Епилепсия!-тема 10

• 68 410
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Райка аз също мисля като Ванчето че трябва да говориш с наблюдаващия ви невролог за това поведение на детенце може и да е от конвулекса, може и да не е.

Sma139 аз не съм съгласна с теб че конвулекса натоварва много черния дроб, нашата биохимия е в норма и не сме имали проблеми с нея, а пием конвулекс от 1 година и 6 месеца. Мисля че при всеки е индивидуално.

# 196
Значи по първата схема ще е приема-благодаря много Simple Smile

И ние както siqna каза сме на стандартна формула 8-14-22 за конвулекса. Като вечерния прием е по-висок от двата дневни.

# 197
Райка аз също мисля като Ванчето че трябва да говориш с наблюдаващия ви невролог за това поведение на детенце може и да е от конвулекса, може и да не е.

Sma139 аз не съм съгласна с теб че конвулекса натоварва много черния дроб, нашата биохимия е в норма и не сме имали проблеми с нея, а пием конвулекс от 1 година и 6 месеца. Мисля че при всеки е индивидуално.

Със сигурност е индивидуално, а аз говоря за нас.

# 198
Както много пъти сме писали за всеки е строго индивидуално ,кое лекарство в какви дози по колко и кога да се приема и на кого как ще се отрази!
При нас сутрешните дози са завишени тъй като ,самите ни пристъпи бяха през деня,това беше обяснението на невролога!

# 199
Моя син също е на 3 години и половина и пие три медикамента,който единия е конвулекс и пие 3x6ml на ден,това означава че пие почти 2 пипети от конвулекса на ден.Винаги са ни били почти в норма и нивото и чернодробните,но при всяко дете е различно,при моя син организма бързо разгражда лекарството и затова сме на такива големи дози.

# 200
Майчета, при нас излезна че увеличението на амоняка е било от конвулекса. Нямаме нищо нередно с аминокиселините, от който се съмняваха за разтройство в урейния цикъл и от там за увеличен амоняк.Сега чакаме и други изследвания а аз вече не издържам.

# 201
  • Варна
Дано и на нас не ни се отрази конвулекса върху черния дроб.аз не съм правила никакви изследвания преди да го почнем .Сега началото на я нуари ще пуснем всички полагащи се за годинката + чернодробните.съвпада и със срещата ни с Щилянов.така ще го бода 1 път-нали е във вената ,предцених че ще е по добре.обясниха ми че електростимулациите можели да предизвикат пристъпи-правили сме 3 курса досега.сега като пием конвулекса и сме на лека гимнастика дали има вероятност еег да ни е добре ,защото доки каза да отидем след 20дни при него да видим как се отразява лекарството и сигурно пак ще правим.та ако е добре може ли да се спре конвулекса или трябва да се пие дълго време?малко тъпичко ама тепърва навлизам в нещата Simple Smileиначе нашия маймун днес пак разсмя рехабилитаторката-тръгна да прави опити да пълзи ама назаде.голям сладур е ...

# 202
И ние сме на Конвулекс (+Кепра и Ривотрил).
Когато почнахме само с Конвулекс, Деби беше на 3г.
И аз забелязвах промяна в поведението й, и то само към по-буйност, не към спокойствие... Но сега с Ривотрила ужаса е мн по-голям.
Тя няма минутка да седи да се занимава с нещо или да гледа филмче. Дори и по време на филмчето подскача и вика-нон стоп. Tired
В градината не слуша по време на занятията, ставала от масичката и отивала да играе с играчките. ooooh!
А вкъщи като й говорим или се караме, изобщо не ни отразява... сякаш е глуха. Rolling Eyes
Мн ми е трудно да я възпитавам, и мн ме е страх, че няма да е разумен и добър човек. Винаги със злоба и инат ни говори и неиска да чува какво й говорим ние. Rolling Eyes
Вече нямам нерви, а съм само на 26г...., вечер ме болят всички зъби, от стискането през деня...
Все си мисля, че ако бях родила на 30г примерно, щях да съм по-търпелива и нямаше да се дразня на тези истерии в които изпада Деби, но има едно голямо АКО! Tired
Ох, изплаках си мъката... Благодаря, че ме изчетохте!  bouquet
Отивам да си доспя, докато тя е на градина, че вечер от тез зъби няма сън. Rolling Eyes

# 203
Ние сме на хапчета 2 по 0.300 общо 0.600 на ден.Чернодробните са ни в норма -точно на границата ,но той вече е достатъчно голям и показва че го боли дробчето.Водя го на лекар./за да не го бодат постоянно/ и се оказва че е увеличен и започваме Карзила.

# 204
Sma139,пишеш хапчета ,но Конвулекс ли.
Добре е да му пуснеш изследване на чернодробните ензими за по голяма точност ,Непременно! Peace

# 205
Да Ванче , Конвулекс.Така или иначе ще му пусна защото януари живот и здраве сме на преглед.След тези пъпки които последно не сме сигурни че са от Конвулекса след разговор с Божинова му намалихме дозата с 1/4.Януари като се върне и Димова ще видим вече какво ще е.

# 206
Всъщност това голяма доза ли е? Сиропът с какво съдържание в мг е ?

# 207
Sma139 ,а колко кг сте!

# 208
# 209
Мисля ,че не е толкова голяма дозата за кг.
Ние когато бяхме 27-28кг пиехме 900мг на ден,но депакин хроно ,който е същото но на друга фирма!

Общи условия

Активация на акаунт