Епилепсия!-тема 10

• 68 412
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Кеви-Гери написаното от мен не е повлияно от твоя пост,а от други постове не го разбирай погрешно!Никой не иска да създава конфликти всички гледаме да си помагаме. Wink

# 166
Здравейте! Сигурно вече сте ме забравили.Преди почти 10 месеца моят комп издаде багажа и за съжаление едва тия дни ми се отдаде възможност за нов.Вече отново мога да следя темата.Хубав ден на всички! sohappy sohappy sohappy

# 167
  • Варна
Привет мами.пием 5 ден  конвулекса и вече малко се поуспокоих.тишо го прие добре като вкус ,въпреки че и аз го пробвах и никак не ми хареса .След два дни ще достигнем пълната доза която за нас е 5 мл.аз ще я давам 2 сутрин ,1 на обяд, 2 вечер.Засега няма някакви реакции дано и да няма ,но въртенето на главата и завъртането на очите продължава дори вклучва и пеене Simple Smileкоето ме навежда на мисълта че това може да го прави от скука или просто защото няма какво друго да прави.но пък това еег защо така показва тогава..Няма да пускам новогодишните светлинки пред Тишко,Чавдаров ни спря войтата,електростимулациите-остана само бобат , гимнастиката и масажа.Като четох листовката на конвулекса разбрах че се увреждал черния дроб.Нещо правите ли за да смекчите това действие?  Да ви почерпя -днес имаме годишнина със съпруга ми. Simple Smile

# 168
Sma139,или Станислава ,не съм те забравила и скоро се питах как ли сте! Blush

valito 79 ,тия изследвания на чернодробните ензими са точно за това да се следи черния дроб ,как му влияе валпроата.
Петя пиеше депакин ,който също е на валпроева основа ,почти 10г. и никога сме нямали проблем! Peace

# 169
Благодаря Ванче! Не са се проявявали тикчетата-слава Богу! От лятото започнаха да му излизат пъпки по краката ,които на другия ден стават на огромни мехури.Лекарите-2 бр.казаха категорично хапано е.Успокоихме се , но преди една седмица това се повтори и лекарката при която ходим сега каза че е от Конвулекса.Доц Димова не е в България но да е жива и здрава ми отговори с СМС.Свързах се с Божинова и тя да е жива и здрава си вдигна телефона много късно вечерта.Съмнява се че е от Конвулекса но ми каза да намаля приема с 1/4 за да изкараме до януари.Димова се връща тогава и тогава сме на контролен.Ще видим какво ще излезе.Ще съм благодарна ако на някой му се е случвало от Конвулекса и сподели.

# 170
  • Варна
Привет и от мен.

И аз не съм писала от много време, ама почти не сядам на компа пускам го влизам във форума и чак след 5 часа чета, че докато оправя Иренка и аз с тоз големия корем вече едва се мъкна. Иначе при нас няма кой знае какво интересно Иренка си напредва има 4 пъти в седмицата рехабилитации, аз се оборудвах в нас с всички необходими уреди за рехабилитации, започна много да разбира и е станала страшна манипулаторка, а как не слуша нямам думи направо полудявам с нея по цял ден прави ме крива. В събота имахме много неприятен инцидент на няколко пъти не можеше да си вземе въздух и аз се уплаших да не ми прави бронхиални спазми и заведох веднага в спешен кабинет в най близкото ДКЦ, но само дето отидох там скарах се много жестоко с дежурната лекарка. На право здраво дете дето нищо му няма и се привиждаха гърчове защото и казах че сме с дцп и с прекарана херпесна инфекция и тя взе да се прави на интересна и понеже още не бях дала вечерната доза на конвулекса, реши че Ирена прави пристъпи и аз съм няква идиотка дето нищо не знае и тръгна да отваря една витрина щяла да бие диазепам, като вдигнах един скандал си грабнах детето и я заведох в друг спешен кабинет, а на Иренка нищо и няма даже се хилеше. И от другия кабинет я прегледаха и казаха че просто е задръстена с храчки в трахеята и носоглътката и затова се е задавила иначе нищо друго и няма. На другия ден пък се изприщи цялото и лице, заведох я при личната да я види и стана ясно че ми е направила алергична реакция към едно лекарство Зантак за рефлукс и от него цялата е задръстена с храчки. И че в събота само дето се размотавахме из спешните кабинети да се наслушам на един куп глупости и най вече на това на дете на което нищо му няма да му биеш диазепам, пък не им идва на акъла че после може да не се събуди, защото при Ирена има такава вероятност.

Добре дошли на новите момичета.

За прегледа при Попова по здравна каса на мен ми обясниха като ходихме как стоят нещата. Ако сте динспансирани при някой невролог той трябва да ви даде направление за еег, а ако не сте динспансирани вземате от личния лекар направление за невролог и отивате при Попова за еег, но след това не можете да мине по здравна каса при друг невролог докато не изтече предното направление.

Sma139 за тези пъпки които стават на мехури ми приличат на херпеси. Някой лекар подхвърлял ли ти е нещо такова, ако не се консултирай с личния дали е възможно да е кожен херпес, а ако сте карали варицела може и да е зостер, но консултирай се с лекар, защото аз не съм такъв само казвам на какво ми прилича това, по начина на избиване и мястото. Конвулекса няма такъв страничен ефект като излизане на пъпки които да стават на мехури, единственото лекарство с такъв рядък страничен ефект е трилептала.

# 171
Това със сигурност е дерматит-двете докторки са единодушни.Въпросът е дали е медикаментозен

# 172
  • Варна
Сега отново четох за валпровата и за страничните му реакции, пише че е възможно да има кожен обрив, но не се споменава появата на мехури. Водила ли си детето на кожен, защо не го заведете да го прегледат че тези кожните дерматити са ужасни, аз съм със студов дерматит и да не казвам как сърби и боли това като се появи.

# 173
След вашите коментари за д-р Димитрина Христова от "Токуда" се порових малко в нета и с мъжа ми решихме да запишем бебо при нея на преглед за второ мнение. Така че във вторник сме при д-р Летвиненко, а в четвъртък /ако не са ни хоспитализирали/ - при д-р Христова.
Още веднъж благодаря на всички за това че ви има   bouquet  

# 174
  • гр.Гоце Делчев
valito79 честита ви годишнина да сте живи и здрави и да празнувате още много годишнини със съпруга ти.Qeen добре те е посъветвала Еми да отидете по късничко при Литвиненко,че ще има много да чакате.Аз ако имам възможност ще мина да ви видя.Сиянка радвам се ,че Иренка напредва нищо,че те ядосва  така са малките деца.

# 175
Момичета установих,че направлението за преглед и eeг при Попова са взели от личен лекар с код 54 номер 3.

Новото при нас е че Кевин вече две седмици посещава дневния център сам,имаше вече 10 дневен курс от рехабилитация.
Все още свиква с режима там,за сега се чувства добре, което е най важното,надявам се и за напред да е така.

# 176
  • Варна
kevi_geri това е много хубаво за дневния център, малко по малко ще свикне. Но поне е сред други деца а това е много хубаво и важно за развитието на едно дете. И аз вчера научих че най вероятно ще мога да запиша Иренка на детска градина където знам че много ще и хареса, но по не още година и половина ще е вкъщи и после ще мислим по този въпрос.

# 177
Ние пихме конвулекс 3 месеца и половина но пристъпите ни се увеличиха, установиха увеличен амоняк в кръвта и доктора каза че може да е от него.Сега неможе да се докаже нищо понеже не сме правили изследване на амоняка преди приема на конвулекса.Преди седмица лежахме в Генетичното отделение на педиятрията и там ни направиха изследвания за да може евентуално да се докаже дали имаме генетично заболяване. Сега чакаме резултатите. Те стават много бавно.

# 178
Честит първи сняг!!!!Моята дъщеря го чакаше с нетърпение.Ако успее да натрупа ще се качваме на шейната. moresmile Nature Snowman

# 179
Здравейте, от известно време чета форума без да съм се включвала.Вашите дечица са мънички доколкото разбирам.Моят син е на 18 години. Досега се лекувахме в Св. Наум/от провинцията сме/,хоспитализиращия лекар е от нашия областен град/той само ни изписва протоколите на база епикриза от Св.наум-там постъпвахме с направление от личната лекарка за хоспитализация. Можете ли да ме насочите към лекари , които се занимават с пациенти над 18 години, за предпочитане да са в София.

Общи условия

Активация на акаунт