Епилепсия!-тема 10

• 68 400
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Ние пием по 1+1 1/2  конвулекс на ден от 300мг. на два приема.А дъщерята е почти 30 кг. и е на 9г.По-голяма доза не понася.Но пие още два медикамента.     РАЙКА,това дето споделяш за несвързаното говорене на детето,по-скоро се обади на неврлога.

# 211
Момичета днес направихме на Дидко прощъпулник търкулнахме му питката и му наредихме много предмети,първо докосна една кръстачка на баща си нали е монтъор,после докосна една негова количка след това докосна черпака и накрая хвана и вдигна химикала,дано стане някой адвокат знае ли се какво ще ни поднесе съдбата. Joy Joy Joy

# 212
Ееее...,браво на Дидко. smile3501
От сега нататък му пожелавам да бъде още по стабилен  в походката си,и скоро да започне и да тича. Hug

# 213
Е Гери мерси подобно да ти се връща и да е по-скоро. Hug

# 214
  • Варна
Ема и аз много се радвам за Дидко, пожелавам му да става все по стабилен и уверен, и скоро да не можеш да сварваш да вървиш по дире му от бързина.

# 215
  • Варна
Ема, и ние се присъединяваме към поздравите-да ти е жив и здрав човекът  Simple Smile

# 216
Благодаря ви момичета да ви се връща най-скоро време!  bouquet

# 217
Еми браво на ДИдко дай боже все така да напредва и до лятото вече да припкате навън .Много страшно много се радвам  за вас. smile3540

# 218
Мерси!!! Hug

# 219
Ема Честито!
Да е жив и здрав Дидко! Hug Hug Hug

# 220
Ей бебоче мерси как сте миличка как са децата?

# 221
Момичета, отново ще занимавам аудиторията с моите питанки относно Конвулекс и ефектите от него.
Първо къде го държите това лекарство / аз в шкафа / мисля че е под 25 градуса .... вие къде, в хладилник ли или не
Второ Важно ли е да се дава в точен час и колко може така да се каже да се варира във времето ....
Трето забелязвам че примерно изпива лекарството в 13ч и започва едно така да се каже активизирване става все по буен и по буен и подвижен и крякащ полека полека и пика на врякането непослушанието и белите е приблизително 2 ч и половина 3  след лекарството тогава сякаш е под въздействие на някакво вещество / абе не е той / с две думи .... следва примерно на 3 час и половина успокоение и след това се държи обичайно до следващата доза .... това го наблюдавам след сутрешната и обедната доза след вечерната няма как да го наблюдавам защото той спи много дълбоко, но какво става в главата му по това време кой да ми каже .... а тази нощ дадох му лекарството в 22,30 и около 1 през ноща три пъти много силно изкрещя "Он бумеранг" това е от Канала Бумеранг "детските" нали казват .... търа търа ОН БУМЕРАНГ и той като го гледа винаги виква в хор със ТВ-то това ....
и Четвърто - казват че този Конвулекс е най изчитсен най добър от тези препарати ако след като споделя със невроложката поведението му тя реши да го смени и да изпробва друго и той пощръклее съвсем ..... въпроса ми е защо някой от вас пият Конвулекс други други лекарства има ли някой който от Конвулекс детето се е чувствало по зле от колкото от друго / простете ми не зная наименованията на препаратите /

# 222
  • Варна
Райка конвулекса го държа в кухнята до кафе машината, а другите шишенца в коридора в портманто. Аз не го давам на точен час може да се варива +-  един час за даването на който и да е прием. За това което наблюдаващ мисля че трябва да информираш невролога ви, моето дете е малко и е с по тежки увреждания, но никога не съм забелязвала нещо по различно подобно на това което разказваш ти. Ние сме приемали фенобарбитал, но от него изпадна в кома, след което бяхме на трилептал и конвулекс от тях пък беше много успата и нищо не можеше да върши, нямаше активност никаква от нейна страна. След като спряхме трилептала и останахме само на конвулекс детето ми стана коренно различно и то към по добро, вече 1 година и 6 месеца го пием без никакъв проблем. А при всяко едно дете тези медикаменти действат различно, на някой помагат, спират пристъпите, детето не е буйно и всичко е ОК, а при други ако има голяма наситеност може да се появят пристъпи, може да е по успато, може да наддаде повече на килограми може и да не наддаде. При всеки е индивидуално. А точно защо изписват конвулекс, защото е най широко спектърния антиконсулвант и може би най безобидния сравнение с другите антиконсулванти. За смяната му само и единствено лекар невролог може да прецени това и пак само той може да каже с какъв друг медикамент може да се замени или добави. А от това как ще му действа един нов противогърчов медикамент никой не може да ти отговори.

# 223
Райка,както и Сияна те е посъветвала трябва да споделиш това с невролог.Само ще вметна,че при първоначалното поставяне на диагноза-епи се отключва и хиперактивност/случайте са не 1 и 2 и при нас беше така!/с времето обаче отшумява/при нас около 6мес продължи/.
Момичета,днес в централната емисия новини по БНТ е имало репортаж за детската неврология във Варна.Аз обаче не успях да го гледам/имало е интервю с др.Ралчева/.
Ваня,дали можем да го намерим някъде в нет да го гледаме? newsm78
Поздрави на всички! Hug

# 224
В колко часа по точно ,че не го откривам ,но открих ето това:
http://bnt.bg/bg/news/view/19780/bylgarskata_koleda_v_pomosht_na … alizirani_klinika

Общи условия

Активация на акаунт