стана гаф и ми бяха големи.

# 556
  • в едно миланско село
ДЮн и Николетта, ако не помня зле, вие поръ4вате от yoox, да питам и дрехи ли?
и ако сте купували панталони Прада, колко отговарят на обЩо приетите размери?  Rolling Eyes

Да, предимно дрехи Simple Smile
То4но на Прада не съм купувала. ма карай спокойно, ако не ти става можеШ да го върнеШ, без да плаЩаШ на куриера, после ти връЩат парите и си избираШ неЩо друго.
По принцип, избирайки си моя размер, вси4ко е ок с панталоните...само с едни дънки на Ливайс стана гаф и ми бяха големи.

ок, много мерси  Hug
Ще го пробвам зна4и  Rolling Eyes

# 557
Льоли, мен ако питаш, не бързай нито да се радваш много, нито да се отчайваш - най-вече защото не се знае кое е за добро и кое е за лошо, но също така защото и не се знае какво ще стане; ако трябва да вземеш стипендията, ще я вземеш. Хубавото е, че имаш резервен вариант, който при това никак не звучи зле. Но си представям добре, че сега голяма каша настава, докато се изясни кой накъде и какво ще прави.

А за Берлускони.... не ми се и коментира... Аз съвсем искрено и без ирония не разбирам как така го избраха?! И щом го харесват, да си му теглят пък в крайна сметка, загубена работа.

# 558
Дюн, благодаря, че си си направила труда да подчертаваш. Пазбирам позицията ти и се надявам, че и моята позиция, която се съдържа в цитата на Лени, е разбираема. Simple Smile

Льоли, май големи емоции ти се струпаха в този период. Но нищо не пропускаш, опцията със Страсбург е чудесна, ще видиш!

Аз да попитам 'пчелно млечице' pappa reale ли е? Мойто дете нещо се прави на злоядо и, след като дори смъкнал 2 кг. Rolling Eyes, майка ми му купила подсилващ сироп за апетит, който съдържа пчелно млечице + витамини и фолиева киселина. Той по принцип винаги е бил на периоди - понякога яде много малко, а понякога яде наравно с нас, което аз приемам за нормално и не съм му се месила, при положение, че винаги е наддавал нормално. Обаче сега наистина само сиропът ни спасява.
Някой имал ли е подобни проблеми с прекалено дълги злояди периоди?
Този сироп какъв италиански еквивалент има? Може ли да се приема постоянно или трябва да се правят почивки? В упътването не пише нищо по въпроса, само дозировки.

# 559
Незнам дали "pappa reale " е еквивалент на споменатия бг продукт. Но от приятелки тук знам, 4е въпросната pappa reale е с много успеШно действие при злояди (ех, 4е не приятна дума Laughing) деца. Стимулира апетита, по принцип се дава до свърШване на опаковката, при нужда се повтаря. продава се без рецепта, но можеШ да попитаШ пед. как то4но да процедираШ с дозировката.
Ние не страдаме от липса на апетит, а по скоро имаме много избирателно хранене...харесват и 5, макс. 6 ястия, другото го "пробутвам" със зор Rolling Eyes

А, да може би бг цената на продукта да е по_изгодна.

http://www.mammaepapa.it/salute/p.asp?nfile=pr_paprea

# 560
  • в едно миланско село
Аз да попитам 'пчелно млечице' pappa reale ли е? Мойто дете нещо се прави на злоядо и, след като дори смъкнал 2 кг. Rolling Eyes, майка ми му купила подсилващ сироп за апетит, който съдържа пчелно млечице + витамини и фолиева киселина. Той по принцип винаги е бил на периоди - понякога яде много малко, а понякога яде наравно с нас, което аз приемам за нормално и не съм му се месила, при положение, че винаги е наддавал нормално. Обаче сега наистина само сиропът ни спасява.
Някой имал ли е подобни проблеми с прекалено дълги злояди периоди?
Този сироп какъв италиански еквивалент има? Може ли да се приема постоянно или трябва да се правят почивки? В упътването не пише нищо по въпроса, само дозировки.

не знам какво е п4елно мле4ице  Embarassed
аз не бих давала никакви помоЩни оба4е, при положение, 4е детето е добре и растежът му е в нормалните граници. к'во като е злояд, зна4и, това са си ваШи притеснения  Twisted Evil

голямата ми дъЩеря беШе (и оЩе е ), най_злоядото животно, което познавам. ми да е жива и здрава, ниЩо не съм и давала.
а синът ти може да е отслабнал просто, заЩото е свикнал на твоята кухня и тази на майка ти не му се нрави много. без обида за майка ти, децата много си държат на навиците, и моята извън къЩи слабее  Laughing

# 561

Aбе хора, злояди деца има толкова малко, и найстина ако е нормално развитието, защо ще му давате каквото и да било. На мен и голямата щерка Еми и малката Мими и двете са злояди по тази логика, защото ядът може би колкото аз бих хапнала за едно ядене, но пък понякога дори и аз самата не ям. Така че стига глупости, това го казвам и от лекрското си мнение,
какво като яде един път повече, друг път по малко, нали е добрЕ?!

Иначе после да не стане, "мамоооооо, защо съм дебел/ дебела.

Това също е много важно. Да се има предвид, така че ако детето е добре, никакви пчелени глупости, да си хапва каквото иска и по колкото иска.  Peace

Лично мое мнение е това, като се има предвид че гледам и от лекарско положение, мисля че детето е съвсем окей.

# 562
Тоника, ти колко деца имаШ?
Аз все неразбрала Simple Smile

# 563
аз не бих давала никакви помоЩни оба4е, при положение, 4е детето е добре и растежът му е в нормалните граници. к'во като е злояд, зна4и, това са си ваШи притеснения  :twisted:

а синът ти може да е отслабнал просто, заЩото е свикнал на твоята кухня и тази на майка ти не му се нрави много. без обида за майка ти, децата много си държат на навиците, и моята извън къЩи слабее  Laughing

Съгласен, на Раи приятелката си кара само на такива сиропи, ама тя не расте...по4ти на 4 е, много е дребни4ка и някак без енергия, та на нея и ги предписа педиатър.
Пък и според мен сега като се върне на паста и пица, де4ко Ще напълни бузки Wink

# 564
Ами мен пък педиатърът ми ме е стресирал трайно, че детето ми е слабо (на годинка беше 8,600 кг, макар че иначе височък), имаше и два месеца, в които изобщо не беше наддал, тъй че аз го разбирам това стряскане, особено като е отслабнало с 2 кг детето. То на колко е всъщност? И, ако не е недискретен въпросът (а той е), защо се налага да остава при баба си? Само не ме разбирай, че осъждам - сакън и пфф, по-скоро питам от страх, че може някога да ми се наложи и на мен...  Cry И без това и в момента, като излизам в 09.30 и се прибирам в 19.30, едва си го виждам...

Но за злоядството, засега удържам на всякакви мултивитаминни атаки от педиатри и италиански баби, както и на спонтанната склонност да го тъпча за всеки случай. То добре, че самото ми дете на никакво тъпчене не се поддава  Laughing

# 565
Включвам се с отчет за Дисниленд понеже всички сте потенциални посетители. Въпреки студеното време имаше много хора от различни националности и различна възраст. Има развлечения за всички, но за много малки деца в колички не е толкова забавно, а и в повечето от атракциите има изисквания за минимална височина на детето. В петък имаше по-малко хора в сравнение с неделя и посетихме парк Дисниленд. Разделен е на Fantasyland, Frontierland, Adventureland и Discoveryland. Във Frontierland ми хареса Big Thunder Mountain /от типа на т.нар. montagne russe/. В Discoveryland вдига адреналина Space Mountain: Mission 2  Laughing - освен, че те въртят с главата надолу има участъци в пълен мрак и не знаеш какво става  Shocked В Adventureland бяха Карибските пирати, но не са кой знае какво. Пред всяка атракция има информация колко минути се чака, но за почти всички по-натоварени има опция fastpass /на автомати с твоя билет си вадиш билет с принтиран интервал от време да влезнеш на определеното място като заобиколиш опашките/. Много светлини, много музика, много еуфория и празнично настроение  Laughing В неделя посетихме Walt Disney Studios. Тук най-страховито беше Tower of Terror - асансьор, който се изкачва доста високо и после рязко се спуска надолу. Постоянно се чуваха писъци от кулата  Laughing Другото, което ми хареса беше демонстрация на каскади с коли и мотори! А, и също Rock 'n' Roller Coaster! Пак влакче с висока скорост минава през тунели и те върти на всички посоки. На изходите на екстремните атракции излизат снимки на всички пасажери и можеш да си купиш твоята.
Още качвам снимки, но до момента са тези:
http://www.alfemminile.com/album/disneylandparis9

# 566
Здравейте:))

Феиамски, аз обаче от обяснението ти  за Берлускони освен общи приказки друго нищо не разбрах, само, че на в-са отговори с контра-въпрос. Очаквах най-после да ми светнат примерно 5 основни разлики м/у левите и десните в тази страна от твоята обективна гледна точка, но нейсе. Без цел спор, нито мога, нито искам да водя такъв Просто информация.  

Аз тук ( наживо) комунисти не познавам, освен брата на мъжа ми, който по цял ден чете блога на Беппе Грилло  и съм сигурна, че ако му подадат статуетка и той вече е способен  да цапардоса Берлускони ( ако му падне), а  и да обере овации в стил " a Natale si puо fare di piu..". Всички приятели, с които сме си казали нещо по случая са против насилието над когото и да било, и ми е странно, че изобщо има ( явно много) народ, който да се кефи от случилото се.

Льоли! Не се тревожи, казвай си, че всичко, което се случва е за твое добро и ще видиш, че дори сега да не виждаш ясно смисъла, той ще се разкрие и ще видиш, че всъщност си постъпила правилно.

Поздрави на всички, аз днес ще украсявам най-после елха:)

ПС: Ани, папа реале и пчелно млечице е едно и също нещо.

# 567
allya, мерси за разказа, но мен много ме е Шубе на разните монтание руссе и подобни екстремни съоръжения  Embarassed Ще се ориентираме към по бебеШките за малкия....

в4ера бях на тържеството в детската градина, много е вълнуваЩо  Flutter
а днес мал4о е на първата си джита и изведнъж си даваШ сметка, колко е пораснал и колко бързо минава времето  ooooh!

# 568
по слу4ката с Берлуската: мярнах някаква статия за пропуските на охраната, най_фрапирЩото за мен беШе, 4е по правило трябва веднага да го вкарат в колата и да из4езнат, докато той излезе поогледа се, показа се и 4ак после тръгна... много е опасно такова поведение

а ина4е на всяка извесtна ли4ност може да се слу4и такова неЩо, едва ли някой нормален 4овек изразява полити4ески идеи по този на4ин   

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 18:20 от gioia.

# 569

Aбе хора, злояди деца има толкова малко, и найстина ако е нормално развитието, защо ще му давате каквото и да било.

И аз така смятам по принцип - че злоядите деца са мнооого по-малко, отколкото шашнатите родители. Wink
Той не отслабна само от неядене, а миналия месец изкарал някакво вирусче - 2 дена разстройство, последвани от 3 дена височка температура и отпадналост. Докато е бил болен, нормално е да няма апетит и да заслабне (особено с разстройството), но проблемът е, че дори и после, след като станал абсолютно здрав, жизнен и палав, пак отказвал да яде. Стигнало се до там, че една учителка от детската градина споделила с майка ми, че според нея е видимо отслабнал Rolling Eyes Тогава една тукашна педиатърка посъветвала за сиропа.
Ще видим в домашна среда какво ще прави.
Феиам, за кухнята на майка ми не знам Laughing, но виждам, че тя (съвсем по бабешки) е склонна да му сготви 3 различни манджички на 1 хранене, само и само да го прикотка да яде. Докато аз още от първия опит го оставям гладен да разсъждава над нещата от живота и сам да си реши дали ще яде. Да не би това услужливо поведение да го разглезва, ама чак пък да слабее на инат? Thinking

много избирателно хранене...харесват и 5, макс. 6 ястия, другото го "пробутвам" със зор Rolling Eyes
Това също. Много страдам, че зеленчуците са абсолютно табу, хем основно с зеленчукови пюрета го захранвах. Надявам се, че като порасне ще поумнее.

То на колко е всъщност? И, ако не е недискретен въпросът (а той е), защо се налага да остава при баба си? Само не ме разбирай, че осъждам - сакън и пфф, по-скоро питам от страх, че може някога да ми се наложи и на мен...  Cry И без това и в момента, като излизам в 09.30 и се прибирам в 19.30, едва си го виждам...
Тралала, синът ми е на 2 години и половина. Simple Smile
Наложи се да остане при майка ми цели 2 месеца, понеже имахме проблеми вкъщи, в Италия. Свекър ми беше много болен, след 3 месеца престой в болница, се върна вкъщи (ние живеем заедно във фамилна къща), но беше в тежко положение. Уж изпратихме Андреа в София за малко, докато свикне болногледачката, която наехме, със ситуацията, а аз уж да й помагам. По стечение на обстоятелствата, понеже само аз не ходя на работа, а мъжът ми и свекърва ми ходят, аз бях основен координатор на болногледачки, инфермиери, рехабилитатори и куп народ, който се изсипваше вкъщи. Та нямах физическа възможност да се грижа добре за детето, пък и ситуацията хич не беше розова. За съжаление първата болногледачка ни предаде по доста подъл начин и си тръгна внезапно (явно прецени, че свекър ми няма да живее още дълго и че няма смисъл да се хàби), та спешно търсихме друга, тя пък не говореше грам италиански и пак аз се превърнах в някаква основна фигура и т.н... все лоши работи. Sad
Покрай тези неща се изнизаха 2 месеца.
Аз не съжалявам, че се получи така. В Италия щеше да е много по-напрегнато за всички, вкл. и за него. Даже много се радвам, че той тук беше с деца, ходи на детска градина и е научил страшно много български. Simple Smile Преди беше по-скоро мълчаливо дете, а сега е станал голям отворко, не спира да бърбори.
Обаче има едно нещо: упорито отказва да отговаря на въпроса "как се казваш". Или казва "няма!", или подава фалшива информация и се представя под псевдонимите Митко, Николай или Мартин - според случая. Joy

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 15:35 от Barbabeau

Общи условия

Активация на акаунт